Jump to content
Shipfriends

Οργανισμός Λιμένος Πειραιά


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Λιμεναρχείο Πειραιά στη Σχολή Λιμενοφυλάκων

Πηγή: mediashipping

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε., Γιώργου Ανωμερίτη, να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Σχολής Λιμενοφυλάκων, συνολικής επιφάνειας 5.695 τ.μ.. Το κτίριο έχει παραχωρηθεί στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. μέχρι το 2052.

Στο κτιριακό συγκρότημα θα μεταστεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναλαμβάνει επίσης τις εργασίες βελτίωσης του παραχωρούμενου κτιρίου.

Τα κτίρια του παλαιού Τελωνείου που στεγάζουν σήμερα τις Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Πειραιά θα επιστραφούν στον Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η εκπαίδευση των νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Υπαξιωματικών του Σώματος θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Link to comment
Share on other sites

Έργο κατασκευής νέου κρηπιδότοιχου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων

Πηγή: ΟΛΠ

Κλείνει από την προσεχή εβδομάδα μέχρι το Μάϊο 2012 το τμήμα της λιμενικής ζώνης μεταξύ της «Παγόδας» και του κτιρίου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. επί της Ακτής Μιαούλη (ύψος οδού 2ας Μεραρχίας), προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο της κατασκευής του νέου κρηπιδότοιχου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.

Το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ως γνωστόν έχει εγκρίνει την κατασκευή του νέου προβλήτα Αγίου Νικολάου, στον οποίο δημιουργούνται δύο νέες θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων. Για το έργο αυτό έχει διεξαχθεί ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός, το δε αποτέλεσμα του έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το συμβατικό αντικείμενο του έργου μετά τις εκπτώσεις ανέρχεται σε 4 εκατ. Ευρώ και είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Το υπάρχον κτίριο της Ακτής Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας θα μετατραπεί σε Τερματικό Σταθμό Υποδοχής Επιβατών Κρουαζιέρας.

Όπως τόνισε στο Δ.Σ, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «με το έργο αυτό αναβαθμίζεται τουριστικά και εμπορικά η Ακτή Μιαούλη η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε μια δυναμική τουριστική περιοχή. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας προς τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και φυσικά τη Δημοτική Αρχή».

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Άγονοι οι διαγωνισμοί εκποίησης των επικίνδυνων πλοίων

Πηγη: ΟΛΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κήρυξε άγονους τους διαγωνισμούς εκποίησης και απομάκρυνσης εκτός λιμένα Πειραιά των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων (α) Παναγία Αγιάσσου, (β) Μακεδονία και (γ)Τζετ Φέρρυ 1.

Για την συνέχιση των διαδικασιών εκποίησης βάσει του Ν. 2881/2001 το Δ.Σ. του Οργανισμού θα συνέλθει εκ νέου.

Link to comment
Share on other sites

Στο παραπανω δελτιο τυπου για την κατασκευη νεου κρηπιδοτοιχου,εχει δημοσιευτει και ο χαρτης που δειχνει τα εργα που θα πραγματοποιηθουν.Το μηκος του νεου ντοκου θα ειναι 280μετρα και στην ουσια θα δενουν 2μικρα κρουαζιεροπλοια η ενα μεγαλο.

pireas.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με αφορμή τα διάφορα μηνύματα που αναφέρουν ότι πλοία μετακομίζουν από την Κυνοσούρα στο Πέραμα και το ΝΜΔ γιατί έχουν πιο φθηνά λιμανιάττικα.

Αφού όλη η περιοχή ελέγχεται από τον ΟΛΠ με ποια κριτήρια καθορίζει τα κόστη και βάζει πιο ακριβά στη Σαλαμίνα απότι στην απέναντι μεριά?

Link to comment
Share on other sites

Ηκυνόσουρα είναι περιοχή ευθύνης του ΟΛΠ αλλά τα αμπελάκια είανι ιδιωτικά ναυπηγεία που ήταν το ΜΑΣΤΕΡ, ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ,..

Αρκεί να αναφέρουμε ότι μια πρυμοδέτηση για ένα βαπόρι 140μ έχει 85ευρώ περίπου στο νέο μωλο Δραπετσώνας και στα ναυπηγεία της Καραμανλή στα Αμπελάκια περίπου 400 ευρώ ημερησίως

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε Earl. Τώρα βέβαια αλλάζει η απορία. Τι είναι αυτό που προσφέρει ο ιδιωτικός χώρος σε ένα πλοίο απλώς δεμένο εκεί χωρίς καμμιά εργασία που δικαιολογεί την τόση διάφορά κόστους? Κατανοητό ότι ο κάθε επιχειρηματίας διακαιούται να τιμολογεί κατά το δοκούν αλλά όταν ουσιαστικά λειτουργεί επί δημοσίου χώρου τι ακριβώς συμβαίνει?

