Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Σύμης


Recommended Posts

Δελτίο Σύμης 06/08/08

Στο λιμάνι της Σύμης κατευθυνόταν η υδροφόρα Irini. Ενω στο λιμάνι της Σύμης ήταν δεμένη η υδροφόρα Olympic στη προβλήτα που είναι μπροστά από το ρολόι

Το Σύμη που έφτασε πρώτο από τα τουριστικά πλοία γύρω στις 10:50, έδεσε στη προβλήτα απέναντι από το ρολόι. Μετά άρχισαν να καταφθάνουν και τα αλλά τουριστικά (Σύμη ΙΙ, Νικόλαος Χ και Sea Star), που είχαν πάει πρώτα στο Πανορμιτη.

Πρώτο από τα τρία που έφτασε ήταν το Σύμη ΙΙ και έδεσε μπροστά από το μνημείο. Μετά έφτασε το Νικόλαος Χ και έδεσε δίπλα από το Σύμη.

Τελευταίο έφτασε το Sea Star με αρκετή ταχύτητα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα κάποιοι λυόμενοι να δουν τα πράγματα να δροσίζονται στη θάλασσα;):D, που δεν είχαν ψυλλιαστεί τι θα επακολουθήσει (Τσουναμι):P από το ερχομό του Sea Star και έδεσε μπροστά από το μνημείο (διπλά από το Σύμη ΙΙ).

Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν η τελευταία άφιξη. Γιατί κατά τις 14:30 έφτασε το Πρωτεύς, που έδεσε στη προβλήτα μπροστά από το ρολόι και έφυγε μπροστά από το Σύμη, για να συνεχίσει το δρομολόγιο προς την άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Επειδή ήταν η πρώτη φόρα που είχα πάει στο λιμάνι της Σύμης, δε περίμενα ότι χωρούν έξι πλοία (Σύμη, Νικόλαος Χ, Σύμη ΙΙ, Sea Star, Olympic & Πρωτεύς) ταυτόχρονα στο λιμάνι της Σύμης.

Edited by Nick the Greek
2 φορες η ιδια παραγραφος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΥΜΗΣ

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

Κοσμοσυρροή χθες στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης. Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό χιλιάδες προσκυνητές ταξίδεψαν από τη Ρόδο μέχρι τον Πανορμίτη, λόγο του εορτασμού της ημέρας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

O συνολικός αριθμός των επισκεπτών από όλα τα νησιά αναμένεται να ξεπεράσει τους 15.000. Μόνο από τη Ρόδο, υπολογίζεται ότι από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και σήμερα επισκέφθηκαν το μοναστήρι περισσότεροι από 5.000 πιστοί.

Υπήρχαν πολλά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των πιστών. Μόνο η ANEΣ μετέφερε 2.700 επιβάτες με τα πλοία της. Ανάλογος αριθμός επιβατών μετακινήθηκε και με τα πλοία της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής.

Το «Νικόλαος X.» μετέφερε 1.400 επιβάτες. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα τα πλοία των Ναυτιλιακών εταιριών έχουν εκτελέσει συνολικά 34 δρομολόγια προς Πανορμίτη.

Έκτακτα δρομολόγια

Από νωρίς είχαν εξαντληθεί τα περισσότερα εισιτήρια στις ναυτιλιακές εταιρείες, παρόλο που προγραμματίσθηκαν περισσότερα έκτακτα δρομολόγια φέτος.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Μεγάλο Σάββατο (18/04/09) στο λιμάνι της Σύμης είχαμε το Μαρίνα στη προβλήτα μπροστα από το ρολόι, απέναντι ήταν το μοτορσιπακι Πανορμιτης. Λίγη ώρα αργότερα απομενόντουσαν το Σύμη ΙΙ και το Πρωτευς που είχαν ξεκινήσει από τη Ρόδο, μιας και θα πέρναγαν τη Κυριακή του Πάσχα στο νησί που έχει έδρα η εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

λέω τώρα, μήπως και δεν χωράνε και τα δυο;;;

re paidia liste mou ia aporia!giati ton teleftaio kairo opote erxetai to DIAGORAS sti symi o PROTEAS vgainei tsarka sta periks????????

