Jump to content
Shipfriends

ΕΚΟ 1 (IMO 9393943)


Recommended Posts

Στο προλιμενα το MAISTROS το νεo αποκτημα της Aegean στο στυλ του Ζεφυρου και του ΑΠΗΛΙΩΤΗ

 

______________________________

(ex-Μαΐστρος)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΝΕΟ υπερσύγχρονο δεξαμενόπλοιο-Ro/Ro «Μαΐστρος» παρέλαβε η Aegean, του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Η επίσημη τελετή εγκαινίων έγινε χθες το μεσημέρι, στην Ακτή Κανέλου, στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, με ανάδοχο τον υπουργό ΕΝΑΝΠ Γιώργο Βουλγαράκη παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και του υφυπουργού Πάνου Καμένου.

Εγκαινιάζοντας το πλοίο ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εμπορική ναυτιλία στην εθνική οικονομία, καθώς και στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησιωτικό χώρο του Αιγαίου και του Ιονίου η δρομολόγηση σύγχρονων δεξαμενοπλοίων RO/RO.

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αφού ευχαρίστησε το Γαλλικό Νηογνώμονα Bureau Veritas (BV) και την τράπεζα HSH Nord Bank, αναφέρθηκε περιληπτικά στο ιστορικό της ανάπτυξης της Aegean και στη σημασία που έχει για την ίδια την εταιρεία αλλά και για την αγορά καυσίμων των νησιών το εγχείρημα της παραγγελίας άλλων πέντε δεξαμενοπλοίων ro - ro ομοίων με το Μαΐστρος.

Το νεότευκτο πλοίο διπλού τοιχώματος που φέρει την Ελληνική σημαία, θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά καυσίμων στα ελληνικά νησιά. Τα δεξαμενόπλοια αυτά, είναι στην ουσία πλωτές και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που πληρούν και όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ μπορούν να μεταφέρουν και έξι βυτιοφόρα, τα οποία θα εφοδιάζουν με καύσιμα τα πρατήρια των νησιών.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγω να σημειωσω οτι ο ΥΕΝ απαξιωσε να παραβρεθει στα εγκαινια του Νησος Μυκονος και του Νησος Χιος αλλα ηταν παρων στο Μαιστρος. Γιατι αραγε?

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Tα τρία τελευταία ΣΚ το έχει περάσει στη ράδα και στο νέο λιμάνι της Μυκόνου. Ράδα όταν έχει ακτοπλοϊκή κίνηση, λιμάνι όταν αυτή πέφτει. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
  • 8 months later...

Τραυματισμός ναυτικού του Δ/Ξ ΕΚΟ 1 στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού μέλους του πληρώματος του Δ/Ξ – Ο/Γ «ΕΚΟ Ι » Ν.Π. 11740, ειδικότητας μηχανοδηγού Β΄.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων ελέγχων παραπάτησε ο ανωτέρω στην σκάλα καθόδου στην πλώρη – χώρο αντλιών και χτύπησε στο αριστερό του χέρι στο ύψος του καρπού.

Ο ανωτέρω τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών , όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κάταγμα στηροειδούς απόφυσης αριστερής κερκίδας ωλένης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

Link to comment
Share on other sites

On 1/26/2012 at 11:59 AM, TankerShip said:

EKO 1 (IMO: 9393943)

Kατασκευάστηκε το 2008 στη Pουμανία ("Santierul Naval Severnav Severin"). Mέχρι το καλοκαίρι του 2009 ονομαζόταν MAISTROS (καμία σχέση με το MAISTROS της ELIN) και ανήκε στην Aegean Marine Petroleum. από τότε μέχρι και σήμερα ανήκει στην "EKO Aphrodite Shipping" και διαχειρίζεται από την Interunity Management, όπως και τα υπόλοιπα "EKO" (1 ως 5). Aυτό καθώς και το EKO 2 αποτελούν συνδυασμό δεξαμενόπλοιου και Ro-Ro, αφού διαθέτουν γκαράζ για τη μεταφορά των βυτιοφόρων της εταιρίας. Eπίσης έχει μήκος 90 μέτρα, πλάτος 14 μέτρα και βύθισμα 4,5 μέτρα. Sυνήθως δουλεύει στα νησιά του Aιγαίου (πχ Kυκλαδες, σποράδες). Aναφορά στα εγκαίνια του πλοίου στο δικό του post.

gallery_3072_22_1549932.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ο/Γ - Δ/Ξ ΕΚΟ 1 στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 49χρονου ναυτικού (ειδικότητας ναύτη), μέλους πληρώματος του Οχηματαγωγού–Δεξαμενοπλοίου “ΕΚΟ 1” Ν.Π. 11740, κατά την διάρκεια εκτέλεσης καθηκόντων καθαριότητας εντός του πλοίου.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαγνώσθηκε με κάταγμα colle's δεξιού χεριού και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Θήρας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...