Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος έχει αυτές τις ιδέες. Άκου εθνικό όφελος από πλοίο που θα μεταφέρει μόνο επιβάτες και μηχανάκια! Και τις ζωτικές μεταφορές προϊόντων ποιος θα τις κάνει? Φυσικά κάποιο επιδοτούμενο ferry...

ΥΓ Τα λεφτά που δόθηκαν ως προκαταβολή για το ΙΛΙΟΝ, έχουν άραγε επιστραφεί?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ποτέ δεν κατάλαβα την καούρα να βάλουν δεύτερο βαποράκι στη Σαμοθράκη λες και δεν φτάνει το ΣΑΟΣ ΙΙ. Μάλλον θα γίνει, όσο γίνει κατέβασμα του Γκριμάλντι στα Χανιά και του Bridge στη Σίφνο!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εάν κατάλαβα καλά, ένα πλοιάριο (όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν) 25 μέτρων...θα διασχίζει το Βόρειο Αιγαίο με 28 κόμβους και θα κάνει Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο σε 2.15' ? Και με 6-7 Μποφώρ στο ανοιχτό πέλαγος, τι θα κάνει το πλοιάριο?

Εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος έχει αυτές τις ιδέες. Άκου εθνικό όφελος από πλοίο που θα μεταφέρει μόνο επιβάτες και μηχανάκια! Και τις ζωτικές μεταφορές προϊόντων ποιος θα τις κάνει? Φυσικά κάποιο επιδοτούμενο ferry...

Πάντως υπήρξε καταλυτική η παρέμβασή μας :rolleyes: τουλάχιστον στην διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του πλοίου. Κατάλαβαν τελικά ότι το πλοίο που θα διαπλέει χειμώνα καλοκαίρι το Θρακικό θα πρέπει να είναι στιβαρό και να παίρνει και λεωφορεία/φορτηγά. Προσωπικά, ακόμα και τα 50 μέτρα λίγα τα βρίσκω γι' αυτή τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...

Παμε σε ferry? 50μετρων που θα παραδοθει σε 10μηνες-ναυπηγηση με επιδοτηση?

 

Επειδή κατά βάθος όλοι φέτος θα πάτε διακοπές Σαμοθράκη, και θα ψάχνετε για το καινούργιο βαπόρι του δημάρχου, να σας ενημερώσω ότι έφαγε άκυρο από τον υπουργό ανάπτυξης για το θέμα της χρηματοδότησης και έτσι γλυτώσαμε 1.5 εκ ευρώ. Λέει ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την περιφέρεια ΑΜΘ αλλά ο καλλικράτης δεν επιτρέπει στους δήμους να κάνουν ναυτιλιακές εταιρείες.

 

Link to comment
Share on other sites

σε αλλη εταιρεια ανηκει.

 

εν πασει περιπτωση στην τηλο το εχουν κοντα 10 χρονια και το εφεραν υπο αλλες συνθηκες.

με τα σημερινα δεδομενα δεν υπαρχει περιπτωση να παρει εγκριση κανεις δημος να κανει τον πλοιοκτητη.

 

μια χαρα ειναι η γραμμη ειτε με ΣΑΟΣ 2, ειτε με ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Σαμοθράκης ζητά δρομολόγια και με άλλα νησιά της Ελλάδας, ώστε να σπάσει η απομόνωση του νησιού. Αναφέρει ότι το νησί πρέπει να επανέλθει στα δρομολόγια της δεκαετίας του '90, όπου είχαν σύνδεση με μεταξύ άλλων με Καβάλα, Λήμνο και Λαύριο.

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Ανακοίνωση από την Άγιος Ευστάθιος ΝΕ για δωρεά μεταφορά ελιών και ελαιόλαδου για τους κάτοικους της Σαμοθράκης  

Στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της εταιρείας μας, αφουγκραζόμενοι την επιθυμία των ελαιοπαραγωγών – κατοίκων της Σαμοθράκης  για ένα όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος στη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου και δεδομένης της παρατηρούμενης μικρής φετινής εσοδείας, ανακοινώνουμε τη δωρεάν μεταφορά με το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, του αρχικού προϊόντος (ελιές) από τη Σαμοθράκη όσο και το τελικού προϊόντος (ελαιόλαδο) από την Αλεξανδρούπολη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί του garage του πλοίου.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...

Η Saos Ferries ανακοίνωσε τα δρομολόγια της για την επομένη δρομολογιακή περίοδο. Υπάρχει όμως ένα κενό για 2 μέρες (από Πέμπτη πρωί μέχρι Σάββατο απόγευμα) το διάστημα από 12 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου (περίπου 3 μήνες), προφανώς για να εκτελέσει το ΣΑΟΣ ΙΙ το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο-Λαύριο και επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 months later...

