Jump to content
Shipfriends

Μπόμπ Σφουγγαράκης (Ν. Πειραιώς 9301)


Recommended Posts

Orestis said:
με σημαντικότερο θέμα την κάλυψη κάποιων άγονων γραμμών

Τελικά έκανα λάθος, όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη, το σημαντικότερο θέμα είναι το 5ο και αφορά τη δρομολόγηση του Μπομπ Σφουγγαράκη. :P

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

σαν νεος γονεας θα διαμαρτυρυθώ ότι με το όνομα αυτό, στο πλοιο μπορεί να υπάρξουν...παρεξηγήσεις μεταξύ των νεαρών επιβατών.... :rolleyes:
Χαθηκαν ονοματα όπως "ΧΙΟΥΙ", "ΛΙΟΥΙ" ,"ΝΤΙΟΥΙ"?
:rolleyes:

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απ' οτι βλεπω απο τις φωτογραφιες του Σειριου, το πλοιαριο δεν εχει καθολου εξωτερικους χωρους. Ελπιζω τουλαχιστον να εχει δυνατο κλιματισμο διοτι αν δεν συμβαινει αυτο, το καλοκαιρι θα εχουμε οχι το φαινομενο του θερμοκηπιου εντος του πλοιου, αλλα μαλλον το φαινομενο του καζανιου της κολασεως:P

Link to comment
Share on other sites

Στο thread ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ, μπορείτε να δείτε κάποια νέα για την δρομολόγηση του πλοιαρίου (14/1ου), καθώς και κάποιες παραπομπές σε φωτογραφίες του.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Αφαίρεση σημείωσης.
Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι μοιαζουν αρκετα.

Εμενα μου δινει την αισθηση οτι ειναι πολυ κλειστοφοβικο παντως και σιγουρα δεν κανει για την δουλεια που το θελουμε εμεις οι καραβολατρες;)

Link to comment
Share on other sites

το νέο πλοιάριο που θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς - Σελήνια.

Έτσι και αλλιώς δε θα μας πολύ βολεύει. Γιατί θα πηγαίνει στα Σελήνια (εκτός εάν θέλουμε να βγάλουμε κανένα πλοίο στη ράδα κοντά στα Σελήνια). Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει το εγχείρημα και ας μην μας αρέσει εμας.

Εμένα μου θυμίζει το εσωτερικό λίγο το υποβρύχιο που ήταν στη Σαντορίνη;)

Link to comment
Share on other sites

...Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει το εγχείρημα και ας μην μας αρέσει εμας.

Κι αυτό είναι το βασικότερο από όλα. Σίγουρα το καραβάκι δεν το ξεκινάει καμμία μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, ώστε σε τυχούσα περίπτωση αποτυχίας να είναι "μικρό το κακό". Στην χθεσινή μου βόλτα πάντως (τελείως τυχαία έπεσα επάνω του :)), είδα αρκετά καλά "σημάδια". Το πλοιάριο ήταν δεμένο σε ένα μικρό μώλο κάτω ακριβώς από μία εκκλησία στο κέντρο της παραλίας των Σεληνίων. Πολύς κόσμος με το σχόλασμα της λειτουργίας κατέβαιναν και ρώταγαν βλέποντας τις ετοιμασίες των εγκαινείων. Έτυχε να είμαι μπροστά σε αρκετές στιχομυθίες με αρκετούς κατοίκους των Σεληνίων που εκφράζανε την μεγάλη τους χαρά για την δρομολόγηση του. Μακάρι λοιπόν να επιτύχει το εγχείρημα, και για τους κατοίκους - εκδρομείς της περιοχής, και για τους ιδιοκτήτες του αλλά και για το πλήρωμα του.

Όσο για μας, δεν πειράζει που δεν έχει ανοιχτούς χώρους. Θα βρούμε ...άλλους λόγους για να κάνουμε μαζί του ταξιδάκι στη Σαλαμίνα :

3) Θα ξαναξεκινήσει άραγε και η γραμμή Πειραιάς-Σελήνια; (Βολεύει εμάς που πάμε καμμιά φορά για ούζα στη Σαλαμίνα B):cool:και είναι μεγάλη μανούρα να πηγαίνεις από Παλούκια).

Τέλος όσον αφορά το σχόλιο του φίλου NHSOS XIOS :

...αλλα το εσωτερικο του Μποοοομπ,εχει πιο πολυ γελιο απο το ονομα του:D ...

Πράγματι είναι "χαρούμενο" το εσωτερικό του Μπομπ, αλλά σε προδιαθέτει και πολύ ευχάριστα με τα φωτεινά του χρώματα. :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν αποκλειεται να δουλεψει, οχι μονο με κατοικους των Σεληνιων και επισκεπτες των ωραιων τοπικων ουζερι(ouzerie στα γαλλικα:D) αλλα και με κατοικους περιοχων της Σαλαμινας απεναντι στη ραδα οπως η Γυαλα, η οποια ειναι ιδιαιτερα πυκνοκατοικημενη.

