Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο Νεο Μωλο Δραπετσωνας βρισκεται και το(πρωην πια φανταζομαι) Ιωαννης Αποστολης ΙΙ. Το ονομα του ειναι πια σβησμενο και υποθετω πως επικειται αλλαγη ιδιοκτησιας. Τα τελευταια 1-2 χρονια μεγαλος αριθμος παντοφλων εχει φυγει προς την αλλοδαπην, τελικα εχουν περαση!

 

(1999, ex- Ιωάννης Αποστόλης ΙΙ)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Και όμως Νικ αυτή η παντόφλα θα μείνει εδώ. Το νέο της όνομα είναι ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.

Να προσθεσουμε οτι το πλοιο εκτελει δρομολογια στο "Περιβολι της Παναγιας".:D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ταξιδεύει στο Άγιο Όρος. Ανήκει στις Αγιορίτικες Γραμμές Ν.Ε. Είναι η καλύτερη παντόφλα σε εσωτερικούς χώρους. Το σαλόνι ανταγωνίζεται επάξια ¨κανονικά¨ πλοία. Έχει και δύο πρωτοτυπίες μάλλον σε όλο τον κόσμο :

1. Σαλόνι μόνο για μοναχούς.

2. Μόνο ανδρικές τουαλέτες.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια πληροφορια αυτη, δεν ηξερα για την υπαρξη του.

Εχουμε πληροφοριες για τον Πλοιαρχο και το πληρωμα? Μοναχοι και τουτοι?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μερικές πληροφορίες για το πλοίο και κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου μπορείτε να δείτε εδώ οπως και κάποιες πληροφορίες για την εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Είναι τοπρώην Ιωάννης Αποστόλης ΙΙ με Ν.Π 10553. Κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Βασιλειάδη στη Σαλαμίνα και η καθέλκυση του έγινε 21/03/1999. Το μήκος του είναι 57,75 μέτρα, το πλάτος του 14,20 μέτρα και το βύθισμα του 2,40 μέτρα.Η πρόωση του γίνεται με 2 μηχανές Caterpillar με ισχύ 1440 ίππους και η ταχύτητα του 14,5 μίλια. Το νυν Αγ. Παντελεήμων αγοράστηκε απο την Κυπριακή εταιρεία ATHOS GR HOLDINGS L.T.D του ομίλου εταιρειών R.P.T. HOLDINGS L.T.D. που στις αρχές του 2008 προέβη στην εξαγορά της Ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας " Αγιορείτικες Γραμμές Ν.Ε" με έδρα την Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Η χωρητικότητα του είναι 100 Ι.Χ και έχει πρωτόκολλο για 656 επιβάτες. Πρωτόγνωρο για παντόφλα και αυτό γιατί το σαλόνι του καταλαμβάνει το 90 της εκατό του σκάφους. Διαθέτει σύστημα Α.Μ.Ε.Α. δίνοντας την ευχέρια σε αυτούς τους ανθρώπους να επισκεφθούν το ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

post-3633-128326984531_thumb.jpg

post-3633-128326984533_thumb.jpg

post-3633-128326984535_thumb.jpg

post-3633-128326984536_thumb.jpg

post-3633-128326984538_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πλήρωμα του Αγ. Παντελεήμων αποτελείται απο τους: καπετάνιος Ανδριώτης Πέτρος, Α' μηχανικός Αμανατίδης Σάββας, μηχανοδηγός Ματαράς Θεοδόσης, ναυκληρος Πάνος Στέλιος, και τους ναύτες Καλυβιώτης Γιώργος, Χατζηλίδης Μπάμπης και Σαββίδης Δημήτρης. Εύχομαι σε όλους καλά ταξίδια.

post-3633-12832698454_thumb.jpg

post-3633-128326984541_thumb.jpg

post-3633-128326984544_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό το φωτο - ρεπορτάζ από τον φίλο pantelis2009. :)

Nα υπενθυμίσουμε ότι έχουμε ξανααναφερθεί στο φόρουμ στο συγκεκριμμένο πλοίο (1, 2,), καθώς επίσης ότι έχουμε ανεβάσει και φωτογραφία του όταν άλλαζε όνομα στον ΝΜΔ. Καλό θεωρώ θα ήταν, από την στιγμή που το πλοίο έχει δικό του θέμα, να μεταφερθούν εδώ και τα παραπάνω τρία μηνύματα.

