Jump to content
Shipfriends

Βιτσέντζος Κορνάρος (IMO 7358327)


Recommended Posts

Θάνατος γυναίκας στο Βιτσεντζο Κορνάρο στο Κίσσαμο.

Quote

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν.Αγ.Νικολάου 05, για περιστατικό αδιαθεσίας 68χρονης επιβάτιδος του πλοίου.

Η ανωτέρω, κατά τον κατάπλου του πλοίου και ενώ βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου εντός του Ι/Χ αυτοκινήτου της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Με τη συνδρομή του πληρώματος μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στον προβλήτα του λιμένα, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

 

Πηγη: ΥΕΝ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

Το Βιτσέντζος Κορνάρος εκτελούσε τη Τετάρτη 12/10 το δρομολόγιο Κίσσαμος - Αντικύθηρα - Κύθηρα - Γύθειο δεν έδενε στο λιμάνι του Γυθείου. Λίγο μετά τις 16:15 το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Γυθείου, παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου όμως το πλοίο δεν έδενε στο λιμάνι της πόλης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των ισχυρών πλευρικών ανέμων που δεχόταν το πλοίο και σε συνδυασμό με τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι φαίνεται πως δυσκόλεψαν τον καπετάνιο. Η ταλαιπωρία των επιβατών έλαβε τελικά τέλος μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά αποτυχημένων προσπαθειών, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και μετά την αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και οχημάτων αναχώρησε για να επιστρέψει στην Κίσσαμο. Το πλοίο από τα τέλη Αυγούστου δένει στο νέο κομμάτι του λιμανιού της πόλης που έχει παραδοθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ξεκινησε χτες στη θεση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ,στην αγονη της Κασοκαρπαθιας

Κλασικα από τη Σαντορινη εφυγε με καθυστερηση μιας και το δρομολογιο το υπολογιζουν με την ελαχιστη παραμονή εκει αλλα φυσικα εμεινε μια ωρα και κατι,κατι που γινοταν και με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ζορια για το πλοιο χτες στην Αναφη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. ΑΓ. ΝΙΚ 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Ανάφη – Θήρα – Μήλο - Πειραιά, ότι κατά την προσέγγιση του λιμένα Ανάφης, δεν κατέστη δυνατή η ασφαλής αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού που επικρατούν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το επόμενο λιμάνι.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Ανάφης έξι (06) επιβάτες και ένα (01) ΙΧ όχημα, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δώδεκα (12) επιβάτες, ένα (01) Φ/Γ όχημα, δύο (02) Ι.Χ. οχήματα και δύο (02) δίκυκλα και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας

 

Link to comment
Share on other sites

Και προχθές στο κατέβασμα αντιμετώπισε δυσκολίες από τη ρεστία που είχε στο λιμάνι της Ανάφης αλλά ίσια που έριξε καταπέλτη και άφησε το ταχυδρομείο, μιας και δεν είχε επιβάτες για να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος στην Κάσο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. ΑΓ. ΝΙΚ 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Ανάφης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πηγαδίων – Διαφανίου Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Κάσου δεκατρείς (13) επιβάτες , ένα (01) ΙΧ και ένα (1) Φ/Γ όχημα, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δέκα (10) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Να δουμε πως ειναι η μανουβρα στο Διακοφτι με πολυ δυνατο ανεμο ΝΝΔ, ισως και καθαρο Ν...

Αντιγραφω απο την περιγραφη του βιντεο που εχω βαλει στο youtube.

Quote

Μανουβρα στο Διακοφτι Κυθηρων σε πολυ δυσκολες συνθηκες. 

Στο πελαγος, απο Κισσαμο για Αντικυθηρα-Κυθηρα, ειχε ΝΝΔ ανεμους 8-9 μποφορ και μεγαλο κυματισμο, αμεσως αφοτου αραξαμε βγηκε απαγορευτικο. 

Στο Διακοφτι κατεβαινε ενισχυμενος στα 9-10 μποφορ (45-55 κομβοι κατα τη διαρκεια της μανουβρας) και με οριακα διαφορετικη διευθυνση, μαλλον ηταν καθαρος νοτιας.

Ο καπεταν Δημητρης επελεξε να συρταρωσει απο πολυ μακρια το βαπορι (πηγαινοντας το πλαγια αριστερα σαν τον καβουρα) στην καθετη θεση απο αυτη που αραζει κανονικα, ωστε να εχει τον ανεμο σχεδον καταπλωρα. 
Σκοπος του ηταν να μην παρει τον αερα στο πλευρο ειδικα επειδη πολυ μεγαλο μερος του βυθου στο Διακοφτι ειναι πλακα σαν τσιμεντο και η, απαραιτητη για την περιπτωση, αριστερη αγκυρα δεν πιανει σχεδον καθολου ωστε να κρατησει το βαπορι.

 

 

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος στο λιμένα Διαφανίου στις 25/12/16

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο - Κάρπαθο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Διαφανίου της Καρπάθου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τους λιμένες Χάλκης και Ρόδου.
Από του πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στον λιμένα Διαφανίου επτά (07) επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Αντικύθηρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΓ.ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Κίσσαμο – Αντικύθηρα- Κύθηρα - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Αντικυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα των Κυθήρων.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου δεν υπήρχε επιβάτης με προορισμό τα Αντικύθηρα, ενώ δεν ανέμεναν άτομα για επιβίβαση.

 

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Κύθηρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΓ.ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο  από Κίσσαμο – Αντικύθηρα- Κύθηρα - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Κυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα του Πειραιά.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επτά (07) επιβάτες, δύο (02) Φ/Γ και ένα (01) ΙΧ όχημα είχαν προορισμό τα Κύθηρα, ενώ ανέμεναν για επιβίβαση πενήντα πέντε (55) άτομα, πέντε (05) Φ/Γ και τρία (03) ΙΧ.

 

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κατά την αναχωρηση του πλοιου πριν λιγο μπλεχτηκε η αγκυρα του με του BLUE STAR 2 και αυτή τη στιγμη γινεται προσπαθια να ξεμπλεξουν

EDIT:Καταφεραν να απεμπλακουν οι αγκυρες οποτε και το πλοιο θα συνεχισει κανονικα το ταξιδι του

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 11/1/2017 at 9:17 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Χθες το απόγευμα ο Βιτσέντζος Κορνάρος επέστρεψε στη γραμμή των Κυθήρων. Το πλοίο αναμένεται να κάνει την ετήσια ακινησία για επισκευή από 08/05/17 έως 01/06/17.

Τελικά το Βιτσεντζος Κορνάρος θα δέσει για την ετήσια ακινησία του λίγες ήμερες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Έτσι αντί για τις 08/05/17 θα σταματήσει στις 02/05/17 μέχρι την 01/06/17.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μέσα στον ένα μήνα που απομένει, ας βάλει επιτέλους η ΑΝΕΚ το χέρι στην τσέπη, δίνοντας τις ανάσες που χρειάζεται ο ταλαιπωρημένος Κορνάρος. Ας δώσει την αρμόζουσα σημασία στο μηχανολογικό κομμάτι, ώστε το πλοίο να ταξιδεύει και πάλι με αξιοπρεπείς ταχύτητες. Μιλάμε για τα αυτονόητα και όχι για 18 κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Βιτσεντζος Κορναρος αυτή την τελειώνει το δοκιμαστικό του και έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά. Η αναχώρηση ήταν αρχικά προγραμματισμενη για τις 17:00, μετά την έκαναν για τις 20:00 και τώρα έγινε για τις 22:00.

FB_IMG_1497026902312.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...