Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για να δουμε τι θα δουμε, περσυ την ανοιξη το φτιαχνανε για να ξαναγινει καλο μετα το 2004, αλλα πριν καν τελειωσουν παρεδωσε το πνευμα. Τωρα θα το ξαναφτιαξουν.

Ειμαι περιεργος να δω εαν και αυτη τη φορα θα πανε να μπαλωσουν τις τρομερες υποδομες των προηγουμενων δεκαετιων ή θα περασει και απο καποιου το μυαλο οτι ισως πρεπει να κανουμε και υποδομη για το μελλον (καλα καλα αν αργησω φατε :)).

Εδω θα ειμαστε να το καμαρωσουμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με αφορμή το παραπάνω μήνυμα οι ρεπορτερς του shipfriends βρέθηκαν εκεί για να κάνουν αυτοψία :D

Πράγματι οι δυσαρέσκεια των κατοίκων είναι έντονη και εκφράζεται με ποικιλοτρόπως. Πολλά από αυτά που έπρεπε να γίνουν είναι ακόμα στα χαρτιά και πολλά από αυτά που έγιναν… τα έφαγε η θάλασσα… :mad:

Υ.Γ. Επειδή το link που έχει ανεβάσει ο aiolosii δεν ανοίγει πλέον (τα link της Ναυτεμπορικής δεν ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα), παραθέτω μέρος του σχετικού άρθρου.

Μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κέας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο προσήνεμος μόλος του Λιμένα Κέας επέστη σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία τις 22.01.2004. Η μελέτη αποκατάστασης του έργου συντάχθηκε από τον κ. Ρογκάν κατόπιν διαγωνισμού που έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ολοκληρώθηκε στις 24-9-2005. Μετά από διαγωνισμό που έλαβε χώρα στις 13-10-2005, το έργο με προϋπολογισμό 3.150.000 ευρώ ανατέθηκε στο μειοδότη και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών διαπιστώθηκε καθίζηση στο ακρομόλιο. Αμέσως οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ διενέργησαν έρευνα που περιελάμβανε υποβρύχια επιθεώρηση και ύφαλη βιντεοσκόπηση, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που την προκάλεσαν. Διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες ως προς τη θεμελίωση του ακρομολίου καθώς και ελλιπής θωράκισή του.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα Γεωτεχνική Έρευνα που εκπονήθηκε από την εξειδικευμένη σε γεωτεχνικά εταιρεία ενώ τον Μάιο του 2008 δόθηκε νέα εντολή του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για Εμπειρογνωμοσύνη από γεωτεχνικό Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τις συνθήκες ευστάθειας του υπόψη προσήνεμου μόλου. Με την εμπειρογνωμοσύνη αυτή διαπιστώθηκαν γεωτεχνικά δεδομένα τα όποια δεν είχαν ληφθεί υπόψη στην αρχική μελέτη και επομένως απαιτείτο η συμπλήρωσή της.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 6 years later...
  • 5 years later...

Γνωρίζουμε πληροφορίες σχετικά με ένα ναυάγιο,  που βρίσκεται ακριβώς στον Λιμενοβραχίονα του νησιου;

Ένα ακόμη που παρατήρησα είναι ότι έκαναν και γιόγκα στην από μέσα πλευρά του Λιμενοβραχίονα.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...