Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σήμερα είπα να κάνω με την οικογένεια την εκδρομή Ρόδο-Σύμη μέσω Πανορμίτη με ένα από τα ημερόπλοια που φεύγουν κάθε πρωί από Ρόδο. Σαν γνήσιος ShipFriend ήμουν φυσικά εξοπλισμένος με την φωτογραφική και το φορητό GPS μου.

Τρία ημερόπλοια κάνουν την εκδρομή, το Σύμη 2, το Σύμη (πρώην Ευτυχία) και το Νικόλαος Χ. Σήμερα πήγαμε με το Σύμη 2 διότι γυάλισε στο μάτι του μικρού το καταμαράν. Στην περιοχή είχε περίπου ένα 5αράκι. Μας κούνησε λίγο προς Πανορμίτη αλλα τίποτα το ιδιαίτερο! Το πλοιαράκι καθαρό και ευρύχωρο. Ταχύτητες γύρω στα 12.5 μιλάκια που από ότι μου είπε το πλήρωμα ήταν και σαφώς γρηγορότερο από πέρσι!!! 30 λεπτά μετά την αναχώρηση μας έριξε και μια ξεγυρισμένη κοντινή προσπέραση το Νικόλαος Χ.

Κοντά στη Σύμη μας προσπέρασε από πολύ ανοιχτά και το Blue Star που ανέβαινε προς Πειραιά

Αυτό που μου έκανε φοβερά αρνητική εντύπωση ήταν ότι μου είπαν ότι το ταξίδι θα διαρκούσε 1 ώρα και 30 λεπτά και αυτό έκανε κοντά 2 ώρες. Το χειρότερο όμως ήταν ότι μας είχαν πει ότι θα έχουμε 1 ώρα παραμονή στον Πανορμίτη και εμείς παραμείναμε μετα βίας 45 λεπτά. Είχε φτάσει και νωρίτερα το Νικόλαος, γέμισε με κόσμο το Μοναστήρι, τσατάλια τα νεύρα μας μέχρι να προλάβουμε να ανάψουμε κεράκι.

Από Πανορμίτη για Σύμη πάλι μας προσπέρασε το Νικόλαος Χ. Έφτασε νωρίτερα και έφυγε αργότερα από το Μοναστήρι. Ούτε επίτηδες να το έκανε. Που να μην είχαν και κοινοπραξία δηλαδή!

Αράζουμε Σύμη στις 12:55 και αναχωρούμε στις 15:45. 2 ώρες και 50 λεπτά παραμονή δηλαδή. Το πρωί πριν φύγουμε μας είχαν πει 3 ώρες γεμάτες. Δεν είναι τα 10 λεπτά αλλά δε θέλω να με κοροϊδεύουν κιόλας. Ρώτησα κάποιον του πληρώματος γιατί αφού φτάσαμε καθυστερημένοι δεν προσάρμοζαν ανάλογα τον χρόνο παραμονής και μου απάντησε ότι δεν μπορούσαν γιατι το πλοίο ήταν δρομολογημένο. Εντάξει δε λέω, να τηρεί τα ωράρια του αλλα να μας ενημερώνουν ότι παραμένει λιγότερο στη Σύμη λόγω σφιχτού προγράμματος. Γιατί να μην είχα πάει με το Νικόλαος Χ ή το Σύμη δηλαδή, που από ότι έμαθα δεν ήταν δρομολογημένα και έτσι παρέμεναν περισσότερο στο νησί?

Το Νικόλαος Χ πάλι έφυγε μετά από εμάς και πάλι μας προσπέρασε κοντά στη Ρόδο. Από ότι είδα στο GPS μου πρέπει να ανοίξαμε και δρόμο ελαφρώς όταν μας πλησίαζε.

Το άλλο Σαβ/κύριακο λέω να πάω Τήλο με το Sea Star. Θα υπάρξει εκτενές review του πλοίου και των προσπερασμάτων που σίγουρα θα κάνουμε! (στα 32 μιλάκια το βλέπω τώρα στο marinetraffic!)

