Jump to content
Shipfriends

Παναγιώτης (ΙΜΟ 5305546) || Το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου


Recommended Posts

Δέν έχεις και άδικο.Αλλά τότε γιατί δέν αποποιείται απλώς την κληρονομιά;
Υποθέτω θα είναι ευκολώτερο απ'το να στέλνη εξώδικα πέρα-δώθε στίς αρχές τού νησιού...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι κι'έτσι.Στην Ελλάδα ζείς,δέν υπάρχει ελπίς,που λέει και ο ποιητής (έκανα κι'εγώ ομοιοκαταληξία).

Ισως ο εν λόγω ιδιοκτήτης φοβάται ότι οι Ζακύνθιοι,αφού κάνουν ό,τι κάνουν "διά την προστασίαν τού εκθέματος",τού χτυπήσουν μιά μέρα την πόρτα με το χέρι απλωμένο."Δικό σου είναι το πλοίο,άρα πλήρωσε" θα τού πούν.

Ωστόσο,πιστεύω ότι άν κάνη μιά δήλωση αποποίησης κληρονομιάς,θα ξεμπλέξη απ'όλα αυτά με σχετική ευκολία.Κι'άς τραβολογιώνται μετά όσο θέλουν οι αρχές τής νήσου.Αυτός θα έχη ησυχάσει.

Το μόνο αρνητικό είναι πως τότε όμως το ναυάγιο θα....ναυαγήση τελείως και η συγκεκριμένη ακτή θα πάψη να είναι "χρυσή αγελάδα" γιά τους ασχολούμενους με τον τουρισμό τής νήσου.

Μετά θέλουμε και ανάπτυξη...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ραντεβού για τις αρχές του επόμενου έτους, και συγκεκριμένα στις 7 Φλεβάρη 2017, έδωσαν προχθές στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου ο ένας εκ των τριών από τους φερόμενους ως συνιδιοκτήτες του πλοίου “Παναγιώτης”, στην παραλία “Ναυάγιο”, και ο Δήμος προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής εναντίον κάθε παρέμβασης, το οποίο πήρε αναβολή για την ανωτέρω ημερομηνία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αι απορίαι εξακολουθούν

1.Οι άλλοι δύο εκ τών τριών συνιδιοκτητών πού ευρίσκονται;Διατί δέν εμφανίζονται να λάβουν θέσιν επί τού θέματος;

2.Ο τρίτος,που θέλει και τα ασφαλιστικά μέτρα,γιατί εξακολουθεί να μήν αποποιήται την κληρονομιά,που τόσους μπελάδες τού προκαλεί;

Δυστυχώς προβλέπω πως κάποια ωραία μέρα θα πάη μιά "βουλδόζα" στο σημείον και θα το κάνη το ναυάγιο "τηγάνια",οπότε θα ησυχάσουν άπαντες-μαζί και η παραλία...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο εδώλιο ξανά η πατρότητα του διάσημου “Παναγιώτη”

Quote

Ένα ακόμη κεφάλαιο στο σήριαλ της πατρότητας του πλοίου “Παναγιώτης”, που βρίσκεται στην παραλία του “Ναυαγίου”, έρχεται να προσθέσει το νέο ραντεβού που έχουν δώσει ο ένας εκ των τριών από τους φερόμενους ως συνιδιοκτήτες του και ο Δήμος προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το αίτημα προσωρινής διαταγής εναντίον κάθε παρέμβασης.

Εκείνο που θα οδηγήσει εκ νέου μεθαύριο Δευτέρα 24 Απρίλη τις δυο πλευρές ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ζακύνθου, παρότι είχε εκδικαστεί στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, είναι η προ μερικών ημερών απόφαση βάση της οποίας η συζήτηση ήταν για τυπικούς λόγους απαράδεκτη και θα πρέπει να επαναληφτεί.