Link to comment
Share on other sites

...Το πλοιάριο ξεκινάει δρομολόγια την Τετάρτη 14/1ου....

Άσχημη ημέρα διαλέξανε τελικά οι άνθρωποι του Μπομπ :) (εν αγνοία τους βέβαια), για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, μιας και φαντάζομαι ότι λόγω του απαγορευτικού θα παρέμεινε δεμένο στα Σελήνια.

Link to comment
Share on other sites

Όντως δεν ξεκίνησε δρομολόγια. Όπως ακούγεται στην Σαλαμίνα το δρομολόγιο θα διαρκεί 20 λεπτά και το εισιτήριο θα κοστίζει το ίδιο με την διαδρομή Πειραιάς-Παλούκια. 2,60 το κανονικό και 1,30 το μειωμένο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...και από ότι μου είπαν άνθρωποι του πληρώματος θα εκτελεί συνεχή δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αναχώρηση ανά μία ώρα και από τους δύο προορισμούς ("ακριβώς" από Πειραιά, "και μισή" από τα Σελήνια)..

Αγνοείται ο ΜΠΟΜΠ... B)

Ευρισκόμενος σήμερα στον Πειραιά για δουλειές πρώτα, και μετά για μία θαλάσσια βολτίτσα μέχρι Παλούκια, δεν είδα πουθενά το πλοιάριο (μιλάω για χρονικό διάστημα από τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα).

Λόγω του ότι εκτός από μία μικρή φουσκοθαλασσιά, ο καιρός δεν ήταν απαγορευτικός, είναι η αλήθεια ότι ψιλο-παραξενεύτηκα.... :confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς δεν έχει χαθεί ο φίλος μας Ο ΜΠΟΜΠ!! Απλώς λόγω καιρού δεν κάνει δρομολόγια εδώ και κάποιες ήμερες. Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Μπομπ Σφουγγαράκη στο λιμάνι του Πειραιά ήταν στις 20-01-09, (πριν τη τελευταία θαλασσοταραχή)

Link to comment
Share on other sites

Αγνοείται ο ΜΠΟΜΠ... B)

Ο φίλος μας ο Μπομπ Σφουγγαρακης ευρεθει.:D Είναι δεμένο στο Αμπελάκι, γιατί με τους καιρούς που είχε δεν μπορούσε να παραμείνει με ασφάλεια στο λιμάνι των Σεληνίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Μπομπ Σφουγγαρακης ίπταται έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Πάντως τα πρωινά πλοία της γραμμής του Σαρωνικού και Σαλαμίνας, εάν δουν το Μπομπ, υπολογίζουν ότι έχει καλό καιρό έξω από το Πειραιά.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το σκάφος «Μπομπ Σφουγγαράκης», μήκους 18 περ. μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 81 ατόμων, εκτελεί από τις 15 Ιανουαρίου, συνεχή δρομολόγια, ξεκινώντας στις 6.40 το πρωί από τα Σελήνια και μέχρι τις 9 το βράδυ που είναι το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά. Η διάρκεια κάθε διαδρομής, είναι 20΄ λεπτά!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νομίζω οτι όντως τό χρειαζόταν το flap γιατί όπως έγραψα πρό καιρού στο thread γιά την γραμμή που κάνει,μέ λιγάκι φουσκοθαλασσίτσα ψιλοκοπανάει-άν και έχει καλή ευστάθεια.Εχει επίσης έντονο vibration (καί είναι και ιγάκι θορυβώδες).

Ωστόσο είναι βολικό που υπάρχει αυτό το καραβάκι γιατί οι κάτοικοι Σεληνίων -καί όχι μόνο- μπορούν έτσι να βρίσκωνται σε 20 λεπτά στόν Πειραιά,αντί να πάνε μέσω Παλουκίων.Επίσης,ειδικά τό καλοκαίρι,είναι εξυπηρετικό να μπορής να βρεθής εντός 20λέπτου σέ μιά "εξοχική" περιοχή γιά μιά ημερήσια απόδραση από τον πολύβουο Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης από τη προηγούμενη Παρασκευή τελείωσε τα δρομολόγια για φέτος, για να κάνει την ετήσια του όπου αναμένεται να ξαναβγεί για δρομολόγια τη 01/02/10

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πράγματι ο Μπομπ :rolleyes: έχει δέσει για την ετήσια του (για να το λέει βέβαια ο Π100, έτσι πρέπει να είναι). Πάντως σήμερα το είδα δεμένο στην προβλήτα της Σαλαμίνας όπου δένουν τα πλοιάρια που κάνουν τα δρομολόγια Παλούκια - Πέραμα... :confused:

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι έχει δέσει για την ετήσια του, τη προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς που πέρασα από εκεί που αναφέρεις πάντως δεν ήταν.

Ο ιδιοκτήτης του Μπομπ Σφουγγαρακη ακούγεται ότι ψάχνεται για να κατασκευάσει ή να αγοράσει ένα δεύτερο πλοίο για την ίδια γραμμή

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...