Jump to content
Shipfriends

Πράσινη οικολογική ζώνη


Recommended Posts

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συναντάμε στην σημερινή κοινωνία μας, είναι οι σχέσεις όλων μας (και όχι μόνο) με το περιβάλλον.

Ξεκινάμε τον φάκελλο αυτό με την αισιοδοξία ότι τα θέματά του (ναυτικά και μη) πιθανόν μας προβληματίσουν, αλλάξουμε τρόπο ζωής και ίσως κάποιοι από εμάς καταφέρουμε να ζήσουμε πράσινες ανθρώπινες στιγμές σε ένα πλανήτη που αρκετοί προσπαθούν να καταστρέψουν στο όνομα του κέρδους.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Ο ρυπαίνων θα φυλακίζεται.

Χρηματικές ποινές από 300.000 έως 1.500.000 ευρώ ή και φυλάκιση εάν διαπιστωθεί ότι οι περιβαλλοντικές βλάβες έγιναν από πρόθεση ή βαρειά αμέλεια.

" Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Επιτροπή και Συμβούλιο βρέθηκαν χθες σύμφωνοι στην υιοθέτηση μιάς νέας κοινοτικής ντιρεκτίβας .....

Με βάση τη νέα οδηγία, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, από την στιγμή που οι δραστηριότητές τους προκαλούν ή ενδέχεται να προκαλέσουν ουσιαστική βλάβη στο τοπίο, τον αέρα, συμπεριλαμβανόμενης της στρατόσφαιρας, το βραχώδες υπόστρωμα, το έδαφος, το νερό, τα ζώα ή τα φυτά, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των βιολογικών ειδών."

Πηγή: <Ελευθεροτυπία> 20-5-08

Πιό πολλά:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=21136888

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαβάζω στην σημερινή εφημερίδα "Ελεύθερος τύπος"

"ΦΥΚΙΑ-ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

... Μια πολλά υποσχόμενη πειραματική μέθοδος συγκράτησης του προερχόμενου από βιομηχανική δραστηριότητα διοξειδίου του άνθρακα αναπτύσει το Πανεπιστήμιο της Αλμερία στην Ισπανία..........

Στην έξοδο των καυσαερίων τοποθετείται μια δεξαμενή νερού. Αυτή δεσμέυει τους αέριους ρύπους. Στη συνέχεια το μολυσμένο νερό διοχετεύεται σε ένα σύστημα βιολογικού καθαρισμού με καλλιέργεια μικροφυκών. Μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε οξυγόνο, προκαλώντας ταυτόχρονα αναπαραγωγή των μικροφυκών. Το παραγόμενο με αυτή τη διαδικασία οργανικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιοκαύσιμο ή σε λίπασμα. ....."

πιό πολλά, στην διεύθυνση:http://www.e-tipos.com/pdfViewer?selectedinsert=3, στο ένθετο: review

5 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Από την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" 8/6/08

ΣΤΟ ΚΑΜ

Ημερίδα για θέματα του περιβάλλοντος

Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντικές προκλήσεις» διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα, Σάββατο, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Στην ημερίδα θα συμμετέχουν, εκ μέρους του κοινοβουλίου, ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και τρεις διεθνούς φήμης καθηγητές από την Αμερική. Τέλος ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος δρ Κων/νος Συνολάκης θα παρουσιάσει τα πέντε πιο σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας και ο πρόεδρος του τμήματος δρ Νίκος Καλογεράκης θα μιλήσει για τη συνεισφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης στην προστασία του περιβάλλοντος. H ημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - HELMEPA & JTI (Japan Tobacco International)

Φέτος το καλοκαίρι ψαρεύουμε μόνο ... "γόπες"

post-1286-128326974808_thumb.jpg

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Από την ΠΛΟΙΑΡΧΙΚΗ ΗΧΩ.

Η ΕΜΥ ευχαριστεί και βραβεύει.

Η εκτέλεση μετεωρολογικών παρατηρήσεων από τα πλοία που ανήκουν στο Voluntary Observing Ship ( VOS ) του παγκόσμιου μετεωρολογικού οργανισμού, έχει ως σκοπό αφ’ενός μεν την βελτίωση της μετεωρολογικής υποστήριξης της ναυτιλίας (έκδοση ακριβέστερων μετεωρολογικών προβλέψεων ) και αφ’ ετέρου τη δημιουργία μιας παγκόσμιας βάσης δεδομένων για τη θάλασσα. Η βάση αυτή στοχεύει, μέσω της στατιστικής επεξεργασίας, στην διενέργεια κλιματολογικών μελετών, εξαγωγή συμπερασμάτων για το κλίμα και τις κλιματικές αλλαγές και στη συνέχεια διαμόρφωση προτάσεων για τη χάραξη περιβαλλοντικής στρατηγικής από τις κυβερνήσεις των κρατών.

