Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

συμφωνα με τον Ιθακο, οι μελετες ολοκληρωθηκαν, οριστικε αιγιαλος και παραλια και εγινε ενα βημα προς:

...Το σημαντικότερο έργο λοιπόν για την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομικής ζωής της Ιθάκης καθώς επίσης για την βελτίωση της συγκοινωνίας και της σύνδεσης του νησιού της Ιθάκης με την ηπειρωτική Ελλάδα και το εξωτερικό...
:D:D
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η παραπανω ειδηση απο μια αλλη οπτικη ματια:D

Τακτοποιείται οριστικά το ζήτημα του Επανακαθορισμού της ζώνης παραλίας στον ΠΙΣΑΕΤΟ της Ιθάκης, έπειτα από επιτακτικό αίτημα του Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Ο Βουλευτής ανταποκρινόμενος στην παράκληση της τοπικής κοινωνίας της Ιθάκης και των αρχών του νησιού, προχώρησε άμεσα σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τα όρια της παραλίας ΠΙΣΑΕΤΟΥ, όπως καταγράφονται σε σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα που έχει θεωρηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Ο κ. Παρίσης εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση του ΓΕΝ και ενημέρωσε σχετικά τον Έπαρχο Ιθάκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

μεχρι τελος του χρονου (υποτιθεται οτι) θα δημοπρατηθει το νεο λιμανι του πισαετου. προβλητα 140 μετρα προς νοτο παραλληλα με την ακτογραμμη. θα μπορει να γινεται και πλαγιοδετηση και το βαπορι απο πατρα (οποιο ειναι τοτε) θα διανυκτερευει εκει. αν ολα πανε οπως λεγονται (γιατι αυτα τα ακουμε εδω και 6 χρονια τουλαχιστον) το νεο λιμανι θα ειναι operational το καλοκαιρι του 2012 με τους ολυμπιακους του λονδινου.

εχει γινει και μια παρεμβαση που ομαλοποιησε λιγο την κατασταση κατα τις φωρτοεκφορτωσεις. τα αυτοκινητα που περιμενουν, δεν σχηματιζουν πλεον ουρα πανω στο βουνο (κοντα στο χιλιομετρο). ενα επιπεδο χωραφι (πριν την τελευταια στροφη του δρομου) εχει διαμορφωθει, εχει στρωθει χαλικι και τα ιχ μπαινουν εκει απο τη μια μερια (χωρα καμια 10στη) και βγαινουν απο την αλλη οταν αρχιζει η φορτωση

Link to comment
Share on other sites

Καλο το σχεδιο αλλα θα γινει?:oΜακαρι δηλαδη γιατι στην ουσια ο Πισαετος ετσι που ειναι,δεν αποτελει λιμανι.Εγω ετσι τα φανταστηκα παντως τα 140μετρα.

post-709-128326982107_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Έχω ξεχάσει να αναφέρω, πως από τα τέλη του Οκτωβρίου, ο πλωτός κυματοθραύστης (!) του λιμένα Φρικών έχει τραυματιστεί σοβαρότατα: Έσπασε στα δύο! (αν και το περιμέναμε νωρίτερα)

Να είναι αυτό η αφορμή για να προχωρήσουν κάποια υποτυπώδη λιμενικά έργα στις Φρίκες;

Αισιόδοξος ακούγομαι, όταν τα κύρια λιμάνια του Θιακιού είναι στη γνωστή κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

σε συνεχεια οσων ειπε πριν 8 μηνες ο κερκινη, εχουμε αυτο.

ο ομιλως Φρικιωτων ο Τηλεμαχος (δεν εχουν τοπικο συμβουλιο οι φρικες), περσυ το καλοκαιρι μαζεψε 1500 υπογραφες για το εργο του... κυματοθραυστη.

εδω και 7-8 χρονα ενω ειχε εγκριθει κονδυλι για την κατασκευ βορειου κυματοθραυστη, ωστε να προστατευτει το μικρο λιμανακι/αλιευτικο καταφυγιο, αγοραστηκε και τοποθετηθηκε πλωτο "μπαστουνι" (σαν και αυτα που μπαινουν στις κλειστες μαρινες). το εργο ειναι ο ορισμος του white elephant. δεν μπορουν να δεσουν γιωτ και ιστιοπλοικα, γιατι λογω της ρεστιας κοπανανε και ξεσερνουν οι καδενες. εδω και χρονια ολοι ζητουν να φυγει αυτο το αισχος και να ριξουν μερικα μπλοκια να γινει ενας κυματοθραυστης της προκοπης.

Τα περασμένο καλοκαίρι συγκεντρώσαμε περίπου 1500 υπογραφές από άτομα που είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι των Φρικών Ιθάκης. Το περασμένο Δεκέμβρη αποστείλαμε αυστηρή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Νομάρχη Κεφαλληνίας Κον Γεωργάτο, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του. Μόλις στις 21/04/2009 μας απήντησε αναφέροντάς μας αοριστίες…

Το περασμένο Μάρτιο στείλαμε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα προς την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ζητώντας της να ερευνήσει για το αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες στη μελέτη , κατασκευή και συντήρηση του έργου που έγινε τότε.

