Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 years later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Βύθιση του Ε/Γ-Τ/Ρ Δημήτριος ΙΙ στην Καρδάμαινα ν. Κω

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας Κω, πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοιοκτήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 7808, ότι βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα, όπου βρισκόταν ελλιμενισμένο σε κατάσταση αργίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Προσάραξη Φ/Γ 'ZEINA J στην Κω

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ ''ZEINA J'', σημαίας Καμπότζης, σε αμμώδη αβαθή σε κοντινή απόσταση από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ'' βόρεια της ν. Κω, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα El-arish Αιγύπτου προς λιμένα Gemlik Τουρκίας, έμφορτο με 6.400 Μ.Τ. πυριτικής άμμου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε από ξηράς υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος, όλοι αλλοδαποί. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ρυμουλκά της περιοχής προκειμένου συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν. Λίγες ώρες αργότερα, το ''ZEINA J'' αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και ακολούθως κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Κω, όπου αγκυροβόλησε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης από το ΥΕΝ για την προσάραξη Φ/Γ ''ZEINA J'' σημαίας Καμπότζης στην Κω
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Φ/Γ ''ZEINA J'' σημαίας Καμπότζης,απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Κω, το οποίο είχε προσαράξει την 04-04-2016 σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ΄΄ ν.Κω. 
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή Κ.Λ. Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις-αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας  (SOLAS-MLC 2006-LOAD LINE), και κώδικα ISM.
Από το Λιμεναρχείο Κω  κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' στην Κω

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου ν. Κω. Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε αβαθή και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή Λάμπης.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ'' Ν.Π. 8481 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή.

Το ''ALCATRAS'' παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS''  σημαίας Τουρκίας στην Κω

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω γνωρίζεται ότι, κλιμάκιο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω το οποίο επιβιβάστηκε επί του ανωτέρω πλοίου, διενέργησε τους απαραίτητους ελέγχους από τους οποίους δεν  διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το πλήρωμα του πλοίου ήταν συνεργάσιμο ευχαριστώντας την οικεία Λιμενική Αρχή και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις μέχρι τώρα ενέργειες και την εν γένει συνδρομή.
Επίσης, ελέχθησαν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων η οποία αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα ενώ δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων – λιπαντικών.
Περαιτέρω, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Κω ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο να επιτευχθεί η αποκόλληση του πλοίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή καθ' όλο το εικοσιτετράωρο ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνέχεια ενημέρωσης από το ΥΕΝ για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, επετεύχθη η αποκόλληση και επανάπλευση του πλοίου, με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών, ενώ στη συνέχεια το ''ALCATRAS'' αγκυροβόλησε ασφαλώς πλησίον του σημείου της προσάραξης.

Το καταδυτικό, το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων που αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα, τελεί υπό απαγόρευση απόπλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή από ξηράς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης από το ΥΕΝ για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω, γνωρίζεται ότι,  μεσημβρινές ώρες χθες, μετά από διαπίστωση προσωρινής στεγανοποίησης ρηγμάτων του πλοίου και μετά από έλεγχο-επιθεώρησή του από αρμόδιο εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή, το πλοίο απέπλευσε για ένα μεμονωμένο πλου από Κω για Αλικαρνασσό Τουρκίας.

Ενώ χθες είχαμε νέα προσάραξη του Φ/Γ Ibrahim Simsek στην Κω

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αμμόγλωσσας ν. Κω. 

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι  Φ/Γ πλοίο με όνομα ''IBRAHIM SIMSEK'' σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε απόσταση περίπου 0,65 ν.μ. από την Άκρα Σκανδαρίου Κω. 

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν Τουρκίας μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου, επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

  Το ''IBRAHIM SIMSEK'' αποκολλήθηκε από το σημείο της προσάραξης με ιδία μέσα, χωρίς να ζητήσει συνδρομή, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε προς Αλικαρνασσό Τουρκίας.

