Jump to content
Shipfriends

Superfast II (IMO 9458511)


Recommended Posts

Μαλιστα....Την Κυριακη κατεβηκα απ το OLYMPIA PALACE και παρατηρουσα το συγκεκριμενο 'κουφαρι' και υπεθετα πως θα γινονταν ενα αλλο λαχανι κατασκευασμα:D Μου εκανε εντυπωση παντως,πως επιπλεει αφου στην ουσια η γαστρα του ειναι πλυμμηρισμενη με νερο.Αυτα βεβαια τα ξερουν οι ναυπηγοι καλυτερα...Ωραια θα εχουμε φωτορεπορταζ τους επομενους μηνες για την προοδο των εργασιων!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γνωριζει κανεις γιατι διαλεξαν να ναυπηγησουν το αδελφακι στα FINCANTIERI της Αncona? Το κοστος ναυπηγησης ειναι το ιδιο (56,2 εκατομυρια ευρω) αρα μηπως θα εχουν συντομοτερο χρονο παραδοσης?Ειναι το πρωτο της σειρας που δεν θα βγει απο τα nuovi cantieri di Apuania νομιζω αν και ο σουηδος και το shippax αναφερουν αυτα ως τα κατασκευαστικα ναυπηγεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειναι φιλε marittimo.Στις φωτο των 94867&George φαινεται το πρωτο κατασκευασμενο κομματι του πλοιου και συγκεκριμενα αυτο που φαινεται στην παρακατω φωτο(χτεσινη του proud).;)

post-709-128326976767_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ελεγα και εγω πως θα σας το φωτογραφιζα απο κοντα αλλα ατυχησα:( Το πρωτο κατασκευασμενο κομματι(που εχουμε δει στις φωτο)εχει επιστρεψει μεσα στα ναυπηγεια ωστε(λογικα)να προστεθει το αμεσως επομενο...Σε αυτην την φωτο φαινεται αμυδρα το,ασπρο πλεον,υπο κατασκευη sfII.

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 6 μερες,εχουν προσθεσει ολα τα ντεκ των επιβατων.Ελπιζω να ειναι αυτο το πλοιο και να μην κανω καποιο τραγικο λαθος:o.Δυστυχως 2megapixel φτιαχνουν την παρακατω 'ενημερωτικη' φωτο...

post-709-128326977069_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα Fincantieri βρίσκεται σε εξέληξη η ναυπήγηση του κρουαζιερόπλοιου SILVER SPIRIT της Silversea Cruises. Εδώ και επίσημα από το site των ναυπηγείων.

Όσο γι'αυτό που όλοι περιμέναμε, δηλαδή το SUPERFAST II, δυστυχώς την πατήσαμεν! Δεν υπάρχει ίχνος του βαποριού στην Ancona. Τώρα το που ναυπηγείται δεν μπορώ να το ξέρω.

Και φυσικα οπως καταλαβατε,οι παραπανω φωτο που εχω βαλει ειναι του 'κουφαριου' του SILVER SPIRIT οπως μας ενημερωσε και ο George..

Οσο για το SUPERFAST II,ναι μεν αγνοειται η τυχη του,αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχει μεταφερθει στα nuovi cantieri di Apuania οπου εκει θα τελειωσει και η ναυπηγηση του.Οπως διαβασα στον ιταλικο κυβερνοχωρο,τα ναυπηγεια στην Apuania εχουν τεραστιο προβλημα χωρου αφου διαθετουν μονο μια δεξαμενη.Ετσι ολα τα πλοια της σειρας grimaldi κατασκευαζονται 6 μηνες στην δεξαμενη και μετα τους αλλους 6 στο λιμανι.Επισης προχωρανε κομματι κομματι,και μαλιστα ενα μερος του SUPERFAST I κατασκευαστηκε στο castel mare di Stabia της Fincantieri και μετα μεταφερθηκε στην Carrara για να τελειωσει.Αρα αναμενουμε νεα απο το ιταλικο ναυπηγειο(που ακομα εχει μεινει στην τελετη παραδοσης του Ι).

