Jump to content
Shipfriends

Οργανισμός Λιμένος Πειραιά


Recommended Posts

Δε θα μου κάνει εντύπωση αν η πρόσβαση γενικότερα στο λιμάνι αλλάξει χαρακτήρα και λογική. Μπορεί να παραμένει "δημόσιος" ο χαρακτήρας, αλλά το πολύ πολύ να υπάρχει μια ανεκτικότητα στους χώρους που πρέπει να έχουν πρόσβαση ταξιδιώτες και συνοδοί.

Στο υπόλοιπο, καθώς και στις επισκευαστικές ζώνες δύσκολα να μείνουν χύμα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εχθές πάντως που πέρασα από εκεί, στη πρύμνη του Ελ. Βενιζέλος είχαν βάλει κώνους και υπήρχαν και δύο ΙΧ με λιμενικούς μέσα οι οποίοι απαγόρευαν την είσοδο προς τη πλευρά του φάρου.

 

Είναι απο την προηγούμενη Παρασκευή γιατι στο προλιμένα ειναι το ωκεανογραφικο HMS Scott 131

Ο υπουργός σε απάντηση ερώτησης του Δ. Καμμένου στη βουλή, για το θέμα του κόκκινου φάρου, αναφέρει ότι ο ΟΛΠ έχει υπογράψει με το μειοδότη του διαγωνισμού από τις 18/12/2015 σύμβαση για την επισκευή. Για να δούμε.

 

Στο κο Καμμένο πάντως του είχα στείλει το άρθρο στις 20.11 ... Διαβάστε το κείμενο μου και την ερώτηση του πάντως B)

Link to comment
Share on other sites

Αν ο "παραχωρησιούχος" έχη μυαλό,θα φροντίση να φτιάξη σε κατάλληλο σημείο ένα observation terrace (προφέρεται "τέραιης" και όχι "τέρας" :lol: ) ένθα θα δύναται το φιλοθεάμον καραβολατρικό κοινό να πηγαίνη και να βλέπη/φωτογραφίζη/βιντεοσκοπή τα βαπόρια,πληρώνοντας ένα γλίσχρο αντίτιμο...

 

Πιστεύω να φτάσουμε σε υπερβολές τύπου να πληρώνουμε κιόλας για μια πιο αξιοπρεπή επαφή απο ότι να χαζεύουμε απο τα σημεία πέριξ του λιμανιού δεν χρειάζεται. Η ιδέα σίγουρα σου έχει έρθει απο την δυνατότητα που προσφέρουν πολλά ευρωπαϊκά και μη αεροδρόμια που είναι αιώνες μπροστά απο εμάς. Για αντίστοιχες υπηρεσίες θα πλήρωνα ευχαρίστως αλλά μάλλον απαιτούμε too much αλλαγή κυρίως στον επικοινωνιακό και κοινωνικό χαρακτήρα του Οργανισμού.

 

Ιδανικά θα πρέπει το terrace να είναι εκεί που βρίσκεται ο ταινιόδρομος ή άλλο ένα αντίστοιχο στο λιοντάρι και να συνοδεύεται απο καφετέρια ή κάποιας μορφής δυνατότητα να πάρεις τα απαραίτητα, απαραιτήτως σκίαση και κάποιο χώρο με καρέκλες ή τραπέζια, και όχι όπως τώρα που καθόμαστε στα πεζούλια... Αλλα μέχρι να δούμε κάτι τέτοιο θα αλλάξουμε το πιο πιθανό δεκαετία...

 

Δε θα μου κάνει εντύπωση αν η πρόσβαση γενικότερα στο λιμάνι αλλάξει χαρακτήρα και λογική. Μπορεί να παραμένει "δημόσιος" ο χαρακτήρας, αλλά το πολύ πολύ να υπάρχει μια ανεκτικότητα στους χώρους που πρέπει να έχουν πρόσβαση ταξιδιώτες και συνοδοί.

Στο υπόλοιπο, καθώς και στις επισκευαστικές ζώνες δύσκολα να μείνουν χύμα τα πράγματα.

