Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και επειδη η ζωη δε σταματα ουτε μετα απο σοβαρα ατυχηματα, να πουμε οτι αποψε και περι ωρας 10ης βραδυνης κατεπλευσε στον Πειραια το Thomson Spirit και προσεδεσε σε θεση φορτωσεως(Π3 ανατολικα) απο τα Ναυπηγεια Ελευσινας οπου και βρισκοταν μεχρι χθες το βραδι οποτε και περασα απο εκει. Να υποθεσω πως τουλαχιστον για αυριο θα κανει την κρουαζιερα του Sea Diamond?

Οπως και να εχει το πραγμα το πληγμα για την Louis ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ειτε σωθει, ειτε βυθιστει τελικα το πλοιο. Ειναι το καλυτερο πλοιο του εγχωριου στολου της και ηταν μια μεγαλη επενδυση ως προς τον εκσυγχρονισμο του. Πως μπορει να καλυφθει το κενο? Τα αλλα μεγαλα και καλα πλοια της εταιρειας ειναι δεσμευμενα με ναυλωσεις και εκ των εσω μονο με τη χρησιμοποιηση του Serenade σε καποιο ρολο ωστε να απελευθερωθει το Perla η το Orient Queen ειναι δυνατο να καλυφθει το κενο(τουλαχιστον στα χαρτια, διοτι τα δυο αυτα πλοια δεν εχουν σχεση με το Sea Diamond). Με ναυλωση? Ποιο αξιολογο/ισαξιο πλοιο ειναι ελευθερο αυτον τον καιρο?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nick επιβεβαιωνεσαι. τα ξενα ΜΜΕ αναφερονται στο ναυαγιο του SD, τονιζοντας οτι ενα αλλο πλοιο της εταιρειας (The Calypso) επιασε φωτια στη Μαγχη περσυ και οτι συμφεροντων Louis ειναι και το ξενοδοχειο στην Κερκυρα, οπου ανηλικοι βρετανοι βρηκαν το θανατο απο διαρροη αεριου.

αυτη η συσχετιση που κανουν ολα τα ΜΜΕ κανει μεγαλη ζημια στις αγορες του εξωτερικου, παροτι ειναι προφανες οτι το ναυαγιο δεν προκληθηκε απο τη διαρροη αεριου

δεν ειναι πληγμα μονο η απωλεια του SD καθαυτη, αλλα και ολη η αρνητικη δημοσιοτητα σε πανευρωπαικο επιπεδο.

Link to comment
Share on other sites

To erwthma einai ti 8a kanei twra h Louis Hellenic Cruises ustera apo to toso megalo plhgma pou dexthke h etaireia sxetika me thn apwleia tou poio syxronou ploiou ths alla k pws 8a sunel8ei meta apo to tragiko sumban?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν να να πω ότι μπορεί σήμερα κάποιοι να κλαίνε, αλλά ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που γελάνε και τα μουστάκια τους....όσοι δηλαδή δεν τους άρεσε η γιγάντωση της Louis.
Πιστεύω όμως ότι πριν ορισμένοι αρχίσουν να επιχαίρουν για την τραγωδία που έπληξε την εταιρεία, θα πρέπει να σκεφθούν καλύτερα την ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε την Ελληνικό (θαλάσσιο και μη) τουρισμό και μάλιστα σε παγκόσμια απ' ευθείας τηλεοπτική σύνδεση. Και αυτός ο τουρισμός δεν είναι μόνο η εταιρεία, αλλά είναι και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτή, όπως και όσοι ζουν από το κύκλωμα της Ελληνικής κρουαζιέρας. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι άνθρωποι.

ΥΓ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μόνο σαν τραγικό παιχνίδι της μοίρας μπορεί να χαρακτηρισθεί η (μόλις) προ τριημέρου ανακοίνωση του ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

i eteria den chathike, to onoma isos, ala poli eykola alazis Brand se mia eteria kai, an kanis mia kali kampania ola ksechnunde. Poli kalo paradigma exoume kai edo stin Ellada. Den nomizo na iparxi "min karavoltri" na gnorizi oti i HELLENIC SEAWAYS einai i idia Eteria pou eixe to Express Samina. Kai tote i disfimisi eitane terastia. Den nomizo oti o kirios Louis me ta kefalea pou katexi tha pesi ekso.

Link to comment
Share on other sites

αντιο στην λουις αντιο στον κυριο λοιζο το μονο ασχημο της ιστοριας ειναι η δυο ψυχες που χαθηκαν.