Η επιστολή προς την Ευρωπαϊκή ένωση συνοδεύτηκε από τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε, από φωτογραφίες που καταμαρτυρούν ότι η πλωτή προβλήτα δεν λειτούργησε ποτέ ως κυματοθραύστης, ότι μετά το έργο που εκτελέσθηκε προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε υποδομές και προκλήθηκε αλλοίωση της παραλιακής ζώνης, ενώ κατά την διάρκεια του φετινού χειμώνα η πλωτή προβλήτα υπέστη τεράστιες ζημιές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

28/9 δημοπρατειται απο την (υπο καταργηση) νομαρχια κεφαλληνιας, το εργο του λιμανιου πισαετου. 26 μηνες απο τη συμβαση λεει, οποτε μιλαμε στην καλυτερη περιπτωση για το καλοκαιρι του 2013. σκεφτειτε μονο οτι απο το φεβρουαριο του 2003 το καραβι τα μεσημερια πιανει πισαετο και οτι ολα αυτα τα χρονια δεν εχει γινει καμια παρεμβαση (ουτε για την αναμονη των επιβατων, ουτε για την αναμονη των ΙΧ, ουτε για το καλωδιο της ΔΕΗ που εμποδιζει το βαπορι να φουνταρει), γιατι θα φτιαχτει κανονικο λιμανι.

ολα αυτα, μονο αν προλαβει να ανακυρηχτει ο αναδοχος ως τις 31/12 που καταργειται η νομαρχια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το εργο το κανει η (υπο καταργηση) νομαρχια. ακομη δεν εχουμε μαθει αν γινανε ενστασεις και ποτε θα εγκατασταθει ο αναδοχος. η εκπτωση ειναι μεγαλουτσικη και ειναι προαγγελος μελλοντικης γκρινιας και υπερβασεων.

οταν ληξουν οι εκκρεμοτητες και εγκατασταθει ο αναδοχος καλο θα ειναι να γινει και μια συνεννοηση αναδοχου-δημου-strintzis ferries, ωστε οι περιοδοι που ο πισαετος θα ειναι κλειστος, να ειναι οσο το δυνατο συντομοτερες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ΥΓ: σε συζητησεις που ειχα ακουσει παλιοτερα, δεν ηθελαν να στελνουν τα μεγαλα εκει (original επτανησος, κεφαλονια), γιατι διπλα απο τη ραμπα (προς τη μαρινα), υπηρχαν ποντισμενα μπλοκια και σε περιπτωση ρεστιας κλπ, μπορει να παθαινε ζημια το βαπορι.

εχεις δικιο,στην προβλητα αυτη,στα δεξια της βασικα εχει κατι μπλοκια (7 περιπου μετρα βαθος)και στην γωνια που κανει με την μαρινα εχει ενα βυθησμενο στα 3+ μετρα...εκει που επεσε τωρα,και μεχρι του Γρηγορη,δεν εχει απολυτος τιποτα...εγω τα ελεγα και τωρα που ειχα κατεβει πριν εναν μηνα οτι δεν χρειαζετε νεο λιμανι,αλλα το πλοιο μπορει να πηγενει εκει,να εχουν χωρο οι νταλικες και να μην ακουγετε και στα σπιτια....

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

την ιθακη την εφαγαν τα μεγαλεπηβολα σχεδια. ;). πριν 20 (92-93) χρονια θελαν να κανουν εναν μεγαλο τραπεζοειδη προβλητα, εκει που ειναι τωρινη ραμπα (στην καραμελλα). οταν τα μπλοκαι βουλιαξαν και το εργο εμεινε ημιτελες, τα πηγαν απεναντι, για να γινει η προβλητα στον τσιριμπη, η οποια τελικα εγινε μαρινα. αργοτερα, γυρω στο 2000, ο δημος ελεγε οτι πρεπει να γινει μεγαλο λιμανι στα σφαγεια (και καλα για να μην περνανε απο την παραλια τα αμαξια και τα φορτηγα που πανε για χωρια και περαχωρι). τα τελευταια χρονια η επιλογη ειναι: μεγαλο λιμανι στον πισαετο και το βαπορι να διανυκτερευει εκει. φανταζομαι το λιμανι του πισαετου οταν γινει: μαγεια. χωρις κυματοθραυστη ο μαιστρος και οι σοροκαδες θα κανουν παρτυ. θα ειναι αδυνατον να διανυκτερευει βαπορι εκει.

