Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

14/04/2005
Καυγας το πρωι γυρω στις 10,30 στο λιμανι μεταξι λιμεναρχειου και Ro/Ro ΜΥΚΟΝΟΣ 2.Αιτια οι αλεπαληλες καθυστερησεις του ΜΥΚΟΝΟΣ στο λιμανι λογω των ακτοπλοικων.
Συγκεκριμενα το πρωι γυρω στις 7 και ενω το ΜΥΚΟΝΟΣ εμπαινε στο λιμανι το λιμεναρχειο του εδωσε εντολη να περιμενει γιατι εκεινη την ωρα εβγαινε το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ.
Η ωρα 10,30 και ενω το ΜΥΚΟΝΟΣ θελει να αναχωρησει το λιμεναρχειο τον ξανακαθυστερει για να μπει το B.S.Naxos.
Αποτελεσμα;Αγριος καυγας μεταξι του λιμεναρχειου και του πλοιαρχου του ΜΥΚΟΝΟΣ με αποτελεσμα ο Α/Φ της Παρου να ζητησει τα στοιχεια του πλοιαρχου προκειμενου να τον διωξει ποινικα για την ολη υποθεση.... :( :(

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα στις 12:20 μαζί με το HS2, μπήκε στο λιμάνι της Παροικιάς, όπου και έδεσε για 5' το Παναγία Θαλασσινή, προερχόμενο από Τήνο. Το τι άκουσα για το πλοίο δεν λέγεται.... 'Καιούριο Highspeed, Αίολος με κόκκινα, καινούριο του Παναγόπουλου' κ.λ.π....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σημερα στις 10,30 περιπου κατεπλευσε στην Παρο το Aegean Glory...

Επισης το Blue Star Paros ζητησε βοηθεια απο το λιμεναρχειο καθως ειχε πολυ κινηση για το λιμανι (περι τους 800 επιβατες)

Link to comment
Share on other sites

Πλακα-πλακα proud στο webcam ακρη αριστερα στην οθονη χτες το απογευμα φαινοταν μια ασυνηθιστη πλωρη. Φερνανδο, γνωριζεις το λογο αυτης της προσεγγισης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνωριζω.Και ειναι πολυ περιεργο γιατι και κανεις μεχρι στιγμης δεν ξερει... :confused::confused: Και ναι κε Περηφανε εκει ημουν οπως και καθε μερα τα τελευταια 23 χρονια...... :D Με καποια διαλειμματα βεβαιως... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστιχώς επιστρέφω για να σας ανακοινώσω ένα γεγονός στο λιμάνι της Πάρου κατα την άφιξη των πλοίων. Κατά τα λεγόμενα των επιβατών τα πλοία πλησίασαν σχεδόν στο ένα μέτρο :mad: (παράλογο). Κατά κάποιο τρόπο κόντρα σχετικά με το ποιός θα δέσει πρώτος. Στο λιμάνι ήταν δεμένο το Princessa Marissa και δώθηκε εντολη στο Δημητρούλα να πέσει στην 7 άλλα μετά άλλαξε γνώμη και ζήτησε την 2. Όπως έμπαινε το προσπέρασε το Blue star και πλησίασαν.... Οι επιβάτες του Blue star κάτεβηκαν και ζητούσαν το κεφάλι του πλοιάρχου (Αντώνης Βεντούρης). Μετά απο μία ώρα απέπλευσε απο το λιμάνι. περισότερα θα σας πώ αύριο

Link to comment
Share on other sites

Στο ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ καπετάνιος είναι ο Λευτέρης Καρυστινός.Επειδή από Πάρο έχω να περάσω από το 2002 η 7 είναι ο γαρμπής η τελος πάντων εκεί που παλιά τον λέγανε γαρμπή? :mad:

Link to comment
Share on other sites

μα καλα μυαλο δεν εχουν βαλει ακομη;

βραζιλιανε αλλη θεση δεν εχει η παρος; εγω θυμαμαι τρεις τουλαχιστον (περσυ περασα διερχομενος και το 2002 τελευταια φορα διακοπες.

αν θες δωσε και αλλες λεπτομερειες

Link to comment
Share on other sites

Παλιά είχαν 3 θέσεις δύο στο κεφάλι και μια στον γαρμπή.Τώρα με τήν καινούρια προβλήτα έχουν παραπάνω.

Αυτή η Πάρος ρε παιδί μου δεν μπορώ να καταλάβω καταραμένη είναι?

Ολα τα συμβάντα εκεί συμβαίνουν χώρια που δεν υπάρχουν πολλά βαπόρια που να μην έχουν περάσει αλώβητα από αυτρό το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Η 7 είναι στον νέο Ντόκο και όπως προανέφερα ειχαμε και το marissa οπότε ο γαρμπής ήταν κλειστός. Το blue star προσπέρασε χτές το Δημητρουλα καθώς το πρώτο είχε προταιρεότητα για να δέσει. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε λογικά σήμερα και στις ειδήσεις. Δυστιχως δεν έβαλαν απο οτι φαινεται και ουτε θα βάλουν μάλλον.

Proud τι λένε στην πάτρα για τον Αντώνη Βεντούρη? Ηταν και στο bridge.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τον Βεντούρη δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά από ότι ακουω από διαφορους συναδέλφους του πρόκειται για έναν πολύ καλό καπετάνιο και μια πολύ ευγενική παρουσία.