χωράνε και τα 2 μέσα άνετα..ορίστε μανούβρα που ο πρωτεύς δεν ενοχλεί καθόλου..

Edited by proud_ionian
τεχνικη βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

χωράνε και τα 2 μέσα άνετα..ορίστε μανούβρα που ο πρωτεύς δεν ενοχλεί καθόλου..

εγώ μια φορά τον πρωτέα δεν τον είδα στο βίντεο... ένα δωδεκανησσος είδα

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

απο το 39 ως το 42sec φαινεται η πλωρη του πρωτεα. το βιντεο εχει τραβηχτει απο το βαπορι.

να μην ξεχναμε οτι εχουν και καμια 20ρια μετρα διαφορα (diago & bsp) και αλλες ελικτικες δυνατοτητες.

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα έχουν άλλες ελικτικές δυνατότητες..πάντως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω οτι ο Cptγιάννης ο πασχάλης πέφτει στο λιμάνι χωρίς κανένα πρόβλημα με τον διαγόρα.παίζουν ρόλο και οι δυνατότητες του cpt.

εγώ μια φορά τον πρωτέα δεν τον είδα στο βίντεο... ένα δωδεκανησσος είδα

όταν μπει μετά την άδεια του ο cptγιάννης στον διαγόρα θα ανέβει και βίντεο και με τα 2 μέσα..μην ανησυχείς!

Link to comment
Share on other sites

Bλέποντας εδώ τις φωτογραφίες από το ρεμέτζο του BS Paros στη σύμη, με δεμένο τον πρωτέα, μπορώ να πω ότι πολύ καλά κάνει ο πλοίαρχος του διαγόρα και ζητάει να βγαίνει ο πρωτέας έξω…και θεωρώ τουλάχιστον άδικη την κριτική προς αυτόν. Nομίζω ότι το ίδιο θα έκανε ο οποιοσδήποτε σοβαρός πλοίαρχος, μιας σοβαρής εταιρείας, που δεν είναι πλήρως εξοικειωμένος με το πλοίο, και το οποίο πλοίο δεν φημίζεται για τις ελικτικές του ικανότητες. Kαι όλα αυτά σε ένα λιμάνι που μέχρι πέρυσι η ίδια του η εταιρεία υποστήριζε ότι το πλοίο μπαίνει οριακά και με καλές καιρικές συνθήκες.

post-1833-0-58146500-1326487044_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψαν φέτος οι πιστοί προσκυνητές της Ιεράς Μονής Πανορμίτη κατά τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης των πλοίων με προορισμό τον Πανορμίτη και τη Σύμη κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

 

Μόνο με τα πλοία της Dodekanisos Seaways σ’ αυτό το διάστημα μεταφέρθηκαν από τη Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο, χάρις στη διάρθρωση και τον προγραμματισμό των δρομολογίων του «Παναγία Σκιαδενή» και των ταχυπλόων καταμαράν προς τον Πανορμίτη 10.500 προσκυνητές. Ο κυριότερος όγκος φυσικά προερχόταν από τη Ρόδο, Από τη Λέρο επισκέφθηκαν και διανυκτέρευσαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη 300 επιβάτες, από την Κω 700, και από την Κάλυμνο 800. Περισσότερους από 1500 προσκυνητές μετέφεραν επίσης τα τουριστικά πλοία «Σύμη» και «Νικόλαος Χ», αλλά και το «Διαγόρας».

 

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ρεκόρ προσκυνητών κατέγραψε φέτος η Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης.