Ποτέ μου δεν κατάλαβα το ακριβές καθεστώς της πλειονότητας των επισκευαστικών εγκαταστάσεων σε παράκτιους χώρους. Για τα ναυπηγεία και τις μαρίνες έχουμε συγκεκριμένο καθεστώς, για τα υπόλοιπα στη ακτογραμμή της Αττικής και στη Σαλαμίνα υπάρχει κάτι ή είναι στον αέρα? Πληρώνουν νοίκι στο δημόσιο, κληρονόμησαν τον αιγιαλό από την τουρκοκρατία κλπ κλπ κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά στο Νέο μώλο και στην Κυνόσουρα και πολύ λιγότερο στο Πέραμα δεν είναι ασφαλή αγκυροβόλια . Μόλις ο καιρός έχει λίγο δυτικό μέσα και είναι δυνατός τότε τα πλοία υποφέρουν.Ιδιαίτερα με πουνέντηδες και γαρμπήδες τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι πολλές οι φορές που ρυμουλκά τρέχουν να μαζέψουν πλοία τα ο οποία πήραν δρόμο ή βογάρουν πλοία στην Κυνόσουρα για να κρατιούνται στην θέση τους.

Εκεί στην Σαλαμίνα τα πλοία είναι ασφαλή, είναι σε προστατευμένες θέσεις από σχεδόν όλους τους καιρούς κι υπάρχουν θέσεις πλαγιοδέτησης.

Επιπλέον είναι και το θέμα της ασφάλειας. Κακά τα ψέματα ο νέος μώλος δεν παρέχει κανένα μέτρο ασφάλειας για τα δεμένα πλοία κι ιδιαίτερα το βράδυ εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει πλιάτσικο σε ένα βαπόρι αφού ο βατσιμάνης από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Στην Κυνόσουρα αντίστοιχα εύκολα μπορεί να πάει κάποιος με ένα πριόνι και να αρχίζει να κόβει κάβους.Εκεί υπάρχει και το μεγάλο μειονέκτημα της μετακίνησης όπου για να πας στο βαπόρι πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσεις λάντζα.

Τα ιδιωτικά ναυπηγειακλειδώνουν για όλους το βράδυ , με φύλακες,...και τουλάχιστον το βράδυ από ξηράς τα πλοία είναι σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένα.

Τώρα για το καθεστώς εκμετάλλευσης των χώρων αυτών από τους ιδιώτες δεν ξέρω , ίσως κάποιος άλλος φίλος να μπορούσε να μας απαντήσει. Δεν αποκλείω όμως να είναι καταπατημένοι χώροι που ανήκουν στον αιγιαλό.Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι οι τιμές αυξάνονται όσο ένα πλοίο παραμένει στον ίδιο ντοκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όποτε για αυτό πολλές φορές βλέπουμε αρκετές μεθορμίσεις μετά από μεγάλους χρονικά παροπλισμούς

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Τελικά ήταν έγκλημα που δε προχώρησαν τα σχέδια για τη διαμόρφωση-αξιοποίηση της περιοχής της Δραπετ΄σωνας την εποχή των παχέων αγελάδων. Όλα θα ήταν αλλιώτικα τώρα. Με την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις προοπτικές της χώρας δε βλέπω όχι πίστα για formula 1, ούτε πίστα για μοτο cross.

Link to comment
Share on other sites

Τα πλήρη στατιστικά στοιχεία Διακίνησης του Λιμένα Πειραιά για το 2011 παρουσίασε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Link to comment
Share on other sites

Απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ για την επισκευή της μικρής πλωτής δεξαμενής στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π Α.Ε αποφάσισε την άμεση επισκευή της Μικρής Πλωτής Δεξαμενής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η οποία υπέστη σημαντική ζημιά από πρόσκρουση πλοίου.

Η επισκευή θα γίνει με διακήρυξη δημοπρασίας, που θα συνοδεύεται από σχετική μελέτη. Η δαπάνη επισκευής της προϋπολογίσθηκε σε ποσό 840.000 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23%.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία λόγω της κατάστασης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, περνάει την πιο βαθειά της κρίση. Δυστυχώς για όλους η κρίση αυτή δεν έχει σχέση με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά κυρίως με τις πολιτικές που ασκήθηκαν από το κράτος, τους επιχειρηματίες και ορισμένα Συνδικάτα. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. παρότι από την διαχείριση των δεξαμενών ζημιώνεται με σημαντικά ποσά ετησίως, λόγω της κρίσης θα αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές. Σε κάθε όμως περίπτωση, ενεργοποιώντας πλήρως τη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. εντός του α’ εξαμήνου του έτους, οφείλουμε όλοι να βρούμε τρόπους, χωρίς μαξιμαλισμούς, για να αναστρέψουμε την αρνητική κατάσταση που βιώνουμε. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα επανυποβάλλει πλήρεις προτάσεις για τη ΝΕΖ Περάματος».

Link to comment
Share on other sites

Ανάθεση συντήρησης πλωτής δεξαμενής στην εταιρεία «ΝΑΥΣΙ Ε.Ε. ΚΟΥΡΑΚΟΣ Α. & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Την ανάθεση στην εταιρεία «ΝΑΥΣΙ Ε.Ε. ΚΟΥΡΑΚΟΣ Α. & ΣΙΑ Ε.Ε.» μετά από διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού της συντήρησης της πλωτής δεξαμενής των 4000 tn του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Πέραμα προχώρησε η Δ/νση Προμηθειών του Οργανισμού.

