Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Είναι λαχείο! Πρέπει να το έχω ξαναγράψει, μου έχει τύχει να πάω μία μέρα πριν και να βρω super economy και μου έχει τύχει να πάω και 1,5 μήνα νωρίτερα και να έχουν εξαντληθεί. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αλλά πάντα στα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εθελοντικός καθαρισμός ακτών της Νάξου από την Blue Star Ferries

Με το μήνυμα «Δίνω ζωή στην ακτή μου», η Blue Star Ferries, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το φετινό καλοκαίρι τον καθαρισμό παραλιών των νησιών στα οποία ταξιδεύει, τηρώντας για άλλη μία φορά τη δέσμευσή της να συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία των ελληνικών ακτών.

Για το σκοπό αυτό στελέχη της εταιρείας βρέθηκαν την 1η Ιουνίου στη Νάξο για τον εθελοντικό καθαρισμό δύο όμορφων παραλιών της Χώρας του νησιού, της Γρόττας και του Αγίου Γεωργίου.

Καθώς στόχος της ενέργειας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων με σκοπό να αποτυπωθεί στη συνείδησή τους η ουσιαστική ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης των ακτών μας, η Blue Star Ferries κάλεσε τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’ τάξης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου του νησιού, ώστε από κοινού να «Δώσουν ζωή» στις ακτές.

Η συγκέντρωση περίπου 150 παιδιών έγινε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νάξου και αφού μοιράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν για τις δύο παραλίες. Το μεσημέρι σε μια μικρή γιορτή με φαγητό και μουσική που στήθηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, εργαζόμενοι της εταιρείας και μαθητές μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, ενώ οι μικροί εθελοντές παρέλαβαν και ένα εύχρηστο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι οικολογίας, δώρο από την Blue Star Ferries.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group που ταξιδεύει το Αιγαίο και έρχεται σε επαφή με τον παράκτιο πλούτο των νησιών μας, πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια συνειδητή ατομική συμπεριφορά και έχει ως μέλημά της την ευαισθητοποίηση της νεολαίας, η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί το μέλλον της.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που υλοποιούνται στα νησιά που εξυπηρετεί η Blue Star Ferries, αφού ήδη επί σειρά ετών βρίσκεται διακριτικά δίπλα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φιλανθρωπικά και Κοινωφελή Ιδρύματα, Μητροπόλεις, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, την Ιατρική επιστημονική κοινότητα, με μόνο στόχο τη διευκόλυνση και την άμεση παροχή στήριξης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Προχθες μετα τις εκλογες ειπα να παω στο Far east να ξεσκονισω τα κινεζοκορεατικα μου... Εκει λοιπον που μιλουσα με τον μαγειρα εμαθα πως οι κορεατες που ηταν στην BS ηταν απο την Samsung και οτι ειναι αποφασισμενο πλεον για δυο 150μ να χτιστουν εκει... ειδομεν...

Μήπως σε πρόδωσαν τα κινεζοκορεατικα σου και δεν κατάλαβες καλά το όνομα του Ναυπηγείου? ;)

Γιατί οι υπογραφές πέφτουν από ώρα σε ώρα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κανωντας μια σχετικη αναζητηση και διαβαζωτας τα thread στην κατηγορια τωμ βλαβων προς εκπληξεως μου δεν ειδα κατι σαν "Βλαβες Blue Star 1-2" αραγε να μην εχουν παρουσιαστει ποτε η απλα να μην εγιναν γνωστες;

Link to comment
Share on other sites

2 Mαρτίου 2004 το BLUE STAR 1 παρουσίασε έντονο vibration από Κω προς Ρόδο και διαπιστώθηκε ότι είχε αποκολληθεί ένα μικρό μέρος σε τρία από τα πτερύγια της μία προπέλας. Επίσης τον Σεπτέμβρη του 2004 το BLUE STAR 1 αντιμετώπισε πρόβλημα με τους μειωτήρες.

Το αδερφό, BLUE STAR 2, στις 4 Απριλίου του 2007 παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα ψύξης των μηχανών ενώ έπλεε από Πειραιά για Σύρο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τις σταματήσουν για κάποιο διάστημα και η επισκευή έγινε εν πλω από το πλήρωμα του βαποριού.

