Jump to content
Shipfriends

Λιμενικά τέλη η αλλιώς ''λιμανιάτικα''


Recommended Posts

Αρχική Δημοσίευση από Earl Granville

στο Κερατσίνι τα λιμανιάτικα ημερησίως είναι πανάκριβα μπορεί να αγγίζουν και τα 14.000 ευρώ.

Επειδη κατα καιρους με τα παροπλισμενα-ανενεργα πλοια σε καποια λιμανια εκτος Πειραια(Αλεξανδρουπολη,στην Χιο το δελφινι)μου εχει δημιουργηθει η απορια,ποση μπορει να ειναι η διαφορα στα λιμενικα τελη απο λιμανι σε λιμανι,υπαρχει καποια πηγη οπου μπορουμε να δουμε τις τιμες τους σε καθε λιμενικη υποδομη ξεχωριστα...?(μπα ε...)

Με βαση αυτο το αρθρο,στην Χιο

Σύμφωνα με τον ίδιο για το σκάφος του μήκους 11 μέτρων μέχρι τώρα πλήρωνε 180 ευρώ κάθε δύο χρόνια ενώ με τα νέα δεδομένα καλείται να πληρώνει 360 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Λογικα και τα επιβατηγα αλλα κ τα λοιπα πλοια,ασχετα αν καθονται μια ωρα στο λιμανι η ολοκληρη μερα,θα πληρωνουν αρκετα με βαση την παραπανω αναλογια.

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια πάνω κάτω άν και πιο στανταρ καθορίζουν και τις τιμές του ντόκου που θα καταλάβει ένα πλοίο για να κάνει την επισκευή του. Ενδεικτικά για 60αρι bulk carrier σε πλαγιοδέτηση στο Πέραμα πέρυσι πληρωνόταν η ημέρα γύρω στα 12.000 ευρώ ενώ στην Κυνόσουρα για το ίδιο πλοίο 7.000 . Εξαίρεση αποτελει το ναυπηγείο στου Διαμαντή απέναντι στα αμπελάκια με μόλις 2.000 ευρω για το ίδιο πλοίο αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί θέση εκεί.

Ενα μικρό παραδειγματάκι επ ευκαιρία για το πως παίζουν οι τιμές είχα αναφέρει προ ημερών στο τοπικ δεξαμενισμός αποδεξαμενισμός.

Όμως όπως και στην χρήση της δεξαμενής έτσι και στους ντόκους η τιμή καθορίζεται από πολλά πράγματα και είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί.

Η τιμή μπορεί να εξαρτηθεί κατα περίπτωση από το μεγεθος του πλοίου, από το πόσο ντόκο θα καταλάβει (αν πέσει πλαγιοδέτηση ή πρυμοδέτηση,...), από το τι παρέχει ο ντόκος, που ανήκει ο ντόκος...

Link to comment
Share on other sites

Επρεπε να ψαξω πιο καλα(η μαλλον δεν ειχα ψαξει:o).Λιμανιατικα Πατρας και Ηγουμενιτσας.Εψαξα για τον Πειραια αλλα δεν βρηκα ενω της ΣΑΛΟΝΙΚΑ ειναι ολοκληρο κατεβατο που δεν καταφερα να το εντοπισω ακομα.Παντως στα 2 λιμανια που βρηκα,οι τιμες ειναι πανω κατω οι ιδιες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...