 

Προφάνως και πρέπει να είναι υπο νέους όρους αλλά όσο επιτρέπεται η είσοδος σε γνωστούς, κουμπάρους, και πάνω απο όλα ψαράδες μην περιμένουμε πολλά. Θέλει πολλή σκέψη για μια φόρμουλα που θα εμποδίζει τους πολλούς χωρίς όμως να περνάει έλεγχο και τον τελευταίο επισκέπτη

Link to comment
Share on other sites

Πόσες φορές εχω πει πως πρέπει να δημιουργηθεί κάτι επίσημο απο τους καραβολάτρες? Το ξέρεις και το θυμάσαι ρε συνεορτάζοντα.... Βλέπεις 2 χρόνια (απο τότε που έχει πέσει ο φάρος) να έχει γινει τιποτα απο εμάς? Τιποτα.. Δε βαριέσαι ολοι ... Και τώρα ειδικά στον Πειραιά φοβάμαι πως θα βρεθούμε προ τετελεσμένων αν δε δράσουμε... Και αν ειναι να γινει κάτι ας ειναι μοναδικο...οχι 5 σύλλογοι... 1 αντε 2 γιατι δε μπορούμε να συμφωνουμε σε ολα... Ο ΣΦΣ έχει καταφέρει πράγματα πιστεύω για τη "τρέλα" (με την καλη εννοια) των μελών του.

Link to comment
Share on other sites

Το δυστυχές ΤΑΙΠΕΔ δεν ξέρει με ποιόν τα έβαλε. Ο κυρ-Θόδωρας (της κερά-Τασίας) βρήκε επιτέλους προορισμό για το Λιμάνι του Πειραιά. Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση να στηθούν hot spots στις αποθήκες ανάμεσα Ε1-Ε3, αλλά και στην Παγόδα;

Link to comment
Share on other sites

Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της Cosco για τον Πειραιά: Τα πλάνα για τον ΟΛΠ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την ΤΡΑΙΟΣΕ, το Θριάσιο, την κρουαζιέρα

 

Ανοίγει σιγά - σιγά «τη βεντάλια» των στρατηγικών της κινήσεων η Cosco και αποκαλύπτει στην αγορά μέρος από τον επιχειρησιακό αλλά και επενδυτικό σχεδιασμό της, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή μετατροπή του ΟΛΠ στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο κινεζικός όμιλος προκειμένου να είναι πανέτοιμος να «τρέξει» το λιμάνι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης των μετοχών έχει αρχίσει επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους εντός και εκτός Ελλάδας. Τόσο σε επίπεδο επενδύσεων όσο και σε επίπεδο νέων εμπορικών συμφωνιών, αλλά και εσωτερικής διαχείρισης της εταιρείας, εξετάζει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια της, ενώ αναζητά να κλείσει και νέες συμφωνίες. Παράλληλα φαίνεται ότι και οι τελευταίες εκ των έσω της κυβέρνησης «αντιστάσεις» κάμπτονται ύστερα από το ερώτημα «αν θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΛΠ», που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» κατέθεσε η κινεζική πρεσβεία στο Μαξίμου.

Στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο έγινε ειδική αναφορά στον ΟΛΠ, με το πρωθυπουργικό περιβάλλον να σημειώνει ότι το συγκεκριμένο μέτωπο έχει «κλείσει» και ότι σε αυτή την περίοδο δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχει ακόμα μια υπόθεση ανοικτή. Αλλωστε επειδή οι κινεζικοί όμιλοι είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία κρατικών συμφερόντων, αναμένεται να υπάρξει συνέχεια στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας μόλις ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΛΠ.