Τώρα η κακιά στιγμή έρχεται για όλους και θέλει προσοχή γιατί αυτή μπορεί να κοστίσει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Proud τι λένε στην πάτρα για τον Αντώνη Βεντούρη? Ηταν και στο bridge.

δεν εχω ιδια αντιληψη, χωρια που το bridge επιανε ηγουμενιτσα.

στην πατρα δεν εχω ακουσει κατι (γενικα με τα πληρωματα δεν εχω τις διασυνδεσεις που εχουν αλλοι συνταξιδιωτες μας) αλλα η εικονα που ειχα ειναι οτι προκειται για μετρημενο ανθρωπο.

το χτεσινο μαλλον με κανει να αλλαξω γνωμη

τελικα τα βαπορια "βρηκαν" μεταξυ τους ή οχι;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το θεμα ειναι απλο για να βγαλουμε μια ακρη και να καταλαβουμε τι συμβαινει.

Τα πλοια ,5 λεπτα πριν μπουν στο λιμανι ,ξαναδινουν αφιξη ουσιαστικα (το λεγομενο πενταλεπτο) στο οποιο καθοπριζεται η θεση που θα δεσει το πλοιο και βεβαια ενημερωνεται για την κινηση του λιμανιου ωστε να συννενοηθει με τυχον αλλα που βρισκονται μεσα...Χτες τα ΝΑΞΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ εδωσαν μαζι ουσιαστικα πενταλεπτο προηγουταν ομως το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ...Και δεν εχει τοση σημασια η θεση που θα πηγαινε το καθε πλοιο αλλα το οτι απο τη στιγμη που πρωτο ανακοινωνει το πενταλεπτο το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ,προηγειται και το ΝΑΞΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να κοψει ταχυτητα και να μπει στο λιμανι απο πισω του...

Οπως εξηγησα ομως το λιμεναρχειο ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ για την κινηση στο λιμανι και αυτο ΔΕΝ το εκανε με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Το ΝΑΞΟΣ προσπερασε το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ σαν αυτοκινητο σε ραλυ , τα πλοια παραλιγο να βρουν μεταξυ τους (για εναμισι μετρο τη γλυτωσαν) οι επιβατες του ΝΑΞΟΣ να πεφτουν σαν ντομινο αφου εχασαν την ισορροπια τους και φυσικα Ο ΧΑΜΟΣ μετα με τους επιβατες να οριονται , το λιμεναρχειο να προσπαθει να βγαλει ακρη και το πλοιο τελικα να αναχωρει με μια ωρα καθυστερηση....

Link to comment
Share on other sites

Εγω τον Αντωνη το Βεντουρη τον ξερω προσωπικα απο το 93 σαν ανθυποπλοιαρχο. Παντα ηταν συντηρητικος και προσεκτικοτατος στο ταξιδεμα του. Εχω βεβαια να τον δω περιπου ενα χρονο αλλα και περυσι που τον ειχα δει στο Παρος δε μου εκανε και καμια εντυπωση η αργη και προσεκτικοτατη μανουβρα του σε σημειο να σπασει νευρα μεχρι να δεσει. Φετος ομως πρεπει να ομολογησω οτι οσες φορες εχω δει το Ναξος στον Πειραια εκανε αρκετα γρηγορες και επικυνδυνες μανουβρες κοντα στα κρητικα η στο Φλαινγκ Κατ που ειναι εκει δεμενο. Μπροστα δεν ημουν αν και οπως εχουν ειπωθει τα πραματα επρεπε να περιμενει να τελειωσει το Δημητρουλα. Ειναι η πρωτη φορα που δινει δικαιωμα παντως. Απο Bridge, Horizon, Cesme και Sky εφυγε με τις καλυτερες εντυπωσεις... Τωρα το πως μεσα σε ενα χρονο απο συντηρητικουρα να γινεις κοντραδορος ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω

Link to comment
Share on other sites

Επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Πάρου, χθες το βράδυ, κατήγγειλαν στη Λιμενική Αρχή Πάρου ότι το ανωτέρω πλοίο προσπέρασε με ταχύτητα το προπορευόμενο Ε/Γ-ΟΓ πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» εντός του όρμου της Παροικίας Πάρου με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Μετά από εντολή Εισαγγελέα Πλημ/κών Σύρου διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή Πάρου κατά την τακτική διαδικασία, ενώ τα δύο πλοία συνέχισαν το δρομολόγιό τους.

http://egov.yen.gr/briefing/05-current_news/CurrentNews.2005-06-27.0917
Link to comment
Share on other sites

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, έτυχε να βρίσκομαι στο λιμάνι της Πάρου, όπου ενώ το Ροδάνθη βρισκόταν σε διαδικασία ανάποδα προκειμένου να δέσει στην 7 της Πάρου, το Blue Star Naxos περνούσε από την πλώρη του προκειμένου να δέσει στις παλιές προβλήτες. Προφανώς ο προβληματισμός ο δικός μου, σε συνέχεια του πρόσφατου γεγονότος παραμένει. Γιατί αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες οι εκάστοτε πλοίαρχοι ?? (τους οποίους τιμώ και σέβομαι). Μήπως τα δρομολόγιά τους βγαίνουν οριακά και αναγκάζονται σε τέτοιες κινήσεις??? Μήπως όμως υπερεκτιμούν ικανότητες προσωπικές και των πλοίων τους???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...