Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μιας και έλειπε κάποιο θέμα για το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας αποφάσισα να ανοίξω ένα. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος διορθώστε με!

Σε μια μεσημεριανή βόλτα στο λιμάνι, με μια φωτογραφική και το παπάκι να γκαρίζει κατέβηκα να φωτογραφίσω την μεγαλειώδη κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας. Άσχετα αν οι περισσότεροι προσπαθούσανε να κρυφτούν απο τον ήλιο, εγώ μέσα στον ήλιο να φωτογραφίζω σαν βουνίσιος Ιάπωνας. Κατάφερα να πετύχω την μέγιστη κίνηση απο αριθμό πλοίων που μπορεί να έχει το λιμάνι σε μια μέρα με 2 πλοία της ΣΑΟΣ και ένα φέρυ για Θάσο.

Τέρμα άκρη στον προσήνεμο μώλο η πλώρη του Παναγία Σουμελά και μια πανοραμική του.

Στα δεξιά του το Σαμοθράκη που δένει προστά στις παλιές αποθήκες του λιμανιού. Μια κοντινή της πρύμης του.

Παραδίπλα ήταν δεμένο ένα απο τα 2-3 ρυμουλκά του λιμανιού το Αλέξανδρος .

Πιο δίπλα και μπροστά στα γραφεία του τελωνείου η ράμπα για τα ferry προς τη Θάσο. Μόνιμος επισκέπτης το Θάσος IV .

Απο εμπορικά δεν υπάρχει τίποτα καθως όπως γνωρίζετε πλέον όλα δένουν στον εμπορικό λιμένα Φίλιππος Β΄ ενώ οι υπηρεσίες του τελωνείου παραμένουν στον επιβατικό λιμένα. :rolleyes:

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το λιμεναρχείο Καβάλας δημοσίευσε την επιβατική κίνηση του μηνός Νοεμβρίου προς Σαμοθράκη, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία. Έτσι έχουμε συνολικά:

4.802 επιβάτες

814 ΙΧ αυτοκίνητα

806 φορτηγά

38 δίκυκλα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδή το Express Santorini σύντομα πιστεύω θα πάψει τις προσεγγίσεις του στο λιμάνι της Καβάλας, φρόντισα τουλάχιστον να απαθανατίστει για ιστορικούς λόγους. :rolleyes:

Στη πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε το Expess Santorini, αριστερά του το πολύπαθο Samothraki, και στην έξοδο του λιμανιού το θρυλικό (για προσωπικούς λόγους) ferry Παπαγεωργίου 4. Επίσης διακρίνετε το τελωνείο, ορθογόνιο μακρυ κτίριο, και στα αριστερά ξεκίνησαν οι εργασίες επιτέλους για την αίθουσα αναμονής η οποία θα κατασκευαστεί αποκλειστικά απο μέταλλο και γυαλί.

Μια δεύτερη φωτογραφία μιας γενικής άποψης του λιμανιού και φυσικά παρών το Express Santorini. :D

Εις αναμονή του Πήγασου!

Υ.Γ. Ευχαριστώ το φίλο Νίκο που μπήκε στο κόπο να βγάλει τις φωτογραφίες, άσχετα αν θεωρεί πως έπαθα κάτι και ασχολούμαι με τα πλοία. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προς τον κόλπο της Καβάλας κατευθύνετε το ερευνητικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟΝ του ΕΛΚΕΘΕ. Δεν ξέρω αν βρίσκεται εκεί επειδή ξεκινάνε οι γεωτρήσεις της Kavala Oil. Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι κάποια έρευνα σε συνεργασία με το ΙΝΑΛΕ .

Link to comment
Share on other sites

Προς τον κόλπο της Καβάλας κατευθύνετε το ερευνητικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟΝ του ΕΛΚΕΘΕ. Δεν ξέρω αν βρίσκεται εκεί επειδή ...

