Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απλά με όλα αυτά που γίνονται, καποια στιγμή θα σταματήσει όντως το ΣΑΟΣ ΙΙ, και το υπουργείο θα βγει offside μη έχοντας πλοίο για αντικατάσταση. Και θα διαμαρτύρονται όλοι ότι το ήξερε από το Νοέβρη, και δικαίως πλέον.

Btw, η Πηγασάρα χωρά στη Σαμοθράκη; Εκείνο το κενό στην Καβάλα από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής είναι ταμάμ για μια εξυπηρέτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η SAOS Ferries ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβολή της ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ και την παράταση των δρομολογίων για την εβδομάδα από 5 Φεβρουαρίου έως και 11 Φεβρουαρίου 2018.

Link to comment
Share on other sites

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβολή της ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ και την παράταση των δρομολογίων για την περίοδο από 12 Φεβρουαρίου 2018 έως και 25 Φεβρουαρίου 2018.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα αναρρωτιεμαι μεχρι ποτε θα τραβηξει αυτή η ιστορια.Εχουμε ξεκινησει από τον Νοεμβριο ,εχουμε Φεβρουαριο και συνεχιζουμε.

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ είναι ετοιμο θυμιζω και περιμενουμε μια τυπικη υπογραφη.Να δειτε που στο τελος θα μαθουμε ότι πραγματι απηχθει ο courier :D

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Όπως φαίνεται απο το irineossamothraki, κάθε φορά που πάμε βδομάδα με τη βδομάδα, το υπουργείο αργεί να υπογράψει έγκαιρα την έγκριση δρομολογίων, και η saos το ρίχνει στη γραφειοκρατία.

Το ρεπορταζ και η αρχική είδηση από το evros24.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβολή της ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ και την παράταση των δρομολογίων για την περίοδο από 26 Φεβρουαρίου 2018 έως και 4 Μαρτίου 2018.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Σαμοθράκη μπροστά στον κίνδυνο να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Quote

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες από τις αρχές Νοεμβρίου που είχε το δικαίωμα να τεθεί σε ακινησία το ΣΑΟΣ ΙΙ, να δοθούν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries συνολικά 17 αναβολές ακινησίας προκειμένου να μην μείνει η Σαμοθράκη χωρίς συγκοινωνία, για να ξυπνήσει ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και να συγκαλέσει αύριο Κυριακή έκτακτο δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SAOS FERRIES, μετά την πρόσκληση του Δήμου Σαμοθράκης για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την επικείμενη ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ και τον τρόπο αντικατάστασής του, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι:

α) Τροποποιείται η ώρα αναχώρησης του ΣΑΟΣ ΙΙ την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, από 17:00μ.μ. σε 19:00μ.μ.,προκειμένου να διευκολυνθούν και να παραστούν οι προσκεκλημένοι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.

β) Υποβάλλαμε προς έγκριση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αίτημα αναβολής της ακινησίας και παράτασης των δρομολογίων για ένα επιπλέον τετραήμερο, μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου, όπου στη συνέχεια το πλοίο θα αναχωρήσει για Πειραιά.

Έχουμε την ελπίδα ότι αυτή η τελευταία αναβολή ακινησίας θα είναι η καθοριστική στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Σαμοθράκης.

 

Link to comment
Share on other sites

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σχετικά με την ενδεχόμενη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον Υπουργό να επισπευτούν από πλευράς Υπουργείου όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μην αποκλειστεί ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη, γεγονός που θα δημιουργούσε επιπλέον σοβαρά προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες νησί. Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Ελλάδας Νεκτάριο Σαντορινιό.

Quote

«Κίνδυνος διακοπής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.

Η Σαμοθράκη κινδυνεύει να αποκλειστεί ακτοπλοϊκά καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή με την Αλεξανδρούπολη, Ε/Γ/- Ο/Γ ΣΑΟΣ-ΙΙ Ν.Π. 10599,  διακόπτει τα δρομολόγια του.

Για το μείζον αυτό θέμα που προέκυψε, ενημερωθήκαμε σήμερα, με επείγον έγγραφο  του Δημάρχου Σαμοθράκης, στο οποίο αναφέρεται η αδυναμία αναβολής ακινησίας  του πλοίου, πέραν της 4ης Μαρτίου 2018. Επιπλέον, υπογραμμίζεται οτι, δεν είναι εφικτή η  αντικατάστασή  του με δρομολόγηση  του Ε/Γ/- Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, πλοίου της ίδιας εταιρείας, εφόσον ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί  από το Υπουργείο οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη δρομολόγησή του.

