Jump to content
Shipfriends

Marella Spirit (IMO 8024014)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

ΠΗΓΗ: ΠΡΟΟΔΟΣ

Πλήθος κόσμου πρόκειται να μεταφέρει το νέο κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού μας στις 28 Φεβρουαρίου. Στο κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην εταιρεία «Louis Cruise Lines» αναμένεται να επιβαίνουν περισσότερα από 2.000 άτομα. Oι επιβάτες προέρχονται από την Kύπρο και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να βρίσκονται και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

2000 επιβάτες?? Σαν πολλοί δεν είναι για το μέγεθος του πλοίου??

Οι επιβάτες του έρχονται στο νησί μας για να περάσουν εδώ τις μέρες των απόκρεων. O δήμος Pοδίων έχει προγραμματίσει μία σειρά από εκδηλώσεις για την φιλοξενία των επισκεπτών από την Kύπρο.

Καλώς ήρθε το Κυπριακό Ευρώ!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω λίγο μπερδευτεί. :confused:

Το πλοίο ανήκει 100% στην Louis ??? Έχει (είχε) ναυλωθεί στην THOMSON CRUISES, και τώρα επέστρεψε πάλι στην Louis ??? Aπό ότι ξέρω φέρει ακόμα τα σινιάλα της THOMSON.

Tτην βοήθεια σας παρακαλώ. Τι ακριβώς ισχύει ? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ανήκει στη Louis Hellenic Cruises, ενώ τα καλοκαίρια το πλοίο δουλεύει ναυλωμένο στη Thomson Cruises. Έτσι το πλοίο δε σβήνει τα σινιάλα της Thomson Cruises κατά τη χειμερινή ακινησία.

Απλώς η Louis Hellenic Cruises διοργάνωσε μια κρουαζιέρα στη Ρόδο με το συγκεκριμένο πλοίο για το λογαριασμό της.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 weeks later...

Ίνα επιβεβαιωθεί το προηγούμενο ποστ καθώς και το πρόγραμμα αφίξεων του ΟΛΠ :D, να πούμε ότι αυτήν την ώρα το πλοίο βρίσκεται στα ανατολικά της Πελοποννήσου και "ανηφορίζει" για τον Πειραιά.

Ένα πλοίο που μου αρέσει πολύ, που ξεφεύγει "κάπως" από τις κλασσικές γραμμές των κρουαζιεροπλοίων, και που μου έχει χαρίσει μία από τις πολύ αγαπημένες μου φωτογραφίες. :)

Link to comment
Share on other sites

Στα οικονομικά αποτελέσματα της Louis αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρισμός ότι το Thomson Spirit έκοψε υποβρύχιο καλώδιο σε Γαλλικό λιμάνι και οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί απαίτησαν μέσω δικαστηρίου αποζημίωση ύψους 505000 Ευρώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γνωρίζουμε άραγε γιατί έχουν σβηστεί από το φουγάρο του πλοίου (που εξακολουθεί βέβαια να παραμένει βαμμένο θαλασσί), τα κόκκινα σινιάλα της Thomson ???

Τουλάχιστον τον περασμένο χειμώνα σίγουρα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, και είναι κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί και ο φίλος Π100.

Το πλοίο ανήκει στη Louis Hellenic Cruises, ενώ τα καλοκαίρια το πλοίο δουλεύει ναυλωμένο στη Thomson Cruises. Έτσι το πλοίο δε σβήνει τα σινιάλα της Thomson Cruises κατά τη χειμερινή ακινησία..
Link to comment
Share on other sites

Πάντως και την επόμενη χρονιά το πλοίο παραμένει ναυλωμένο στην Thomson και θα εκτελεί κρουαζιέρες από Κέρκυρα και Λεμεσσό.

Μήπως να περιμένουμε ένα ανανεωμένο σινιάλο?

Link to comment
Share on other sites

Για να δουμε και σε δυο φωτο αυτα που μας περιεγραψε ο φιλος ΣΕΙΡΙΟΣ.