Το αίτημα

Ο ιδιοκτήτης-φάντασμα, αν τελικά αποδειχθεί ότι του ανήκει ποσοστό του πλοίου, αξιώνει να “παγώσει” οποιαδήποτε παρέμβαση χωρίς την άδειά του, αξίωση που έθεσε για πρώτη φορά με εξώδικο προς το Δήμο, πριν από μερικούς μήνες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ομοφωνία από το Δήμο αλλά και νομικούς, πώς πρόκειται για πρωτοβουλία εκ του πονηρού, η υπόθεση δεν παύει να απασχολεί τις τοπικές αρχές. Κυρίως διότι βλέπουν ότι εκ του μη όντος ανέκυψε ένα πρόβλημα που, δυνητικά θα μπορούσε να φέρει μεγάλο πονοκέφαλο στο δήμο και να βάλει νάρκη το νούμερο ένα αξιοθέατο της χώρας και σήμα κατατεθέν του νησιού μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης του 30%, είναι ο Αλέξανδρος Σουλάνης ενώ οι άλλοι δυο είναι οι Παναγιώτης-Γεράσιμο Λυσικάτος με ποσοστό ιδιοκτησίας 50%, και ο Ευστράτιος-Λαμπρινός Σταυράκης, με ποσοστό 20%.

Άγνωστα τα κίνητρα

Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει τα κίνητρα της ενέργειας αυτής, με πολλές φωνές να μιλούν για ύποπτη εμπλοκή, υποκινούμενη από άτομα που απλώς δεν θέλουν να βλέπουν θετικά βήματα και αλλαγές στον τόπο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιδιοκτήτη (αν τελικώς αποδειχθεί κάτι τέτοιο), πλοίου που διενεργούσε λαθρεμπόριο, με όλους τους εμπλεκόμενους να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να καθίστανται υπόδικοι. Άλλωστε σύμφωνα με το Νόμο, το ναυαγισμένο πλοίο θεωρείται ρύπος και, επισήμως, είναι δυνητικός κίνδυνος για το περιβάλλον.

Η πρόταση

Μην ξεχνάμε και την πρόταση που κατέθεσε στην κοινωνία, μέσα από την εφημερίδα μας, ο έγκριτος νομικός Γεράσιμος Μπετίνης και αφορά στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ένταξη του Ναυαγίου στα μνημεία της φυσικής κληρονομιάς της Unesco και για την οποία κανένας φορέας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία ή δράση, δεδομένου ότι η διαχείριση και η προστασία του υπερβαίνει ιδιωτικά συμφέροντα και δίκες ασφαλιστικών μέτρων νομής και επιβάλλει την άμεση και σύντονη προσπάθεια όλων μας. Με λίγα λόγια μπορεί και πρέπει να σωθεί υπό την προστασία της Unesco αρκεί να αναληφθούν οι αναγκαίες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Με χορηγία η περίφραξη του πλοίου “Παναγιώτης” στο Ναυάγιο!

Quote

Με δαπάνη ιδιώτη θα αγοραστούν τελικά τα υλικά για την περίφραξη που θα μπει γύρω από το παλιό καράβι «Παναγιώτης» στην παραλία του Ναυαγίου και η τοποθέτηση θα γίνει προς τα τέλη του προσεχούς Απριλίου, λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Η παραπάνω εξέλιξη για ένα ζήτημα που αν και απλό φαίνεται να δυσκολεύει αρκετά τους αρμόδιους στην πράξη, έγινε γνωστή από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Αντώνη Νικολουδάκη ο οποίος στο πλαίσιο του απολογισμού του περασμένου καλοκαιριού, αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι γεγονός ότι ακόμη ένα καλοκαίρι πέρασε με την περιοχή του Ναυαγίου να καταγράφει ρεκόρ επισκεπτών από ξηράς και από θαλάσσης και με εξαίρεση τις προειδοποιητικές ταμπέλες που τοποθέτησε η Εκκλησία και τον φύλακα που προσέλαβε ο Δήμος, δεν ελήφθη κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της περιοχής.

Την στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για το πλάτωμα του Ναυαγίου αλλά και μια σοβαρή δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ευρύτερη περιοχή, η αγωνία για την τύχη της περιοχής που αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο της Ζακύνθου.

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει από όλους και να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατικές εμπλοκές . Η δικαστική διαμάχη που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια έχει δέσει τα χέρια για όποιον θέλει να κάνει μια παρέμβαση στην περιοχή» σημείωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού συμπληρώνοντας πως και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν υπηρεσιακές αγκυλώσεις μέσα στο Δήμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι για τα άμεσα μέτρα προφύλαξης, αν και μικρό.