Ειδικά μετά  από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων θα δημιουργήσει επιπλέον σοβαρά προβλήματα, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ακριτικό νησί, το οποίο ως γνωστόν συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κύριε υπουργέ, ζητούμε να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε να μην αποκλειστεί ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη.

Την διαβεβαίωση ότι η Σαμοθράκη δεν θα μείνει ούτε μια μέρα χωρίς καράβι, έδωσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά. Η Βουλευτής εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, επιθεωρητές του Υπουργείου, θα έρθουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να δώσουν τις τελικές αδειοδοτήσεις στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες του πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, ότι ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, διέταξε ΕΔΕ, για πιθανές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από υπαλλήλους του Υπουργείου, στις διαδικασίες αδειοδότησης του ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο, αυτό να συμβεί, σε περίπτωση που μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διαπιστωθούν και νέες καθυστερήσεις, με υπαιτιότητα των υπαλλήλων.

Link to comment
Share on other sites

Βρέθηκε λύση και ξεκινάει δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη το ΣΑΟΝΗΣΟΣ την ερχόμενη βδομάδα

Quote

Λύση το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη φαίνεται να βρίσκεται, αφού με βάση και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας SAOS FERRIES, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει δρομολόγια και το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, αφού φαίνεται ότι ως την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων και θα υπογραφούν από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρέθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου από τον Πειραιά, έκανε τους απαραίτητους τελευταίους ελέγχους και θα υποβάλλει ολοκληρωμένο πλέον τον σχετικό φάκελο στον υπουργό για να υπογράψει. Το αργότερο την Τρίτη 13 Μαρτίου πρόκειται το ΣΑΟΝΗΣΟΣ να ξεκινήσει δρομολόγια, αλλά θα παραμείνει και το ΣΑΟΣ ΙΙ για λόγους ασφαλείας, μέχρι να μπει σε κανονικό ρυθμό το νέο σκάφος της εταιρείας. Οριστικά όμως από τις 19 Μαρτίου ως τις 17 Μαίου θα μπει σε ακινησία προκειμένου να υποβληθεί στους απαραίτητους ελέγχους και επισκευές εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναφέρει:

“Η SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας μας:

Αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την αναβολή της ακινησίας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ η οποία θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως και Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Υπέβαλε αίτηση για την  παράταση των δρομολογίων για την περίοδο από 09 Μαρτίου 2018 έως και 18 Μαρτίου 2018, με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αυτών, είτε των επιδοτούμενων, είτε των ελεύθερων, από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ ή από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν μετά την έγκριση του Υπουργείου είναι τα παρακάτω:

Δρομολόγια από 09/03/2018 έως 11/03/2018

ΗΜΕΡΑ                      ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ          ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                       15:30                                       18:30

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ                             12:30                                       17:00

Δρομολόγια από 12/03/2018 έως 18/03/2018

ΗΜΕΡΑ                      ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ          ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ                              09:00                                       17:00

ΤΡΙΤΗ                                     11:00                                      

ΤΕΤΑΡΤΗ                               15:00                                       08:00

ΠΕΜΠΤΗ                               15:00                                       07:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                       15:30                                       12:30, 18:30

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ                             12:30                                       17:00 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση βρίσκεται από το Σάββατο το νησί της Σαμοθράκης, λόγω της βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ Σαονησος. Δύο μέρες μετά την ματαίωση των δρομολογίων, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού Θανάσης Βίτσας, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αγωνιώδη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «απεγκλωβίσει τους ένθεν και εκείθεν σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη», κατοίκους και επισκέπτες. Εκφράζει την έκπληξή του για την εκδήλωση μηχανικής βλάβης στο πλοίο, που μετά από επισταμένους ελέγχους δρομολογήθηκε στην εν λόγω γραμμή μόλις στα τέλη Μαρτίου, και υπογραμμίζει την απουσία των δύο ταχύπλοων που αδειοδοτήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το νησί.

 

Ευχάριστα ήταν τα νέα αργά χθες το βράδυ για το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και είναι έτοιμο να ξαναρχίσει δρομολόγια από την Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Quote

Έτσι, σήμερα στις 9.30, απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη Σαμοθρακη, ενώ θα πραγματοποιήσει άλλα δυο δρομολόγια μέσα στην ημέρα, τρία δηλαδή συνολικά. Συγκεκριμένα, μετά το πρωινό από την Αλεξανδρούπολη στις 9.30, θα φύγει από την Σαμοθράκη για την πρωτεύουσα του νομού στις 13.30′, ενώ το τρίτο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα αναχωρήσει στις 17.00. Χθες όλη μέρα η εταιρεία του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA, έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, διαπίστωσε ότι επισκευάστηκε το πρόβλημα στην μηχανή και έδωσε το «πράσινο φως» για να ξαναρχίσει τα δρομολόγια.