η λογικη λεει δυο ραμπες (που να μπορουν να δενουν δυο βαπορια ταυτοχρονα) και χωρος αναμονης 100στον πισαετο (με αναλογη διαμορφωση του δρομου), μαζι με ενα μικρο χωρο αναμονης. η λογικη λεει επισης, μια θεση πρυμνιοδετησης (της προκοπης) στο Βαθυ σε σημειο που να μην το πιανει ο βοριας (τσιριμπης ή σφαγεια). ο υπαρχων ντοκος στον τσιριμπη, θα ηταν ωραιαα λυση, αν δεν επρεπε να περνανε ολα τα φορτηγα και τα ιχ αναμεσα στα τραπεζακια του Λάλα και της Creperie, ασε που ο παραλιακος δρομος απο του Muppet μεχρι τα πετρελαια ειναι στον αερα απο τις σπηλαιωσεις

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζετε νεο λιμανι,αλλα το πλοιο μπορει να πηγενει εκει,να εχουν χωρο οι νταλικες και να μην ακουγετε και στα σπιτια....

το ιδιο φαινεται οτι πιστευει και ο εκλεγμενος δημαρχος (αναλαμβανει 01/01/11) Γιαννης Κασσιανος. Σε συναντηση που διοργανωσε με τους εκλεγεντες αξιωματουχους και με αλλους παραγοντες του νησιου, αφησε να εννοηθει (χωρις να το πει ξεκαθαρα), οτι θα επιδιωξει να δενει το βαπορι στον Τσιριμπη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ο πρωην δημαρχος ιθακης (και νυν δημοτικος συμβουλος της αντιπολιτευσης αν δεν κανω λαθος) σπυρος αρσενης , κατηγορει τον νυν δημαρχο, οτι κινειται παρασκηνιακα ωστε να μην γινει το λιμανι του πισαετου και η πιστωση να διατεθει για την κατασκευη προβλητας κρουαζιεροπλοιων στον Κολπο του Αετου. (ειναι ο κολπος αναμεσα σε βορεια και νοτια ιθακη, στην ανατολικη μερια του νησιου)

post-1817-0-98485200-1297351711_thumb.jp

προεκλογικα ο, Δημαρχος πλεον Γιαννης Κασιανος, ειχε βγαλει ενα πολυ φιλοδοξο προγραμμα, που συνοδευοταν και απο χαρτη μακετα με τα εργα που θα γινουν. πουθενα δεν γινοταν αναφορα στον πισαετο ή σε νεα θεση για το ferry στο βαθυ. προφανως τον καλυπτουν τα υφισταμενα.

post-1817-0-95862700-1297352312_thumb.jp

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

την παρασκευη ο δημαρχος ειχε κανονισει ενημερωση δημοτων απο τον ιδιο. σημερα αναρτηθηκε στο site του δημου ανακοινωση απολογισμος για το τι συζητηθηκε.

στο τελος της μακροσκελεστατης ανακοινωσης αναφερονται και τα εξης για το λιμανι και τη συγκοινωνια

Τον ενημέρωσαν,ότι στις 11 Μαϊου υπογράφεται η σύμβαση και συνεννοήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η εργασία που αφορά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, καθώς και η διάνοιξη των στροφών, για την εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων. Ακόμη πήρε τη διαβεβαίωση ότι κατά το διάστημα των εργασιών, δεν θα παρεμποδιστεί καθόλου η καθημερινή συγκοινωνία του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους δημότες στις οποίες απάντησε αναλυτικά.

δεν εχω μαθει λεπτομερειες, αλλα ειμαι σιγουρος οτι το θεμα πλοιου/λιμανιου κυριαρχησε στην κουβεντα. επισης απο αυτα που λεει για αμεση τακτοποίηση του θέματος της ασφαλούς πρόσδεσης του πλοίου, της διάνοιξης των στροφών για τα βαρέα οχήματα, αλλά και της διαβεβαίωσης ότι δεν θα παρεμποδιστεί η συγκοινωνία, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της διανυκτέρευσης του πλοίου εντός του καλοκαιριού.

Link to comment
Share on other sites

πριτς που θα γινει το λιμανι στον πισαετο.;)

συμφωνα με υπονοουμενα του kefaloniapress, ακομη δεν εχει προσκομιση εγγυητικη επιστολη ο αναδοχος του εργου.

post-1817-0-81161900-1304632678_thumb.jp

παρ' το αυγο και κουρευτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

το βαπορι δεν ακουμπαει, αλλα καθεται!!!

το αριστερο "μαγουλο" της πρυμης παταει πανω σε ενα "τοιχειο" που εχει φτιαχτει στα μετρα του.

εκει κοντραρει αλλιως θα βγει στο δρομο.

δειτε το

, πως καθεται πανω στο τοιχειο.
Link to comment
Share on other sites

Ωραο το τοιχειο αλλα αλλο τοσο ωραια και η μπιντα στην μεση :lol: Ποσα λεφτα πια ηθελε να μεγαλωσουν εκει τον ντοκο και να του κανουν ενα αξιοπρεπες γαμα να δενει :rolleyes:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...