Αρέσει δεν αρέσει είτε ο ίδιος, είτε οι Εταιρείες του (δικαίως ή αδίκως-αδιάφορο), τον Κωστάκη(ν) Λοϊζου "μην τον κλαίς"-ακριβώς όπως μας παρότρυνε κάποτε ο Μ. Θεοδωράκης να μην κλαίμε και την "Ρωμιοσύνη". Είναι πολλά τα λεφτά, είναι πολλά και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί η Louis ;)...

Link to comment
Share on other sites

Οχι βεβαια φιλε μου. Ειμαι ο πρωτος που ειμαι αιρετικος και εναντιον της "αγιογραφιας" ορισμενων προσωπων και καταστασεων, αλλα παιζει ρολο και ο τροπος που εκφραζεις ορισμενα πραγματα. Οταν τα 3 μοναδικα σου ποστ ειναι τοσο καθετα επικριτικα εναντιον της συγκεκριμενης εταιρειας και του ιδιοκτητη της προσωπικα, δημιουργειται στο φιλοθεαμον κοινο η εντυπωση οτι τα εχεις κανει απλα και μονο επειδη τους περιμενες στη γωνια λογω προσωπικων αιτιων. Για σκεψου το κι ετσι.

Σε πιο ουσιαστικα πραγματα τωρα και οπως ειχαμε πιθανολογησει και παραπανω, το Thomson Spirit ανεχωρησε σημερα στις 1145 για κρουαζιερα στη θεση του εκλιποντος, οποτε μιλαμε για μια πρωτη προσωρινη αντικατασταση. Ειναι πολυ ενδιαφερον να δουμε ποια λυση θα επιλεξουν στη συνεχεια διοτι να ακυρωθει η σεζον αποκλειεται. Οπως επισης θα περιμενε κανεις, στα γραφεια της εταιρειας στον Πειραια υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα και χθες το βραδι γυρω στις 2200 οποτε και περασα απεξω, ηταν καταφωτα και πολυς κοσμος δουλευε μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Nick συμφωνω σε ολα μαζι σου. Πληροφοριακα το thomson spirit θα κανει αυτη την εβδομαδα το 4 ημερο και το 3 ημερο της Παρασκευης και την ερχομενη δευτερα θα ξεκινησει το κανονικο του προγραμμα με την Thomson. Τη σκυταλη θα παρει το THE EMERALD αλλα και αυτο μεχρι τις 4 του Μαη καθοτι και αυτο ειναι ναυλωμενο και ξεκιναει στις 5 με thomson απο Κερκυρα. Οι φημες μιλουν για αποκτηση του MARCO POLO της Orient Cruise Lines αλλα και του DREAM PRINCESS. Σιγουρα παντως πρεπει να παρουν βαπορι

Link to comment
Share on other sites

Οι φημες μιλουν για αποκτηση του MARCO POLO της Orient Cruise Lines αλλα και του DREAM PRINCESS. Σιγουρα παντως πρεπει να παρουν βαπορι

Θα εξαρτηθεί και από το πως θα εξελιχτούν οι κρατήσεις. Αν γίνουν μαζικές ακυρώσεις ίσως να αρκέσει το Orient Queen που θα δίπλωνε τη γραμμή από αρχές Μάη. Μέχρι τότε βολεύονται με το Emerald.

Link to comment
Share on other sites

Θα εξαρτηθεί και από το πως θα εξελιχτούν οι κρατήσεις. Αν γίνουν μαζικές ακυρώσεις ίσως να αρκέσει το Orient Queen που θα δίπλωνε τη γραμμή από αρχές Μάη. Μέχρι τότε βολεύονται με το Emerald.

Αρη, το Orient Queen αν δεν κανω λαθος πηγαινε για τις εβδομαδιαιες κρουαζιερες, τη γραμμη τη διπλωνε το Perla απο Λαυριο οταν τελειωσει το Orient Queen απο τη ναυλωση που εχει τωρα για world cruise απο τη Delphin Seereisen. Αν Jerry ειναι ακριβεις οι φημες που αναφερεις, προκειται για καλες ιδεες. Αν τελικα αγοραστει το Marco Polo θα προκειται για πολυ μεγαλη ειρωνεια της τυχης αν θυμηθει κανεις ολα οσα ειχαν προηγηθει της δρομολογησεως του. Μου ακουγεται ομως πολυ πιο πιθανο το DP(Dream Princess κι οχι double penetration:p :( ) διοτι ειναι σχεδον ετοιμο να ξεκινησει(βρισκεται στη Δραπετσωνα) και διοτι το Marco Polo ανηκει σε πιο "σοβαρη"(αν ειναι δοκιμος ο ορος) εταιρεια που δεν βλεπω να "πουλαει" την πελατεια της για εφημερο κερδος απο μια πωληση/ναυλωση.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημερα σε ολους, το ORIENT QUEEN γυριζει απο το γυρο του κοσμου στις 8 Μαϊου και ηταν προγραμματισμενο να ξεκινησει στις 18 Μαϊου για 7ημερα στην θεση του ΠΕΡΛΑ το οποιο μαζι με το απωλεσθεν θα εκαναν μαζι τα 3-4 μερα. Οι φημες που ανεφερα ειναι απο εντελως ασχετη πηγη και δεν ξερω αν παραμενουν φημες. Σιγουρα ομως το DP το κηνυγαει πολυ καιρο η Louis αλλα οι τωρινοι του πλοιοκτητες γηταγαν πολλα απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρουμε οτι δεν είναι η πρωτη επαφή της Louis με το Dream (ex-DP), μιας και το 2004 είχε τη διαχείρηση του.

