Jump to content
Shipfriends

Διάφορα μικροατυχήματα


Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το καινούργιο thread, στο οποίο θα μπορούμε να αναφέρουμε μικρά ατυχήματα (για τα οποία δεν χρειάζεται να υπάρχει ξεχωριστό thread) που θα αφορούν πλοία της Ακτοπλοίας.

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΗΣ ΙΙ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Ωρωπό.

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στον λιμένα Ωρωπού, το Ε/Γ –Ο/Γ πλοίο «ΑΡΗΣ ΙΙ»Ν.Π. 11478, προερχόμενο από Ερέτρια, με πέντε επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ελαφρές υλικές ζημιές στο πλοίο καθώς και στον μόλο Ωρωπού ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ούτε και θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή : YEN

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μάλλον δεν έπιασε το πρόσω.:mad:

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκρουση Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο Πέραμα

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα του λιμένα Περάματος το Ε/Γ- Ο/Γ «ΦΑΕΘΩΝ» Ν.Π. 10802 της πορθμειακής γραμμής Πέραμα *Παλούκια Σαλαμίνας, λόγω βλάβης στα ελικοπηδάλιά του, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ελαφρά 52χρονη, η οποία μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν, από το οποίο εξήλθε λίγο αργότερα καλά στην υγεία της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι διενέργειας ελέγχου και διαπίστωσης διατήρησης αξιοπλοϊας από Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Από το ΥΕΝ

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Φωτιά στο ΕΓ-ΤΡ ΤΖΩΡΤΖΙΑ είχαμε χθες το βράδυ στη Σαλαμίνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε σκάφος που ήταν προσδεδεμένο στο κεντρικό λιμένα Σαλαμίνας (μεγάλη σκάλα).

Άμεσα επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και της

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» Ν.Π. 10272. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε περί 21.15, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Ελληνικό Νηογνώμονα, και διορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, για την πραγματοποίηση σχετικής αυτοψίας προς προσδιορισμό των συνθηκών του συμβάντος .

Από το ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα

25 Φεβρουαρίου 2009, 12:41

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επί τόπου βρίσκονται δυμάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Πηγή. Πρώτο Θέμα

Link to comment
Share on other sites

Ναι για την παντόφλα μάλλον πρόκειται αφού στην ανακοίνωση του για το συμβάν, το ΥΕΝ ομιλεί περί Φ/Γ-Ο/Γ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα :

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο της γέφυρας του πλοίου, καθώς και σε δύο καμπίνες μελών πληρώματος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Πηγή : YEN

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βράδυ όταν επέστρεφα από το Πέραμα, είδα να κατευθύνονται 2-3 πυροσβεστικά προς το Πέραμα κατά τις 20:20, λέτε να πήγαιναν στο ΤΖΩΡΤΖΙΑ??

Η πυροσβεστική υπηρεσία στο δελτίο τύπου για το συμβάν αναφέρει ότι το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:30 χθες, σε επιβατηγό πλοίο με την επωνυμία «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» στην περιοχή Μεγάλη Σκάλα, στην προβλήτα Σαλαμίνας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 25 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με οχτώ οχήματα καθώς και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια.

Link to comment
Share on other sites

Και το ΠΝ φαίνεται να βοήθησε στην κατάσβεση της φωτιάς στο ΤΖΩΡΤΖΙΑ.

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

...β. Την 24 Φεβ. 09, διατέθηκαν από ΝΣ, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα τζιπ καθώς και άγημα Αξιωματικών και Υπαξιωματικών για συνδρομή στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε Ε/Γ πλοίο «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» στην περιοχή Μεγάλη Σκάλα, νήσου Σαλαμίνας.

Εκ του ΠΝ.

ΥΓ. Να υποθέσω το πλοίο βγαίνει total loss;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ανάξιο λόγου το συμβάν του ΣΠΗΛΙΑΝΗ χθες το βράδυ.

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, στον προβλήτα λιμένα ΛΑΚΚΙ Λέρου, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» Ν.Π. 10556, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης, χωρίς να τραυματισθεί κάποιος εκ των 9 επιβατών του, καθώς και των 5 ναυτικών – μελών πληρώματος του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Κάλυμνος - Λέρος – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο και επιστροφή.

Κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι από την πρόσκρουση είχε προκληθεί ελαφριά στρέβλωση ελάσματος στον προσκρουστήρα, μήκους 10 εκατοστών, πλάτους 05 εκατοστών και σε ύψος 60 εκατοστών από την έμφορτο ίσαλο, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Περί ώρα 24:00, μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσεως από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους, για το λιμένα Καλύμνου, με 26 επιβάτες και 5 Ι.Χ.Ε.