Το project

Το στοίχημα της Cosco είναι να καταστήσει κερδοφόρα όλα τα τμήματα του λιμανιού ή στη χειρότερη περίπτωση βιώσιμα. Για να πετύχει τον στόχο της κινείται ήδη σε όλα τα μέτωπα. Εξορθολογισμός δαπανών, επενδύσεις και νέες εμπορικές συμφωνίες. Τα σχέδια της Cosco εξαρτώνται επίσης έως έναν βαθμό και από το υπόλοιπο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως είναι το Θριάσιο, ηΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει ενδιαφέρον και για το λιμάνι της Ελευσίνας, όπως και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ειδικότερα οι Κινέζοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», σκοπεύουν να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους να μετατρέψουν το λιμάνι στο μεγαλύτερο της Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα. Οσον αφορά την κρουαζιέρα, ώστε να προχωρήσει το project των νέων προβλητών που θα φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια τελευταίας γενιάς, η Cosco βρίσκεται σε επαφές τόσο με την Carnival, τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η οποία αναπτύσσει τη συνεργασία της με την Κίνα, αλλά και με τη Royal Caribbean, καθώς και τη MSC Cruises και τους υπόλοιπους μεγάλους ομίλους κρουαζιέρας, προκειμένου να αναπτυχθεί το home port.

Αεροπορική σύνδεση

Στο project της κρουαζιέρας φυσικά δεν λείπουν και τα προβλήματα. Ενα από αυτά είναι η έλλειψη εσωτερικής αγοράς για την κρουαζιέρα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αφού οι 20.000 Ελληνες που κάνουν κρουαζιέρα δεν αρκούν, σχεδιάζεται ήδη η αεροπορική ένωση με την Κίνα. «Ενωση» που θα περνά από το αεροδρόμιο στο Καστέλι για το οποίο ενδιαφέρεται κινεζική εταιρεία. Εφόσον ο κινεζικός σχεδιασμός ευοδωθεί, το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης θα αποτελέσει την «εναέρια πύλη» εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη. Θα είναι η βάση μέσω της οποίας Κινέζοι τουρίστες θα έρχονται για διακοπές στην Ευρώπη, ενώ ορισμένοι από αυτούς θα κάνουν και κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά.

Το άλλο ζήτημα που έχει ανακύψει ακούει στο όνομα ευρωπαϊκή επιδότηση, ύψους 114 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή της νέας βάσης με επέκταση του επιβατηγού λιμανιού προς την πλευρά του Φαλήρου. Κύκλοι της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει ότι «χάσαμε το τρένο» και τα 114 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα πληροφορίες από τον ΟΛΠ σημειώνουν ότι σε έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από τα Χριστούγεννα ενημέρωνε τις ελληνικές αρχές ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Πάντως, ακόμα και σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η επιδότηση, η Cosco έχει δεσμευτεί να επενδύσει το ποσό αυτό από ίδια κεφάλαια.

Αναφορικά τέλος με τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την αύξηση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Πειραιά λόγω των πούλμαν που μεταφέρουν τους επιβάτες κρουαζιέρας, ήδη εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης του ζητήματος.

Ναυπηγοεπισκευή

Στο μέτωπο της ναυπηγοεπισκευής, «όραμα» των Κινέζων είναι να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη επισκευαστική βάση της Μεσογείου. Σε πρώτη φάση, εκτός από τον μηχανολογικό εξοπλισμό που θα εγκαταστήσουν, θα τοποθετήσουν και μια μεγάλη πλωτή δεξαμενή. Σε δεύτερο χρόνο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο οι πλωτές δεξαμενές να φτάσουν και τις τρεις, ενώ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον Σκαραμαγκά για τον οποίο, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν.

Την επισκευαστική βάση οι Κινέζοι σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν με δύο τρόπους. Από τη μία θα κάνουν τις επισκευές πλοίων που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά ύδατα και έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία του ομίλου στην Κίνα. Από την άλλη σκοπεύουν να εφαρμόσουν πολιτικές μάρκετινγκ προκειμένου να προσελκύσουν Ελληνες αλλά και άλλους εφοπλιστές προκειμένου να φέρουν τα πλοία τους για επισκευές στο Πέραμα, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής.