Προσεχώς θα ανεβάσω τις photo που έβγαλα

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Είχε παει για την ετήσια του καθώς ξεκινάει δρομολόγια και θα καλυψει το κενό του Αίγλη. Βγήκε σε καρνάγιο στα Αμπελάκια Σαλαμινας και επειτα απο μια μικρη παραμονη στον Πειραια κατέβηκε Ρόδο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Σύμη ΙΙ αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια πάλι στις 06/04/09 από τη Ρόδο για Σύμη-Πανορμιτη (μια φορά την εβδομάδα στο ξεκίνημα). Τα δρομολόγια του μοιάζουν ότι προσπαθούν να αναπληρώσουν το δελφίνι Αίγλη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΥΜΗ ΙΙ» στη Σύμη

Πηγη: ΥΕΝ

Στον προβλήτα του λιμένα Σύμης προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΣΥΜΗ ΙΙ» Ν.Π. 9208, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό εσωκοίλωμα και εκδορές χρωμάτων 1,5 μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο, εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο * Πανορμίτη Σύμης * Σύμη με 143 επιβάτες.

Μετά από επιθεώρηση του εν λόγω πλοίου, επετράπη ο απόπλους προς συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του.

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω οτι το πλοίο ειναι δύσκολο στη μανούβρα του? Όλο βαθουλώματα ειναι η πρύμνη του απο οτι θυμάμαι.

ΥΓ: δεν το βλέπω στο ΑΙΣ...εξαφανίστηκε?!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ ΣΥΜΗ ΙΙ στη Ρόδο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 17:00, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΣΥΜΗ ΙΙ» Ν.Π. 9208, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύμη προς Ρόδο, για περιστατικό τραυματισμού 60χρονης που επέβαινε στο πλοίο.

Μετά τον κατάπλου στη Ρόδο η 60χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εξαφανισμένο ειναι το Συμη ΙΙ απο το μαντράκι της Ρόδου και γενικότερα απο τα δρομολόγια του απο τη Δευτέρα. Έχει αποσυρθεί σε παρακείμενο λιμάνι απο οτι βλέπω στο AIS και οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν οτι δεν θα εκτελέσει δρομολόγια μέχρι και την Παρασκευή. Τόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει που σταμάτησε αιφνιδίως στην καρδιά της τουριστικής περιόδου?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μηχανικο ήταν το πρόβλημα που κράτησε το Σύμη ΙΙ εκτός δρομολογίων για 1 εβδομάδα. Σήμερα Σάββατο, ακύρωσε εκ νέου το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Σύμη, επομένως η βλάβη δεν πρέπει να έχει αποκατασταθεί πλήρως. Το πλοίο ενώ κατέπλευσε στη Ρόδο προερχόμενο απο Σύμη, πρόσδεσε στο κεντρικό Λιμάνι και όχι στη μαρίνα Μαντράκι οπου ελλιμενίζεται συνήθως. Πολλά τα παράπονα απο τους επιβάτες αφού δεν υπήρξε έγκαιρη ειδοποίηση ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό αρκετά νωρίτερα. Καμία μέριμνα απο την εταιρία για προώθηση των επιβατών με άλλο πλοίο. Ας ελπίσουμε οτι δεν θα έχουμε επεισοδιακό καλοκαίρι!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι πλοιοκτήτες του πλοίου δημιουργούν προϋποθέσεις για επεισόδια στη γραμμή της Σύμης. Επιμένουν να δρομολογούν το Σύμη ΙΙ στη γραμμή το οποίο έχει συνεχώς προβλήματα.

