Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η μόνη αναφορά σε πτώση της κίνησης που έχουμε είναι από τα αποτελέσματα της DFDS και την αποδίδουν στην οικονομία της γείτονος. Αν αυτό είναι έγκυρο, η λογική λέει πως θα υπάρχει επίδραση και στις γραμμές της Ηγουμενίτσας. Δεν ξέρω αν και πόση κίνηση έχει για Τουρκία η Πάτρα. Και πάλι λέω αν αυτό που αναφέρουν είναι έγκυρο, μπορεί η αιτία της πτώσης να είναι άλλη και έχει σχέση με τις δικές τους επιλογές. Και φυσικά να μην είναι κομψό να το πούν στους μετόχους τους, οπότε ας τα ρίξουμε στον Ερντογάν.

 

Για μένα το ενδιαφέρον στην κίνηση αυτή είναι πως πια μπαίνουν στα χωράφια Superfast και Grimaldi, αφού έχουμε απ' ευθείας σύνδεση Bari με Πάτρα. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια συμφωνία κυρίων, που δεν αποκλείεται καθόλου, από το Μπάρι να φορτώνουν μόνο για Τουρκία και Τεργέστη.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος και θυμάμαι καλά υποτίθεται ότι όταν ξεκίνησαν το εγχείρημα θα είχαν συνεργασία με Grimaldi η οποία θα ανελάμβανε την προώθηση/διανομή των φορτίων της U.N. roro με το δίκτυό της.

Γενικά φαντάζομαι ότι η ραγδαία υποτίμηση της λίρας θα έχει πλήξει τις εισαγωγές της Τουρκίας ενώ πιθανότατα θα έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τουρκικών εξαγωγίμων προϊόντων.

Αν και έχω χρόνια να ενημερωθώ για τις εξελίξεις, υποθέτω ότι το Μπάρι/Τουρκία και αντίστροφα θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον για κίνηση intermodal (κουτιά σε mafi ίσως). Όσο για το Μπάρι/Τεργέστη και πίσω από την στιγμή που έχει διαθεσιμότητα η γραμμή θα μπορούσε ίσως να προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ναύλους σε σχέση με τραίνο/φορτηγό ώστε να γεμίζει "τρύπες". Να τονίσω ξανά ότι δεν έχω ιδέα τι "παίζει" πλέον εδώ και μερικά χρόνια και κάνω απλά κάποιες αυθαίρετες εικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...