Το car terminal

Δυναμική αναμένεται να αποκτήσει και το car terminal, στο οποίο θα κατασκευαστούν πολυώροφοι σταθμοί αυτοκινήτων και να μετατραπεί στο μεγαλύτερο terminal της Αν. Μεσογείου με ειδίκευση στη διαμετακόμιση. Οσον αφορά τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και τους τρεις προβλήτες που θα έχει υπό τον έλεγχό τους ο κινεζικός όμιλος, η περαιτέρω ανάπτυξή του βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του διαγωνισμού για το Θριάσιο. Οσον αφορά τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, στο Πεκίνο εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής κινεζικής εταιρείας στον διαγωνισμό που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Απριλίου.

Σε περίπτωση κινεζικής συμμετοχής είναι πολύ πιθανό στο σχήμα να συμμετέχει και η Cosco, λόγω της παρουσίας της στην Ελλάδα και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει για την ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο στον κινεζικό όμιλο έχουν δηλώσει πως θέλουν να το διεκδικήσουν και εφόσον επικρατήσουν στον διαγωνισμό, που είναι προγραμματισμένος για το τέλος Μαΐου, να το αναπτύξουν ανάλογα με το εμπορευματικό κέντρο του «Dragοn City» που διαθέτουν στο Nτουμπάι. Στόχος η ανάπτυξη στην περιοχή μονάδων ελαφράς μεταποίησης και συναρμολόγησης κινεζικών και άλλων προϊόντων.

Διχασμένες οι απόψεις

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, κυρίως από τους εργαζομένους. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, ενώ καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ για «ξεπούλημα» του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Αλλά και οι κάτοικοι του Πειραιά φαίνεται ότι είναι διχασμένοι αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η Public Issue για λογαριασμό του www.portnet.gr, οι Πειραιώτες έχουν θετική εικόνα τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για την Cosco. Η πλειοψηφία θεωρεί επίσης ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση σε όλους τους τομείς, εκτός από τους μισθούς και το κυκλοφοριακό της πόλης. Ωστόσο, μόλις το 37% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση, το 46% διαφωνεί και το 17% δεν εξέφρασε άποψη.

Χύδην φορτίο μέσω του λιμανιού της Ελευσίνας

Ο κινεζικός όμιλος από τον Πειραιά «λοξοκοιτάζει» και προς την Ελευσίνα και το λιμάνι της, το οποίο διαχειρίζεται χύδην φορτίο, μια υπηρεσία που δεν προσφέρει πλέον το λιμάνι του Πειραιά. Εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ, η κινεζική πλευρά έχει εκφράσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει και αυτό το επιχειρηματικό project.

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά τα υποβρύχια που γέρνουν έχουμε και προβλήτες που γέρνουν.

 

Και αποτελεί μυστήριο να μην ξέρουν στον ΟΛΠ εάν έχει ανελκυσθεί το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, όταν στο θέμα του πλοίου έχουμε δει και φωτογραφίες από την ανέλκυση, καθώς και επίσημη ανακοίνωση του ΟΛΠ για την ανέλκυση

 

Η συνέχεια της υπόθεσης...στο Ναυτικό Εφετείο Πειραιά στις 17 Μαρτίου

Link to comment
Share on other sites

 

 

Προ ενάμισι έτους, ο Αρειος Πάγος είχε κάνει δεκτή αίτηση αναίρεσης της πρώτης, απαλλακτικής απόφασης του Εφετείου Πειραιά σε προσφυγή ενός εκ των ιδιοκτητών δύο άλλων πλοίων που έγιναν παλιοσίδερα μαζί με το "Αγιος Νεκτάριος"

 

Έχουν κινήσει τη διαδικασία οι Αφοί Μοίρα ή η Ν.Ε. Χίου?  :huh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εάν έχω πληροφορηθεί σωστά η μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος θα κλείσει στο τέλος Μαρτίου για επισκευή και ανανέωση χαρτιών για περίπου 3 μήνες!!! 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τη νέα σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στον ΟΛΠ και το ελληνικό δημόσιο ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), η οποία θεωρούταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών του λιμανιού στην COSCO.

