Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καθυστερεί η πρόχειρη προβλήτα στο λιμάνι της Καλύμνου. Θα προλάβει το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου;

Είπαμε ότι η πρόχειρη προβλήτα βρέθηκε ως λύση στο πρόβλημα της προσέγγισης των μεγάλων επιβατηγών πλοίων. Είναι λύση, εφόσον κατασκευαστεί… Και εννοούμε να κατασκευαστεί στην ώρα της. Να είναι έτοιμη μέχρι τα μέσα του Μάη. Γιατί δεν είναι μόνο η κατασκευή της προβλήτας. Αφού την παρουσιάσουμε στους εφοπλιστές έτοιμη, θα πρέπει και να τους πείσουμε ότι έχουν χρόνο να αλλάξουν τα καλοκαιρινά τους δρομολόγια. Αλλιώς, θα πηγαίνουμε οι Καλύμνιοι στην προβλήτα και θα βλέπουμε αν έρχεται καράβι.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετα και το βιντεο εδεσε ηδη το Blue Star 1:D Θεωρητικα παντως σε οποιοδηποτε λιμανι μπορει να φτιαχτει μια τετοια θεση προσδεσης:P Επισης η παντοφλα που φαινεται στην εικονα αλλα και στο τελος του παραπανω βιντεο,θα χρησιμευει για να χωνονται οι νταλικες κ να μανουβραρουν:D

post-709-128326997762_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικα τι εγινε με την νεα θεση προσδεσης? Μηπως θελει κ καμια εκβαθυνση εκει,γιαυτο αργοπορουν?Μεχρι και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ μπορει να πιανει;),φανταζομαι ειναι μοναδικη ευκαιρια για ολους(ναυτ.εταιριες/νησι)να δενουν μεγαλα πλοια στην Καλυμνο.

Link to comment
Share on other sites

Προχτές Σάββατο βράδυ, σε επικοινωνία με μέλος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού άκουσα ότι η προβλήτα θα ήταν έτοιμη εντός 5 ημερών.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο αισιόδοξο μου ακούγεται το πενθήμερο, αλλά η ουσία είναι ότι προχωράει και όπου νάναι τελειώνει. Φαντάζομαι ότι σε 10-15 μέρες θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική προσέγγιση.

Το παρακάτω βίντεο με την πρόοδο των έργων είναι της περασμένης Παρασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι σε 10-15 μέρες θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική προσέγγιση.

Διαθέτουμε πλέον και μπίντες και απομένουν κάτι μπετουδάκια:D. Οι προσκρουστήρες, αχρείαστοι νάναι...μένουν για αργότερα. Για την άλλη βδομάδα λένε οι Καλύμνιοι, εάν όλα πάνε καλά και η Blue Star εγκρίνει τα έργα. Υπάρχουν βέβαια και οι πιό συγκρατημένοι που μιλάνε για αρχές Ιουλίου.

Εμένα η μεγάλη μου απορία είναι: πόση ώρα θα πάρει η αποεπιβίβαση σε αυτή την προβλήτα σε συνθήκες καλοκαιριού? Πού θα περιμένουν οι επιβάτες, τα ΙΧ, τα ξεκοτσάριστα κλπ? Ταξί θα μπορούνε να πλησιάσουν στο πλοίο ή τρεχάτε ποδαράκια μου? Το πλάτος του λιμενοβραχίονα επιτρέπει να περνάνε 2 φορτηγά μαζί? Μήπως ή προσθήκη της Καλύμνου θα προσθέτει και καμιά ώρα και βάλε επιπλέον στο ταξίδι? Και μιλάω για καλοκαιρία...για χειμερινές συνθήκες καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Πιό πολύ μπελά μού φαίνεται θά προκαλή αυτή η "πατέντα" (μάλλον "πατάτα" θα έλεγα..) παρά θά διευκολύνη.Ούτε στη Σουβάλα δέν είναι έτσι......

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμη η νέα προβλήτα στο λιμάνι της Καλύμνου

Βέβαια, τώρα μένει να έρθει και το θρυλούμενο μεγάλο BLUE STAR. Οι υποσχέσεις της εταιρίας ήταν σαφείς και κατηγορηματικές: φτιάξετε εσείς την προβλήτα και εμείς ερχόμαστε άμεσα. Δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπληρώσει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια, τα οποία έχει φτιάξει πριν μήνες, αλλά θέλουμε πιστεύουμε ότι θα έχει συνέπεια στην υπόσχεσή της.
Edited by proud_ionian
σαξιμο λινκ
Link to comment
Share on other sites

καλα το αρθρο δεν ειναι ρεπορταζ για το λιμανι, αλλα δοξολογια της δημοτικης αρχης.:rolleyes:

ενα στηθαιο ξηλωσαν, βαλαν 3 δεστρες και εφτιαξαν μια ραμπα, με τον απαραιτητο οπλισμο. δεν εφτιαξαν το Dover.

