Jump to content
Shipfriends

Οργανισμός Λιμένος Πειραιά


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

H ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζει τις επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος

Quote

H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο (2) ναυπηγικών γερανών (τύπου double level luffing jib cranes) για τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης Y.Ε.06.» συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Οι υπερσύγχρονοι και τελευταίας τεχνολογίας γερανοί θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παροχών της ΝΕΖ Περάματος, εξυπηρετώντας εργασίες επισκευής πλοίων μέχρι 55 μέτρα ύψος με ανυψωτικές ικανότητες 40 τόνων.
Να σημειωθεί ότι επίσης είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση του έργου Βελτίωση Υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Φάση Β αρχικού προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 55 εκατ. ευρώ των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο για τη ΝΕΖ Περάματος. Η Φάση Α έχει υλοποιηθεί από το 2018 και έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δεξαμενιζόμενων πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά (αυξήθηκαν από 69 το 2016 σε 121 το 2020).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Κατέφθασε στο Λιμάνι του Πειραιά η Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax του Προβλήτα Ι

Quote

Κατέφθασε στον Λιμένα του Πειραιά η νέα Γερανογέφυρα Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax, η οποία δύναται να εξυπηρετεί mega container πλοία 20.000 TEU και προορίζεται να εγκατασταθεί στον Προβλήτα Ι.

Η προμήθεια της νέας Γερανογέφυρας εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Λιμένος Πειραιώς και στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η σημαντική αυτή επένδυση από πλευράς ΟΛΠ Α.Ε. αναμένεται να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι αλλά και να ενισχύσει την επιχειρησιακή λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαχείριση των μεγάλων διαστάσεων πλοίων μεταφοράς. Η νέα Γερανογέφυρα σε συνδυασμό με τις ηλεκτρικές γερανογέφυρες νέας τεχνολογίας στοιβασίας, οι οποίες επίσης αναμένονται, θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυναμικότητας του Προβλήτα Ι της τάξεως του 30% και 1,3 εκατ. TEU ανά έτος.

Για την εκφόρτωση της Γερανογέφυρας και την εγκατάστασή της στον Προβλήτα Ι, η οποία σημειωτέων έχει τη δυνατότητα ανύψωσης μέχρι 46 μέτρα, θα χρειαστούν περίπου 4 ημέρες, ενώ υπολογίζεται να είναι απολύτως λειτουργική περί τα μέσα Αυγούστου 2021. 

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη πραγματοποίηση μιας επιπλέον σημαντικής και απαραίτητης επένδυσης, η οποία εντάσσεται με συνέπεια στην προγραμματισμό και τον ευρύτερο σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε. με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα, τονίζοντας τη συμβολή της νέας Γερανογέφυρας στην ακόμα αποτελεσματικότερη λειτουργία του πρώτου Λιμένα της Μεσογείου σε σχέση με τη διαχείριση των μεγάλων εμπορευματικών πλοίων.

Η ΟΛΠ Α.Ε. είναι μια Εταιρεία που φιλοξενεί μια σύνθετη, πολύπλοκη και μοναδική ποικιλία λιμενικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι η κρουαζιέρα, η ακτοπλοΐα, η εξυπηρέτηση όλων των τύπων φορτίων, οι επισκευές πλοίων και η ζώνη ελεύθερων τελωνειακών ελέγχων τύπου Ι. Βασικός μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με 51%, είναι από τον Αύγουστο του 2016, η COSCO SHIPPING, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο.

IMG_0014.jpgDSC_0236.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...