Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αγοραστηκαν τα δυο ναυλωμενα Ro-Ro carrier απο την Neptune Lines!! Το Magny Cours Express και Imola Express τα οποια θα μεταονομαστουν σε Neptune Hellas και Neptune Horizon αντιστοιχα. Περα απο την αγορα αυτων των δυο πλοιων προχωρησε στη ναυλωση του City of Oslo και το Nordic Ace.

Το Le Mans Express είναι ναυλωμένο αυτή τη περίοδο από την Neptune Lines ενω τα αλλα δυο πλοια City of Oslo & Nordic Ace δεν ειναι ναυλωμενο πλεον απο την εταιρεια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Ηδη δεν είχε αφου ειχε παει Γερμανια με ειδικού είδους φορτία ?

 

υ.γ. μη ρωτήσετε τι,απο φωτογραφίες εχω δει ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Neptune Lines ανακοίνωσε την έναρξη της νέας γραμμής που σας είχα πληροφορήσει πριν 1,5 μήνα!! Η υπηρεσία αφορά σε δύο γραμμές, οι οποίες θα εναλλάσσονται σε εβδομαδιαία βάση, και αρχικά θα λειτουργήσει με το πλοίο Neptune Ploes συνδέοντας οκτώ χώρες του Κόλπου (United Arab Emirates, Iran, Iraq, Saudi Arabia, Kuweit, Oman, Qatar, Bahrain).

 

Link to comment
Share on other sites

Η Neptune Lines προχώρησε στη ναύλωση του Ro-Ro Carrier Lapis Αrrow (ΙΜΟ Νο: 9361809) και είναι κατασκευασμένο το 2006. Μεθαύριο αναμένεται να κάνει τη πρώτη επίσκεψη στο Πειραιά για λογαριασμό της Neptune Lines.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
On 16/11/2015 at 3:21 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ένα βίντεο σχετικά 40χρονη ιστορία της Neptune Lines

Η επίσημη έναρξη της γραμμής στον κόλπο έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου με τη παρουσία της Κας Μελίνας Τραυλού και επίσημων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Η Neptune Lines επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο των υπηρεσιών της

Quote

Μετά από τη συμφωνία με τη Volkswagen για τη μεταφορά των οχημάτων από το Σετούμπαλ στην Civitavecchia, η Neptune Lines έχει προσθέσει το λιμάνι της Σετούμπαλ στην πορεία από τον Ατλαντικό- Μαύρη Θάλασσα, παρέχοντας τη δυνατότητα για απευθείας συνδέσεις μεταξύ Σετούμπαλ, το Μαρόκο, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Μαύρη Θάλασσα και σύντομους χρόνους διέλευσης από Ιταλία προς την Τουρκία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, αυτή η νέα σύσταση θα εξασφαλίσει ταχύτερους χρόνους διέλευσης προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Λίβανο μέσω διανομέα μας στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Neptune Lines επεκτείνει το δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία

Quote

Η Neptune Lines ανακοινώνει το επόμενο ορόσημο της στην επιδίωξη να παρέχει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο της με πρώτης τάξης υπηρεσίες που βασίζονται στην καινοτομία και την ακεραιότητα των πελατών της. Μετά την ανάθεση της νέας σύμβασης, έχουν ανατεθεί σε δυο πλοία της να προσφέρει μια νέα υπηρεσία για τους πελάτες Neptune Lines με την παροχή υπηρεσιών υψηλής συχνότητας που συνδέει τη Βόρεια Ισπανία με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Biscay Shuttle (SantanderPortbury) Εβδομαδιαίως με σκάφος χωρητικότητας 3800 ΙΧ

Atlantic Loop (SantanderLe HavreSouthamptonRosslare) Εβδομαδιαίως με Neptune Dynamis χωρητικότητας 1800 ΙΧ

Η νέα υπηρεσία στοχεύει σε όλους τους μεγάλους πελάτες στην περιοχή, που καλύπτει όλα τα τμήματα φορτίου, αυτοκίνητα, τα υψηλά και τα βαρέα (H & H) φορτίου και ειδικών φορτίων, επιτάχυνση του χρόνου παράδοσης με την υπηρεσία εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η έμφαση της εταιρείας και προς τα γενικά και ειδικά φορτία σηματοδοτείται και από την πρόσφατη συμμετοχή της στην έκθεση BreakBulk 2017 στην Αμβέρσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

MEΛINA TPAYΛOY: Mια κυρία στα σαλόνια των car carriersOι business της Neptune Lines με τους Aραβες και οι «ναυμαχίες» με Γκριμάλντι και Σκανδιναβούς

Quote

Την αποκαλούν «αρχόντισσα του λιμανιού» και ισχυρή κυρία στα σαλόνια των car carriers. O λόγος για τη Mελίνα Tραυλού με καταγωγή από την Κεφαλονιά, η οποία έχει καταφέρει όχι μόνο να επιβιώνει και να ελίσσεται μέσα σε έναν κατά βάση ανδροκρατούμενο χώρο, όπως η ναυτιλία, αλλά και να θεωρείται μία εκ των κυρίαρχων στο κομμάτι της μεταφοράς οχημάτων. Αυτή την πυγμή και τον δυναμισμό της είχε διακρίνει από νωρίς, ο μεγαλύτερος μέντοράς της, που δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της Νίκο, ο οποίος την έριξε από νωρίς να κολυμπήσει στα βαθιά νερά της Neptune Lines. Της εταιρίας, τα θεμέλια της οποίας έβαλε εκείνος και την οποία συνεχίζει να γιγαντώνει η κόρη του.

