Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αλλο ενα ταχυπλοο οδευει προς το τελος του.To GUIZZO ρυμουλκειται απο το EISVOGEL στην εξωτικη παραλια της Τουρκιας.

Το ταχύπλοο αυτό, θυμάμαι το είχε βάλει αφιέρωμα ο Εφοπλιστής και μάλιστα με συνοδευόμενο τεράστιο πόστερ για να το κρεμάσουμε στον τοίχο :wub: , σε ένα από τα πρώτα του τεύχη (νομίζω ήταν το τεύχος #4 ή #5), λέγοντας τότε ότι ήταν πολύ πρωτοποριακό, κτλ. (μιλάμε για έτος 1993 φυσικά). Και τώρα πάει για διάλυση... Πώς περνάνε τα χρόνια... B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Την Παρασκευη το απογευμα το CHRISTOS XVII ηταν βορεια της Χιου εχοντας παραλαβει κατι απο την ντανα του STACOCO στον Ασπροπυργο.Ειναι πολυ πιθανον να πηρε το ΑΝΤΟΝΙΑ στο οποιο υπηρχε μια σχετικη κινητικοτητα τον τελευταιο καιρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Με καθε επιφυλαξη για το αν το δημοσιευω στο σωστο θεμα, αυτη τη στιγμη το Ρ/Κ Stratis Z φαινεται να κατευθυνεται προς Aliaga στα ανοιχτα της Χαλκιδικης (προφανως αναχωρηση απο Θεσσαλονικη). Η αρχικη απορια ηταν τι μεταφερει εκει ομως με μια ματια το παρακατω link βλεπουμε οτι αναφερει "Status: Decommissioned or Lost". Υπαρχει περιπτωση το "θυμα" να ειναι το ιδιο και να κατεβαινει αυτοδυναμο?

"Κάτι" παρέδωσε το ΣΤΡΑΤΗΣ Ζ στο Aliaga και αναχώρησε από εκεί πριν λίγη ώρα επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το ιταλιάνικο EISVOGEL (IMO 8736198),

ShipSpotting.com

1260904.jpg

© erwin willemse

που αυτήν την ώρα βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου, ρυμουλκεί το φέρυ LADIES MATACENA (1968, ΙΜΟ 6828026, ex- Prinses Christina),

ShipSpotting.com

1449730.jpg

© bs1mrc

από το Reggio της νότιας Ιταλίας προς το Aliaga. Χθες διερχόμενα ανατολικά της Ζακύνθου συνέβη και ένα περιστατικό, όταν λόγω "ενός παλιού κάβου που μπλέχτηκε στην προπέλα του ρυμουλκού", τα δύο πλοία πλησίασαν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού. Περισσότερα για το συμβάν (με την ανάλογη οπωσδήποτε δόση υπερβολής.....) εδώ.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ακυβέρνητο έμεινε χθες το απόγευμα το cargo ship MY JASMIN (1974, IMO 7367885) νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, και την διάσωση - ρυμούλκηση του ανέλαβε το ρυμουλκό ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ (ΙΜΟ 6518140). Αυτήν την ώρα τα δύο πλοία στα δυτικά της Άνδρου, με προορισμό το Aliaga και όχι το Bo(n)drum που αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 

22/12/2012

 

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε, απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ «MY JASMIN» σημαίας Αγίου Βικεντίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Ακρωτηρίου ΓΕΡΑΚΑ, προερχόμενο από λιμένα MOLFETTA Ιταλίας, έμφορτο με λάστιχα και έντεκα (11) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

 

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9640, το οποίο βραδινές ώρες χθες ξεκίνησε τη ρυμούλκηση του Φ/Γ με προορισμό τον  λιμένα BONDRUMΤουρκίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ρυμουλκό ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ φαίνεται πως κάτι παρέλαβε γύρω από την περιοχή της ντάνας στα νότια της νέας μαρίνας της Ελευσίνας. Σύμφωνα με το AIS πηγαίνει με 5,5 κόμβους το πολύ, ενώ έχει προορισμό την Tuzla.

Link to comment
Share on other sites

Αν αναφέρεσαι στην πορεία του πριν την "παραλαβή", απλά θα βοήθησε κανά δεξεμενόπλοιο (και συγκεκριμένα το MINDORO) να δέσει στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ στην Πάχη!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω... Το CLODIA βρίσκεται στην Olbia ενώ το NOMENTANA μέχρι χθες το πρωί εξέπεμπε από το Trapani της Σικελίας. Επίσης το τρίτο αδερφό, το AURELIA ταξιδεύει κανονικά. Αν πόνταρα σε κάποιο από αυτά, θα το έκανα για το FLAMINIA το οποίο ήταν δεμένο στο Crotone και τους τελευταίους μήνες και φιγουράριζε με το παράδοξο όνομα NEW YORK και σημαία Saint Kitts & Nevis.

Link to comment
Share on other sites

Παντως σημερα  πρεπει να εφτασε στην Αλιαγα το πολεμικο Fort George . Δεν ρυμουλκουσε παντως αυτο γιατι τωρα φαινεται να ειναι κοντα στη Σχιζα απεναντι απο τη Φοινικουντα στη Μεσσηνια

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

τι τραβαει το eisvogel?

destination izmir, (ειναι εξω απο την κεφαλονια)

Λύθηκε το μυστήριο! Δύο ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης τραβάει το EISVOGEL. Μάλλον την έχει ακούσει με τον καιρό και ζορίζεται. Τώρα βρίσκεται νότια της Άνδρου και πέρασε δίπλα του το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ. Έτσι οι πληροφοριοδότες μας λύσανε τις απορίες. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...