Υ.Γ.: Τα θεματάκια που αναφέρω είναι από ανακοινώσεις του ΥΕΝ και όχι από το μυαλό μου ;)

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Mηπως ειναι ευκαιρια να αναβαθμιστει λιγο και το site της Blue Star; Στην ουσια δεν εχει αλλαξει και πολυ απο τοτε που πρωτοστηθηκε, σε αντιθεση με το site της Superfast που ειναι πολυ πιο user friendly και εμφανισιμο.

Πέρασαν δύο χρόνια από το σχόλιο σου και επιτέλους αποφάσισαν να το ανανεώσουν. Πράγματι ήταν πολύ “γερασμένο” (τεχνικά αλλά και εμφανισιακά) και δεν ταίριαζε με την γενικότερη εικόνα του ομίλου.

Link to comment
Share on other sites

Σου δειχνει τωρα που οντως εχει ανεβει το νεο site. Πολυ ωραιο εμφανισιακα και αρκετα πιο λειτουργικο απο το παλιο. Το μονο που με παραξενευει ειναι η εμφανιση του δρομολογιου Πειραιας Ηρακλειο αν και αναφερεται οτι το δρομολογιο εκτελειται απο την superfast ferries.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είπαμε ότι χρειαζόταν ανανέωση το site της εταιρίας και όντως, το νέο είναι αρκετά καλύτερο. Αλλά εμένα αυτό το "πιλοτήριο" κάπως άσχημα μου κάθεται. Δε μπορούσε να λέει γέφυρα καλύτερα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτή η λέξη "πιλοτήριο" αναφερόταν (και μάλλον αναφέρεται ακόμα) στις μπροσούρες της Superfast που είχε ακριβώς το ίδιο πλάνο για τα πλοία της. Πάντα "πιλοτήριο" και προφανώς γι'αυτό το ακολούθησε και η Blue Star. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η Blue Star Ferries μόλις ξεκίνησε η νέα δρομολογιακή περίοδος ανακοίνωσε ήδη τα δρομολόγια της για την επόμενη περίοδο. Βέβαια μπορούν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις σε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αναχώρησε το SUPERFERRY από τον Πειραιά για την Ραφήνα πριν λίγα λεπτά, πράγμα που σηματοδοτεί και το τέλος των φετινών ετησίων συντηρήσεων των πλοίων της BLUE STAR.

Aπό αύριο όλα τα πλοία της εταιρείας ξανά στις "κανονικές" τους γραμμές. Ή τουλάχιστον όλα, μιας και αναζητείται -προς το παρόν- ρόλος για τον Μπλέ Ορίζοντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

διαβαστε εδω:http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=11225

και προσεξτε δυο σημεια:α)«Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρομολόγια και επιλέξαμε εκείνο των Χανίων» , β)Η αρχή θα γίνει με Βlue Horizon & Στη συνέχεια όμως η εταρεία έχει σχέδια να αντικατάστήσει το Horizon.

ερωτημα 1ο:οι δυο γραμμες ποιες ηταν?(χιο-λεσβο)?

ερωτημα 2ο:πιο πλοιο θα το αντικαταστησει?(blue star 1 ή sf11)?

Link to comment
Share on other sites

Εχω καποιες ενστασεις κ δεν πιστευω οτι ηταν ποτε η γραμμη θεσ/νικης δευτερη γραμμη(βασικα δεν πιστευω οτι περασε καν απο το μυαλο τους).

Η Αττικα δεν μας εχει συνηθισει να "σβηνει" ετσι τα πλοια της πρωτον κ δευτερον το πλοιο ειναι πολυ καλητερο απο πολλα αλλα πλοια που ειναι σε αλλες πολυ καλητερες κ κερδοφορες γραμμες.Το να "σβησεις" ετσι ενα πλοιο που ειναι ικανο να ανταγωνιστει αλλα πλοια ειναι μαλλον βλακεια!

Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατη, απρόσωπη και εντελώς τυχαία επαφή μου με την BSF, με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα το πόσο «λαρτζ» παραμένει η εταιρεία και δικαίως βρίσκεται στην κορυφή…μακράν των άλλων. Εντάξει, όσα μου προσφέρει τα πληρώνω και με το παραπάνω…αλλά όπως και να το κάνεις όταν ακούς κι «ένα ευχαριστώ» αισθάνεσαι ότι σέβονται τα λεφτά που τους δίνεις. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που και στα παίρνουν…και θεωρούν ότι περίπου σου κάνουν και χάρη που σε βάζουν στα βαπόρια τους.