H 51χρονη Mελίνα Tραυλού που στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλές φορές τα lifestyle και gossip περιοδικά λόγω της σχέσης που διατηρούσε με τον Mιχάλη Xανδρή, ενώ της χρέωναν διάφορα ειδύλλια ένα διάστημα μετά τον χωρισμό τους, όπως με τον Mιλτιάδη Bαρβιτσιώτη, «μπερδεύοντας» συνήθως τις γραμμές μεταξύ «μύθου» και πραγματικότητας, ακολουθεί μια αναπτυξιακή στρατηγική.

Μια στρατηγική αφενός επιλεκτικής επέκτασης του στόλου της, ο οποίος σήμερα μετρά 16 πλοία, με τα οποία υπολογίζεται πως μεταφέρει σε ετήσια βάση κοντά στα 700.000- 800.000 οχήματα, μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει στο πελατολόγιο της, εξυπηρετώντας πάνω από 30 διαφορετικά λιμάνια σε 17 χώρες, ενώ ένα από τα «προπύργια» της θεωρείται και ο Πειραιάς. Προχωρά σε συγκεκριμένες επενδύσεις και μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των πλοιοκτητών εκείνων, που προτιμά να «ντύνει» τον στόλο της στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Διεύρυνση

Αφετέρου, επιδιώκει διαρκώς διεύρυνση των συνεργασιών της προς εμπλουτισμό του portfolio της και το «ξεκλείδωμα» καινούριων προορισμών. Όπως έπραξε και το δεύτερο μισό του 2016, όταν και η Neptune Lines ανακοίνωσε την έναρξη της νέας της τακτικής γραμμής θαλάσσιας μεταφοράς οχημάτων στον Αραβικό Κόλπο. H ζήτηση για καινούρια πολυτελή ως επί το πλείστον αυτοκίνητα στις «εύπορες» αυτές περιοχές ήταν μια σημαντική ευκαιρία, την οποία άδραξε και έτσι ξεκίνησαν οι business με τους Άραβες.

Με τους τελευταίους διατηρεί άψογη συνεργασία και σχέσεις, κάτι που φάνηκε και από τη συμμετοχή της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Yacht Club του Πειραιά, όπου με την ευκαιρία επίσημου γεύματος Ελλήνων εφοπλιστών με αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους. Το «βλέμμα» της τις τελευταίες ημέρες είναι στραμμένο και στις θυελλώδεις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα με φόντο το Kατάρ, όπου διατηρεί επιχειρηματικά συμφέροντα λόγω της μεταφοράς οχημάτων, εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει και τον αποκλεισμό του Εμιράτου από άλλες, όμορες χώρες του Κόλπου.

Αμιγώς ελληνική εταιρία, έχει να ανταγωνιστεί «μεγαθήρια» σε πολλά λιμάνια κοινής δραστηριοποίησης και ιδίως στον Πειραιά, όπως τον Nαπολιτάνο εφοπλιστή Eμμανουέλε Γκριμάλντι, αλλά και τους Σκανδιναβούς της Wallenius Wilhelmsen. Οι «ναυμαχίες» είναι έντονες μεταξύ των εν λόγω παικτών με τη Mελίνα Tραυλού.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν μάλιστα, τον ιταλικό και σκανδιναβικό όμιλο να έχουν πετύχει νέες συμφωνίες με τους Κινέζους της Cosco στο λιμάνι με σκοπό να «παραγκωνίσουν» την Ελληνίδα εφοπλίστρια από τις προβλήτες μεταστάθμευσης αυτοκινήτων.

Όμως, όπως υποστηρίζουν στα ναυτιλιακά σαλόνια όσοι την γνωρίζουν καλά, εκείνη δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Άλλωστε είναι συνηθισμένη σε «χτυπήματα», ακόμη και σε εκείνα που γίνονται κάτω από τη μέση, όμως, δεν πτοείται. Ήδη η ίδια και οι στενοί της συνεργάτες έχουν έρθει σε επαφή με τους Κινέζους, με τους οποίους επίσης, διατηρεί καλές σχέσεις, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα αλλά και να προασπίσει τα συμφέροντα του ομίλου της.

H Mελίνα Tραυλού θεωρεί τη θάλασσα «σπίτι» της και το θαλάσσιο εμπόριο στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της. Γι' αυτό και παρά τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Bοστόνης, εξαρχής δεν ήθελε να ακολουθήσει άλλη καριέρα πέρα από τη ναυτιλιακή.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις και η πλούσια δράση της

Το εκτόπισμα της Mελίνας Tραυλού είναι ισχυρό. Το ίδιο και οι διασυνδέσεις της στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο. Στον στενό φιλικό της κύκλο περιλαμβάνεται η Iωάννα Παπαδοπούλου, της ομώνυμης βιομηχανίας μπισκότων, η οποία αρκετές φορές έχει εκτελέσει και χρέη «νονάς» σε ορισμένα από τα πλοία του στόλου της Neptune Lines.

Φιλικές σχέσεις διατηρεί η Kεφαλονίτισσα εφοπλίστρια και με τον Πρίγκιπα Νικόλαο και τη σύζυγό του Tατιάνα Mπλάτνικ, την οποία μάλιστα, γνώριζε πολύ πριν από τον γάμο τους.

Στενή της φίλη είναι και η Mαρέβα Γκραμπόβσκι, η σύζυγος του Kυριάκου Mητσοτάκη, με την οποία όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και των δύο το επιτρέπουν, συναντιούνται συχνά και τα λένε. Πλούσια είναι η δράση της Mελίνας Tραυλού και από τη θέση της γραμματέως της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, της ΣYNENΩΣIΣ. H τελευταία αποτελεί «κάλεσμα» της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας για συλλογική κοινωνική δράση μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης, ανθρωπιστικού έργου και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...