Jump to content
Shipfriends

Blue Star 2 (IMO 9203916)


Recommended Posts

  • Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star 2 στη Νάξο 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2'' Ν.Π. 10464, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Νάξο – Πάρο - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα της Νάξου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πάρου.

Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν εννέα (09) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στο λιμένα Νάξου ανέμεναν προς επιβίβαση πενήντα (50) επιβάτες, εννέα (09) Ι.Χ., δεκατρία (13) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ.

Όλοι οι ανωτέρω επιβάτες και οχήματα πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους

 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο παρόλο που έφτασε στην ώρα του  στο Λιμάνι της Πάρου (11 κ 40) έφυγε περίπου στις 12 κ 35 για Νάξο .  Ίσως περίμεναν να πέσει ο άνεμος ώστε να έχει αρκετές πιθανότητες να πιάσει στη Νάξο. Μπορεί βέβαια να είναι κάποιος άλλος ο λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Στη Νάξο που έπιασε σήμερα έμαθα πως αντιμετώπισε πρόβλημα με την άγκυρα από γνωστό που βρίσκεται μέσα.Έκανε και μερικές προσπάθειες να δέσει και έχει μαζέψει αρκετή καθυστέρα.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, proud_ionian said:

δηλ. καθεται αυριο για την αγκυρα ...  κατι αλλο θα ειναι. Μαλλον κατι πιο σοβαρο απο την αγκυρα που το επιτασσει να κατσει ολη μερα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Με την πλωρη δεμενο διπλα απο τις δεξαμενες κ ανοικτο τον πλωριο καταπελτη!εχει ερθει γερανος κ αλλαζουν στη μπομπα  το εξαρτημα που χαλασε χτες

 

20180127_121037-01.thumb.jpeg.de2d98c6edf745034da0ca2744af4822.jpeg

Edited by proud_ionian
2σε1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα ήταν με την αριστερή άγκυρα του Blue Star 2!! Έτσι το Blue Star 2 είχε δέσει με τη πλώρη και είχε κατεβάσει το πλωριό καταπέλτη του, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες με την άγκυρα. Είχαν ακουμπήσει στη προβλήτα το κορμό της άγκυρας, την αλυσίδα και το αλισελικτρο του εργάτη της άγκυρας με τη βοήθεια γερανού από τη προβλήτα.

Άλλο ένα βίντεο από τη χθεσινή πρόσδεση του Blue Star 2 στη Νάξο

 

Link to comment
Share on other sites

On 26/5/2008 at 12:39 PM, enas chiotis said:

Πρόβλημα στην δεξιά άγκυρα είχε το πλοίο (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) την περασμένη Πέμπτη στη Ρόδο. Για τον λόγο αυτό την Παρασκευή έδεσε και φόρτωσε στην παλιά θέση της Αριάδνης μπροστά από τις δεξαμενές. Στιγμιότυπο από την επιχείρηση αλλαγής της άγκυρας.

post-24-128326974713_thumb.jpg

Φωτό αρχείου δεν κάνει;:D

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, proud_ionian said:

τοσοι πηγατε, ενας την αγκυρα στον ντοκο δε βγαλατα :P 

Μην φανταστείς ότι φαινοταν και κατι

Όταν περασαμε εμεις τουλάχιστον ειχε αρκετο κοσμο μπροστα και το μονο που μπορεσα να διακρινω ηταν η καδενα.Εννοειται βεβαια ότι δεν πλησιαζες κοντα.Οι φωτο είναι τραβηγμένες από τη δεξαμενη

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο στο πρώτο του πήγαιν-έλα δεν ξεπέρασε τους 18 κόμβους σε ταχύτητα, με την ταχύτητα να κυμαίνεται περίπου στους 17.7 με 18.

Σήμερα παρατηρήθηκε ότι απέπλευσε από Πειραιά και έως την Φαλκονέρα πήγαινε με 25 και κατόπιν έπεσε για λίγο κάτω από τα 16. Πλέον συνεχίζει με 17.5

Δεν ξέρω αν έγινε έτσι αλλά εκτιμώ πως με τις 2 μηχανές το πλοίο δεν μπορούσε να έχει την επιθυμητή ταχύτητα, έτσι ξεκίνησε με τρεις από Πειραιά, έκοψε στην Φαλκονέρα (χαμηλές στροφές, εξ ου και οι 15) για να γίνει αποσύμπλεξη της 3ης μηχανής και να συνεχίσει με τις 2. 

Link to comment
Share on other sites

Άργησε να αναχωρήσει απο Πειραιά , απο τα φανάρια βγήκε 22:15 για αυτο και η μεγάλη ταχύτητα.

Απορία , γιατί δεν πήγε με μια μέση ταχύτητα παρά που έκανε αυτά τα σκαμπανεβάσματα , δε καιει περαπανω καυσιμα??

Edited by BlueStarLeros
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...