... Η ΕΜΥ συνεχίζει την ετήσια βράβευση των τριών πρώτων μετεωρολογικών σταθμών πλοίων από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες και ορθότερες μετεωρολογικές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των ετών 2006 και 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ οι ΜΣ πλοίων που εκτέλεσαν το μεγαλύτερο αριθμό παρατηρήσεων για τα έτη 2006 και 2007 ήταν:

α/α όνομα πλοίου / ημερομηνία εγκατάστασης σταθμού / μετεωρολογικές παρατηρήσεις 2006/ παρατηρήσεις 2007 / σύνολο

1. ΜΥΤΙΛΗΝΗ / 07-10-92 / 84 / 92 / 176

2.ΘΕΟΦΙΛΟΣ / 06-12-94 / 98 / 0 / 98

3. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ / 14-11-97 / 5 / 15 / 20

4.ΠΑΣΙΦΑΗ ΠΑΛΑΣ / 24-06-01 / 96 /458 / 554

5. ΒLUE STAR 2 / 13-05- 04 / 71 / 0 / 71

Επίσης, η ΕΜΥ, γνωρίζοντας τις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις των αξιωματικών γέφυρας, παρακαλεί όσους από τους παρακάτω σταθμούς, που παρέμειναν ανενεργοί στο εν λόγω διάστημα και δεν εκτελούν σήμερα μετεωρολογικές παρατηρήσεις , να επανέλθουν σ’αυτές, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Οι ΜΣ που δεν εκτέλεσαν καμία παρατήρηση κατά το εν λόγω διάστημα ήταν :

1.ΑΙΓΑΙΟ 19-08-86

2.ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 07-09-99

3.ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ 11-05-01

4.SUPERFERRY II 08-04-98

Τα πλοία που βραβεύτηκαν για τα έτη 2006 και 2007 είναι κατά σειρά :

ΠΑΣΙΦΑΗ ΠΑΛΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Η βράβευση, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη ΕΜΥ και ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ την 2α Ιουνίου 2008 , και ακολουθούν τα ονόματα όσων παρευρέθησαν.

Δύο παρατηρήσεις από εμένα. Η τελετή έγινε σε πλοίο που δεν συνεργάζεται με την ΕΜΥ και σύμφωνα με την ανακοίνωση κράζουν δημόσια όσα πλοία δεν συνεργάζονται. Όποιος θέλει και φωτό του event στην ΕΜΥ.

ΥΓ. Δεν βρήκα πιο κατάλληλο thread για το άρθρο, αν χρειαστεί μετακινήστε το.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα - ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρακτικές συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας από το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)

KA

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Enel(ΔΕΗ Ιταλιας),τα λιμεναρχεια των Civitavecchia, Fiumicino και Gaeta σε συνεργασια με την τεχνικη υποστηριξη των Fincantieri,θα εφαρμοσουν το κλεισιμο των ηλεκτρομηχανων των κρουαζιεροπλοιων και την τροφοδοτηση τους με ηλεκτρικο ρευμα,στο λιμανι της πρωτευουσας,με σκοπο να μειωσουν τους ρυπους στο περιβαλλον.Πηγη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καθαρή ενέργεια που... μολύνει

Από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" 28.12.08, αντιγράφω:

....πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως οι ηλιακοί συλλέκτες, αντί να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, το επιβαρύνουν. Το αέριο NF3 (τριφθοριούχο άζωτο) που περιέχουν οι σύγχρονοι ηλιακοί συλλέκτες (το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στις επίπεδες οθόνες τηλεόρασης και συστημάτων πληροφορικής) μπορεί να επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Πρόσφατη έρευνα του.....

πιό πολλά:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=28.12.2008,id=86133164,94035756,5556204,13577580,27767532,35526764,49373676,57276268,62938348,79209068,85134316

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

"Καθαρίστε τη Μεσόγειο"

Η 14η Πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών θαλασσών και ακτών θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως το τέλος του Μαΐου.

Το δίκτυο Μεσόγειος SOS καλεί εθελοντές κάθε ηλικίας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, δήμους, φορείς και επιχειρήσεις να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της περσινής εκστρατείας 13.717 εθελοντές καθάρισαν 199 παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Φέτος στόχος είναι να επεκταθεί η προσπάθεια σε περισσότερες περιοχές με την ενεργοποίηση περισσότερων εθελοντών.

Εν τω μεταξύ, ο διεθνούς φήμης Γάλλος ωκεανογράφος, Ζαν Πιερ Μπετού, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό πρακτορείο οτι η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε τροπική θάλασσα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για οικολογική κρίση, η οποία στην περιοχή της Μεσογείου συνδέεται με την αύξηση του πληθυσμού και κατά συνέπεια την αύξηση της συγκέντρωσης φωσφόρου στο νερό, αλλά και με την εμφάνιση νέων θαλάσσιων ειδών στα νερά της.