Βλέπουμε ότι και στις φετινές δηλώσεις, το Σαμοθράκη της C. S. FERRIES εμφανίζεται σε αντίθεση με τα δυο πλοία υπό κατασκευή της Saos Ferries, αλλά ούτε το Σαος ΙΙ και το Σαονησος.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών της διεθνούς εκδήλωσης «Οινικός και Γαστρονομικός Γύρος της Θράκης», τροποποιειται το δρομολόγιο του ΣΑΟΣ ΙΙ την Παρασκευής 26.05.2017 ως εξής: Από Σαμοθράκη στις 7:00 και στις 18:30 ενώ από την Αλεξανδρούπολη στις 10:00 (δηλαδή γίνονται νωρίτερα τα πρώτα δρομολόγια)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης για τα ακτοπλοϊκά ζητήματα

Quote

Αναφορικά με τα ακτοπλοΐκά ζητήματα της Σαμοθράκης και με το δρομολόγιο του Λαυρίου προς ενημέρωση των Δημοτών και επισκεπτών ο Δήμος Σαμοθράκης γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Προς ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για επανασύνδεση του νησιού και με άλλα λιμάνια (Λήμνο και Λαύριο) μετά από εννέα (9) χρόνια ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές του Νομού και το Υπουργείο Ναυτιλίας πέτυχε την επανέναρξη της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο, με επιδότηση.

Ο προγραμματισμός, η συνεννόηση η οποία αποτυπώθηκε εγγράφως, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις αλλά και ενώπιον θεσμικών οργάνων ήταν η αναβίωση της γραμμής Λαυρίου αλλά με διατήρηση στο ακέραιο της επάρκειας της υφιστάμενης γραμμής με Αλεξανδρούπολη. Δε θα μπορούσε άλλωστε η επιδίωξη κάτι νέου να σημαίνει υποβάθμιση του υπάρχοντος.

Στον σχετικό διαγωνισμό έλαβε μέρος μόνο η εταιρία SAOS FERRIES η οποία ανέλαβε μαζί με την γραμμή και την υποχρέωση να δρομολογήσει συγχρόνως το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ όχι μόνο για να διατηρηθεί αλλά να αυξηθεί η καθημερινή μεταφορική δυνατότητα σε επιβάτες και οχήματα από και προς Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα από την αρχή του έτους ανακοινώθηκε και η δρομολόγηση ταχύπλοων από δύο (2) εταιρίες με χρονοδιαγράμματα δρομολόγησης μέσα στην Άνοιξη.

Η βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν και είναι καθοριστική στα πλαίσια πάντα της νομοθεσίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω το καλοκαίρι ξεκίνησε και όλοι αναμέναμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των συμφωνηθέντων από όλους.

Η υλοποίηση του πρώτου στόχου αυτόν του δρομολογίου για Λαύριο ανέδειξε την ανετοιμότητα σε όλα. Πρόβλημα με τη σύνθεση του πληρώματος του ΣΑΟΣ (αποκαταστάθηκε τελευταία στιγμή), απουσία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, απουσία ταχύπλοων και των δύο (2) εταιριών.

Η καθυστέρηση ήδη έχει κακές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις όχι μόνο με την δυσκολία κρατήσεων αλλά και με πολλές ακυρώσεις διανυκτερεύσεων.

Καλούμε τις εταιρίες να ανακοινώσουν δρομολόγια για τα ταχύπλοα και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και παράλληλα να επιταχύνουν τις διαδικασίες δρομολόγησής τους ώστε άμεσα να αποκατασταθούν όλα όσα αποφασίστηκαν – ανακοινώθηκαν και είχαν την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις του Δήμου για το παρόν και το μέλλον των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού, απαιτούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων από τις εταιρίες το συντομότερο, με αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών, και το συμφέρον του νησιού.

 

Link to comment
Share on other sites

H SAOS FERRIES για την πληρέστερη κάλυψη της επιβατικής κίνησης αιτήθηκε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την έγκριση πραγματοποίησης ενός (1) επιπλέον δρομολογίου για την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, με αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 10:00 π.μ. και επιστροφή από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στη 13:00 μ.μ. Κατόπιν της εκκρεμούσας εγκρίσεως του, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Από Σαμοθράκη: 07:00-13:00 & Από Αλεξανδρούπολη: 10:00-16:00

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H SAOS FERRIES για την πληρέστερη κάλυψη της επιβατικής κίνησης αιτήθηκε προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης την έγκριση πραγματοποίησης ενός (1) επιπλέον δρομολογίου για την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ενός (1) για την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, με αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 10:00π.μ. και επιστροφή από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στη 13:00μ.μ. Κατόπιν της εκκρεμούσας εγκρίσεως του, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Από Σαμοθράκη: 07:00-13:00 & Από Αλεξανδρούπολη: 10:00-16:00

Link to comment
Share on other sites

H SAOS FERRIES για την πληρέστερη κάλυψη της επιβατικής κίνησης, αιτήθηκε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την έγκριση πραγματοποίησης ενός (1) επιπλέον δρομολογίου για την Παρασκευή 14, 21 και 28 Ιουλίου 2017 και ενός (1) για το Σάββατο 8, 15, 22 και 29 Ιουλίου 2017. Κατόπιν της εκκρεμούσας εγκρίσεως των άνω δρομολογίων, το πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες ημέρες θα διαμορφωθεί ως εξής:

Από Σαμοθράκη: 07:00-13:00 & Από Αλεξανδρούπολη: 10:00-16:00

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...