Επίσης, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, μειώθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά δύο - και πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις που καταλάμβαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Παράλληλα, ως εκτελεστικό μέλος του δ.σ., ορίστηκε ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν αύριο, ημέρα άφιξης οκτώ κρουαζιερόπλοιων με 15.500 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Απο 10/8 οπως θα έχετε πάρει ολοι πρέφα , ο ΟΛΠ είναι κατα 51% Κινεζικός  με το ΔΣ να είναι το παρακα΄τω

 

Quote
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της παραίτησης οκτώ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το ΔΣ συνεδρίασε στις 10 Αυγούστου 2016 και συγκροτήθηκε σε σώμα αφού εξέλεξε τα μέλη του ως εξής:
 
Πρόεδρος ΔΣ, κ. WAN Min, εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. YE Weilong, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. FENG Boming, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. ZHU Jianhui, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. FU Chengqiu, εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Νικόλαος Αρβανίτης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ,  κ.  KWONG Che Keung Gordon, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. IP Sing Chi, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Ιωάννης Κούβαρης, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, μη εκτελεστικό μέλος.
Μέλος ΔΣ, κ. Ιωάννης Μώραλης, μη εκτελεστικό μέλος.
    
Επίσης εκλέχθηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε εφαρμογή του νόμου 3693/2008, αποτελούμενη από τους κ.κ.  KWONG Che Keung Gordon ως Πρόεδρο, FENG Boming ως μέλος και Λιάγκο Αθανάσιο ως μέλος.
 
Όσον αφορά τις μεταβολές στην ανώτατη ιεραρχία της Εταιρείας ύστερα από τη σχετική απόφαση του ΔΣ ΟΛΠ ορίζονται:
 
O κ. FU Chengqiu, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως Διευθύνων Σύμβουλος
Ο κ. DENG Xiaoli ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. JI Fengming ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO) 
Ο κ. LI Jianchun ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Άγγελος Καρακώστας ως Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως ανώτερος σύμβουλος της Διοίκησης.
Ο κ. Ιωάννης Κούβαρης, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως ανώτερος σύμβουλος της Διοίκησης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην πρώτη συνέντευξη του από την ανάληψη των καθηκόντων ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ o Captain Fu Chengqiu δήλωσε στο Reuters πως στόχος της COSCO Shipping είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια έως το 2018. Στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου έως το 2018.

Quote

 

H Cοsco Shipping σχεδιάζει σύμφωνα με το νέο Διευθύνοντα Σύμβολο Captain Fu Chengqiu, να αυξήσει τη διακίνηση container στο λιμάνι του Πειραιά κατά 35 % έως το 2018 όπως είπε σε συνέντευξη του στο πρακτορείo Reuters. “Εάν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό το λιμάνι θα είναι μέσα στα 30 μεγαλύτερα του κόσμου , ένα λιμάνι κόμβος ανάμεσα στην Ασία και στην Ευρώπη”,  είπε ο Captain Fu.” 

Η Cosco Shipping είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στο κόσμο που εξαγόρασε το 51% του ΟΛΠ , του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού με  στρατηγική σημασία δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία μέσα στη περίοδο της κρίσης που κρατούσε μακριά τους  επενδυτές.
Από το 2009 η CΟSCΟ μέσω της θυγατρικής P.C.T που διαχειρίζεται τον προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ έχει δαπανήσει αρκετά  εκατομμύρια  σε επενδύσεις  και οδήγησε το λιμάνι του Πειραιά στην 44η θέση στη παγκόσμια κατάταξη το 2015 από την 93η που ήταν το 2010. Για το 2016 αναμένουμε να φθάσουμε μαζί με τον προβλήτα Ι τα 3 .700.00 ΤΕU.
Για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η COSCO  θα επενδύσει 300 εκ. ευρώ (για να αποκτήσει επιπλέον 16% των μετοχικού κεφαλαίου) που θα κατευθυνθεί κυρίως στη ναυπηγοεπισκευαστική  ζώνη, στο cruise και στο car terminal με βάση το επενδυτικό πλάνο που θα εξειδικευθεί τον Νοέμβριο. Εμείς θέλουμε με αυτές τις επενδύσεις να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και φυσικά νέο αίμα στην εταιρεία για να αναπτυχθεί μαζί με τους ήδη 1100 εργαζόμενους του ΟΛΠ. Τα συνδικάτα αρχικά ήταν αντίθετα στη πώληση του λιμανιού από φόβο για τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας αλλά εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί και αντιμετωπίζουμε  με υπευθυνότητα αυτά τα θέματα και σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 7/3/2016 at 2:05 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Εάν έχω πληροφορηθεί σωστά η μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος θα κλείσει στο τέλος Μαρτίου για επισκευή και ανανέωση χαρτιών για περίπου 3 μήνες!!! 