Quote

Σύμφωνα με στοιχεία των Λιμεναρχείων Ρόδου και Σύμης, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, διακινήθηκαν από τη Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, καθώς και τον Πειραιά, περισσότεροι από 12.000 προσκυνητές προερχόμενοι, εκτός της Δωδεκανήσου, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο μεγάλος όγκος των προσκυνητών διακινήθηκε, προς και από τον Πανορμίτη, με τα πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Παναγία Σκιαδενή» και τα δύο ταχύπλοα καταμαράν «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ». Εκπρόσωπος της ναυτιλιακής ερωτηθείς σχετικά ανέφερε στην «Ροδιακή» ότι από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και αύριο (τελευταίο δρομολόγιο του «Παναγία Σκιαδενή») τα τρία πλοία θα έχουν εκτελέσει 45 συνολικά δρομολόγια από και προς Πανορμίτη και συγκεκριμένα:
28 δρομολόγια από Ρόδο, 6 από την Κω, 6 από την Κάλυμνο και 5 από την Λέρο.

Από τη Ρόδο μεταφέρθηκαν στον Πανορμίτη, 9.300 επιβάτες, 750 από την Κω, 700 από την Κάλυμνο και 380 από τη Λέρο, κίνηση σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σ’ αυτό συνέβαλαν φυσικά ο έγκαιρος και σωστός προγραμματισμός των δρομολογίων, κυρίως της Dodekanisos Seaways, η αποτελεσματική ενημέρωση των πιστών, οι προσφορές των ναυτιλιακών εταιρειών και, φυσικά, οι καλές καιρικές συνθήκες του τελευταίου δεκαημέρου. Είναι άξιο αναφοράς, επίσης, το γεγονός ότι φέτος τα δρομολόγια όλων των πλοίων στον Πανορμίτη έγιναν με υποδειγματική τάξη παρά τη μικρή προβλήτα της Μονής, και χωρίς ταλαιπωρία για τις χιλιάδες των προσκυνητών, χάρις στις συντονισμένες ενέργειες των λιμενικών του Λιμεναρχείου Σύμης αλλά και τη συνεννόηση των εταιρειών. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Dodekanisos Seaways με απόφαση του προέδρου της κ. Γιώργου Σπανού πραγματοποίησε με το πλοίο «Παναγία Σκιαδενή» την Παρασκευή (χθες) ένα δωρεάν ταξίδι-προσκύνημα στον Πανορμίτη για 500 και πλέον άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απ’ όλα τα νησιά μετέβησαν για προσκύνημα στον Πανορμίτη

Quote

Με τον πιο ζωντανό τρόπο οι Δωδεκανήσιοι, μα όχι μόνον, επιβεβαίωσαν τη βαθιά πίστη τους στον θαυματουργό Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Με τα πλοία μόνο της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, τα δύο ταχύπλοα καταμαράν «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» και το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Παναγία Σκιαδενή» διακινήθηκαν προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη, ταπεινοί προσκυνητές, περισσότερα από 12.000 άτομα κάθε ηλικίας.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νομού διακινήθηκαν 2.100 προσκυνητές.

Σ’ αυτό συντέλεσε ο ορθός προγραμματισμός της ναυτιλιακής μας με την πύκνωση των δρομολογίων από τα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο και Κω στο διάστημα από την 1ηΝοεμβρίου έως και την 12η Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι προσκυνητές προέρχονται από την Κάλυμνο, την Κω και τη Λέρο. Αύξηση, όμως, σε σχέση με το περασμένο έτος παρουσίασαν η Πάτμος και οι Λειψοί.

Ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε θετικά ήταν οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σ’ όλο αυτό το διάστημα, γεγονός που βοήθησε και στην ομαλή διεκπεραίωση των δρομολογίων, με τη συνδρομή φυσικά και των Λιμενικών Αρχών.

Συνολικά, σε σύγκριση με το 2017 φέτος η κίνηση προσκυνητών παρουσίασε αύξηση 14%. Βέβαια ο μεγάλος όγκος προσκυνητών διακινήθηκε από το νησί της Ρόδου με το πλοίο «Παναγία Σκιαδενή».

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, συνέβαλαν, πέραν από τον προγραμματισμό και την πύκνωση των δρομολογίων, οι εκπτωτικές προσφορές της εταιρείας.