Ξέρω ανυπομονείτε να μάθετε το λόγο που βρίσκεται εκεί το ερευνητικό σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ :P

Η απάντηση δώθηκε σήμερα απο την εφημερίδα Εβδόμη

Σε κοντινή απόσταση από τις εξέδρες στο ύψος περίπου της εξέδρας "Κ" στο κοίτασμα φυσικού αερίου, έπλεε το ωκεανογραφικό σκάφος Αιγαίο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, στο οποίο επιβαίνουν επιστήμονες του πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας, για να κάνουν έρευνες για εντοπισμό νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή. Το πλωτό του Λιμεναρχείου προσέγγισε το ερευνητικό σκάφος, όχι όμως πολύ κοντά γιατί υπήρχε ποντισμένα μηχανήματα με τα οποία εκτελείται η έρευνα.
Link to comment
Share on other sites

Μετά την παρουσία του CRISTAL στο λιμάνι της Θεσσαλίνης, επόμενος σταθμός το λιμάνι της Καβάλας στο οποίο έφτασε ξημερώματα και αναχώρησε λίγο μετά απο τον Ταξιάρχη σήμερα το μεσημέρι.

Όπως βλέπετε το Σαμοθράκη είναι ακόμη στη Καβάλα απλά μετακινήθηκε για να δέσει το CRISTAL στη θέση του.

Υ.Γ. Ευχαριστώ το φίλο Νίκο που μπήκε στο κόπο να βγάλει τις φωτογραφίες, άσχετα αν θεωρεί πως έπαθα κάτι και ασχολούμαι με τα πλοία. ;)

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο σχόλιο.. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας δούμε λίγο και την κίνηση στις γραμμές Καβάλα - Πρίνος και Κεραμωτή - Λιμένας για την περίδιο 30/4 έως 03/05.

>> Γραμμή Καβάλας - Πρίνου, 2.658 επιβάτες και 594 οχήματα

>> Δελφίνια Καβάλα - Λιμένα, 95 επιβάτες

>> Δελφίνια Καβάλα - Πρίνο, 109 επιβάτες

>> Γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα, 22.236 επιβάτες και 5.590 οχήματα από τα οποία τα 108 λεωφορεία

Πηγή Εβδόμη

Link to comment
Share on other sites

Μετά την καλοκαιρινή μου εξόρμηση, και αφού βρέθηκα στα πάτρια εδάφη μετα απο αρκετό καιρό έγινε και η πασχαλινή έφοδος.

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή και μετά το μεσημεριανό νερόβραστο κριθαράκι ήμουν σε ανησυχία για να κάνω την εξόρμηση για μερικές φωτογραφίες αφου ήταν η πρώτη μέρα που έκανε τόσο όμορφο καιρό όλη τη μεγάλη βδόμάδα. Κράνος, φωτογραφική στη τσάντα και με το Τown Mate :D να γκαρίζει κατέβηκα προς το λιμάνι. Πρώτη όψη απο τον όρμο του Φαλήρου ενθαρρυντική. Μέσα στο λιμάνι είχαμε το Ιεράπετρα Λ μαζί με τον Ταξιάρχη λίγο πιο δίπλα. Τα 2 ενεργά πλοία των άγονων γραμμών μαζί με τον πρώην κάτοχο τους το Σαμοθράκη που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε πλήρης απραξία. Πάντως η θέα απο τις καφετέριες της παραλιακής οδού είχαν μια ωραία θέα που λίγοι θα εκτιμούσαν ;)

Θέλοντας να παρακολουθήσω την αναχώρηση του Ιεράπετρα απο μια προνομιακή θέση οδήγησα μέχρι τον προσήνεμο λιμενοβραχίονα με αρκετή προσοχή αφου ήταν γεμάτος απο δίχτυα αλλά και τα καθιερωμένα μεγάλα διάκενα που δημιουργήθηκαν πριν λίγα χρόνια απο δυνατούς νοτιάδες. Απο εκεί παρακολούθησα την αναχώρηση του Ιεράπετρα όπου έκανε ένα καλό ζέσταμα των μηχανών :D Τα ευρήματα μου εκεί ήταν ενδιαφέροντα αφου βρήκα μια πλωτή πλατφόρμα να πω γεωτρήσεων μικρού βάθους λογικά με όλο τον εξοπλισμό της. Ακόμη βρέθηκε ένας επιπλέον Μινώταυρος , του τέστιν ρυμουλκό.

