Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το πρωι θα ειναι εδω. ερχεται "με τον αραμπα", οπως καθε χρονο μετα απο επισκευη, κανοντας on board tests.

ξεχασα να σας πω χτες, οτι στο AIS εκτος απο τη γραμματοσειρα, ειδα οτι αντικατασταθηκαν τα fenders του FRB μιας και τα προηγουμενα ειχαν γινει μαυρα απο την αριστερη τσιμινιερα.;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το πρωι θα ειναι εδω. ερχεται "με τον αραμπα", οπως καθε χρονο μετα απο επισκευη, κανοντας on board tests.

Φαίνεται ότι δε θέλει να έρθει με τίποτα στη Πάτρα. Χθες είχε πολύ αέρα στη Ισθμό και διανυκτέρευσε στην άγκυρα. Αυτή τη στιγμή περνάει τον Ισθμό της Κορίνθου, όποτε το μεσημεράκι αναμένεται να είναι στη Πάτρα.

Link to comment
Share on other sites

σε πρωτη φαση το εχω απο αλλη μια επιστροφη απο επισκευη.

για να επανελθουμε στο παρον, να πω οτι, τουλαχιστον απο αποψη βαψιματος, ειναι η πιο προσεγμενη επισκευη που εχει γινει επι strintzis ferries. περαν του οτι εχετε δει εξωτερικα, εχει βαφτει και η οροφη του ρεμετζου της πρυμης και του ανω γκαραζ και το μεγαλυτερο κομματι του κατω γκαραζ. τωρα απο ταχυτητα, οτι ξερουμε την τελευταια διετια (κλαψ).

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να συνέχιζε να έχει προβλήματα με το πρυμνιό καταπέλτη, αλλά κανείς δε παρατήρησε ότι έχουν αφαιρεθεί τα νύχια από το πλωριό καταπέλτη.

Καλά εμείς αλλά εσύ Proud Ionian που έχεις το μυαλό σου:P:p, όταν κατεβαίνεις στο λιμάνι για να πάρεις τη «τζούρα» από το Κεφαλονιά.;)

Link to comment
Share on other sites

Τα νυχια του πλωριου καταπελτη εχουν αφερεθει απο περυσι...

Εκει που καποτε θελαμε 5.30 –6 ωρες τωρα σε 4 ειμαστε στο νησι (3.30 ο πισαετος).Αντιστοιχα για σαμη ο χρονος απο 3.40-4.ωρες μειωθηκε στις 02.45 παντα απο ντοκο σε ντοκο.Oσο για τους εσωτερικους χωρους θα τους ζηλευαν σε πολλες γραμμες.

Διαβασα το μεγαλο και πολυ καλο αφιερωμα που ειχες κανει στις 7/7/2005 στο βαπορι και ολα οσα γραφεις με βρισκουν συμφωνο εκτος απο αυτα που εχω αφησει παραπανω.Τα Κεφαλ(λ)ονια σαφως και εκανε στα νιατα του 2:45 απο ντοκο σε ντοκο το Πατρα-Σαμη,αλλα δε νομιζω το Επτανησος να το εκανε 3:40 - 4 ωρες ουτε επισης για Βαθυ να εκανε 5:30-6 ωρες...Μπορει να ημουν μικρος αλλα εχω καλη μνημη.Επισης οι εσωτερικοι χωροι του Κεφα(λ)λονια κατα τη γνωμη μου ισως ειναι ενα απο τα αρνητικα (οχι μεγαλο) του βαποριου και ιδιαιτερα παλαιοτερα.Βαπορια με το ιδιο μεγεθος,βλεπε Εξπρες Απολλων εχουν πολυ περισσοτερους χωρους και ακομα και το Επτανησος οντας 15 μετρα κοντυτερο και μικροτερο βαπορι ειχε καθαρα περισσοτερους (δεν θελω να πλατιασω και να τους γραψω αναλυτικα).Θα σου πω και ενα περιστατικο για να καταλαβεις.Αυγουστος 1995 και εμεις συνηθισμενοι απο το Επτανησος φτανουμε στην Πατρα για το πρωτο μας ταξιδι με το Κεφαλλονια.Μπαινουμε απο τους τελευταιους το γκαραζ γεματο μεχρι εξω και ανεβαινοντας στο κυριως και μοναδικο ντεκ εσωτερικων χωρων του βαποριου δεν βρισκουμε ουτε καρφιτσα...Παμε εξω λοιπον εχοντας συνηθισει απο το Επτανησος (στο οποιο παντα βρισκαμε ανετα μεσα) που ειχε πολλα παγκακια (ειχε και ενα τετραγωνικο χωρο προς τα πισω με τεντα απο πανω και καμια 30αρια ασπρα παγκακια) και τις χαρακτηριστικες σειρες μπλε καθισματων πανω απο τα ρεμετζο της πρυμης, περιμενοντας να βρουμε θεση...Δυστυχως τιποτα εκτος απο τα καθισματα στο πισω μερος,η αλανα ηταν κενη,χωρις κανενα καθισμα.Επειδη και αλλοι ειχαν το προβλημα μας εγιναν παρα πολλα παραπωνα στο πληρωμα ωσπου μας ειπαν οτι το θεμα θα ρυθμιστει και εν τελει εβαλαν τα πολλα καθισματα σε αυτην την τεραστια αλανα μετα απο καιρο (οχι το ιδιο καλοκαιρι).Κατα τα αλλα οπως εχω ξαναπει ειναι,ενα γρηγορο,καλοταξιδο και εξαιρετικα συνεπες βαπορι που μας εξηπυρετει τοσα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα απ'ολα να πω οτι για τα.. νυχια ειχαμε πει απο περσυ.