εχουν γινει δηλαδη δοκιμαστικα, εχει παρει χαρτια το λιμανι εχουν γινει ολα τα απαραιτητα ωστε να αρχισουν οι προσεγγισεις;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον proud για τα περι δοξολογιας και Dover:D,ειναι μια θεση προσδεσης και οχι ενα λιμανι που φτιαχτηκε.Ποσο μαλλον οταν εχει λιγο αερακι και ο καιρος θα 'χτυπαει' ζωντανος στο εξωτερικο του κυματοθραυστη...που ειναι και η θεση που θα δενει το πλοιο:rolleyes:

Με προβληματιζει παντως κ εμενα αυτο που λενε,οτι τοσο καιρο η Καλυμνος δεν ειναι στα πλανα των Blue Star οπως κ επισης το σχολιο του ΝΗΡΕΑ,σχετικα με ποσο χρονο θα 'χανουν' στο συγκεκριμενο λιμανι..

Link to comment
Share on other sites

καλα, μπορουν να τους βαλουν 2-3 προσεγγισεις το καλοκαιρι, αλλα το χειμωνα θα εχουν σοβαρο προβλημα. δεν ειναι οτι απλα θα σκαει το κυμα στον κυματοθραυστη. με το αντιμαμαλο που θα κανει, το (οποιο) βαπορι θα σκαμπανευαζει και ουτε να δεσει θα μπορει ουτε να φορτωσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν προχωραει το θεμα η ποσο συντομα θα δουμε την προσεγγιση του μεγαλου Blue Star,σκεφτομουν παντως ποσο πλακα θα ειχε να αποφασισει σε μια νυχτα η HSW να στειλει το Ν.ΡΟΔΟΣ απο κει:D κι να ακουμπησει πρωτη(εστω κ 'πειρατικα')καταπελτη στο νησι με μεγαλο πλοιο:P

Απ την αλλη,μπαινοντας στην θεση των εταιριων και υπολογιζοντας για ποιας αξιας πλοια μιλαμε,το θεμα δεν ειναι ΄δοκιμαζουμε σημερα να δεσουμε κ ο θεος βοηθος'.Φανταζομαι καποιον αρχιπλοιαρχο της(οποιας)εταιριας θα στειλουν πρωτα να εκτιμησει τον χωρο και πιθανον να χρειαστουν και δυτες να 'δουν' πως ειναι ο βυθος σε εκεινο το σημειο,περα απο την βυθομετρηση που λογικα θα γινει.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτη δοκιμη για την νεα θεση εγινε απο τον ΔΙΑΓΟΡΑ ενω κλιμακιο της εταιριας εδωσε το ΟΚ για το ολο εργο.Μεσα στην βδομαδα λενε οτι θα προσεγγισει και το Blue Star 1/2.NΗΡΕΑ το αρθρο γραφει για καποιο βιντεο,μηπως γινεται να μας το βρεις:o

Link to comment
Share on other sites

3) προχωρεί η αγορά μεγάλου και ταχύπλοου πλοίου για σύνδεση της Καλύμνου με Πειραιά
Πλάκα έχει στο λινκ που έβαλες το παραπάνω απόσπασμα. Ρε μπας και ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες?:D

Πάντως η Blue Star έριξε και μια μπηχτή για την HSW. Με λίγα λόγια...χωράει και το Ρόδος, αλλά οι κακοί:D δεν σας το φέρνουν.:rolleyes: Δεν ξέρω εάν αυτό είχαν στο μυαλό τους, αλλά όταν το διάβασα, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα.

[...]δήλωσε ότι στην προβλήτα μπορούν να προσεγγίζουν και πλοία μήκους 200 μέτρων,

http://www.kalymniansvoice.gr/el/2010-03-08-15-27-57/2010-03-15-18-53-38/113-2010-03-12-18-40-27/2460--lr-blue-star.html

Τώρα για ποιό βίντεο λέει δεν κατάλαβα, αλλά βρήκα ένα γκραν-πρι:D στην διαδρομή πρόσβασης στο πλοίο. Δείτε το και λογαριάστε να υπάρχουν και 10 νταλίκες να μπουν και να βγουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάμε να δούμε και την ιστορική σημερινή πρώτη προσέγγιση του BS1 στο "λιμάνι" της Καλύμνου.

Σήμερα το απόγευμα έκανε το πρώτο του δρομολόγιο το Blue Star 1. Πολλοί Καλύμνιοι κατέβηκαν στο λιμάνι για να το υποδεχθούν και υπό τους ήχους των δυναμιτών:D και κορναρισμάτων έγινε η πετυχημένη προσέγγισή του στο λιμάνι της Καλύμνου.

http://www.kalymniansvoice.gr/el/2010-03-08-15-27-57/2010-03-15-18-53-38/113-2010-03-12-18-40-27/2632--blue-star-1-.html

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ωραιες στιγμες με τον κοσμο να περιμενει το πλοιο κι ακομα πιο ωραια η σφυριχτρα του Blue Star 1:) Καλη η ιδεα να βαλουν το πουλμανακι(του ΟΛΚ:P)για να μαζευει τους επιβατες,ετσι θα περιοριστει νομιζω το traffic πανω στον λιμενοβραχιονα.Χρειαζονται ομως περισσοτερα και μεγαλυτερα fenderολαστιχα για να μην εχουμε φιλακια ρουφηχτα με τον ντοκο...

