Jump to content
Shipfriends

Κυκλάδες (IMO 7014581)


che

Recommended Posts

Η συλλεκτική φωτογραφία του Νάξος δίνει θέση σε φλας μπακ που μας μεταφέρει σε εποχές που συναρπάζουν για τον ροκ εν ρολ χαρακτήρα της ακτοπλοΐας μας. Είμαστε στα 1974 και το ΚΥΚΛΑΔΕΣ ξεχειλίζει από σέβεντις ροκάδες :P με τα παντελόνια καμπάνες να δίνουν ψυχεδελικό ρεσιτάλ στο πρυμνιό ρεμέτζο του Μορφονιού. Το απόσπασμα που παραθέτω ξεκινάει με το ρεμέτζο στην Πάρο, αλλά υπάρχουν ροκ εν ρολ καλούδια από όλο το ταξίδι εν πλω από Πειραιά για Νάξο καθώς και εικόνες από τον

και τη
.

Edited by sasha
Link to comment
Share on other sites

Και από τον καπετάν-Γιάννη στη γέφυρα του "Εξπρες Δανάη" που σκαλίζει ένα ξύλινο καραβάκι και τις ροκ σκηνές του "Μορφονιού, ας πάμε σε μια φωτογραφία που μοιάζει λίγο με πίνακα ζωγραφικής.

Το "Εξπρές Δανάη" στην Ύδρα το φθινόπωρο του 1998.

Μέσα στο υπέροχο σκηνικό της Ύδρας, το πλοίο μοιάζει σαν να έρχεται από μια άλλη εποχή.

Το πλοίο, μάλιστα, πλαγιοδετεί και χρησιμοποιεί ένα πλαϊνό μπαρακαρίζο.

Πάντα, το "Κυκλάδες" ήταν από μόνο του λίγο Rock. Είτε γιατί έκανε αυτό το απίστευτο δρομολόγιο της άγονης μέχρι την Αλεξανδρούπολη, είτε γιατί ταξίδεψε για χρόνια με τον μοναδικό "Νηρέα", είτε γιατί φαινόταν λίγο παράταιρο σε σχέση με τα άλλα πλοία, το "Κυκλάδες ήταν πάντα λίγο διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα πλοία.

Ένα πλοίο με μια δική του μοναδική ταυτότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Πάντοτε πολύ συμπαθητικό και χαρακτηριστικό πλοίο, έχει σίγουρα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον. Το θυμόμαστε εδώ σε μια κάρτα εποχής από τη Νάξο ενώ προσπαθεί να κάνει άπαρση αγκύρας(υποθέτω).

Link to comment
Share on other sites

ειναι εν ζωη το πλοιο;

 

(ΥΓ: πες να βιραρει συντροφε, να γεμισει το στομα σου και τα αυτια μας:). αυτο το "να κανει απαρση αγκυρας", θυμιζει ποδοσφαιρικη μεταδοση επι... επαναστασεως. Λακτιζει την σφαιραν.:P)

Link to comment
Share on other sites

Το Erke είναι ακόμα ζωντανό!! Το πλοίο τελευταία δούλευε στη γραμμή Zonguldak-Trabzon στη Τουρκία (μέχρι τον Μάρτιο). Το τελευταίο διάστημα είναι δεμένο στο Trabzon και τελευταίο στίγμα του είναι πριν 9 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Χθες το πρωί το Erke βγήκε στη παραλία του Αλιαγα!! Έφτασε το τέλος του Κυκλάδες, ενός μικρού ιστορικού σκάφους της Ελλάδας που είχε γυρίσει σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου (εκτός Σποράδες)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...

Τοσα εχουμε πει για το πλοιο ,αλλα σαν ΚΥΚΛΑΔΕΣ δεν το εχουμε στην gallery

Να το δουμε λοιπον σε μια σπανια και συλλεκτικη φωτογραφια εν πλω καπου στο Αιγαιο ,με τα σινιαλα των Αγαπητων

Αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να δεχτηκε ποτε καποιου ειδους μετασκευη και κρατησε μεχρι το τελος του την αρχικη του μορφη

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο είχε καμπίνες για το πλήρωμα κάτω από το γκαράζ.  Νομίζω όταν έγινε Εξπρες Δαναη πρέπει να είχε γίνει εκεί κάτω κάποια αλλαγή. Κατά τ'άλλα δεν άλλαξε τίποτα 

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στο πλοίο (νομίζω όταν μετονομάστηκε σε Μεθόδια από Εξπρές Ευβοϊκός), σε αυτήν την φωτογραφία το βλέπουμε στην αρχική του μορφή, ενώ σε αυτήν φαίνεται πως οι επιβατικοί καταπέλτες έχουν καταργηθεί και στα σημεία που είναι τα όκια αρχικά ήταν απλά ρέλια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...