Αν δει καποιος το deck plan του στο site της Thomson το δεχνει με ασπρη τσιμινιερα.Δεν ξερω πως το ειχε παλια αλλα ισως να ειναι και ο λογος που εχει σβηστει το σινιαλο απο την τσιμινιερα του.

Συμφωνα με την εταιρεια του ξεκιναει τη σεζον στις 3 Μαρτιου 2010 με κρουαζιερα στην Αιγυπτο.Λιμανι αφετηριας ειναι η Λεμεσος.

Προκειται παντως για ενα πανεμορφο κατα την αποψη μου βαπορι με ομορφες γραμμες και κουβερτωμενο καταστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

...Προκειται παντως για ενα πανεμορφο κατα την αποψη μου βαπορι με ομορφες γραμμες και κουβερτωμενο καταστρωμα.

Συμφωνώ απολύτως φίλε μου polmyt. ;):)

Eίναι και για εμένα ένα πανέμορφο (και από τα πιό "αγαπημένα" μου) πλοίο. Μου αρέσουν πολύ οι γραμμές του, και ακόμα περισσότερο, η πρύμη του. Σύμφωνοι, θυμίζει έντονα κοντεινεράδικο ;), αλλά έχει την γοητεία της ιδίως με την κλιμάκωση που έχει, και που θυμίζει πολύ τα παλιά κλασσικά κρουαζιερόπλοια.

Link to comment
Share on other sites

Εισαι βεβαιος; Τα αδελφα της Costa ηταν κονταινερς και τα πηρε ο Λελακης για μετασκευη, τα τελειωσε η Costa και ζουν και βασιλευουν, το εν λογω ομως ηταν μαζι με το αδελφο του τα βασιλοβαπορα της Holland America Line τα AMSTERDAM και ROTERDAM.

Αν και τωρα που το λες κατι φερνουν οι πλωρες τους . . :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν!! ας τα πιάσουμε απο την αρχή! Τα πλοία της Costa Costa Marina & Costa Allegra όντως ήταν κοντεινερόπλοια μίας Σουηδικής εταιρείας, τα οποία ήταν χτισμένα το 1969 χοντρικά. Τα δύο αδελφά της Holland America line προήλθαν απο δύο κοντεινερόπλοια που δεν είχαν ολοκληρωθεί το 1983-1984. Το παρόν στοιχείο το έχω πάρει απο ένα βιβλίο το " Cruise ships of the world" εκδώσεων Cairis, θεώρω πως όχι μόνο οι πλώρες φέρνουν αλλα και οι πρύμες... Τα θεωρώ και έγω απο τα ποιό όμορφα κρουαζιερόπλοια και απο τα πιο σταθερά σε όλα τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σήμερα το Thomson Spirit έφυγε από το Πειραιά με κατεύθυνση τη Σύρο για το δεξαμενισμό του. Να σημειώσω ότι το Thomson Spirit αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 26/02/10 κάνοντας μια τριήμερη κρουαζιέρα μεταξύ Λεμεσού Βηρυτό

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...

To Thomson Spirit από το Σάββατο είναι δεμένο στο προλιμένα του Πειραιά, διότι τελείωσε τις κρουαζιέρες για τη φετινή χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι το πέτυχα στη Σαντορίνη, να συναντιέται με το Flying Cat 3 και το Puqlia Queen L.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, αλλά για να είμαστε πιό ακριβείς έχει πλαγιοπρυμοδετήσει στην θέση ακριβώς όπου τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε το Docevenus.

Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω το πλοίο σε κάποια ΝΕΖ, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πλέον το Thomson Spirit άλλαξε πλευρά που είναι δεμένο. Πριν ήταν δεμένο με τη δεξιά πλευρά και τώρα είναι δεμένο με την αριστερή πλευρά και τη πλώρη του να κοιτάζει την είσοδο στο Πέραμα. Οι σωσίβιες λέμβοι της δεξιά πλευράς είναι κρεμασμένες εκτός των θέσεων τους

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...