Πηγή : ΣΚΑΙ.gr

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω για αυτό το νησί να μην ζητήσει η ΝΕΛ απευθείας ανάθεση...

Τι άλλο θα δουμε πια στην Ελλάδα. Εκατοντάδες νησιά και νησάκια μέχρι βραχονησίδες και εμείς πάμε και φτιάχνουμε τεχνητά πλωτά νησιά...

Το βίντεο από τη Ναυτεμπορική.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διαβάζω στην χθεσινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της 7-6-09

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μικροσκοπικές ίνες πλαστικού, αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, έχουν γεμίσει τις παραλίες της Ελλάδας.

..............

Πρόκειται για ρύπανση από μικροσκοπικές ίνες πλαστικού, που δεν διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Η υδροβιολόγος και υπεύθυνη της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου "Αρχιπέλαγος", Αναστασία Μήλιου, εξηγεί ότι η διασπορά των ινών πλαστικού είναι εκτεταμένη κυρίως λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

...............

Η έρευνα διεξήχθη στις ελληνικές ακτές και στην τουρκική ακτή του Αιγαίου.

............

"Εάν σταματήσουμε και αύριο ακόμη τη χρήση πλαστικών, θα μας έπαιρνε αιώνες να καθαριστούν τα θαλάσσια χερσαία οικοσυστήματα από τα υπολείμματα μικροσκοπικών ινών", τονίζει η Αναστασία Μήλιου και προσθέτει:

"Η διασπορά μέσα στα οικοσυστήματα είναι τόσο μεγάλη και θεωρείται πλέον ότι όλα τα ψάρια, καθώς και όλοι οι οργανισμοί που τρέφονται με ψάρια, (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου), περιέχουν ήδη σε κάποιο βαθμό μικροσκοπικές ίνες πλαστικού στο σωματικό τους ιστό"

............

(σημείωση panthira1: στο άρθρο αναφέρονται και κάποιες παραλίες)

πιό πολλά:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=51894&ref=rss

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η ΧΩΡΑ" της 12-6-09

ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΥΔΡΑ ΝΗΣΙΑ

Μονάδες αφαλάτωσης θα αποκτήσουν 14 άνυδρα νησιά του Αιγαίου με βάση Προγραμματική Συμφωνία υδροδότησης που υπεγράφη χθες από τον υπουργό Ναυτιλίας, Αναστάσιο Παπαληγούρα και 14 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πρόγραμμα υδροδότησης συμμετέχουν η Αμοργός, η Χάλκη, η Μεγίστη, οι Ληψοί, η Πάτμος, η Κάλυμνος (για την νήσο Ψέριμνο), η Δονούσα, τα Κουφονήσια, η Ηρακλειά, η Θηρασία, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Σίκινος και το Αγαθονήσι.

..............................

Πιό πολλά:

post-1286-12832698151_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σύννεφα στον ορίζοντα της Κοπεγχάγης

Σε 22 ημέρες αρχίζει στην Κοπεγχάγη η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή και οι διεθνείς διαπραγματεύσεις εισέρχονται πλέον στην τελευταία κρίσιμη φάση τους.

Πιό πολλά:

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/11/2009&id=102112

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 7 months later...

Η Attica Group στηρίζει το Πρόγραμμα LIFE για τα θαλασσοπούλια.

Ο Όμιλος Attica Group και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των θαλασσοπουλιών των ελληνικών θαλασσών.

Υποστηρίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, από φέτος το καλοκαίρι όλα τα πλοία των εταιρειών Blue Star Ferries και Superfast Ferries που ταξιδεύουν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα έχουν διαθέσιμο για το επιβατικό κοινό ενημερωτικό υλικό για τα θαλασσοπούλια, τις δράσεις του Προγράμματος LIFE και τη σημαντικότητα του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου.

Ταξιδεύοντας στο αρχιπέλαγος μαζί με τα θαλασσοπούλια, οι επιβάτες των πλοίων του Ομίλου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής του πλοίου τα πελαγικά θαλασσοπούλια του Αιγαίου (Αρτέμηδες, Μύχους και -με αρκετή τύχη!- Υδροβάτες) και πλησιάζοντας προς τον παράκτιο χώρο Αιγαιόγλαρους, Ασημόγλαρους και Θαλασσοκόρακες. Χρησιμοποιώντας το φυλλάδιο παρατήρησης θαλασσοπουλιών που είναι διαθέσιμο στη ρεσεψιόν του πλοίου, οι επιβάτες θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα θαλασσοπούλια, αλλά και να συμβάλλουν οι ίδιοι στην καταγραφή του πληθυσμού τους στην Ελλάδα συμπληρώνοντας και αφήνοντας την ειδική φόρμα καταγραφής στη ρεσεψιόν του πλοίου ή καταχωρώντας τις παρατηρήσεις τους στην ιστοσελίδα: www.ornithologiki.gr/seabirds.