Αποφασίστηκε όμως να γίνει και ένα δοκιμαστικό ώστε να διαπιστωθεί πως όλα πάνε καλά, ζητήθηκε η άδεια από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης η οποία και δόθηκε και στις 10 το βράδυ το ΣΑΟΝΗΣΟΣ σάλπαρε για 2 περίπου ώρες, έχοντας μαζί τόσο τους εκπροσώπους του Ιταλικού νηογνώμονα, όσο και άνδρες του λιμενικού. Όλα πήγαν καλά, διαπιστώθηκε πλήρης αποκατάσταση της βλάβης και το πλοίο είναι πλέον και πάλι έτοιμο για τα δρομολόγια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι προγραμματίστηκαν 3 για σήμερα.

Έτσι, μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στην κύρια μηχανή του την Παρασκευή και με δεδομένο ότι το Σάββατο δεν υπήρχαν δρομολόγια, η Σαμοθράκη έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τρεις ημέρες, από την Κυριακή ως χθες Τρίτη. Όπως είχαμε επισημάνει, η ιδιοκτήτρια εταιρεία SAOS Ferries με τους μηχανικούς και τα στελέχη της και υπό την συνεχή καθοδήγηση του ιδιοκτήτη Φώτη Μανούση, κατάφερε να αποκαταστήσει την βλάβη και να μην μείνει το νησί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκοινωνία.

Υ.Γ: Όχι, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, που ξαφνικά προχθές απέκτησε και γνώσεις ναυπηγικής και μηχανικού πλοίων αφήνοντας αιχμές για την βλάβη που παρουσιάστηκε αν και όπως είπε το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ξεκίνησε δρομολόγια εδώ και έναν μήνα. δεν κλήθηκε να εκφράσει την άποψη του και να δώσει τη συγκατάθεση του ότι όλα είναι έτοιμα με την μηχανή και μπορούν να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την προσθήκη έκτακτων δρομολογίων για την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2018. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ που θα πραγματοποιηθούν μετά την έγκριση του Υπουργείου είναι τα παρακάτω:

Quote

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2018

Από Σαμοθράκη: 08:30, 14:30

Από Αλεξανδρούπολη: 11:30, 17:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΙΟΥ 2018

Από Σαμοθράκη: 06:30, 12:30

Από Αλεξανδρούπολη: 09:30, 16:00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με τρία πλοία και πληθώρα δρομολογίων (4 κυκλικά καθημερινά), θα καλύψει το φετινό καλοκαίρι η SAOS Ferries, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε για τα προτεινόμενα δρομολόγια των πλοίων του Ομίλου στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από το οποίο και περιμένει την έγκριση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η SAOS FERRIES αναφέρει:

Quote

«Η SAOS FERRIES αναγνωρίζοντας την αξία της ενημέρωσης του επιβατικού κοινού στα ζητήματα που αφορούν την δρομολογιακή και την τιμολογιακή της πολιτική γνωστοποιεί τα παρακάτω:

α )Παρά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανάγκη έγκαιρης απόφασης πραγματοποίησης ή μη της γραμμής Λαύριο –Λήμνος –Σαμοθράκη και με χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η περαιτέρω αναμονή για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της 28ης Ιουνίου 2018 θα προκαλούσε προβλήματα στην σύνταξη και οριστικοποίηση των δρομολογίων που θα πραγματοποιηθούν από τα Ε/Γ-Ο/Γ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη –Σαμοθράκη την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Λόγω των ανωτέρω δεν θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον για την γραμμή Λαύριο –Λήμνος –Σαμοθράκη την φετινή περίοδο ελπίζοντας ότι θα προκηρυχτεί άμεσα για την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και για διάστημα υλοποίησης τουλάχιστον έξι μηνών.

β )Οι τιμές των καυσίμων σημείωσαν και τη φετινή χρονιά μια σημαντική αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με τη περυσινή, γεγονός που επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος και δυσχεραίνει τη βιωσιμότητα ιδιαίτερα των ναυτιλιακών εταιρειών.

Η συνήθης πρακτική της μετακύλισης της αύξησης του κόστους στις τιμές των εισιτηρίων δεν θα μας βρει μιμητές.

Διατηρούμε και τη φετινή χρονιά σταθερές τις τιμές των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων.