Αν και μ' αυτή την προβλήτα στο πέλαγος, δεν ξέρω εάν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι το πλοίο θα δένει πάντα χειμώνα-καλοκαίρι.

Συμφωνω απολυτα,ειδικα με νοτιαδες,δεν πιστευω καν να προσπαθουν την προσεγγιση,θα σφυριζουν και θα συνεχιζουν για το επομενο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σπηλαίωση της προσωρινής προβλήτας Καλύμνου για τα Blue Star 1 & 2

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σπηλαίωση, μήκους: 12μ., βάθους: 3μ. και ύψους: 2μ., στον εξωτερικό προβλήτα λιμένα Καλύμνου, στη θέση πρυμνοδέτησης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «BLUE STAR 1» και «BLUE STAR 2» διαπιστώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, κατόπιν επιθεώρησης του κρηπιδώματος από επαγγελματία δύτη.

Λόγω των εκτεταμένων υποσκαφών κρίθηκε ιδιαίτερα επισφαλής η προσέγγιση των εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων και η απο- επιβίβαση οχημάτων και επιβατών. Συνεπώς, από την οικεία Λιμενική Αρχή και μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, ο ανωτέρω χώρος αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην προσεγγίζουν οχήματα και επιβάτες ενώ δεν επιτρέπεται ο κατάπλους των πλοίων.

Ένα σχετικο δημοσίευμα στην ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Link to comment
Share on other sites

δε μας βαζεις ομως το καλυτερο κομματι:) που ειναι παρακατω:

Αναλαμβάνει τα έξοδα ο Δήμος Επειδή όμως έτσι αναστατώνεται η κίνηση των επιβατών από και προς Πειραιά, ο Δήμος αναλαμβάνει τη μεταφορά από και προς Κω επιβατών και οχημάτων (ιδίως των φορτηγών), που έχουν εισιτήριο με το Blue Star. Συγκεκριμένα, το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ θα μεταφέρει τους επιβάτες στην Κω, το απόγευμα του Σαββάτου, και τα φορτηγά θα μεταφερθούν στο Μαστιχάρι Κω με την παντόφλα της ΑΝΕΜ, ενώ οι επιβάτες που του Blue Star, που αναγκαστικά θα διανυκτερεύσουν στην Κω, θα έχουν καλυμμένα τα έξοδα της διαμονής τους από το Δήμο.

Παράλληλα, ο Δήμος ανέπτυξε ταχύτητες για την άμεση θεραπεία του προβλήματος. Ανέθεσε στο μελετητή της (μεγάλης) εξωτερικής προβλήτας να συντάξει άμεσα μελέτη αποκατάστασης της ζημιάς.

(Η είδηση στην ΑΡΓΩ δόθηκε στις 6:15´μμ, της 11.9.10 και αναρτάται στις 6:30´μμ. Για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων)

ειναι τοσο πλουσιος ο Δημος Καλυμνου, που αντι να βαλει εναν δυτη και να ριξει λιγο τσιμεντο παραπανω οταν διαμορφωνε αυτο το δοντι (γιατι προβλητα δεν ειναι), προτιμα να πληρωνει τα εξοδα των ταξιδιωτων. (τζαμπα δρομολογια του κερδοφορου νησος καλυμνος, μεταφορα των φορτηγων, ξενοδοχει. τελεια ειναι. ολοι σαββατο θα γυριζουν :P). αυτη η χουβαρντοσυνη δεν εχει σχεση με τις εκλογες για την τοπικη αυτοδιοικηση ε;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εργασίες από το Λιμενικό Ταμείο της Κάλυμνο ενοψιν του καλοκαιριού, ενώ για την επισκευή της εξωτερικής προβλήτας τώρα αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη. Περισσότερα από τη ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Στην Καλυμνο οι μισοι κατοικοι δεν πρεπει να μιλανε με τους αλλους μισους :D Πλακωνονται για οτιδηποτε...αφορα το

,το
,τον
,τα
κλπ :huh:
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μιάς κι άρχισαν οι ζέστες είπαν να βιαστούνε λιγάκι και έτσι εξασφαλίσθηκαν 365 χιλ για την επισκευή και θωράκιση της εξωτερικής προβλήτας. Για τέλος Ιουνίου λένε, αν όλα πάνε καλά. Για να δούμε εάν και πόσο θα αντέξει και αυτή η θωράκιση...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...