Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χθες απο Σκοπελο και Σκιαθο , οπου και περασαμε , τα λιμανια ηταν γεματα κοσμο και ΙΧ για επιστροφη .....
Απο Αλονησσο το ΣΑΟΣ ΙΙ πηρε 35 ΙΧ , καμια 850 ατομα 3 ΦΓ , και 10 μηχανακια απο Σκοπελο και Σκιαθο με το ζορι απο καμια 10 ΙΧ 3 ΦΓ και ελαχιστο κοσμο .
Δειτε τις φωτο στα λιμανια πλην Αλονησσου , ολα τα ΙΧ περιμενουν το JETFERRY 1 ....

post-41-128326959189_thumb.jpg

post-41-12832695919_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Άφιξη του ΜΙΛΕΝΑ απόψε στη Σκιάθο στις 23:37 και έδεσε στις 23:42. Αποβίβασε ένα φορτηγό ερχόμενο από Σκόπελο και επιβίβασε 1 φορτηγό με τον οδηγό του για Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση στις 23:51 με πολύ αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω επίσκεψης του Π.Ν. στη Σκιάθο και επειδή την προέκταση της προβλήτας που δένουν τα δελφίνια την έχουν καταλάβει οι βάρκες λόγω του νοτιά, τα δελφίνια για σήμερα θα δένουν στην θέση που πέφτει το ΣΚΙΑΘΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...

Παρασύρθηκε Ε/Γ-Τ/Ρ «LA JOLLA» στη Σκιάθο

Πηγή: ΥΕΝ

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «LA JOLLA» Ν.Π. 9924, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Κουκουναριών της Σκιάθου, παρασυρόταν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, με κατεύθυνση τις ΒΑ ακτές της Εύβοιας.

Αμεσα το Λιμεναρχείο Σκιάθου επικοινώνησε με τον ναυλωτή και τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σκάφους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι στο «LA JOLLA» δεν υπάρχουν επιβαίνοντες.

Προς εντοπισμό του παρασυρόμενου σκάφους απέπλευσε άμεσα το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΝΤΕΛΦΙΝΟΥΣ» Ν.Π. 9818, το οποίο επέστρεψε, λόγω των δυσμενών καιρικών, στο λιμάνι της Σκιάθου χωρίς να έχει εντοπίσει το «LA JOLLA», ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του θα συνεχιστούν με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Συνέχεια ενημέρωσης για το παρασυρόμενο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Σκιάθο στις 25/06/2011.

Πηγη:ΥΕΝ

Σήμερα στις 10.30 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από το Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου ότι το παρασυρόμενο, από τις 25/06/2011, λόγω των ισχυρών ανέμων, Ε/Γ-Τ/Ρ «LA JOLLA» Ν.Π. 9924, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο

Κουκουναριών της Σκιάθου, βρέθηκε αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή Αγ. Αννας Εύβοιας, περίπου 50μ. από την ακτή, από όπου δεν κατέστη, μέχρι στιγμής δυνατή, η προσέγγιση του, λόγω του καιρού, άνεμοι ΒΔ 7 Μποφόρ.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενημερώθηκε ο διαχειριστής του σκάφους για τις υποχρεώσεις του και την ασφαλή μεταφορά του στο λιμάνι του Μαντουδίου.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

...το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο Κουκουναριών της Σκιάθου...

Αμεσα το Λιμεναρχείο Σκιάθου επικοινώνησε με τον ναυλωτή και τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σκάφους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι στο «LA JOLLA» δεν υπάρχουν επιβαίνοντες.

... βρέθηκε αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή Αγ. Αννας Εύβοιας, περίπου 50μ. από την ακτή,

Μεγάλη τύχη. Ολόκληρο ταξίδι έκανε το πλεούμενο μόνο του και κατάφερε και ξανάπιασε η άγκυρα του πριν βρεθεί στη στεριά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Έναν επισκέπτη από την Ολλανδία είχαμε πριν μέρες στην Σκιάθο, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσααλία. Αναχώρησε την Κυριακή του Πάσχα με προορισμό την Μύρινα της Λήμνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του λιμανιού της Σκιάθου. Επίσης, υπερυψώθηκε η ράμπα στην οποία πέφτει το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.

γιαυτο δεν εκανε δρομολογιο το πλοιο σημερα?

Link to comment
Share on other sites

Μπορούσε να έπεφτε στην παραδίπλα ράμπα. Είχε δέσει και προχτες το απόγευμα εκεί. Αλλά δε γνωρίζω τον λόγο για τον οποίο δεν έκανε σήμερα δρομολόγιο.

Επίσης, αναμένεται τις επόμενες ώρες το Κ/Ζ AEGEAN ODYSSEY για δεύτερη φορά (η 1η ήταν την Μ. Παρασκευή) στην Σκιάθο.

Link to comment
Share on other sites

Άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά σε πλοίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Σκιάθο.

 

 

Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11:00, διεξήχθη με επιτυχία, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Σκιάθου, Άσκηση Πυρκαγιάς επί αγκυροβολημένου πλοίου, υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε ξαφνική εκδήλωση πυρκαγιάς σε χώρους ενδιαίτησης του πλοίου, ενέργειες κατάσβεσης από πλωτά και χερσαία μέσα, αποβίβαση μελών πληρώματος πλοίου, απεγκλωβισμός και ασφαλή μεταφορά τραυματία ναυτικού, λήψη μέτρων αποφυγής ρύπανσης της θάλασσας.

Στην Άσκηση συμμετείχαν ενεργά  μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Διασωστών Σκιάθου, Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων, Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και  Συλλόγου Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.

Την Άσκηση παρακολούθησαν μέλη του Σ.Ε.Ο. Σκιάθου, λοιπών φορέων και συλλόγων της νήσου, καθώς και ιδιώτες.

 

Η άσκηση έλαβε χώρα στο εγκαταλελειμμένο Φ/Γ ΑΒΑΝΤΙΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Το Υδρογραφικό πλοίο του Π.Ν «ΣΤΡΑΒΩΝ» στη Σκιάθο για χαρτογράφηση

Quote

Στα νερά της Σκιάθου βρέθηκε το Υδρογραφικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Στραβων»

Σκοπός του Υδρογραφικό (Υ/Γ) ΣΤΡΑΒΩΝ είναι η εκτέλεση εργασιών χαρτογράφησης και αποτύπωσης της θαλάσσιας περιοχής της Σκιάθου και γύρω από αυτής 

Το εν λόγω πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει συλλέξει υδρογραφικές και χαρτογραφικές πληροφορίες, με σκοπό την ενημέρωση ναυτικών χαρτών, την υποστήριξη ασκήσεων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, (με την σύνταξη διαγραμμάτων), την αποτύπωση και χαρτογράφηση λιμένων και όρμων, καθώς και την διεξαγωγή υδρογραφικών ερευνών προς ανεύρεση ναυαγίων και αντικειμένων στο βυθό.

 

20171013_135807-1024x576.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...