Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ο Ο.Λ.Α. ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες που κάνει ο ΟΛΠ για την απομάκρυνση των παροπλισμένων της ΣΑΟΣ από το λιμάνι. Παράλληλα χρεώνει κανονικά τα τέλη ελλιμενισμού και περιμένει (καποια στιγμή...) τον Κο Μανούση να πληρώσει κανένα χρωστούμενο. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Στην Αλεξανδρούπολη στις 28-05-2010, πέρα από την θλιβερή αρμάδα της SAOS, ήταν αραγμένος ο Αγιαντώνης που πρόλαβε και διέσχισε το Αιγαίο σε ένα πενθήμερο (:P) και το Φ/Γ Alibey που διακρίνεται με την τράδα της SAOS. Ρυμουλκά και αλιευτικά εν αφθονία και σημειώνω ότι άρχισε επιτέλους η εφαρμογή του ISPS καθώς η πρόσβαση στις προβλήτες του επιβατικού λιμένα αποκλείσθηκε με καρέκλες, κόκκινες κορδέλες και ετοιμόρροπα μεταλλικά διαχωριστικά :D. Στο ανατολικό dock αποθηκευμένοι τεράστιοι κυλινδρικοί σωλήνες, μάλλον σουηδικής κατασκευής, ίσως για τον αγωγό Burgas-Αλεξανδρούπολη.

είναι κομμάτια από ανεμογεννήτριες. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τελικά ίσως υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τα παροπλισμένα πλοία της ΣΑΟΣ και τη βυθισμένη βυθοκόρο ΟΛΓΑ.

Δείτε τα παρακάτω links

THESSALONIKI http://sites.diavgeia.gov.gr/ola-sa/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%98469%CE%97%CE%9E%CE%A4-3

NONA MARY http://sites.diavgeia.gov.gr/ola-sa/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%98469%CE%97%CE%9E%CE%A4-%CE%92

SAMOTHRAKI http://sites.diavgeia.gov.gr/ola-sa/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%98469%CE%97%CE%9E%CE%A4-%CE%95

PANAGIA SOUMELA http://sites.diavgeia.gov.gr/ola-sa/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%98469%CE%97%CE%9E%CE%A4-%CE%94

OLGA http://sites.diavgeia.gov.gr/ola-sa/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%98469%CE%97%CE%9E%CE%A4-%CE%97

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε. Θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης από αυτόν του Πειραιά? Πολλοί οι εμπλεκόμενοι, πιστωτές, τράπεζες, προμηθευτές, ΝΑΤ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ χρονοβορες διαδικασιες(90-120 μερες αναμεσα σε προσφορες και προσφυγες αναφερει καθε εγγραφο πλοιου).Διατηρω και εγω τις επιφυλλαξεις μου για το τι θα γινει,εδω στο κεντρικο λιμανι της χωρας και δεν εχουν καταφερει να απομακρυνουν τα πλοια φαντασματα B)

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία θα προχωρήσει μόνο αν οι εμπλεκόμενοι έχουν έρθει σε κάποια συμφωνία πρώτα και αποφευχθούν οι ενστάσεις όπως πχ με το ΝΑΤ στον Πειραιά. Φυσικά παίζουν το ρόλο τους και οι τιμές. Φαίνεται ότι η τιμή για το Thessaloniki είναι μάλλον ψηλή (5.5 μύρια Ευρά) ενώ για όλα τα άλλα η τιμή είναι για καρφίτσες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εάν κατάλαβα καλά από το

, έγινε ο διαγωνισμός και βρέθηκε πλειοδότης για το ΚΑΒΕΙΡΟΣ (το δελφίνι) και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ενώ στα αζήτητα έμεινε λόγω τιμής το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εάν κρίνω από την
...μάλλον πουλήθηκαν και τα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ. Νομίζω όμως ότι ο Φ. Μανούσης απ' ό,τι φαίνεται θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.

στο σημειο που βρισκονται τα σαοπλοια και η βυθοκορος, αμποδανε την ναυσιπλοια ή ειναι σε σημειο που υποχρησιμοποιειτο;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι τα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ βρίσκονται ακόμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ???

Δεν γνωρίζω κάτι ως πληροφορία, αλλά κοιτόντας σήμερα το λιμάνι από χάρτη του Google Earth (του 2011, και όπως φαίνεται πρόσφατο) στο marinetraffic, το μόνο που διέκρινα (από πλοία της ΣΑΟΣ) είναι το υδροπτέρυγο ΚΑΒΕΙΡΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μου google earth οι φωτογραφίες είναι από το 2004 και το λιμάνι φαίνεται εξίσου άδειο.