γ ) Η SAOS FERRIES έχει υλοποιήσει μια ιδιαίτερα δαπανηρή επένδυση. Για πρώτη φορά δύο Επιβατηγά /Οχηματαγωγά και ένα Ταχύπλοο θα καλύψουν  με πληθώρα δρομολογίων κάθε ανάγκη του επιβατικού κοινού στην γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Η διατήρηση στη γραμμή των τριών πλοίων έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αποδοτικότητα της επένδυσης που αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση των επισκεπτών του νησιού.

Είναι η ώρα της δράσης κάθε ενεργού και δραστήριου δυναμικού του νησιού. Είναι απαραίτητη η άμεση αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος όπως είναι τα camping και τέλος η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που υφίσταται ή τυχόν θα δημιουργηθεί.

δ ) Τα δρομολόγια των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ ,Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ, για το χρονικό διάστημα από 18/06/2018 έως 09/09/2018, τελούν υπό έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Μετά την έγκρισή τους θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο συνημμένο αρχείο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ-ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΛΟΙΩΝ-ΟΜΙΛΟΥ-SAOS-FERRIES.xlsx

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καθημερινά επιπλέον δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη

Quote

Υποστηρίζοντας τις ανάγκες που παρουσιάζονται από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση στα νησιά μας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε ένα, και σε κάποιες περιπτώσεις και δυο, ακόμη επιπλέον καθημερινά δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη. Η γραμμή, που εξυπηρετείται ήδη από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ με καθημερινά δρομολόγια για όλο το χρόνο, μέσω σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή), ενισχύεται από 02/07/2018 και μέχρι 09/09/2018 με 1-2 δρομολόγια έτσι ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες του νησιού και να ενισχυθεί η τουριστική επισκεψιμότητά του. 

Επιπλέον μελετάται, τις προσεχείς ημέρες, και η έγκριση δρομολόγησης ενός ακόμη Ε/Γ πλοίου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής και του νησιού της Σαμοθράκης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η  SAOS FERRIES  ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από 12/9 έως 28/9 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη επιθεώρηση των σωστικών μέσων του Σαος ΙΙ.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη έκδοση εισιτηρίων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καθώς ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών σε κάθε δρομολόγιο μειώνεται κατά 50%.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των αιτημάτων σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Σαμοθράκης της ερχόμενης περιόδου ο δήμος προσκαλεί τους συλλογικούς φορείς (μεταξύ των οποίων και την εταιρεία SAOS FERRIES) στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 23.09.2018 και ώρα 11:00 με αποκλειστικό το συγκεκριμένο θέμα.
Ο έγκαιρος προγραμματισμός θα συμβάλλει στην καλύτερη διεκδίκηση ζωτικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Παρακαλούνται οι φορείς να εκπροσωπηθούν στην συνεδρίαση και να προσκομίσουν τις προτάσεις τους γραπτώς.

Για την συνεδρίαση της Κυριακής μίλησε στην κάμερα του ENA CHANNEL της Καβάλας ο πρόεδρος του ΣΥΕΠΣΑ Γιάννης Γλήνιας, όπου τόνισε πως για την Κυριακή δεν υπάρχει πρόταση και πως η μόνη πρόταση των επαγγελματιών είναι η συναίνεση όλων των φορέων για την κατάθεση κοινής πρότασης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια του Σαος ΙΙ από την 1η Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου

Quote

Από Αλεξανδρούπολη:

Δευτέρα: 9:00

Τρίτη: 11:00

Τετάρτη: 15:00

Πέμπτη-Παρασκευή 15:30

Κυριακή: 12:30

Από Σαμοθράκη

Δευτέρα: 15:00

Τετάρτη: 08:00

Πέμπτη: 07:00

Παρασκευή 12:30-18:30

Κυριακή: 17:00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λόγω της βλάβης του Σαος ΙΙ, η Saos Ferries ζήτησε να δρομολογηθούν έκτακτα το Ζέφυρος και το Σαονησος, αλλά δεν νομίζω ότι έγινε κάποιο δρομολόγιο, γιατί από ότι λένε υπήρξε πρόβλημα με το Ζέφυρος και δεν πραγματοποίησε χθες το δρομολόγιο.