Από το περιστατικό και σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ένα πρωτοποριακό, εντυπωσιακό και συναρπαστικό, σκάφος το οποίο μας υπόσχεται μοναδικά ταξίδια εξερεύνησης του υποβρύχιου περίγυρου της Κω  βρίσκεται ήδη στο νησί. Πρόκειται για το νέο πρωτότυπο ημιυποβρύχιο σκάφος, SEA Explorer Submarine της οικογένειας Κουλιανού. Το «Leonidas» θα ελλιμενίζεται στο εσωτερικό λιμάνι μπροστά από το Δημαρχείο Κω και θα πραγματοποιεί βραδινές εκδρομές, διαθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία (μπαρ, σέρβις, υποβρύχιες κάμερες κλπ) για μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδρομική περιπέτεια, ενώ θα διατίθεται και για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 21/7/2017 at 5:21 PM, proud_ionian said:

προσωρινη λυση για την ακτοπλοϊκη συνδεση της ΚΩ, ειναι η προσεγγιση των πλοιων απο πειραια στην Κεφαλο.

 

On 21/7/2017 at 7:32 PM, polmyt said:

Εδεσε πριν λιγο.Ισα που πρεπει να χωραει σε αυτή τη μικρη προβλητα

Ας δούμε φωτογραφίες από τη πρώτη προσέγγιση του Blue Star 2 στο λιμάνι της Κεφάλου Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από ψηλά με drone είναι του κ. Σωτήρη Χριστοδούλου και οι υπόλοιπες (όπως και το βίντεο) από τον κ.  Μιχάλη Παπαποστόλου

20227042_1694404510569634_1132564529_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παρά το γεγονός ότι το λιμάνι καταστράφηκε το Celestyal Nefeli ήρθε χθες στη Κω

Quote

Μια «ευχάριστη έκπληξη» αντίκρισαν οι Κώοι το πρωί της Τετάρτης, αφού μετά από ημέρες, είδαν πλοίο στο λιμάνι του νησιού (στα ανοιχτά, εννοείται, αφού το λιμάνι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές) και μάλιστα κρουαζιερόπλοιο. Πρόκειται για το «Celestyal Nefeli», το οποίο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Python Tours (το οποίο και το πρακτορεύει), όχι μόνο δεν απέφυγε να προσεγγίσει το νησί μας, αλλά και δέχτηκε να ρίξει άγκυρα στα ανοιχτά και να βγάλει τους 700 περίπου επιβάτες του στη στεριά, με βοηθητικές λέμβους.

Προερχόμενο από το Τσεσμέ και με επόμενο σταθμό τη Χίο, το κρουαζιερόπλοιο έδωσε μια ακόμα νότα αισιοδοξίας στην τουριστική Κω. Για την άμεση ανταπόκρισή τους σε όλα όσα χρειάστηκαν προκειμένου να έρθει το κρουαζιερόπλοιο στην Κω, ο ιδιοκτήτης του Python Tours, Παναγιώτης Τζαμάλης, ευχαρίστησε τόσο την εταιρεία ιδιοκτησίας του πλοίου, όσο και το Δήμο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κράτηση του Μ/Υ H Temel στην Κω στις 20/08/17

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Μ/Υ ''H-TEMEL'' σημαίας Τουρκίας, από τη Λιμενική Αρχή Κω.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLASLOAD LINE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).
Από το Λιμεναρχείο Κω κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Προσάραξη του Φ/Γ Von Perle στην Κω

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης  σε αμμώδη αβαθή του Φ/Γ “VON PERLE”  σημαίας COOK ISLANDS,    με πλήρωμα οκτώ (08) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Reni Ουκρανίας  με τελικό προορισμό την Κύπρο,  έμφορτο με 3.300 Μ3   καλαμπόκι.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και  δύο (02) Ρ/Κ πλοία, ενώ από ξηράς έσπευσε ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε διενεργούμενη υποβρύχια αυτοψία από ιδιώτη δύτη δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος,  ούτε η εισροή υδάτων .

Το “VON PERLE” μεσημβρινές ώρες σήμερα, αποκολλήθηκε ασφαλώς με την συνδρομή του Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481 και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο ν. Κω. 

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του “VOR PERLE” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...