Αφότου έφυγε το Ιεράπετρα κατευθύνθηκα σε ένα πιο ψηλό σημείο για να απολάυσω τη θέα που προσφέρει η Καβάλα απο διάφορα σημεία της με κεντρικούς πρωταγωνιστές το λιμάνι και τη παλιά πόλη με το κάστρο.

Την επόμενη μέρα, Μεγάλο Σάββατο και μετά τα καθιερωμένα ψώνια στη λαική αγορά διαπίστωσα την παρουσία Κ/Ζ στο λιμάνι στο γνωστό σημείο που δένουν όλα όσα έρχονται. Με τη φωτογραφική στη τσάντα πλησίασα το σημείο όπου βρισκόταν με περιορισμένη αισιοδοξία για κοντινή φωτογραφία γνωρίζοντας οτι κάτι τέτοιες στιγμές ο χώρος φυλάσετε απο το λιμενικό για λόγους ασφαλείας. Προσπαθώντας να πλησιάσω τον λιμενικό που βρισκόταν εκεί και μετά απο ερώτηση αν θα μπορούσα να πάρω μερικές κοντινές φωτογραφίες είχαμε τον εξής διάλογο:

>> Δημοσιογράφος είσαι ;

>> Όχι για προσωπικούς λόγους.

>> Κανένα πρόβλημα, απλά μην πλησιάζεις πολύ.

Βλέποντας την μηχανή με όλα τα αξεσουάρ είχα την ερώτηση.

>> Βρε σίγουρα δεν είσαι δημοσιογράφος; Έχεις καλό μηχάνημα βλέπω :rolleyes:

Ορίστε το Αδριάνα ΙΙΙ μαζί με τα δελφινάκια του στη τσιμινιέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Το Sea Cloud ήταν σήμερα στο λιμάνι της Καβάλας.

Ο Π100 θα μας κάνει να χάσουμε και τη δουλειά μας και τις αποκλειστικότητες απο τότε που ξεκίνησε να διαβάζει την Εβδόμη. :D Να σημειώσω οτι το πλοίο έφτασε στις 22/6 το βράδυ εν μέσω βροχής και κεραυνών στο λιμάνι της Καβάλας και αναχώρησε χθες στις 23/6 το μεσημέρι γύρω στη 1.30. Ευτυχώς πρόλαβαν να φύγουν με ήλιο πριν χαλάσει ο καιρός. Κατα την απομάκρυνση απο το λιμάνι είχαν και μια συνάντηση με το Θάσος V που έφθανε.

Υ.Γ. Τα εύσημα στον φίλο Σταύρο που ενημερώθηκε αποβραδύς για την άφιξη αλλά λίγο κόντεψε να το χάσει την επομένη. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

την δημοσίευση απο την ΕΡΤ.

στο λιμάνι της Καβάλας, που αναμένει τον Ιούλιο την άφιξη 12 κρουαζιερόπλοιων.

Τι εγινε ρε παιδια(που ελεγε κι ο Παπαδοπουλος):confused:12 προσεγγισεις σε ενα μηνα η Καβαλα?Ειχε παντα τετοια κινηση απο cruise το καλοκαιρι η ειναι πρωτη φορα στα χρονικα?

ΥΓ.Θανο κανονισε να κατεβεις την επομενη βδομαδα,γιατι δεν βλεπω να σου κανει κανεις το χατιρι 12φορες:D

Link to comment
Share on other sites

Απόρησα και εγώ με το που το διάβασα είναι η αλήθεια. Δεν νομίζω να είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Συνήθως 12 κρουαζιερόπλοια δεν έρχόταν όλο το καλοκαίρι. Έτσι ξαφνικά τι συνέβει δεν ξέρω. Υποψιάζομαι η αύξηση οφείλεται κυρίως στην τάση που επικρατεί τελευταία, των θρησκευτικών εκδρομών. Υπάρχουν απο τον Μάιο τέτοιες εκδρομές όπως "στα βήματα του Αποστόλου Παύλου" και άλλα παρεμφερή θέματα. Περιμένω επιβεβαίωση και κανένα άλλο έντυπο της Καβάλας αν όντως ισχύει αυτό το νούμερο.