"The MyTravel company website indicated (το 2004) that Sundream would join Louis Cruise Lines along with other ships in the fleet. However, whilst Louis Cruise Lines took the vessel on a full ship management contract from April-October 2004, it appears that she was never purchased by Louis. Instead, Sundream was sold by its owners, a consortium of banks, to the Israeli Caspi group for about $15-million and renamed Dream Princess. Targeting the local market, the 1,076 lower berth ship will sail 4- and 3-night cruises from Haifa to Alanya, Rhodes, Larnaca or Limassol throughout the summer until November. Some itineraries also include Marmaris and Santorini."

Πηγή: www.simplonpc.co.uk/RCI_SongOfNorwayPCs.html

Link to comment
Share on other sites

Να πουμε επισης οτι στις δυο κρουαζιερες που θα κανει το Thomson Spirit, δεν θα προσεγγισει το Κουσαντασι λογω του οτι φερει την Κυπριακη σημαια αλλα τη Σαμο, απ' οπου και θα προωθηθουν με πλοιαρια της γραμμης οι επιβατες προς Κουσαντασι. Οταν αναλαβει τις κρουαζιερες αυτες το The Emerald, οι προσεγγισεις στο Κουσαντασι θα επανελθουν οπως πριν.

Και συμφωνα με νεοτερες πληροφοριες διαψευδοντας τις εκτιμησεις μου, μαλλον εκλεισε το Marco Polo αλλα υπο μορφην ναυλωσης και οχι αγορας. Με καθε επιφυλαξη.

Link to comment
Share on other sites

To Ocenic II(ex Mona Lisa) naluw8hke apo thn Louis Hellenic Cruises na ektelesei gia ena peripou mhna tis krouazieres tou Sea Diamond apo tis 30 Apriliou mexri tis 25 Maiou kai ustera to Oceanic II 8a ksekinisei krouazieres me thn Pullmantur Cruises stis 3 Iouniou

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η εταιρία για όσους είχαν κλείσει για την 3ήμερη κρουαζιέρα του Πάσχα δίνει τη δυνατότητα να κάνουν όποια άλλη κρουαζιέρα επιθυμούν (με την ανάλογη επιβάρυνση).

Αυτό που δεν περίμενα είναι η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων που παρέχεται για όσους την επιθυμούν!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν περίμενα είναι η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων που παρέχεται για όσους την επιθυμούν!

auto einai klassiko olwn twn megalwn etaireiwn cruise as far as I know

Link to comment
Share on other sites

Το ΔΗ ΕΜΕΡΑΛΝΤ :D Ξεκινησε στις 13.00 αντι στις προγραμματισμενες 11.00. Η καθυστερηση μαλλον εχει να κανει με το οτι το βαπορι βγηκε αρον αρον. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν πηγε δεξαμενη. Δηλαδη δεν το κοβω να κανει πανω απο 15-15,5 μιλια. Πως θα προλαβαινει τις κρουαζιερες και τα ωραρια του συγχωρεμενου?:(

Link to comment
Share on other sites

Το ΔΗ ΕΜΕΡΑΛΝΤ :D Ξεκινησε στις 13.00 αντι στις προγραμματισμενες 11.00. Η καθυστερηση μαλλον εχει να κανει με το οτι το βαπορι βγηκε αρον αρον. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν πηγε δεξαμενη. Δηλαδη δεν το κοβω να κανει πανω απο 15-15,5 μιλια. Πως θα προλαβαινει τις κρουαζιερες και τα ωραρια του συγχωρεμενου?:(

Οντως με το ζόρι πιανει 14,5 μίλια αλλά κουτσά στραβά προλαβαίνει το δρομολόγιο αν και μαλλον στις 30 που τελειώνει θα πάει για δύο μέρες δεξαμενή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...