Αντί να δρομολογήσουν το Αγ. Νεκτάριος για να εξυπηρετούν το νησί τους, προτιμούν να το έχουν στη γραμμή της Αίγινας που φυσικά είναι πιο προσοδοφόρα και να κάνουν μπαλώματα με το τραγικό Σύμη ΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

Με 10.5 κόμβους επέστρεφε σήμερα το Σύμη ΙΙ απο τη Σύμη. Τι να πεί κανείς για τις επισκευές των πλοίων της ΑΝΕΣ. Ελπίζω τουλάχιστον στα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας να δίνουν περισσότερη προσοχή! Απαράδεκτο το 2010 να κάνεις Σύμη-Ρόδο 2 μιση ώρες. Ευτυχώς που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια ταχύπλοα πλοία ανταγωνιστικών εταιρειών και μπορούν να μετακινούνται οι ντόπιοι αξιοπρεπώς.

Δεν μου κάνει εντύπωση που οι ίδιοι οι Συμιακοί γυρίζουν την πλάτη σιγά σιγά στην ίδια τους την εταιρεία!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

Κανονικά το Σύμη ΙΙ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει δρομολόγια, γιατί στο τελευταίο είχαν ζητήσει να μείνει εκτός δρομολογίων ως τις 10/01/11. Όταν το είδα στη Ρόδο στις 08/01/11 το πλοίο φαινόταν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμο. Ενώ πλησιάζουμε το τέλος Ιανουάριου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Γιατί άραγε???

Το πλοίο να πούμε ότι έχει κατασκευαστεί στο Ναυπηγείο του Γλυνου στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δεν θυμαμαι αν το εχουμε πει και πουθενα αλλου αλλα το ΣΥΜΗ ΙΙ δεν ταξιδεψε καθολου φετος το καλοκαιρι.Το πλοιο εμεινε δεμενο στο Μανδρακι και εξω απο αυτο ηταν ο παγκος που πουλαγε εισητηρια η ΑΝΕΣ για τη Συμη με τον ΠΡΩΤΕΑ.Το πλοιο ειχε φως ολο το βραδυ και οχι μονο την ωρα λειτουργιας του εκδοτηριου

Link to comment
Share on other sites

Είχε ρεύμα στο γκαράζ και στο σαλονάκι του πλοίου τα βράδια. Το υπαίθριο εκδοτήριο έξω από το πλοίο έπαιρνε ρεύμα από το πλοίο έτσι ώστε να εκδίδει τα εισιτήρια του Πρωτευς

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή λειτουργούσαν τίς Η/Μ τού πλοίου γιά να δίνουν ρεύμα στο κιόσκι;Γιατί δέν φρόντισαν οι υπεύθυνοι ώστε το κιόσκι να παίρνη ρεύμα από κάποιο στύλο τής ΔΕΗ ή άλλη επίγεια πηγή;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν είναι κιόσκι όπως έχουμε συνηθίσει στο Πειραιά να βλέπουμε!! Παρά ένα τραπέζι με ένα υπολογιστή και τον θερμικό εκτυπωτή. Όποτε μπορεί να έχουν μια γεννήτρια στο πλοίο και να δίνει ρεύμα στο εκδοτήριο αλλά και στο πλοίο

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δεν θυμαμαι αν το εχουμε πει και πουθενα αλλου αλλα το ΣΥΜΗ ΙΙ δεν ταξιδεψε καθολου φετος το καλοκαιρι.Το πλοιο εμεινε δεμενο στο Μανδρακι .....

Τι γίνεται με το καραβάκι ??? Και φέτος το καλοκαίρι σε απραξία ??? Δεμένο στο Μανδράκι εξακολουθεί να φαίνεται στο AIS και χωρίς κανένα καταγεγραμμένο ιστορικό δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Από ότι φαίνεται σε μια φωτογραφία στο Symi Greece γίνονται κάποιες εξωτερικές εργασίες στο Σύμη ΙΙ. Το Πάσχα που ήμουν στη Ρόδο το έβλεπα με αρκετά τρεξίματα εξωτερικά. Μήπως το ετοιμάζουν για να δουλέψει στη γραμμή Ρόδο Σύμη σαν τουριστικό τον Ιούλιο Αύγουστο, που υπάρχει ψωμί για όλους

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...