«Απευθυνθήκαμε σε χορηγό και τα υλικά αγοράστηκαν για να τοποθετηθούν προς τα τέλη του Απρίλη»ανέφερε ο κ. Νικολουδάκης συμπληρώνοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να εξασφαλιστεί και η παρουσία φυλάκων από το Δήμο στην ακτή.

«Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα η προστασία του Ναυαγίου που αποτελεί κομβικό αξιοθέατο για τη Ζάκυνθο. Φανταστείτε πως για παράδειγμα οι τουρίστες από την Ασία έρχονται εδώ μόνο για να επισκεφτούν αυτή την περιοχή» κατέληξε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ναυαγίου προτίθεται να προκηρύξει η Εκκλησία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε-., με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στο αναπτυξιακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του οποίου το ζήτημα της πολυφωτογραφημένης ακτής βρέθηκε στο προσκήνιο. 

Θυμίζουμε πως το αναπτυξιακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στην πρόταση για τη δημιουργία ενός φορέας διαχείρισης της περιοχής, ωστόσο ο Μητροπολίτης Δωδώνης που παρευρέθηκε στο συνέδριο κάνοντας μια σύντομη παρέμβαση, υπογραμμίζει πως οι πρωτοβουλίες της Εκκλησίας για συνεργασία με το Δήμο, δυστυχώς έπεσαν στο κενό.

«Στο συνέδριο ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά δεν μας είπαν ποιος έκοψε την ράμπα . Ακόμη βρισκόμαστε στην αναμονή. Απηύθυνα κάλεσμα στους Συλλόγους Ξενοδόχων, στο Ελληνικό Κράτος και δεν είχα καμία ανταπόκριση. Θα κάνουμε λοιπόν μια διεθνή προκήρυξη και ια περιμένουμε προτάσεις από ξένες εταιρείες για το καλύτερο. Δε δίνεται διαφορετικά! Μας έκλεισαν το κατάστημα που λειτουργούσε εκεί και θα μπορούσε να έχει φύλαξη, καθαριότητα κτλ και ακόμη τρώγονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης επαναλαμβάνοντας ακόμη μια φορά πως η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος κατά το πρόσφατο παρελθόν αφορούσε αποκλειστικά την κατανομή των εσόδων.

«Συνδιαχείριση προϋποθέτει και μια πρόταση για  το τι θα κάνουμε, όχι πως θα μοιράσουμε τα έσοδα»σχολίασε ασκώντας παράλληλα και δριμεία κριτική στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου.

Η νέα τουριστική σεζόν πάντως ξεκίνησε με την περιοχή που ειδικά φέτος θα δεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να παραμένει στην ίδια κατάσταση και αυτό που αναμένεται το προσεχές διάστημα είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και δαπάνη ιδιώτη για την περίφραξη του πλοίου Παναγιώτης.

Link to comment
Share on other sites

η παραλια του ναυαγιου, περιλαμβανεται στην τεραστια εκταση στη ΒΔ Ζακυνθο, η οποια πουληθηκε πριν μερικα χρονια απο ιδιωτη, σε εταιριες συμφεροντων του πρωην εμιρη του καταρ.

η μητροπολη ζακυνθου, ενα μοναστηρι μαζι με αρκετους ντοπιους,  αμφισβητησαν τους τιτλους του πωλητη και εχουν στραφει δικαστικα κατα παντων των εμπλεκομενων διεκδικωντας τη συγκεκριμενη εκταση.

ο πολυς Χρυσοστομος, ειναι πρωην Ζακυνθου και νυν επιτιμος (τιτουλαριος οπως τους λενε οι παππαδες), μητροπολιτης Δωδωνης. στην πραξη αυτος ασκει καθηκοντα μητροπολιτη Ζακυνθου, μιας και ο νυν ειναι παρατρεχαμενος του.

τωρα απο που και ως που, ενας μητροπολιτης (εστω και ανευ χαρτοφυλακιου),  δινει συνεντευξεις επι οικονομικων ζητηματων και απαντα σε οσα ελεχθησαν σε κομματικη μαζωξη,  δεν κανει εντυπωση σε κανεναν.

