Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν ξέρω αν του χρόνου θα είναι στη Σάμη, πάντως φέτος είναι η 5η σεζόν στη γραμμή και νομίζω ότι φέτος τόσο το κατευθείαν Τήνο όσο και η Νάξος θα δουλέψουν καλά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι φήμες για το πλοίο είναι έντονες είτε για Αιγαίο (λίγο πιο Βόρεια) είτε για Ιόνιο, ας έχουμε και κατά νου ότι η τιμή του πλοίου είναι αρκετά τσιμπημένη και φρενάρει τις όποιες βλέψεις! 

Link to comment
Share on other sites

Επιστροφή από τα νησιά με το Αικατερίνη. Το πλοίο ήταν γεμάτο, με καρέκλες στους διαδρόμους κλπ, θυμίζοντας Ιθάκη στις δόξες του. Η κατάσταση αυτή βέβαια ισχύει και στο Θεολόγο όταν έχει κόσμο. Είναι κρίμα γιατί κατά τα άλλα το πλοίο είναι συμπαθές. Από καιρό δεν είχε σχεδόν τίποτα παρόλα αυτά το ελάχιστο swell στο Καβοντορο ήταν αισθητό. Από ταχύτητα σταθερά στα 19+ το πλοίο ήταν καθαρό και περιποιημένο και το πλήρωμα βοηθούσε όπου χρειάζονταν ειδικά στο να βρει ο κόσμος να κάτσει. Επίσης εντύπωση μου έκανε η μανούβρα στην Τήνο μέσα στη λεκάνη του λιμανιού ενώ ήταν δεμένο το highspeed. Γενικά όλες τις μέρες που το παρατηρούσα γύρναγε μέσα στο λιμάνι και όχι απέξω και μετά ανάποδα όπως έκανε τις περασμένες χρονιές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κατι πρεπει να ψιλοτρεχει με το βαπορακι...Απο τις 0905 πλεει με ταχυτητες μεταξυ 14,5 και 15,2 μεχρι ατην την στιγμη (1039)....μακαρι κατι προσωρινο να ειναι

Update.  Το fast ferries andros  το περιμενει στην Τηνο να παρει τον κοσμο του

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Ναι σίγουρα κάτι υπάρχει. Αυτή την ώρα επιβάτες και οχήματα μετεπιβιβάζονται στο FF Άνδρος το οποίο παραμένει στην Τήνο. Να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει μέχρι Νάξο;  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αρχες Σεπτεμβρη με ένα 7-8 στον Τσικνια και το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π ερχεται για Μυκονο τρώγοντας μπολικο νερο και κανοντας τις αναλογες βουτιες.

Μας χαρισε όμως μια αριστερη στροφη πριν δεσει και φυγει για Ναξο

large.57f685fde365f_EkateriniP02_09_16My

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Το Αικατερίνη Π αναμένεται να δεξαμενιστεί στη μικρή δεξαμενή του Περάματος από τις 24/03/17 έως 28/03/17. Ενώ αρχικά είχα ακούσει ότι θα πάει στη Χαλκίδα για το δεξαμενισμό του αλλά φαίνεται άλλαξαν γνώμη, μετά το τελευταίο αλαλούμ με το πρόγραμμα των δεξαμενισμών του ναυπηγείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.'' Ν.Π. 10668, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Τήνο – Μύκονο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Μυκόνου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εκατόν τριάντα πέντε (135) επιβάτες, δώδεκα (12) Ι.Χ.Ε οχήματα και ένα (01) δίκυκλο, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ επρόκειτο να επιβιβαστούν σαράντα επτά (47) άτομα, οι οποίοι προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.” Ν.Π. 11479.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ταξιδεψα το προηγουμενο Σαββατο με το πλοιο.

Καταρχήν να πουμε ότι λογω της κινησης στη Ραφηνα αργησαμε να φυγουμε περιπου 25 λεπτα,οπως και τα υπολοιπα πρωινα δρομολογια

Το πλοιο είναι αρκετα ομορφο και φωτεινο εσωτερικα ακολουθοντας τους χρωματισμούς των υπολοιπων πλοιων του Παναγιωτακη.Οι εσωτερικοι του χωροι βρίσκονται σε δυο deck(deck 6 και deck7) αν και στην πραγματικοτητα στο deck 7 βρισκεται μονο ένα μικρο σαλονι με αεροπορικες.Ας δουμε και το deck plan για να εχουμε μια ιδεα

Στο deck 7 βρισκεται όπως ειπαμε ένα μικρο σαλονι με αεροπορικες θεσεις ενώ το υπολοιπο deck είναι το ανοιχτο καταστρωμα με ένα μπαρ και αρκετες θεσεις

Στο deck 6 στην πλωρη βρισκεται η διακεκριμενη θεση.Οπως και στα υπολοιπα πλοια καταλαμβανει ολο το πλατος του πλοιου και είναι αρκετα μικρη.Παρολαυτα είναι ανετη και για να πω την αληθεια δεν ξερω αν χρειαζεται να είναι και μεγαλυτερη μιας και δεν ηταν τελειως γεματη αν και το δρομολογιο ειχε αρκετο κοσμο.

Πισω από την διακεκριμενη θεση αριστερα και δεξια υπαρχουν αεροπορικες θεσεις σε καφε χρωμα ,ενώ στο κεντρο εχει καποια τραπεζακια με καρεκλες.Πηγαινοντας προς τα πισω υπαρχει ένα μεγαλο σαλονι το οποιο φτανει μεχρι την πρυμη στο κεντρο του οποιου βρισκεται το κεντρικο μπαρ του πλοιου.Για να καταλάβουμε το τι δουλεια εχει πεσει στο πλοιο εσωτερικα αξιζει να δουμε πως ηταν ο ιδιος χωρος το 2010 όταν το πλοιο εκανε ακομα Ηγουμενιτσα - Κερκυρα

Στο ταξιδι είχαμε ένα αερακι 5-6 το πολύ και για τα δεδομενα της θαλασσας που ειχε θεωρω ότι δικαιωνει οσους λενε ότι κουναει παραπανω από το μεσο ορο των υπολοιπων πλοιων της γραμμης.Προφανως δεν μιλαμε για κατι το τραγικο και ουσιαστικα δεν τοσο πολύ το κουνημα οσο ότι ειχε αρκετο κοπανημα το οποιο αν καθοσουν πλωρα ηταν αρκετα πιο εντονο.

To πληρωμα ηταν ευγενεστατο και πλοιο καθαρο σε ολους τους χωρους του παρα τον πολύ κοσμο που ειχε.Ειδικα οι τουαλέτες ηταν από τις πιο καθαρες που εχω δει σε πλοιο

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Αικατερίνη Π στην Ραφήνα στις 26/08/17 

Quote

Περιστατικό τραυματισμού 36χρονης επιβάτιδος σημειώθηκε απογευματινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στον λιμένα Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π'' Ν.Π. 10668 στην Ραφήνα, προερχόμενο από Μύκονο και Τήνο, κατά την διάρκεια αποβίβασης των επιβατών, τραυματίστηκε η ανωτέρω 36χρονη στον δεξί κρόταφό της, από ορμίδιο κάβου πρόσδεσης (ΒΙΛΑΪ), μετά από ρίψη του από την αριστερή πρυμναία πλευρά του πλοίου, προκειμένου το πλήρωμα να ενισχύσει τη σταθεροποίηση του πλοίου.

Άμεσα από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας εκλήθη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου παρείχαν πρώτες βοήθειες στην τραυματία. Στη συνέχεια η 36χρονη διεκομίσθη Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ''ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ'', έχοντας τις αισθήσεις τις.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...