το επτανησος το original εκατσε σκαρτα 3 χρονια στη γραμμη. η συγκριση χρονων που εκανα, αφορα το κεφαλληνια και το αργοστολι με τα οποια ταξιδευαμε 10ετιες. οι χρονοι του παλιου επτανησος (απο ντοκο σε ντοκο) απο τους σημερινους του κεφαλονια απεχουν ελαχιστα.

απο το αφιερωμα του 2005 εχουν περασει 3 χρονια στα οποια η τουριστικη κινηση των νησιων αυξανεται σταθερα οπως και το μεταφορικο εργο σε φορτηγα. λογικο ειναι το καραβι να φαινεται μικρο πλεον. αν η εταιρεια θελει να κρατησει τα πρωτεια στη γραμμη, πρεπει να παρει αποφασεις.

τωρα οι συγκρισεις πρεπει να γινονται με ομοειδη πραγματα. για αλλη γραμμη κατασκευαστηκε ο απολλωνας και για αλλη μετασκευαστηκε (ειχε 2000 ατομα πρωτοκολο) και για αλλη το κεφαλονια. προσθηκες καθισματων και μεσα και εξω εχουν γινει και απο τη stintzis lines και απο τη blue star. ακομη και εκει που ηταν τα ηλεκτρονικα προστεθηκαν καθισματα και ξηλωθηκαν τα φλιπερακια.

Link to comment
Share on other sites

Oσο για τους εσωτερικους χωρους θα τους ζηλευαν σε πολλες γραμμες. Διαθετει και 33 κρεβατια, την ωρα που στο αιγαιο υπαρχουν πλοια που κανουν νυχτερινα δρομολογια χωρις κρεβατια.

τωρα οι συγκρισεις πρεπει να γινονται με ομοειδη πραγματα. για αλλη γραμμη κατασκευαστηκε ο απολλωνας και για αλλη μετασκευαστηκε (ειχε 2000 ατομα πρωτοκολο) και για αλλη το κεφαλονια.

Παραπανω παραθετω τι ειχες γραψει αναλυτικα τοτε για τους χωρους του Κεφαλονια και κατω την παραπανω απαντηση σου οταν εγραψα για τους χωρους του Απολλωνα.Αφου μονος σου ειχες μπει σε συγκρισεις με αλλες γραμμες,πως μου λες για οτι συγκρινω ανομοια πραγματα...Επισης οταν μιλαμε για χωρους μιλαμε γενικα για το ποσο χωραει και οχι για το ποσο χωραει αναλογα με τη γραμμη που εξυπηρετει.;)

Link to comment
Share on other sites

το σχολιο μου που αναφερεις παραπανω, αφορουσε κυριως το blue star ithaki που εκανε (και κανει) νυχτερινα τα καλοκαιρια χωρις καμπινες (και με μεγαλο πρωτοκολο χωρις χωρους), τη ραφηνα και τις δυτικες κυκλαδες που εκεινο το καλοκαιρι ειχαν πολλα παραπονα..

τωρα για να μη σε στενοχωρησω, μιας και μας θυμηθηκες μετα απο τοσους μηνες, για να σχολιασεις ενα ποστ που εγινε πριν τρια χρονια, ναι οντως το κεφαλονια δεν εχει χωρους, ειναι στεναχωρο και ειναι πληγμα για τη γραμμη που δεν ταξιδευει ακομη το επτανησος στα 43 του.