Η μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος είναι εκτός λειτουργίας από το τέλος Μαρτίου και θα μείνει έτσι μέχρι το τέλος του έτους (31/12/16). Δηλαδή τουλάχιστον 9 μήνες εκτός λειτουργίας!!!

Link to comment
Share on other sites

Με 140 εκατ. ευρώ στην αφετηρία επενδύσεων η Cosco στον ΟΛΠ το 2017 για την αναβάθμιση του μεγάλου λιμανιού

Quote

Ειδικότερα, θα ξεκινήσουν επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευή για εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προκειμένου να αλλάξει η αρνητική εικόνα που έχει κανείς για τη ΝΕΖ, όταν αντικρίσει για πρώτη φορά την περιοχή. Ακόμα 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να δοθούν για την αναβάθμιση του Car Terminal και 5 εκατ. ευρώ για υπόγεια κλειστή οδική σύνδεση του εμπορικού λιμανιού με την περιοχή του ΟΔΔΥ έκτασης 120 στρεμμάτων. Στην έκταση αυτή θα επενδυθούν 35 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο logistic center, το οποίο θα ενώνεται με το λιμάνι μέσω της σήραγγας. Η κίνηση αυτή θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους Κινέζους, αφού θα επεκτείνει την ελεύθερη ζώνη και στον χώρο του νέου κέντρου διαμεταφορών, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί νέο τελωνείο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, οι επενδύσεις στο car terminal, που περιλαμβάνουν δύο πενταώροφα γκαράζ, αλλά και στο logistic center, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017.

Τα σχέδια των Κινέζων περιλαμβάνουν επίσης επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης λιμενικών υποδομών, αλλά και 10 εκατ. ευρώ σε διάφορες προμήθειες.

Περιλαμβάνονται ακόμα περίπου 7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, αλλά και ένα ανάλογο ποσό για επισκευές στον προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή θα μπορούν να διακινηθούν συνολικά 7 εκατ. κοντέινερ σε ετήσια βάση (και στους τρεις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ), ενώ στο μέλλον αναμένεται να φτάσουν τα 10 εκατ. Τέλος, αναμένεται ακόμα 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε μικρότερα έργα και δαπάνες.

Το μεγαλύτερο νέο έργο για το λιμάνι του Πειραιά, η νέα βάση κρουαζιέρας που θα αναπτυχθεί στην έξοδο του σημερινού επιβατηγού λιμανιού, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», με χαμηλή ταχύτητα, αφού θα δοθούν μόλις 3 εκατ. ευρώ από τα 130 εκατ. ευρώ περίπου που φτάνει ο προϋπολογισμός για την α’ φάση του έργου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Χορήγηση δωροεπιταγών από τον ΟΛΠ στα παιδιά των εργαζομένων των γειτονικών δήμων Πειραιά και Περάματος καθώς και τρόφιμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Αύξηση 6% σημείωσε η διακίνηση αυτοκίνητων στο Car Terminal.

Quote

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, το 2016 η διακίνηση οχημάτων ανήλθε στα 361.912 έναντι 341.386 το 2015 σε μια χρονιά με απεργιακές κινητοποιήσεις  και τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας να επηρεάζει τις εισαγωγές Ι.Χ αυτοκινήτων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση 20% που καταγράφηκε το β’ εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015.

