Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παντως σημερα το Coral αντικατεστησε στο δρομολογιο του το Calypso, οποτε τουλαχιστον προς το παρον παραμενει με δυο πλοια απο τον Πειραια. Οσο για το Calypso ειναι αυτην τη στιγμη στον προλιμενα.

Link to comment
Share on other sites

Ξερω πως απο την αρχη της σεζον φετος, αρκετοι επιβατες που δεν χωραγαν στα πλοια της Λουις "υπερχειλιζαν" προς το Aegean I και σε μεγαλους αριθμους μαλιστα, πραγμα που δειχνει οτι υπαρχει ετσι κι αλλιως στενοτατη συνεργασια. Φαινεται λοιπον σαν μια λογικη κινηση και ισως να εξηγει και το γεγονος οτι παρα τα αντιθετως ανακοινωθεντα μεχρι στιγμης δεν εχει ξεκινησει τριτο πλοιο της Λουις απο Πειραια, αφου οποτε κι αν βγαινει τριτο πλοιο στην κυκλοφορια, εχουμε αντικαταστασεις(Emerald με Calupso/Perla και Calypso με Coral).

Link to comment
Share on other sites

Τέσσερα ακόμη κρουαζιερόπλοια υπέβαλαν δικαιολογητικά για ύψωση της ελληνικής σημαίας στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο και σε συνέχεια της συναφθείσης μεταξύ ΠΝΟ και ναυτιλιακής εταιρείας συμφωνίας για την σύνθεση των πλοίων.

Αναλυτικά, υπεβλήθησαν δικαιολογητικά εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας:

- IONIAN CRUISE LINES S.A. και διαχειρίστρια εταιρεία την CORE MARINE LIMITED, για το κρουαζιερόπλοιο «ΔΗ ΕΜΕΡΑΛΝΤ» Ν.Π.10995.

- CALYPSO NAVIGATION LTD και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του Ε/Γ-Κ/Ρ «ΔΕ ΚΑΛΥΨΩ» πρώην υπό σημαία Μπαχάμες.

- PERLA NAVIGATION LTD. και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του Ε/Γ-Κ/Ρ «ΠΕΡΛΑ», πρώην υπό σημαία Μπαχάμες,

- NEW WAVE NAVIGATION S.A. και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του κρουαζιερόπλοιου «ΚΟΡΑΛ», πρώην υπό σημαία Πάναμα.

Aπό το ΥΕΝ εκτιμάται ότι από την είσοδο αυτών των κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο θα καλυφθούν συνολικά πάνω από 400 θέσεις Ελλήνων ναυτικών (Αξιωματικών - κατωτέρου πληρώματος).

απο τη ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι εντυπώσεις από τις πρώτες κρουαζιέρες του PERLA δεν είναι και οι καλύτερες...

Δείτε και το σχετικό http://www.cruiseserver.net/travelpage/yourfav/yfc_lo_perla.asp

Πλοίαρχος έμαθα ότι είναι ο κ. Παπαγγελής (πρώην SUPERFAST), εσείς ακούτε κατι σχετικό;

Στον ΤΡΙΤΩΝΑ έγιναν τελικά κάποιες αναβαθμίσεις;

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

ΚΩΣ

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπα και νωριτερα μου φαινεται εντελως απιθανο να εγινε κατι σοβαρο στον Τριτωνα αφου ενεργοποιηθηκε σε χρονο ρεκορ απο τη στιγμη της πωλησης του. Χωρις να γνωριζω συγκεκριμενα εχω την εντυπωση πως πρεπει να εγιναν μονο οι απολυτως απαραιτητες εργασιες συτηρησης σε μηχανη/σωστικα. Οσο για ανανεωση του ξενοδοχειακου, εχει ο Θεος το χειμωνα.