Από το ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Τ.» Ν.Π. 7249, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον ανατολικό προβλήτα του λιμένα Ρίου, ότι το Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ» Ν.Π. 5856 κατά την διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης στον προβλήτα του λιμένα Ρίου προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά του στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Τ.».

Επί του Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ» επέβαιναν 67 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν ασφαλώς στο λιμένα του Ρίου.

Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρίου απαγορεύθηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι επιθεώρησής τους από Τοπικό Κλιμάκιο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρίου.

Πηγή: ΥΕΝ

Ρητορική ερώτηση: Έπρεπε να το αναφέρει ο πλοίαρχος το γεγονός στην λιμενική αρχή; Όργανο της τάξης δεν υπήρχε στην περιοχή;

Link to comment
Share on other sites

κατι οι 2 παντοφλες, κατι το κεφαλονια, τα τοπικα ΜΜΕ ανησυχησαν:rolleyes: (πολλα ατυχηματα σε περιοδο αιχμης και καλα). μην ταραζεστε ομως!! και το Κ.Λ.Πατρας και η Ενωση Λιμενικων Υπαλληλων Πατρας, διαβεβαιωνουν οτι ειναι σε ετοιμοτητα και λαμβανουν ολα τα μετρα να μην επαναληφθουν γεγονοτα.

φανταστειτε τι θα γινει. θα ρεμετζαρουν οι ραμπο του λιμενικου

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο Ρίο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες, στις 13:15 και ύστερα από θραύση κάβου πρόσδεσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 9561, που ήταν προσγειαλωμένο στην περιοχή Αγκυροβόλιο Ρίου, προσέκρουσε ελαφρά στο παρακείμενο Ε/Γ-Ο/Γ «ΧΡΗΣΤΟΣ» Ν.Π. 4628.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Τμήμα Ρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι να επιθεωρηθούν και προσκομισθούν σχετικά πιστοποιητικά διατήρησης κλάσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ Discovery στη Σύμη

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σήμερα, στις 17:15, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΥ» Ν.Ρ. 44 ότι στις 15:00, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, στο λιμάνι Πανορμίτη Σύμης, το πλοίο είχε προσκρούσει στον προβλήτα, χωρίς το περιστατικό να αναφερθεί στο Λιμεναρχείο από τον κυβερνήτη.

Το «ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΥ» κατέπλευσε με ασφάλεια, στις 17:20, στο Μανδράκι Ρόδου, αποβιβάζοντας 140 επιβάτες και ακολούθησε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε στρέβλωση ελάσματος (βαθούλωμα) μήκους 30 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών, στο πρυμναίο τμήμα του πλοίου, κάτω από την κλίμακα αποεπιβίβασης και σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί και ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης και την υποβολή φακέλου δικογραφίας, κατά την τακτική διαδικασία. Επίσης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, εις βάρος του κυβερνήτη του σκάφους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ατυχημα ειχαμε σημερα στο Porto Corsini στη Ραβεννα οταν το Eurocargo Catania επαθε κατι παρομοιο με αυτο που ειχε παθει πριν καποια χρονια στη Χιο ενα γνωστο μας βαπορι.. ;) Δεν υπηρξαν τραυματιες.Μερικες φωτογραφιες υπαρχουν στο www.ravenna24ore.it

Link to comment
Share on other sites

Αβαρια ειχαμε για το ΑΡΙΑΔΝΗ το απογευμα στο πειραια καθως σπασανε τα συρματοσχοινα που κρατανε το καταπελτακι επιβατων κ επεσε στην θαλασσα λιγα μετρα πριν ο πλοιο δεσει.αποτελεσμα το πλοιο να δεσει λοξα γιανα γινι η αποβιβαση του κοσμου.προσπαθησαν μετα να το παρουν με καβο αλλα δεν μπορεσαν κ ηρθε γερανος για να το σηκωσει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το καταπελτάκι επιβατών δέν είναι στην ίδια "ευθεία" με τον πρυμναίο καταπέλτη οχημάτων,ο οποίος είναι κάθετος πρός τον διαμήκη άξονα τού πλοίου;Γιατί έπρεπε το πλοίο να δέση λοξά; 

 

Πάντως πάλι καλά που το καταπελτάκι έπεσε στην θάλασσα κι'όχι στο κεφάλι κανενός καβοδέτη....

Link to comment
Share on other sites

επρεπε να δεσει λοξα για να ριξει τον καταπελτη οχηματων και να ξεφορτωσει. με το μικρο στη θαλασσα δε μπορουσε να πλησιασει αν καταλαβαινω καλα οποτε επσε λοξα για να ερθει κοντα και να στρωσει ο μεγαλος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...