Με την ευκαιρία η διοίκηση της Dodekanisos Seaways αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια το επιβατικό κοινό της Δωδεκανήσου γιατί, για μιαν ακόμα φορά, επιβεβαίωσε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που τρέφει στην εταιρεία διαχρονικά για το σημαντικό έργο που επιτελεί, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτησή του και την ανάπτυξη των αγαπημένων μας νησιών.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει και προς τους εργαζόμενους της, διότι τόσο τα πληρώματα όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι, παρά τη φόρτιση των ημερών κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων προσκυνητών, με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστούμε, τέλος, και τους ανθρώπους των συνεργαζόμενων γραφείων των νησιών μας καθώς και τις Λιμενικές Αρχές για την άψογη συνεργασία.

Ευχή όλων μας είναι η Χάρη του Πανορμίτη να δίνει δύναμη και κουράγιο στους Δωδεκανήσιους και απανταχού

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πάνω από 13.000 Δωδεκανήσιοι ταξίδεψαν φέτος στον Πανορμίτη

Quote

Με τον πλέον εκδηλωτικό και ευλαβικό τρόπο οι απανταχού Δωδεκανήσιοι, και όχι μόνον, εόρτασαν και φέτος, σε κλίμα βαθιάς πίστης και κατάνυξης, τη μεγάλη εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, της Σύμης.

Από τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και από τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος χιλιάδες προσκυνητές επισκέφτηκαν τον Πανορμίτη, ταπεινοί προσκυνητές, ικέτες της Χάρης του.

Μόνο με τα πλοία της “Dodekanisos Seaways” τα δύο ταχύπλοα καταμαράν «Δωδεκάνησος Εξπρές» και «Δωδεκάνησος Πράιντ» και το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Παναγία Σκιαδενή» διακινήθηκαν από τη Ρόδο περί τους 11.000 πιστούς, ενώ αυξημένη, σε σχέση με το περασμένο έτος ήταν και η διακίνηση πιστών από τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και Λειψούς.

Ειδικότερα, από τη Ρόδο διακινήθηκαν 10.958 και από τα υπόλοιπα νησιά 2.087. Συνολικά οι προσκυνητές ανήλθαν σε 13.045 που μεταφράζεται σε αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2018.

Να σημειωθεί ότι στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, συνέβαλαν, πέραν από τον προγραμματισμό και την πύκνωση των δρομολογίων, οι εκπτωτικές προσφορές της εταιρείας.

Με την ευκαιρία η διοίκηση της Dodekanisos Seaways αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια το επιβατικό κοινό της Δωδεκανήσου γιατί, για μιαν ακόμα φορά, επιβεβαίωσε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που τρέφει στην εταιρεία διαχρονικά για το σημαντικό έργο που επιτελεί, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτησή του και την ανάπτυξη των αγαπημένων μας νησιών.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει και προς τους εργαζόμενούς της, διότι τόσο τα πληρώματα όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι, παρά τη φόρτιση των ημερών κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων προσκυνητών, με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαριστεί, τέλος, και τους ανθρώπους των συνεργαζόμενων γραφείων των νησιών μας καθώς και τις Λιμενικές Αρχές για την άψογη συνεργασία. 

Ευχή όλων μας είναι η Χάρη του Πανορμίτη να δίνει δύναμη και κουράγιο στους Δωδεκανήσιους και απανταχού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το μόνο αρνητικο είναι ο περιορισμένος χερσαίος χώρος της νέας προβλήτας όπως επίσης και ο στενός δρόμος που οδηγεί σε αυτήν.Συγκεκριμένα όταν προσέγγιζε πέρσυ το μεγάλο BS γινόταν το έλα να δεις.

Αναμφιβήτητα όμως είναι ένα πολύ καλό έργο που εξυπηρετεί πολύ το νησί.

Link to comment
Share on other sites

Ο χωρος που δενει το πλοιο εχει ικανοποιητικη πλατεια για δουλεψουν τα φορτηγα!εδω φαινεται ο δρομος που καταληγει στο λιμανι το οποιο ειναι αδιεξοδο κ θα πρεπει να ξαναγυρισεις πισω παλι απο τον ιδιο δρομο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...