Αν και η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα παραγωγής αυτοκινήτων σε σχέση με ανταγωνιστικά λιμάνια της Μεσογείου και παρά την αρνητική συγκυρία και τον ολοένα και εντεινόμενο λιμενικό ανταγωνισμό μέσω της δημιουργίας νέων τερματικών στην ευρύτερη περιοχή, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων της ΟΛΠ Α.Ε. παραμένουν μεταξύ των τερματικών με την μεγαλύτερη διακίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες μας, πιστοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2016  οι υπηρεσίες διακίνησης αυτοκινήτων (Car Terminal) σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και Περιβάλλοντος ISO 14001:2004 από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance / Hellenic Lloyd’s SA. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αύξηση 13% στα κέρδη προ φόρων το 2016 για τον ΟΛΠ Α.Ε.

Quote

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 01.01.2016 - 31.12.2016 σύμφωνα με τις οποίες τα βασικά μεγέθη είναι τα ακόλουθα: Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 103.5 εκ. έναντι € 99.9 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2015 παρουσιάζοντας αύξηση 3,6 %, παρά την αρνητική συγκυρία (παρατεταμένη οικονομική ύφεση, προσφυγικό, απεργιακές κινητοποιήσεις). Αυξημένα έσοδα παρουσίασαν οι δραστηριότητες στο Car Terminal κατά € 1,4 εκ (13.4%) και τη κρουαζιέρα κατά € 1,0 εκ. (8,2%) ενώ αυξημένα ήταν τα έσοδα από την παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ κατά € 3,9 εκ. περίπου.

Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 11,0 εκ. έναντι € 9,8 εκ. της χρήσης 2015 παρουσιάζοντας αύξηση 13% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο σχεδόν στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης παρουσίασαν μείωση 8,0% και ανήλθαν σε € 92,8 εκ. έναντι € 100,9 εκ. το 2015.

Μείωση σημειώθηκε κατά € 2,2 εκ. ή 4,3% στις αμοιβές προσωπικού, που ανήλθαν σε € 49,9 εκ. έναντι € 51,5 τη προηγούμενη χρήση. Σημαντική μείωση παρουσίασαν και τα έξοδα διοίκησης, τα οποία μειώθηκαν κατά € 5,5 εκ. ή 20,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. κατέβαλε αυξημένο κατά € 1,0 εκ. αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο για το 2016, λόγω της νέας σύμβασης παραχώρησης που υπογράφηκε στις 24/6/2016 και με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5 % των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.

Τέλος αναφέρεται ότι με βάση το οικονομικό ημερολόγιο της Εταιρείας η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2017 και η αποκοπή του μερίσματος για τις 19 Ιουλίου 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση του ΟΛΠ για την επιτυχή απομάκρυνση του πλοίου «Παναγία Τήνου». 

Quote

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση του πλοίου “Παναγία Τήνου” από το λιμάνι του Πειραιά και ήδη ρυμουλκείται προς τον τελικό του προορισμό. Ήταν ένα σύνθετο έργο, το οποίο παρουσίαζε ιδιαίτερες νομικές και τεχνικές δυσκολίες.

H ΟΛΠ Α.Ε. ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην όλη προσπάθεια, την εταιρεία Antipollution που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το έργο και ιδιαίτερα το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που συνέβαλε στην επιτάχυνση της διαδικασίας και στην έκδοση των σχετικών διασυνοριακών αδειών και υπήρξε αρωγός σε όλες τις φάσεις του έργου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσοι πιθανώς διαβάζετε το διεθνή ναυτιλιακό τύπο, θα είδατε πως η Cosco Shipping, η εταιρεία δηλαδή που έχει τα container activities, έχασε μέσα στο 2016 γύρω στο 1.44 δισεκατομμύρια δολλάρια. Ας είναι καλά η Λαική Δημοκρατία :D.