Για τα saoπλοια θεωρώ πως δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουν φύγει, αύριο το πρωί θα δούμε τη webcam να το επιβεβαιώσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ανατριχιαστική ησυχία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της 15-1-2013. Αραγμένα στον μώλο του ΝΟΑ το κομψό μικρό ρυμουλκό "Αετός" και το μεγαλύτερο "Αστέρι " (πρώην "Μεγαλόχαρη I"I) της τοπικής Εταιρείας Χατζηγαβριήλ-αν παρατηρήσετε πίσω από το Αστέρι, στο βάθος παρατημένο σε κακή κατάσταση ένα (πρώην) ωραίο βαπόρι. Ο ήλιος δύοντας ανάμεσα στα σύννεφα άφηνε να φαίνεται η δέσμη του σήματος-κατατεθέντος της πόλης, του Φάρου.

 

post-1907-0-69429400-1358619673_thumb.jp

post-1907-0-60564100-1358619701_thumb.jp

post-1907-0-94395300-1358619713_thumb.jp

post-1907-0-87586000-1358619832_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Κίνηση λιμένος, με τα κουφάρια να παραμένουν ακίνητα. Πάντως το θεσσαλονίκη εξωτερικά καλά κρατάει.

 

 

Btw, ο οργανισμός λιμένος ανέθεσε σε ιδιώτη να εκτιμήσει την αξία του πλοίου, γιατί τα 5.5 εκ της προηγούμενης διαδικασίας φάνηκαν πολλά. Ο τρέχων διαγωνισμός λήγει 18/09.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ρύπανση στην Αλεξανδρούπολη

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά την διάλυση του Υ/Γ σκάφους «ΝΙΚΗ» Ν. Καβάλας 20στην χερσαία ζώνη λιμένα Αλεξανδρούπολης– δυτικά της ιχθυόσκαλας Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής η έντονη διαρροή πετρελαίου στο πρυμναίο τμήμα του σκάφους, καθώς το μηχάνημα τεμαχισμού είχε ξεκινήσει την διαδικασία κοπής, και πετρέλαιο dieselχυνόταν στην προβλήτα .

Περίπου τριακόσια(300) λίτρα πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα,από τα οποία τα εκατόν πενήντα (150) σε έκταση 80μ. μήκους και 60μ. πλάτους διασκορπίστηκαν και αυτοδιαλύθηκαν και τα άλλα  εκατόν πενήντα(150) εγκλωβίστηκαν στην προβλήτα και απορροφήθηκαν από απορροφητικά υλικά, τα οποία διέθεσε ο 62χρονος εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας του έργου διάλυσης του ανωτέρω σκάφους, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

 

Πηγή hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. φτάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ακριβές αντίγραφο της πρωτότυπης εικόνας του Αγίου Βλαδιμήρου, Ηγεμόνα των Ρώσων (950-1015 μ.Χ.), που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη μεταφερόμενο από την Φρεγάτα MIR (ΕΙΡΗΝΗ) της Ρωσικής Ναυτικής Ακαδημίας.

 

 Το "Mir", κατασκευής 1987, είναι ένα τρικάταρτο σκάφος με πλήρη εξοπλισμό ιστιοφόρου. Το μήκος του σκάφους είναι 109,6 μ., το βύθισμα 6,6 μ., το πλάτος 14 μ., το συνολικό εμβαδόν των ιστίων 2.771 τ.μ. και το ύψος του μεσαίου καταρτιού 49,5 μ. Το ρωσικό ιστιοφόρο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 επιβάτες και έχει επανειλημμένα κερδίσει βραβεία στους πλέον φημισμένους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Cutty Sark. Το 1992 νίκησε τη μεγάλη ρεγκάτα, αφιερωμένη στην 500η επέτειο ανακάλυψης της Αμερικής. -

 

Πηγη: Οργανισμος Λιμενος Αλεξανδρουπολης

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απόκοσμη ησυχία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με μοναδικές παρουσίες τα δύο ρυμουλκά της Εταιρείας Χατζηγαβριήλ, μία λάντζα και ένα πλωτό του ΛΣ. Το "Σάος ΙΙ" είχε φύγει από το μεσημέρι και με δεδομένη την οριστική απουσία του "Θεσσαλονίκη", ενδιαφέρον μηδέν.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

γινεται ανελκυση στο λιμανι της αλεξανδρουπολης της βυθυσμενης βυθοκορου

και οι εργασιες εκβαθυνσης συνεχιζονται με το πλοιο crestway

Edited by kostas-k-al
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...

Πολεμικό πλοίο αντίκρισαν οι Αλεξανδρουπολίτες στο λιμάνι της πόλης, αφού βρέθηκε εκεί η πυραυλάκατος «ΞΕΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, μετά το πέρας της μεγάλης άσκησης «Καταιγίς 2018».

Edited by proud_ionian
evros news
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έφτασε χθες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Endurance και αρχίζει να ξεφορτώνει ελικόπτερα και άρματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που θα γίνουν σε Ρουμανία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...