Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ο αναδοχος εξεπεσε, αλλα εχει κανει ενσταση η οποια εξεξεταζεται απο την αρμοδια επιτροπη της περιφερειας.

ξεφτιλα και καταντια ειναι οι λεξεις.

το "λιμανι" στο βαθυ ειναι ακριβως οπως διαμορφωθηκε στα μετασεισμικα χρονια (τελη των 50s). οι μονες αλλαγες ειναι η, white elephant, προβλητα στον τσιριμπη και η επεκταση της πλατειας προς στη θαλασσα (και τα δυο εργα εγιναν προ 20ετιας). τα πλοια δενουν στο τσιμεντενιο δοντι που εδενε το αγγελικα. με μονη διαφορα οτι εχει προστεθει τσιμεντο για να διαμορφωθουν ραμπες. παρα τις εξαγγελιες κλπ, δεν εχει γινει κανενα απολυτως εργο, περα απο τα απολυτως απαραιτητα για να μην κατσει η ραμπα.

στον πισαετο μια απο τα ιδια. στο αλιευτικο καταφυγιο εγινε προ 20ετιας μια προσχωση προς νοτο, που βαφτιστηκε λιμανι και απο το 2003 πιανει εκει το πλοιο τα μεσημερια (και θελουν να πιανει και το βραδυ). παρα τις αλλεπαλληλες προκυρηξεις και διακυρηξεις, ολοι οι διαγωνισμοι για νεο λιμανι ηταν ως τωρα ατελεσφοροι.

ο τωρινος δημαρχος αναμεσα στα ωραια που φαντασιωνεται, ειναι και finger pier μετα τα δεξα (λιγο μετα το βαθυ) για να πιανουν κρουαζιεροπλοια.

αν η ιθακη εχει τοσα χρονια την καλη συγκοινωνια που εχει την εχει επειδη ειναι πολυ κοντα σε ενα μεγαλο νησι, αλλα και απο τη "σωστη" μερια. (σκεφτειτε πχ τι τραβαει η κυθνος που εχει περιπου τον ιδιο πληθυσμο και απεχει απο πειραια και λαυριο, οσο το θιακι απο αστακο και πατρα).

ο μονος τροπος να διατηρησει την καλη συγκοινωνια με πατρα και αστακο, αλλα και να αποκτησει συνδεση με ιταλια ειναι να βολευονται τα πλοια που περναν απο κεφαλονια. μονη λυση λοιπον ειναι ο πισαετος. ενα λιμανι στον πισαετο, οπου και το ferry απο πατρα να μπορει να δενει και να φορτωνει σε ανθρωπινες συνθηκες (και να μενει και βραδυ αν χρειαζεται) και κρουαζιεροπλοια να μπορουν να δεσουν, αλλα και μεγαλυτερα ferries να πρυμνιοδετησουν. δεν θελει οραματα για μεγαλα λιμανια τυπου πατρας και ηγουμενιτσας, αλλα κατι παραπλησιο με τους νεους ντοκους του πορου (δυο τρεις "βαθειες" γωνιες) και ισως και κανα μικρο finger pier.

ο πισαετος σαμποταρεται εντεχνως, γιατι καποιοι πιστευουν οτι θα εξαναγκαζεται ετσι για παντα να πιανει βαθυ το πλοιο της πατρας. το πιο πιθανο ειναι οτι χωρις ασφαλες λιμανι στον πισαετο , με το πετρελαιο στα υψη, αλλα και την παρακρουση στο βαθυ (να ερχεται το πλοιο, χωρις να κανει θορυβο και χωρις να πιανει θεσεις) στο τελος το πλοιο θα σταματα σαμη και θα υπαρχει ανταποκριση για πισαετο με το βασος και το πελαγος.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η ενσταση της ΑΤΟΜΟΝ ΑΕ εγινε δεκτη απο την οικονομικη επιτροπη της περιφερειας ιονιων νησων, παροτι οι εγγυητικες επιστολες ειχαν κατατεθει εκπροθεσμα και συμφωνα με καποιες καταγγελιες προσκομισθηκαν φωτοτυπιες και οχι οι πρωτοτυπες εγγυητικες. η εισηγηση των τεχνικων υπηρεσιων ηταν να απορριφθει η ενσταση. η επιτροπη και τα στελεχη της πλειοψηφιας διχαστηκαν και τελικα το εργο παει στην ατομον.

η ΑΤΟΜΟΝ εχει αναλαβει λιμενικα εργα στην κερκυρα τα οποια εκτελεσε με καθυστερηση και υπερβασεις και καποια τρεχουν ακομη. εχει αρχισει ενας πολεμος καταγγελιων και υπονοουμενων (κυριως απο το ithacanews & το kefaloniapress) οτι το εργο πηγε στην ΑΤΟΜΟΝ με παρεμβαση του περιφερειαρχη Σπύρου Σπύρου (το διεψευσε εντονως) και αφηνουν υπονοουμενα οτι θα δωθουν υπεργολαβιες σε... εν ενεργεια πολιτικο προσωπο της ιθακης (μονο στο δημαρχο παει ο νους μου).

προβλεπω να γινεται της... πατρας και το λιμανι να τελειωνει σε καμια 10ετια:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μπηκαν οι υπογραφες στο αργοστολι "εν χορδαις και οργανοις".

10/9 εγκαθισταται ο αναδοχος (η "ΑΤΟΜΟΝ") και σε 26 μηνες (δηλαδη τον νοεμβριο του 2013) το λιμανι θα παραδοθει σε χρηση. το κοστος θα ειναι €6,9εκ.