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε NHSOS XIOS στις 11-10-08 εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο το κουφάρι στο ναυπηγείο στην Αγκώνα ανήκε στο υπό ναυπήγηση SUPERFAST II. Οι αμφιβολίες μου στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι το ναυπηγείο στην Αγκώνα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε με ημερομηνία 9-1-08 μιλούσε για έναρξη ναυπήγησης του κρουαζιεροπλοίου SILVER SPIRIT και για καμιά άλλη ναυπήγηση ενόψει.

Link to comment
Share on other sites

Aυτά τα δελτίο τύπου φίλε maritimo υπάρχουν κάπου στο διαδύκτιο; Μήπως και μπορέσουμε να βρούμε από εκεί κάποια άκρη σχετικά με το SUPERFAST II.

Πάντως παρατηρώντας ξανά τις φωτο στα πρώτα ποστ κι εγώ είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το βαπόρι μας το οποίο όμως κουφάρι δεν υπάρχει πλέον πουθενά στο ναυπηγείο. Μάλλον το ρυμουλκύσανε κάπου.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό αν το δελτίο τύπου εκδόθηκε 9/1/2008 σίγουρα η κατασκευή του πλοίου θα έπρεπε να είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο τον Σεπτέμβρη που βγήκαν οι φώτο οπότε δεν μιλάει για το εν λόγω κουφάρι.

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικα οπως καταλαβατε,οι παραπανω φωτο που εχω βαλει ειναι του 'κουφαριου' του SILVER SPIRIT οπως μας ενημερωσε και ο George..

Φιλε marittimo μιλουσα για τις φωτο που εβαλα εγω και σας ελεγα 'να η προοδος των εργασιων του SFII '

Οι φωτο των 94867&George δεν χωραει καμια αμφιβολια πως ειναι του SUPERFAST II,αρκει να προσεξει κανεις το κομματι που εχω επισημανει και παραπανω.Κι οπως ανεφερα 2 ποστ πριν,ναυπηγουνται σε κομματια και μετα τα πανε στην Carrarα για να ολοκληρωθουν.

Απο κει και περα,το δελτιο τυπου που πιθανον σε μπερδεψε,ειναι αυτο εδω και ξεκιναει με την φραση '' Σημερα κοπηκε η πρωτη λαμαρινα που θα χρησιμοποιηθει για το 'χτισιμο' του καιν.κρουαζιεροπλοιου μπλα μπλα μπλα...'' Αν δεις ομως αυτη την φωτο στην δεξαμενη ειναι το SUPERSTAR ενω στον χωρο των ναυπηγειων ξεκιναει η ανεγερση ενος αλλου πλοιου.Θελω να πω,πως οτι ειναι στην δεξαμενη,δεν σημαινει οτι χτιζεται αποκλειστικα μονο αυτο.

Τωρα γιατι τα ναυπηγεια δεν ανεφεραν τιποτα για την δημιουργια ενος κομματιου του SFII,δεν το ξερω,ισως επειδη δεν θα τελειωσουν τα ιδια το πλοιο η ισως επειδη δεν θελουν να κανουν διαφημιση στα αλλα cantieri:o

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχομενε(χιωτικο) κανα νεο για το υποκατασκευη πλοιο:confused: Που ειναι,αν 'χτιζεται',σε ποιο σταδιο βρισκεται...Ειχα διαβασει προσφατα στο διαδικτυο πως τα ναυπηγεια της Apuania αντιμετωπιζουν οικονομικες δυσκολιες και μαλιστα ηταν προς συζητηση η αγορα τους απο τα Fincantieri αλλα κατι τετοιο δεν εγινε.Αν κρινω δε απ το site τους μαλλον το κλεισανε το μαγαζι:D(εχουν μεινει ακομα στην τελετη παραδοσης του SUPERFAST I).