Οι εργασίες, δαπάνης 266.400 € πλέον ΦΠΑ θα ολοκληρωθούν μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012.

Οι εργασίες αυτές, μαζί με τη συντήρηση και επισκευή και της μεγάλης δεξαμενής θα καταστήσουν άμεσα αξιοποιήσιμες τις δεξαμενές του Ο.Λ.Π. Α.Ε., στις οποίες και λόγω εποχής έχει στραφεί το ενδιαφέρον της αγοράς μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα.

Στην προηγουμενη ανακοινωση μας ελεγαν οτι ειναι ζημιογονα η διαχειριση των δεξαμενων. Επισης το ποσο που ειχε αρχικα προυπολογιστει ηταν πολυ μεγαλυτερο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μεγαλεια ο γιωργαρος. παραμενει προεδρος στην ενωση λιμενων

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ που συγκροτήθηκε σε σώμα έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Γιώργος Ανωμερίτης (ΟΛΠ Α.Ε.)

Α' αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης (ΟΛΘ Α.Ε.)

Β' αντιπρόεδρος: Μπρας Γιάννης (Ο.Λ. Ηρακλείου)

Γεν. γραμματέας: Πλατυκώστας Κώστας (Ο.Λ. Πάτρας)

Οικον. επόπτης: Δημητρόπουλος Νίκος (Ο.Λ. Ραφήνας)

Μέλη: οι εκπρόσωποι των λιμένων Βόλου, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Ελευσίνας και Καβάλας.

Link to comment
Share on other sites

Απόφαση για τη μη αναπροσαρμογή των τιμολογίων για τις παραχωρήσεις χώρων στη Ναυπηγοεπισκευή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε και για το 2012 τη μη αναπροσαρμογή των τιμολογίων του για τις παραχωρήσεις χώρων του λιμένα. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη χρονιά (2010, 2011 και 2012) κατά την οποία ο ΟΛΠ Α.Ε. «παγώνει» τα τιμολόγιά του.

Ειδικά για τους χρήστες των χώρων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης (Πέραμα και Ηρακλέους Δραπετσώνας) το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του τιμολογίου για το 2012 κατά 15% και για το 2013 κατά 10%. Με το νέο τιμολόγιο η τιμή διαμορφώνεται στα 22,54 ευρώ ανά τ.μ. για το 2012 από 26,52 ευρώ, ενώ για το 2013 μειώνεται περαιτέρω σε 20,29 ευρώ ανά τ.μ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η κρίση στη ναυπηγοεπισκευή, αποτελούν την κύρια αιτία για την οποία ο ΟΛΠ Α.Ε., όχι μόνο δεν αυξάνει τα ενοίκια των παραχωρούμενων χώρων, αλλά για πρώτη φορά από το 2002 και μετά τα μειώνει. Σημειώνεται ότι από το 2009 και μετά διατηρούσε τα τιμολόγια του επί τριετία σταθερά. Ο ΟΛΠ Α.Ε. θα αποφασίσει στο επόμενο Δ.Σ. του και ένα σύστημα ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων της Ζώνης παράλληλα με τις αποφάσεις πλήρους ενεργοποίησης της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. προς την κατεύθυνση στήριξης της Ζώνης. Όσο φυσικά θα διατηρείται η κρίση στο Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα, τόσο θα εντείνονται και οι πιέσεις στη Ζώνη. Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε κρίση με βαρύτατες ευθύνες, έστω και σε διαφορετικό βαθμό, του Δημοσίου, των επιχειρήσεων και των συνδικάτων».

Πηγη: ΟΛΠ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνέχιση εκκαθάρισης του λιμένος από ανενεργά και επικίνδυνα πλοία από τον ΟΛΠ

Στα πλαίσια της συνέχισης εκκαθάρισης του λιμένος από ανενεργά και επικίνδυνα πλοία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός λιμενικής ζώνης Πειραιά των ακολούθων πλοίων :

1. Ρ/K “Απόλλων” Ν.Π. 4578 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος.

2. Π/Γ “Κως” Ν.Π. 70 που βρίσκεται βυθισμένο στο μώλο ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

3. Φ/Γ “Βερισάριος” Ν.Π. 2320 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος.

4. Α/Κ “Αρχιπέλαγος” Ν.Π. 9082 που βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και

5. Δ/Ξ “Αναστάσιος” Ν.Π. 3630 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος.

Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ήδη αναθέσει σε εκτιμητικές εταιρίες όλα τα απομείναντα ανενεργά πλοία, με στόχο στα πλαίσια του Ν. 2881/2001 να προχωρήσει με τους δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην απομάκρυνση όλων των πλοίων. Ειδικά για τα τρία εξ’ αυτών, τα οποία βρίσκονται στο λιμανάκι Περάματος, αρχίζει στην πράξη η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του Δήμου για την απομάκρυνση από το λιμανάκι Περάματος όλων των εγκαταλειμμένων πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...