αυτη ειναι η επισημη ανακοινωση. τωρα παρτε μολυβι και χαρτι και σημειωνετε υπερβασεις σε χρονο και χρημα

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αυτο ηθελα να πω κι εγω,να κανετε τον σταυρο σας ποτε θα παραδοθει,ποσο θα κοστισει τελικα και αν θα το δειτε ποτε να γινεται πραγματικοτητα B) Προσφατα παραδειγματα:Μεστα/Ηγουμενιτσα :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

οι φορτηγατζηδες εχουν ενα δικιο που φωναζουν, γιατι δεν εχουν γινει ακομη οι παρεμβασεις στο δρομο για πισαετο (ειδικα στις δυο τελευταιες στροφες πριν το λιμανι).

απο χτες εχουν ξεκινησει οι εργασιες διαμορφωσης.

Link to comment
Share on other sites

Με την καθιέρωση του Πισαετού σα μοναδικό λιμάνι για την προσέγγιση του "Κεφαλονιά" προέκυψε πρόβλημα με την πρόσβαση των μεγάλων οχημάτων, φορτηγών κλπ

Τελικά έγινε μια "παρέμβαση" και δημιουργήθηκε μια "τεχνητή κατηφόρα" εκεί που ήταν γκρεμός

Φωτό και γλαφυρή περιγραφή του ιστορικού από το iloveithaki.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

σε σημερινες φωτο φαινεται η πορεια των επιχωματωσεων.

ειναι εκπληκτικο παντως το πως με το που κοπηκε η προσεγγιση στο βαθυ, αμεσως διαμορφωθηκε (εστω προχειρα) ο δρομος για να κατεβαινουν τα φορτηγα, ενω ξεκινησαν και τα εργα κατασκευης του λιμανιου.

το ιδιο και πριν εννια χρονια, το χειμωνα 2002-2003. κοπηκε η μεσημαριανη προσεγγιση στο θιακι, γιατι δε συνεφερε την εταιρεια (blue star τοτε) να δενει βαθυ και αμεσως εγιαν οι παρεμβασεις για να πιανει πισαετο τα μεσημερια.

συμπερασμα: καποιοι δεν ηθελαν να γινει το εργο ποτε και συναινεσαν μονο οταν επιβληθηκε εκ των πραγματων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

μετα το αρχικο σπριντ, τα εργα στον πισαετο βαλτωσαν, ενω τραγελαφικες καταστασεις εκτυλισσονται και στο βαθυ με τα κρουαζιεροπλοια.

τα προβληματα των λιμανιων της ιθακης συζητηθηκαν σε συσκεψη για τον τουρισμο που εκανε ο αντιπεριφερειαρχης της ΠΕ Κεφαλληνιας και Ιθακης.

ΥΓ: φωτο απο την erica bach

16MAR12-023.jpg16MAR12-035.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

o εργολαβος εχει παρατησει τον πισαετο, γιατι συμφωνα με τα τοπικα sites, εχει αναλαβει και τη νεα μαρινα στην κερκυρα, αλλα και πιθανον καποια projects στη ρουμανια (οπου εχει δουλειες και ο δημαρχος ιθακης). θα δουμε στην πορεια τι στεκει

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

μια καλυτερη εικονα θα δειτε στο kefaloniaphotonews. στις φωτο φαινονται τα παρατημενα εργα, η προχειροφτιαγμενη, νεα ανοδος και το ολο αλαλουμ κατα τη διαρκεια τη φορτοεκφορτωσης.

sigino-160.jpg

sigino-181.jpg

φωτο απο την ουρα ΙΧ στο βουνο δεν εχει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
σκεφτειτε μονο οτι απο το φεβρουαριο του 2003 το καραβι τα μεσημερια πιανει πισαετο και οτι ολα αυτα τα χρονια δεν εχει γινει καμια παρεμβαση (ουτε για την αναμονη των επιβατων, ουτε για την αναμονη των ΙΧ, ουτε για το καλωδιο της ΔΕΗ που εμποδιζει το βαπορι να φουνταρει), γιατι θα φτιαχτει κανονικο λιμανι.
τα πλοία στον Πισαετό δε μπορούν να φουντάρουν άγκυρες, λόγω των καλωδίων της ΔΕΗ
Κομμένος ο Πισαετός, γιατί εκεί δε μπορεί να φουντάρει άγκυρα (παραδίπλα είναι τα καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν το Θιάκι)

η ΔΕΗ το 2003 ειχε κοστολογησει τη μετακισηση του καλωδιου γυρω στις €600.000. το καλωδιο που ερχεται απο την κεφαλονια καταληγει καμια 150ρια μετρα βορια του αλιευτικου καταφυγιου, ομως ειναι αρκετα μποσικο και αναλογως τον καιρο φτανει μεχρι εκει που δενει το βαπορι.

αν 10χρονια τωρα ειχε δωθει λυση σε αυτο το προβλημα τα πλοια θα μπορουσαν να φουνταρουν κανονικα και πολλα μικροπροβληματα θα ειχαν ξεπεραστει

Link to comment
Share on other sites

Αληθευει οτι υπαρχει καταγγελια απο ανθρωπο που γνωριζει καλα τα της τοπικης κοινωνιας και ακτοπλοιας οτι το λιμανι του Πισαετου ειναι αυθαιρετο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...