ειναι πανω απο δεκαετια, που οι ειδικοι ζητουν να ληφθουν μετρα προστασιας, του ναυαγιου, της παραλιας, αλλα και των κολυμβητων, αλλα λογω της κοντρας μεταξυ, εμιρηδων, κακομοιρηδων και παππαδων, δεν εχει γινει τπτ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Και ούτε πρόκειται να γίνη κάτι,λέω τώρα εγώ.

Εν τώ μεταξύ,λόγω που είμαι περιωρισμένος οίκαδε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μου,δέν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω ακόμη με τον αντιπρόεδρο τουρισμού  κύριο Νικολουδάκη,όστις επί κάποια έτη υπήρξε και μουσικός συνεργάτης μου,γιά να ενημερωθώ από πρώτο χέρι (και να ενημερώσω και εσάς εδώ μέσα) επί τών τεκταινόμένων  στο τσιγαράδικο.

Και γιά να γκρινιάξω λιγάκι:άν ένα τέτοιο αξιοθέατο είχε βρεθεί σε κάποια ευνομούμενη Δυτική χώρα,σήμερα οι εισπράξεις από την "μονέδα" που θα έκοβε θα ήταν επαρκείς γιά ν'αγοράση ο αντίστοιχος δήμος ολόκληρο στόλο από τσιγαράδικα King-size..........

Link to comment
Share on other sites

Μέσα στον Ιούνιο αναμένουμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για την τοποθέτηση μιας περίφραξης γύρω από ότι απέμεινε από το πλοίο Παναγιώτης στην γνωστή παραλία του Ναυαγίου. Τα υλικά της σήμανσης θα παραληφθούν σύντομα από το Δήμο και θα γίνει η τοποθέτησή τους ελπίζουμε χωρίς νέες καθυστερήσεις, μια που πρόκειται για την πιο απλή παρέμβαση για την προστασία της περιοχής.

Edited by proud_ionian
ermis news
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

η ημερα της ζακυνθου, αναδημοσιευει αφιερωμα της zougla.gr στο ναυαγιο

προκειται για υλικο απο την πολυμηνη ερευνα του πραγματογνωμωνα Γιωργου Αντωνατου, σε 4 χωρες (Ελλάδα, Ιταλία, Τυνησία και Μάλτα)

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Παναγιώτης || Το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου (ΙΜΟ 5305546)
  • 1 month later...

Από τη στιγμή που το μνημείο καταρρέει, δε θεωρώ ότι θα ήταν παράλογο να αντικατασταθεί με κάτι που θα αντέξει άλλα 40 χρόνια. Ναι μεν είναι ελκυστική η ιστορία του, αλλα νομίζω ότι παγκοσμίως το θέμα έχει γίνει γνωστό σαν μια παραλία με απόκρημνους βράχους, με άμμο και νερά του Ιονίου και ένα πλοίο στο κέντρο της. Σαν το κερασάκι στην τούρτα.

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάμε παιδιά πως με τη παρούσα κατάσταση μπορεί να συμβεί και κάποιο ατύχημα εντός του ναυαγίου.Η καλύτερη λύση πιστεύω είναι το ναυάγιο να περιφραχτεί και να απαγορεύεται η είσοδος εντός αυτού.

ΥΓ Μόλις είδα το ποστ του p100 από το 2018.Η βέλτιστη λύση λοιπόν αν έχει υλοποιηθεί.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

η κυβερνηση του μικρου, ευελικτου και επιτελικου κρατους, ιδρυει ακαταπαυστα φορεις και αρχες.

ιδρυεται λοιπον Φορεας  Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου.

Προσωπικα δεν καταλαβαινω γιατι δεν το αναλαμβανει ο δημος ή η περιφερειακη ενοτητα ζακυνθου, αλλα τεσπα

με το ιδιο νομοσχεδιο του αστυνομου Υπουργου Θεοχαρη, ιδρυονται και αλλοι φορεις και οργανισμοι.

για τον φορεα του ναυαγιου, φανταζομαι θα χρειαστουν 3 καθαριστριες, 2 κηπουροι, ενας ναυαγοσωστης, 2 ηλεκτρολογοι, γραμματεας, υπευθυνος IT, 7μελες διοικητικο συμβουλιο κλπ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to Παναγιώτης (ΙΜΟ 5305546) || Το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...