Επίσης ...καλό :) θα ήτο και η μετονομασία του θέματος σε "Άγιος Παντελεήμων (ex. Ιωάννης Αποστόλης ΙΙ)". ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Σύλληψη αλλοδαπού για φθορές στο Φ/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» στην Χαλκιδική

Πηγη: ΥΕΝ

Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» Ν.Π. 10553, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι Τρυπητής Χαλκιδικής, ότι κατά την προετοιμασία απόπλου για προγραμματισμένο δρομολόγιο, εντόπισε έναν 45χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επιδιδόταν σε ζημιές εντός του πλοίου.

Ο 45χρονος ακινητοποιήθηκε από μέλη του πληρώματος του πλοίου και συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται κατά την αυτόφωρη διαδικασία από το Λιμεναρχείο

Link to comment
Share on other sites

Ως Φ/Γ -Ο/Γ δουλεύει το πλοίο στο Άγιο Όρος ή πρόκειται γιά λάθος στην ανακοίνωση ???

Δεν είναι κάπως παράξενο για το νεότερο, μεγαλύτερο και πολυτελέστερο (όπως έχουμε δει και πιό πάνω) από τα υπόλοιπα πλοία των Αγιορίτικων γραμμών ???

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 11 months later...

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Θα πουλήσει η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους την ναυαρχίδα των πλοίων της (???), γιατί το θεωρώ απίθανο οπωσδήποτε να το μεταδρομολογήσει η ίδια κάπου αλλού. Ίσως με αυτή την κίνηση βέβαια και το οικονομικό όφελος που θα αποφέρει να δούμε τελικά να ολοκληρώνεται η κατασκευή του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ.

Τώρα όσον αφορά το που .....μεταναστεύει (σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζει ο Παντελής), οι υποθέσεις που μπορώ να κάνω σύμφωνα με το μέγεθος του πλοίου και το έτος κατασκευής του, είναι είτε για τις γραμμές της Θάσου είτε για τις γραμμές της Κέρκυρας (στον Ευβοικό δεν υπάρχει "ζήτηση" ούτε αποχωρήσεις προς το παρόν, το Ρίο αποκλείεται ούτως ή άλλως, για άλλη γραμμή δεν πιστεύω).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι δικες μου πληροφοριες παλι λενε αλλα.....Απο κουβέντα με το πλήρωμα, θα συνεχίσει να δουλεύει ως ΦΓ/ΟΓ όπως δουλεύει εδώ και μερικούς μήνες για φορτηγά στο Αγιο Όρος μέχρι την άνοιξη που θα μπει στη θέση του κάποιο άλλο (ίσως το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ)  για να μπει για επιβάτες αυτό....Και οι επιβάτες θα διακινούνται με το κατά πολύ παλιότερο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ αυτό το διάστημα ως τότε.....

 

Όσο για το ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ, ρε παιδιά αυτό δεν ανήκει στην εταιρεία του ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, αλλά στην ΜΙΚΡΟΑΘΩΣ ΝΕ που είναι η ιδιοκτήτρια του ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, και δεύτερον, θα τελειώσει;; Η ακυρώθηκε;;

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου για το ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. Να δούμε τι θα γίνει τελικά. Θα παραμείνει το πλοίο στο Άγιο Όρος, ή θα φύγει για την Κέρκυρα όπως έχουμε υποθέσει ???

 

Τώρα όσον αφορά το σε ποιόν ανήκουν τα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, η απάντηση μου βρίσκεται στο "αρμόδιο" topic, δηλαδή εδώ.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε αναμονή των όποιων εξελίξεων στην πιθανότητα πώλησης ή μη του πλοίου, να πούμε ότι το ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ πρέπει να έχει σταματήσει τα δρομολόγια στο Άγιο Όρος. Τελευταία του "εμφάνιση" στο AIS πριν δύο εβδομάδες περίπου, την 21η/12ου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...