Jump to content
Shipfriends

Queen Maria (IMO 8801321)


Recommended Posts

Εδω και αρκετο καιρο βρισκεται στην περιοχη του Πειραια και επισκευαζεται το AKTAIA OSRV.Στην αρχη ηταν στο Νεο μωλο Δραπετσωνας και τωρα ειναι στη Σαλαμινα διπλα στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ
Αυτο που εμαθα προσφατα ειναι οτι το βαπορι χρησιμοποιειται για τον εντοπισμο και την συλλογη ρυπανσεων και οτι δεν υπαρχει αλλο παρομοιο στην Ελλαδα που κανει ευτη τη δουλεια
Συντομα μαλιστα προκειται να παει και σε ασκηση με την Ευρωπαϊκη Ενωση

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Οντως ειναι το μοναδικο πλοιο στην Ελλαδα που εχει ρανταρ για εντοπισμο κοιληδων. Λογικα θα εχει και μεσα συλλογης. Ανηκει στην Πολρομ Οιλ που συμμετεχει και ο κ. Πολυχρονοπουλος που εχει τα μικρα πορτοκαλι Ακταια που περιπολουν σε αρκετα λιμανια της χωρας. Σημερα εγινε μια δεξιωση στον Πειραια για την αναληψη του διαγωνισμου ο οποιος περιλαμβανει περιπολια της θαλάσσιας περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου – Αιγαίου Πελαγους έως τη θάλασσα της Κύπρου.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιχειρεί το «Αktea Osrv»

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Tην αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με το δεξαμενόπλοιο «Αktea Osrv» μετά από ευρωπαϊκό διαγωνισμό της EMSA ανέλαβε η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (EMSA) έχει αναλάβει το έργο της παροχής βοήθειας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προκειμένου αυτά να αντιμετωπίζουν θαλάσσιες ρυπάνσεις προερχόμενες από πλοία και ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στην ελληνική εταιρεία να έχει υπό τον έλεγχό της την περιοχή από το Αιγαίο Πέλαγος έως την θάλασσα της Κύπρου.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά και της Ελευσίνας το πλοίο πραγματοποίησε άσκηση μεγάλης έκτασης με την παρουσία εκπροσώπου της EMSA.

Η άσκηση περιελάμβανε αρχικά τον εντοπισμό μιας πετρελαιοκηλίδας με ειδικό εξοπλισμό που φέρει το δεξαμενόπλοιο και στησυνέχεια εργασίες περισυλλογής. Το πλοίο κινήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της ρύπανσης, έχοντας αναπτύξει τον αντιρρυπαντικό εξοπλισμό του.

Η προεργασία

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, έγιναν οι απαραίτητες μετασκευές στο πλοίο προκειμένου να τοποθετηθεί ο απαραίτητος αντιρρυπαντικός εξοπλισμός αλλά και να γίνει η σχετική εκπαίδευση των πληρωμάτων, τόσο στη χρήση του εξοπλισμού όσο και σε τακτικές αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν τρία διαφορετικά αυτόνομα υδραυλικά συγκροτήματα συλλογής πετρελαιοειδών από τη θάλασσα, συνολικής ικανότητας 900m3/hr, πλωτά φράγματα ανοιχτής θάλασσας συνολικού εκτάματος 500μ. με αυτόματο σύστημα πλήρωσης αέρος και ειδικό ραντάρ εντοπισμού πετρελαιοκηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας το οποίο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κίνηση και έκταση της κηλίδας καθώς και να αποτυπώνει την τρέχουσα κατάσταση προκειμένου να τη στείλει προς ενημέρωση στο εκάστοτε κέντρο επιχειρήσεων. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του πλοίου ανέρχεται στα 3.000m3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δρομολόγιο την έχει κάνει την περιπολία μεταξύ των Αγίων Θεοδώρων και τους Kαλούς Λιμένες Ηρακλείου. Δεν πιστεύω να έχουν τίποτα κοινό αυτά τα δυο λιμάνια.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

To ΑΚΤΑΙΑ OSRV επισκευαζοταν περιπου ενα χρονο στο Νεο μωλο πριν ξεκινησει να δουλευει για την EMSA

Εδω μια φωτο απο εκεινη την περιοδο

gallery_1819_24_350194.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Aκταία Oεσαρβι (IMO 8801321)

(1988, ex- Clipper Brabourne, Brabourne)

ξεεεεεεεέρω, ξέρω. :D

η ελληνική απόδοση του ονόματος του ακούγεται αστεία (τουλάχιστον), αλλά τι να κάνουμε αφού αυτό το όνομα αναγράφεται στην πρύμη του ???

ShipSpotting.com

649820.jpg

© Aleksi Lindström

το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 1988 στη μεγάλη βρεττανία (Cochrane Shipbuilding Selby).

προηγούμενα ονόματα : BRABOURNE (1988), CLIPPER BRABOURNE (2006).

φέρει το σημερινό του όνομα και ελληνική σημαία από τον αύγουστο του 2007, και ανήκει (όπως και πιό πάνω έχει αναφερθεί) στην Polrom Oil Maritime Co με έδρα τον πειραιά.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
1 hour ago, proud_ionian said:

για το τυπικο, η κλασσικη ανακοινωση ΥΕΝ, για τετοιες περιπτωσεις.

Όλα τα λεφτά η απόδοση στην Ελληνική γλώσσα του ονόματος του σκάφους AKTEA OSRV..."...στην περιοχή παραμένουν τέσσερα Ρυμουλκά και το Δ/Ξ “ΑΚΤΑΙΑ ΟΕΣΑΡΒΗ” Ν.Π. 11636 για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί..."

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω περάσει μια νύχτα στο πλοίο κατά τη διάρκεια μιας φόρτωσης. Θα έλεγα ότι το πλήρωμα (μαζί και με κάποια άλλα πληρώματα επίσης) διαφέρει, με την καλή έννοια, από το μέσο όρο των πληρωμάτων που κυκλοφορουν στην πιάτσα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • 3 years later...
  • Nick the Greek changed the title to Queen Maria (IMO 8801321)
  • 1 year later...

Μια τρισάθλια φωτογραφία (άλλα χρόνια τότε, άλλα κινητά) από το ΑΚΤΑΙΑ ΟΕΣΑΡΒΙ όπως το γνωρίσαμε κάπου 11 χρόνια πριν, (λογικά) στην Ελευσίνα, κατά τη διάρκεια φόρτωσης.

Δείτε το ΠΕΙΡΑΙΑΣ κάτω από το όνομα του πλοίου. Προφανώς φορτώνονται πρώτα τα πίσω αμπάρια.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το manifold το οποίο είναι σα σκουληκαντέρα.

16032012086.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...