 

Δεν ξέρω πως πάνε τα υπόλοιπα κομμάτια δυστυχώς.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ξεκινούν τα νέα έργα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Quote

Τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά που προβλέπει το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ ξεκινούν μετά την ανάδειξη ανεξάρτητου μηχανικού, ο οποίος σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο είναι αυτός που θα τα επιβλέπει.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε τον αμερικανικό οίκο Hill International ως ανεξάρτητο μηχανικό ύστερα από την επικράτησή του στον σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η εισηγμένη. Παράλληλα, επιλέγεται άμεσα και ο project manager των έργων. Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης του ΟΛΠ έχουν ήδη ξεκινήσει και οι μελέτες για το επενδυτικό πρόγραμμα. Εντός του 2017 αναμένεται να έχουν ξεκινήσει τόσο τα έργα αναβάθμισης των χερσαίων και πλωτών υποδομών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης (ΝΕΖ) όσο και αυτά για νέο κέντρο logistics στον χώρο του πρώην ΟΔΔΥ αλλά και νέες υποδομές στο car terminal.

Ο διορισμός ανεξάρτητου μηχανικού που θα επιβλέπει τα κατασκευαστικά έργα ως προς τη συμμόρφωσή τους με την οριστική μελέτη, τα πρότυπα σχεδιασμού, τις εθνικές τεχνικές προδιαγραφές (ΕΤΕΠ), τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποτελούσε σύμφωνα με πηγές του ΟΛΠ την τελευταία εκκρεμότητα. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΛΠ έχει ιδιωτικοποιηθεί και δεν δεσμεύεται για την επιλογή προμηθευτών, υπεργολάβων ή συνεργατών απο τους κανονισμούς που ισχύουν για τις δημόσιες επιχειρήσεις παρά μόνον από τους νόμους που ισχύουν για κάθε ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ξεκινούν έτσι οσονούπω το έργο της υπόγειας οδικής σύνδεσης των χώρων του ΟΛΠ στην περιοχή του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων, με τον πρώην χώρο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) έκτασης 90 στρεμμάτων, ο οποίος έχει ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και εισηγμένης. Το έργο έχει προϋπολογισμό πέντε εκατ. ευρώ και θα ενοποιήσει δύο χώρους που θα φιλοξενήσουν νέο κέντρο logistics έκτασης 120 συνολικά στρεμμάτων. Το έργο έχει πρόσθετη σημασία, αφού θα ενοποιήσει και τελωνειακά την έκταση του ΟΛΠ στο ύψος της αποθήκης Γ, η οποία βρίσκεται στον σταθμό αυτοκινήτων.

Παράλληλα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης προβλέπει επενδύσεις ύψους 30 εκατ. για τη βελτίωση των υποδομών της ΝΕΖ, το μεγαλύτερο δηλαδή μέρος από τα 55 συνολικά εκατ. που έχει προϋπολογίσει γι’ αυτό τον σκοπό μεσοπρόθεσμα. Να σημειωθεί πως αργότερα φέτος αναμένεται να φθάσει στον Πειραιά και η πρώτη από τις δύο μεγάλες πλωτές δεξαμενές που έχει παραγγείλει η Cosco για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η postpanamax των 80.000 τόνων.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΛΠ σημειώνει στην «Κ» πως θα ξεκινήσει άμεσα και η κατασκευή των δύο πενταώροφων χώρων στάθμευσης στο car terminal που θα πολλαπλασιάσουν τη δυναμικότητα του σταθμού αυτοκινήτων. Πρόκειται γα μεταλλική κατασκευή.

Αυτά είναι τα τρία μεγάλα έργα του 2017 αλλά υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν και άλλα μικρότερα. Μαζί με τις άλλες επενδύσεις σε έργα που έχει προϋπολογίσει για το 2017 ο ΟΛΠ αναμένεται να δαπανήσει φέτος 137,5 εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΛΠ είναι συμβατικά δεσμευμένος έναντι του ελληνικού Δημοσίου να πραγματοποιήσει έως και το 2021 επενδύσεις ύψους 293 εκατ. και την αμέσως επόμενη πενταετία (έως το 2026) άλλα 50 εκατ., ενώ η Cosco έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να επενδύσει στον Πειραιά μακροπρόθεσμα και επιπλέον κεφάλαια της τάξεως των 200 εκατ.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...