Link to comment
Share on other sites

Βλεπεις εμεις οι κοινοι θνητοι οτι αλλο και να γραψουμε που αφορα την επικαιροτητα ειναι περιττο και ηδη ειπωμενο με εξαιρετικο και καθολικο τροπο εδω μεσα,γι'αυτο αναλωνομαστε σε σχολιασμο ποστ που γραφτηκαν 2,5 χρονια πριν...Οσον αφορα για το 43χρονο Επτανησος δεν σε καταλαβαινω.Με τον Απολλωνα συγκρινα το Κεφαλ(λ)ονια σε εσωτερικους χωρους υποκινουμενος απο τη δικη σου συγκριση με αλλα πλοια του Αιγαιου,την οποια εσυ ο ιδιος μετα αποκαλεσες ατοπη.Συνοψιζοντας καλα ταξιδια στο βαπορι μας και να συνεχισει να μας υπηρετει μεχρι και ηλικια ανω των 43 ετων,μονο που οσο καλο,συνεπες,ταχυ και καλοταξιδο να ειναι δεν ειχε ποτε τους εσωτερικους χωρους που του αρμοζουν....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

ταξιδεψα για δευτερη φορα (2*2;)) φετος, αυτο το σκ. χωρις να μπω σε λεπτομερειες και σας κουρασω (αν θελετε λεπτομερειες το λετε:D), η γενικοτερη εικονα του καραβιου (εξωτερικο βαψιμο, decks, καθαριοτητα, κατασταση σαλονιων, ταχυτητα, εξαερισμος κλπ) ειναι αρκετα καλυτερη απο την περσυνη.

ταχυτητα απο 19.8-20.2 (σταθερα 2.50' απο ντοκο σε ντοκο πατρα σαμη). τα decks βαμμενα και γενικα μια καλυτερη εικονα. βασικα φετος φαινεται να γινονται διαρκως διαφορα (αυτονοητα) μαστορεματα/βαψιματα.

εχω μια γκρινια και 2 δωρα.

η γκρινια αφορα τις κουπαστες, που ενω το μεγαλυτερο κομματι ειναι περασμενο με λαδι, υπαρχουν σημεια που εχει να ασχοληθει καποιος μαζι τους για καιρο.

τα δωρακια ειναι:

φωτο μιας βουτιας που εκανε σημερα

και ενα προσφατο video που βρηκα στο youtube. ειναι λιγο σκοτεινο, αλλα ειναι ολη η μανουβρα (αφιξη αναχωρηση) στον πισαετο. (για μουσικη θα προτιμουσα love boat, αλλα καλα ειναι και ετσι:).

post-13-12832697421_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σημερα επαιρνε καυσιμα απο το Leone I. Ελαχιστες φορες το εχω δει να παιρνει καυσιμα απο μπαρτζα (παιχνει απο βυτιοφορο) και ολες οι περιπτωσεις ειχαν να κανουν με καποια κινητοποιηση των βυρτιοφορων.

ολα αυτα στο 3, οπου δενει συχνα αφ'οτου προσπαθουμε να εφαρμοσουμε τον ISPS.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

ωραιο ταξιδι μια ωραια πανσελινη νυχτα με ενα ωραιο πλοιο. τελικα η ομορφια ειναι απλα πραγματα (και δεν ειμαι ρομαντικη!!)

post-197-128326975281_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ενα κομματι της κουπαστης (γωνια πρυμα δεξια στο ανοικτο deck), αγνοειται και τη θεση του εχει παρει ενα "πλεγμα" απο πορτοκαλι σχοινι και 2-3 πλαστικες καρεκλεςB). προσφατο το τραυμα (δεν υπηρχε σε ταξιδι μου πριν ενα μηνα).

ελπιζω να μη μεινει ετσι ολο το καλοκαιρι, αν και γενικα οι κουπαστες θελουν ενα καλο service στα σημεια που πατανε στα ρελια (βιδες κλπ).

post-13-128326975382_thumb.jpg

post-13-128326975384_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
και τη θεση του εχει παρει ενα "πλεγμα" απο πορτοκαλι σχοινι[...]ελπιζω να μη μεινει ετσι ολο το καλοκαιρι
μεχρι την παρασκευη, το σκοινι παρεμενε "εις την αυτην θεσιν".;)
Link to comment
Share on other sites

Ελεος και πολυέλεος ρε παιδιά!Ακόμα έτσι έχει μείνει η κουπαστή?

ντροπή!

Ετσι μου'ρχεται να πάω να το κολλήσω εγώ!!

Edited by giannisk88
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καινουργιο "μιμι" απεκτησε το καμαρι. το αριστερο ζωναρακι κατω απο τον καταπελτη εχει γινει σαν πατημενο σωληναριο απο οδοντοκρεμα.

των τελευταιων 10 ημερων το παρασημο. σιγουρα παντως δεν υπηρχε στις 6/9 (υπαρχει και πιο κοντινη φωτο απο τοτε;))

ΥΓ: αν κρινω απο τη θεση που ειναι το ζουπηγμα και απο το γεγονος οτι σε πατρα και σαμη εχει fenders (λαστιχα ειναι αλλα κανουν τη δουλεια τους) μαλλον απο το βαθυ ferry terminal ειναι το παρασημο.

post-13-128326976306_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...