Keep walking…λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Στα "Χανιώτικα Νέα" δημοσιεύτηκε σήμερα 6-5-10 το πιό κάτω άρθρο:

ΑΠΟ ΤΗ BLUE STAR
Δωρεάν εισιτήρια λόγω της καθυστέρησης...

Δωρεάν εισιτήρια έδωσε η Blue Star σε επιβάτες πλοίων της λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη του Blue Horizon προχθές στη Σούδα.
Οπως και χθες έγραψαν τα “Χ.Ν.”, το πλοίο Blue Horizon έπαθε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στο λιμάνι με καθυστέρηση μιάμισι περίπου ώρας. Δηλαδή, γύρω στις 11.30 τη νύχτα αντί για τις 10 το βράδυ. Το πλοίο μετέφερε 287 επιβάτες. Δεκάδες άλλοι επιβάτες, που θα ταξίδευαν με το ίδιο πλοίο από τη Σούδα στον Πειραιά, με λεωφορεία που ναύλωσε η εταιρεία μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για να ταξιδέψουν με Super Fast, το οποίο απέπλευσε στη 1 χθες τα ξημερώματα από το Ηράκλειο για την Αττική. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Σε επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που κοινοποίησε και σε ΜΜΕ, η Blue Star Ferries, αναφέρεται στις ενέργειές της και συγκεκριμένα σημειώνει:
“Α) Στους επιβάτες από Χανιά για Πειραιά που θα ταξίδευαν σήμερα 4/5 και ώρα 11 μ.μ. για Πειραιά επιστράφηκε ο ναύλος που είχε καταβληθεί, τους δόθηκαν δωρεάν εισιτήρια από Ηράκλειο για Πειραιά με το F/B Super Fast XII και επίσης μεταφέρθηκαν από τα Χανιά προς Ηράκλειο, όσοι δεν είχαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, με πούλμαν της εταιρείας μας δωρεάν.
Β) Στους επιβάτες του F/B Super Fast XII, από Ηράκλειο για Πειραιά λόγω της αλλαγής της ώρας αναχώρησης από Ηράκλειο 11 μ.μ. σε 1 π.μ., δόθηκε ως προσφορά από την εταιρεία μας ένα δωρεάν εισιτήριο για μελλοντικό τους ταξίδι λόγω της καθυστερημένης αναχώρησης.
Γ) Στους επιβάτες του F/B Blue Horizon της 4/5/10 από Πειραιά για Χανιά, δόθηκε ως προσφορά από την εταιρεία ένα δωρεάν εισιτήριο για μελλοντικό τους ταξίδι, λόγω της καθυστερημένης άφιξης στα Χανιά.
Σε όλους τους επιβάτες τόσο του F/B Super Fast XII όσο και του F/B Blue Horizon από το Ηράκλειο, κάτοχοι εισιτηρίων οικονομικής θέσης, δόθηκαν καμπίνες δωρεάν”.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

1ον. Γενναιόδωρη κίνηση εκ μέρους της εταιρείας

2ον. "Πόνεσε" επικοινωνιακά πολύ αυτή η βλάβη.

3ον. Περισσεύουν πολλές καμπίνες και τις διαθέτουμε δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μήπως ξέρει κάποιος πώς γίνεσαι μέλος του SeaSmiles και τι προνόμια σου δίνει;

Το είδα στο περιοδικό OnBlue, αλλά δεν έλεγε τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

διαβαζα πιο πριν για την αγωνια με το τι θα γινει με το superferry κ τα αλλα πλοια με την ελευση του δηλος κ ειπα να σας δωσω την απαντηση κ το σεναριο που εχει στο μυαλο της η εταιρια!!!

το δηλος θα κανει το πρωινο παρο ναξο κ ιο σαντορινη

το απογευματινο θα παραμεινει για να παρουμε κ τα λεφτα απο την αγονη

το καινουργιο δρομολογιο που προστηθετε ειναι το βραδυνο μεταξυ 10-11.30 για παρο ναξο σαντορινη

το ιθακη κανονικα το πρωινο του δρομολογιο

το superferry τα ιδια

απο του χρονου που ερθει κ το πατμος βλεπουμε...η γραμμη της εταιριας ειναι να κρατησει τα κεκτημενα του καστρου της της κυκλαδες ωστε να μην μπορεσει να μπει κανενας αλλος κ καλα κανει δηλαδη :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...