Η ενέργεια εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.

Πηγή : naftikachronika.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Όσοι ενδιαφέρεστε για το οικολογικό κομμάτι της ναυτιλίας, αξίζει να διαβάσετε λίγα πράγματα παραπάνω σχετικά με το Sustainable Shipping Initiative, στο site του Forum For The Future. Το τελευταίο είναι ένα λεγόμενο NGO(Non-Governmental Organisation) που δουλεύει στην κατεύθυνση του να φέρει στο ίδιο τραπέζι παράγοντες από διάφορα industries που θέλουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τομέα τους και να πλάσουν το μέλλον μέσα σε φιλικά στο περιβάλλον πλαίσια. Κάτι ανάλογο γίνεται και στον τομέα της ναυτιλίας με το Sustainable Shipping Initiative, με την Tsakos Energy Navigation(TEN) να έχει την μεγάλη διάκριση του να είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους partners του project. Δεν θέλω να κουράσω παραπάνω με φλυαρία, όσοι ενδιαφέρεστε και την παλεύετε με τα αγγλικά, θα βρείτε υλικό στα παραπάνω links.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Προσεχώς καύσιμο από θαλασσινό νερό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την ικανότητα μετατροπής του θαλασσινού νερού σε καύσιμο ανακοίνωσε χθες το Εργαστήριο Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργαστηρίου, επιστημονική ομάδα πέτυχε να εξαγάγει το διοξείδιο του άνθρακα από θαλασσινό νερό, παράγοντας με τον τρόπο αυτό υδρογόνο σε αέρια μορφή. Αν το πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο,.................

http://portal.kathim.../10/2012_466311

Εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

Οι εγκαταστάσεις βιομηχανικών ΑΠΕ μεταβάλλουν το νησί σε πηγή ενέργειας για όλη την Ευρώπη, αλλά με βαρύ κόστος για το περιβάλλον και τους κατοίκους του.

 

(Άρθρο της εφημερίδας "Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" της 9-10 φεβρουαρίου 2013

 

 

http://www.efsyn.gr/?p=22550

Link to comment
Share on other sites

Nα ποστάρουμε και την πρωτοβουλία της HELMEPA, που χρησιμεύει πολύ στους ποντοπόρους ναυτικούς μας!

 

Με σκοπό να βοηθήσει τους αξιωματικούς των πλοίων μελών της που ταξιδεύουν στα νερά της Αυστραλίας, η HELMEPA σε συνεργασία με την AMSA (Australian Maritime Safety Authority) και την ΑUSMEPA (Australian Marine Environment Protection Association), εφοδιάζει τις εταιρείες-μέλη της με τη νέα ηλεκτρονική έκδοση "A Guide for Seafarers on Ships in Australian Waters".

Ο Οδηγός περιλαμβάνει, πέραν των απαιτήσεων του ΙΜΟ, εκείνες της εθνικής νομοθεσίας της Αυστραλίας, όπως Συστήματα Αναφοράς Πλοίου και Παρακολούθησης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, ναυσιπλοΐα στις εσωτερικές διαδρομές του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, διαχείριση θαλάσσιου έρματος και biofouling, και δυναμικό σύστημα διαχείρισης του επιτρεπόμενου βυθίσματος πλοίων στο Torres Strait.

Στόχος είναι ο νέος Οδηγός να διευκολύνει τους αξιωματικούς, Έλληνες και αλλοδαπούς, που ταξιδεύουν στα νερά της Αυστραλίας στην απρόσκοπτη συνεργασία τους με την AMSA για την προώθηση του κοινού σκοπού ασφαλούς ναυσιπλοΐας και πρόληψης της ρύπανσης, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές αυτής της μεγάλης ηπείρου.

 

Πηγή : HELMEPA

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όπως μας ενημέρωσε η HELMEPA, φέτος το καλοκαίρι για τις Ελληνικές θάλασσες ο γνωστός σε όλους μας Γλάρος, θα μας λέει: «Τα σκουπίδια σου στον κάδο και... καθάρισες!»

Αυτό είναι το σύνθημα που αποφάσισε η HELMEPA και θα προβληθεί ευρέως με τη νέα θερινή εκστρατεία, ελπίζοντας σε λιγότερα σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές. Μάλιστα θα δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πλοία με σχετική αφισοκόλληση, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο οι επιβάτες να πετάνε τα σκουπίδια τους στην θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...