Οι εντυπωσεις για το Περλα δεν ειναι οντως και πολυ καλες, αλλα ολα βεβαια εξαρτωνται απο τις απαιτησεις του καθενος. Αν η προηγουμενη σου κρουαζιερα ηταν με το Seadram I, λογικο ειναι να βρεις το Περλα δευτεραντζα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα ο Λουις εκανε την κινηση και αγορασε και το Aegean I απο τον Αγγελοπουλο με τιμη 5.4m Ευρω. Πολυ καλη τιμη νομιζω για ενα πλοιο στην ηλικια και στην ποιοτητα του συγκεκριμενου. Απολυτος κυριαρχος λοιπον. Πιθανολογω δε οτι αυτη η αγορα σχετιζεται με την προσωρινη παραμονη του Καλυψω στον προλιμενα. Με τρια πλοια απο Πειραια, δε χωραει και τεταρτο. Επισης δεν ξερω αν τελικα θα ξεκινησει καποιο πλοιο απο Λαυριο οπως ειχε ανακοινωθει. Το Ausonia που ειναι σημερα στον Πειραια, ξεκιναει απο Λεμεσσο φετος.

Link to comment
Share on other sites

Η τιμη ειναι super αν ειναι αυτη οντως. Το πλοιο ειναι και μεγαλο σε ηλικια και κακοπερασμενο. Και μεσα δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο. Απο δρομο παει απο 14-16. Ωστοσο ο Αγγελοπουλος το συντηρουσε οσο μπορουσε. Πιστευω οτι για τη δουλεια που αγοραστηκε ειναι καλο. Μαλλον ο Αγγελοπουλος δε θα το αντικαταστησει. Ευτυχως που ειναι και οι Κυπριοι και κρατανε ψηλα τη σημαια μας...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επιβεβαιώνω τον gpan γιατί και στη Μύκονο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή σχεδόν πλακώνουν το ένα μετά το άλλο Perla, Coral, Calypso, Aegean I και του Αγίου Πνεύματος μαζί με αυτά ήρθε και το Sapphire.

Link to comment
Share on other sites

Louis: Ναύλωση του πλοίου Aquamarine

Η Louis Public Co Ltd ανακοινώνει τη ναύλωση του κρουαζιερόπλοιου της Aquamarine σε εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων για περίοδο πέντε ετών από τον Απρίλιο του 2006.

Μετά τη ναύλωσή του, το Aquamarine θα προσφέρει κρουαζιέρες για λογαριασμό της Transocean Tours Touristik Gmbh. Η Transocean είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρων στη Γερμανία και ειδικεύεται σε κρουαζιέρες για Γερμανούς με ακόμα δύο κρουαζιερόπλοια και αριθμό ποταμόπλοιων.

Η νέα ναύλωση αναμένεται να συμβάλει πολύ θετικά στη κερδοφορία της Louis Public Co Ltd από το 2006 και κατά την επόμενη πενταετία, αλλά και στην ενίσχυση της θέσης της Louis Cruise Lines διεθνώς. Ιδιαίτερα η προσφορά για πρώτη φορά ενός καθαρά γερμανικού προϊόντος δημιουργεί νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην αγορά αυτή όσο και για επέκταση σε άλλες εθνικές αγορές.

Τα σημερινά δρομολόγια του Aquamarine θα εκτελούνται από την επόμενη χρόνια από άλλο πλοίο του στόλου της Louis Cruise Lines.

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=announce_view&ann_id=46906

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν δεν εχει σβησμενα ακομα τα παλια του σημαινει οτι ο Λουης δεν το εχει παραλαβει ακομα...

Μαλλον αυτο θα γινει οταν δεσει το χειμωνα σε κανα μηνα δηλαδη... Αν μεχρι τοτε δεν εχει αλλαξει κατι γιατι σαν πολλα να εχει μαζεψει κι αυτος και δε θα προλαβαινει στο τελος...

Και κατι που δεν εχει αναφερθει ποτε.. Αρχιπλοιαρχος και ενας απο αυτους που κανουν κουμαντο στην εταιρια ειναι ο γνωστος πλοιαρχος Κωστας Θεοχαρης

Link to comment
Share on other sites

Ο Λούης δεν αγοράσε απλώς το πλοίο αλλά το 75% της Golden Star άρα δεν είναι απαραίτητο να βάλει δικά του σινιάλα, τουλάχιστον όχι ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...