Quote

H SAOS FERRIES ενημερώνει ότι σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2018 και ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ πραγματοποιούσε ελιγμούς προσέγγισης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Μετά από αυτό το πλοίο ακινητοποιήθηκε ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.
Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό, και αφού επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο Υπουργείο, ζητήσαμε έγκριση για άμεση έκτακτη δρομολόγηση τόσο του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ όσο και του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ. 
Συγκεκριμένα ζητήσαμε για τις επόμενες δύο ημέρες τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12

ΑΠΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 12:00
ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: 15:30

Προσωρινή λύση για την μεταφορά των επιβατών από και προς την Σαμοθράκη, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από την Παρασκευή λόγω της βλάβης του ΣΑΟΣ ΙΙ αλλά και του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ, δόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την “επιστράτευση” του σκάφους του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που είχε από χθες στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, απόψε το βράδυ περίπου στις 21.00, το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος, που έγινε ευρύτερα γνωστό όταν τον διεμβόλισαν οι Τούρκοι στα Ίμια στις 12 Φεβρουαρίου 2018, θα παραλάβει από το νησί τους εγκλωβισμένους επιβάτες και θα τους μεταφέρει προς Αλεξανδρούπολη.

Από εκεί και περίπου στις 22.30, θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Σαμοθράκη. Οι συγκεκριμένες ώρες πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ενδεικτικές και όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα από πολύ νωρίτερα. 

Το περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος 090 «Γαύδος», το οποίο ανήκει στο στόλο των περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.), θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα σκάφη ακτοφυλακής παγκοσμίως.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

... με την “επιστράτευση” του σκάφους του Λιμενικού Σώματος “Γαύδος”....Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης... που είχε από χθες στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο...

Και τι σχέση έχει ο ΥΠΕΘΑ (...) με το Λιμενικό Σώμα και τα περιπολικά του;

Link to comment
Share on other sites

Επιστρατεύεται ferry boat από την Καβάλα για την άρση του αποκλεισμού της Σαμοθράκης

Quote

Σε αναζήτηση λύσης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη βρίσκονται οι τοπικές αρχές, μετά τη διακοπή των δρομολογίων προς και από το νησί από το απόγευμα της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου 2018, λόγω βλάβης του μοναδικού πλοίου της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Η δημοτική αρχή του νησιού βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΝΑΝΠ, τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Διονύση Τεμπονέρα για να βρεθεί λύση προσωρινής αντικατάστασης του τακτικού πλοίου -εκτιμάται ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες για επανέλθει στη γραμμή-με άλλο πλοίο, το οποίο να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα.

Μάλιστα, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitterέκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, επιστρατεύοντας ferry boat από την Καβάλα, καθώς και σκάφος του Λιμενικού.

«Γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεση της Σαμοθράκης. Ήδη μεταβαίνει σκάφος του Λιμενικού προς διευκόλυνση μετάβασης των πολιτών. Παράλληλα μεταβαίνει και σκάφος τύπου παντόφλας από την Καβάλα για την μεταφορά οχημάτων από την Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και στην Καβάλα», αναφέρει ο κ. Σαντορινιός.

 

Link to comment
Share on other sites

Πηγε τελικα το ΑΝΑΞ οπως γραφτηκε και εδω

Ισως κανω λαθος ,αλλα νομιζω οτι ειναι η πρωτη παντοφλα-αμφιδρομο που δρομολογηται στη γραμμη,εστω και προσωρινα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrosnews.gr , το Αναξ που μεταφέρει τα οχήματα από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη και δεν θα κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο, οπότε όσοι θέλουν να φύγουν απ’ το νησί με τα οχήματα τους θα πρέπει να πάνε στην Κεραμωτή. Το ναύλωσε ο δήμος Σαμοθράκης με δικά του έξοδα για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και επειδή απαιτούνταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παππάς τηλεφωνούσε στους δημοτικούς συμβούλους και δια περιφοράς ζητούσε να εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη κάποιων χιλιάδων ευρώ. Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και ο στενός συνεργάτης του κ. Παππάς που χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση, προτιμούν να δώσει χρήματα ο δήμος Σαμοθράκης και όχι να δρομολογηθεί το Σαονησος της SAOS Ferries που είναι έτοιμο και θα αντικαταστήσει το Σαος ΙΙ, οπότε θα είναι εντελώς δωρεάν, λόγω της προσωπικής εμπάθειας που έχουν για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Φώτη Μανούση. Γιατί ενώ στο Σαονησος δεν δίνεται άδεια από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, με την δικαιολογία ότι απαιτείται η εργασία  εγκατάστασης του νέου μικρού γερανού για τις λέμβους διάσωσης, για την μεταφορά οχημάτων δεν υπάρχει αυτό το… κώλυμα και μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια κανονικά. Όπως φυσικά εκτελούσε το καλοκαίρι δρομολόγια, παράλληλα με το Σαος ΙΙ, με τον παλιό γερανό και τότε το υπουργείο δεν είχε κανέναν θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...