Να είμαι την επόμενη βδομάδα παρών λίγο δύσκολο αφου θα βρίσκομαι -9 time zones μακρυά και θα αποθέτω φόρο τιμής στον Michael Jackson ;) Δυστυχώς η άφιξη μου στην Καβάλα θα είναι με την αναχώρηση του 12ου πλοίου :mad: Οι ανταποκριτές μου πάντως θα ενημερωθούν να είναι παρόντες. :D

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σχετικά με τις υποψίες μου ήρθε και η επιβεβαίωση απο την Εβδομη

Ως έτος Αποστόλου Παύλου, έχει αφιερώσει η καθολική εκκλησία και το Βατικανό το 2009. Στο πλαίσιο λοιπόν εορτασμού του έτους Αποστόλου Παύλου ο μονσινιόρ του Βατικανού Giamptruzzi Giacomo, βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Καβάλα.
Όπως είπε ο Γιάννης Πασχαλίδης το Βατικανό εκδίδει ένα περιοδικό με  ταξιδιωτικούς προορισμούς θρησκευτικού περιεχομένου. Έχουν καταφέρει φέτος να συμπεριληφθεί η Καβάλα..

Βέβαια το άρθρο μιλάει για εκδρομές μονοήμερες απο Θεσσαλονίκη, αλλά σε μερικά απο τα πλοία που έχουν έρθει μέχρι τώρα έχει γίνει μεγάλη προβολή στους επιβάτες παρουσιάζοντας την Καβάλα ως θρησκευτικό προορισμό και για αυτό την περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρίν λίγες μέρες βρέθηκε στο λιμάνι της Καβάλας το Aegean Pearl, ενώ σήμερα το πρωί ήταν σειρά του Corinthian II το οποίο αναχώρησε το μεσημέρι με προορισμο την Κωσταντινούπολη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Που είσαι NΗSOS XIOS να μας δεις... :D:p

Χθές 7/10 είχε προσέγγιση στο λιμάνι το ΜINERVA μεταφέροντας τουρίστες ώστε να βρεθούν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου για λίγες ώρες, ενώ σήμερα σειρά είχε το ARION.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Σαμοθράκη έφυγε το Joh(nnie) Gorthon έρχεται. Τις τελευταίες μέρες το πλόιο έχει δέσει στο επιβατικό λιμάνι όπου σύμφωνα με το kavalanet.gr ο ναυλωτής του πλοίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Το πλοίο θα πήγαινε να φορτώσει λίπασμα απο το ιδιόκτητο λιμάνι της ΒΦΛ. Μια φωτογραφία και απο marinetraffic. Να δούμε σε πόσο καιρό θα ανοίξει και πάλι η θέα. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Την περίοδο του Πάσχα οι δύο τακτικοί πελάτες στο λιμάνι της Καβάλας ήταν ο Θεόφιλος και ο Ταξιάρχης, πλην του Aqua που το πρόλαβα να του ρίξω μια γρήγορη ματιά. Ευχαριστώ ΣΕΙΡΙΕ για την υποστήριξη, αλλά δεν είχα σκοπό να το ταξιδέψω απλά να το "μπανίσω" :D

Ο Θεόφιλος αραγμένος Παρασκευή μεσημέρι στη γνωστή γωνία για τα πλοία της ΝΕΛ. Μια πιο κοντινή ματιά στη πλώρη αλλά και μια πιο μακρινή απο την άκρη του λιμενοβραχίονα ο οποίος είναι ο ορισμός της ευθείας!

Απο την άλλη, ο Ταξιάρχης σούβλισε στην Καβάλα το κατσικάκι Λεκάνης και στις επόμενες επισκέψεις του έπερνε ανοιχτά τις στροφές λόγω φουσκώματος.

Για το τέλος, ένα βίντεο της

. Να με συγχωρείτε για τα κουνήματα της κάμερας αλλά ένας μούργος βάλθηκε να μου "λουστράρει" τα παπούτσια! :o Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Το Orient Queen σήμερα στο λιμάνι της Καβάλας. Καλή αρχή με τα κρουαζιερόπλοια για τη φετινή σεζόν. Να μας βλέπει ο NHSOS XIOS και να σκάει! :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...