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μαλλον το βρηκαμε:D η τελοσπαντων ενα κομματι απο αυτο:P.Προς το παρον με καθε επιφυλαξη,το μερος του πλοιου π εχουμε δει στις παραπανω φωτο η μπορει και αλλο,ειναι παραδιπλα απ το CRUISE EUROPA και τον Μαρτιο θα το πανε Apuania.Ισως αυριο να το σιγουρεψουμε φωτογραφικως;)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο σημαινει οτι λογω της κρισης θα καθυστερησει κι αλλο η παραδοση? Η θα προλαβει ναι ειναι εδω το Σεπτεμβρη. Αν η φωτο ειναι προσφατη και οχι καμια ξεχασμενη χλωμο το βλεπω.

Link to comment
Share on other sites

Η φωτο ειναι 3ημερων.Αν σκεφτουμε πως το SUPERFAST I καθελκυστηκε μεσα Ιουνιου και παραδοθηκε τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη(αν θυμαμαι καλα),τοτε ισως κ αυτο προλαβαινει.Οπως γραφω παραπανω,τον Μαρτιο θα παει Apuania,οποτε(αν εχουν κ αλλα κομματια ετοιμα)ισως να το προλαβουν...

Link to comment
Share on other sites

για να αποτοξινωθούμε από το overdose του CRUISE EUROPA.:P

....ας δουμε απο πιο κοντα το περιφημο κουφαρι(κομματι του hull 1242).

Μου εκανε εντυπωση παντως,πως επιπλεει αφου στην ουσια η γαστρα του ειναι πλυμμηρισμενη με νερο.

post-709-128326978875_thumb.jpg

post-709-128326978878_thumb.jpg

post-709-12832697888_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
τα ναυπηγεια στην Apuania εχουν τεραστιο προβλημα χωρου αφου διαθετουν μονο μια δεξαμενη.Ετσι ολα τα πλοια της σειρας grimaldi κατασκευαζονται 6 μηνες στην δεξαμενη και μετα τους αλλους 6 στο λιμανι.

Οπως αναφερω κ παραπανω,ο πιθανοτερος λογος,που τελικα δεν εχει αρχισει ακομα η κατασκευη του ΙΙ ειναι ο περιορισμενος χωρος των ναυπηγειων.Ηδη υπαρχουν 2 πλοια υπο κατασκευη εκει(FENICIA-EGIZIA),οποτε μολις και το δευτερο εγκαταληψει την δεξαμενη θα ανεβουν τα κομματακια:Dτου ΙΙ για συναρμολογηση:P(λογικα,παντα...).

Link to comment
Share on other sites

Τα δυο πλοια που φαινονται στην παραπανω φωτο εχουν κατασκευαστει απο το 1989:o,η φωτο ειναι παλια δηλαδη...Παρολαυτα,το νοημα ειναι το ιδιο,στην θεση τους υπαρχει το LISCO MAXIMAπου τελη Μαρτιου-αρχες Απριλιου θα πεσει απο την δεξαμενη κ θα αρχισει τα δοκιμαστικα.Γιαυτο,οπως εχει αναφερθει παραπανω,το κομματι του FAST II που ειναι στα ναυπηγεια της Stabia,θα ανεβει τον Μαρτιο στην Apuania,ωστε να ξεκινησει η ναυπηγηση.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικα το ενστικτο μου με οδηγησε σωστα:) Βλεπετε στο AIS δεν φαινεται τιποτα οποτε βρεθηκαμε σημερα στα nuovi cantieri di Apuania για να δουμε απο κοντα τι γινεται.Το 'αδερφο' LISCO MAXIMA εχει πεσει απο την δεξαμενη και φαινεται να ειναι ετοιμο.Σχεδον διπλα του,το περιφημο κομματι του ΙΙ που(οπως μας ενημερωσαν απο την Stabia)εφτασε προχτες!

Εκεινα ομως που δεν μπορουσαν να φωτογραφηθουν,ειναι 2 αλλα κομματια μεσα στην δεξαμενη,που προχωρουν γοργα.Υπολογιζω(με βαση το Ι)οτι το Σεμπτεμβριο θα παραδοθει.Οσο για την καθελκυση...οταν μαθουμε ποτε θα γινει,θα προσπαθησουμε να ειμαστε παρον:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...