Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων


Recommended Posts

  • Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

18 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Aqua Jewel αναμένεται να φύγει για τις Αζόρες στα μέσα Απριλίου.

 

29 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Πλέον είναι οριστικό ότι η Seajets επικράτησε στο διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές των Αζόρων με το Aqua Jewel και το Mega Jet για δυο χρόνια με option για ένα έτος ακόμα.

 

On 7/2/2018 at 3:17 PM, speedrunner said:

Μέχρι 19,7 έπιασε σύμφωνα με το AIS. Πολύ καλά!!!! Ξέρουμε για που ετοιμάζετε? Με την έγκριση που πήρε στο ΣΑΣ απο Ηράκλειο για Κυκλάδες τι έγινε τελικά?

Να περιμένουμε να δούμε το Aqua Blue στην θέση του Aqua Jewel άραγε; Εκτός αν καλύψει τα δρομολόγια με καποιο ταχύπλοο (όπως έκανε η ΝΕΛ το 2011 με τον Κεντέρη)

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα γίνει απευθείας ανάθεση των ενδοκυκλαδυκών στην SEAJETS καθώς ή παράταση της σύμβασης που είχε λήγει στις 28/02 και ο προηγούμενος διαγωνισμός ήταν άγονος.

Link to comment
Share on other sites

On 17/2/2018 at 8:44 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Από όσο γνωρίζω το Άνδρος Τζετ προορίζεται για αντικαταστάτης του Aqua Jewel στην άγονη γραμμή από τη Σύρο.

Έχει το Andros Jet τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αντικαταστήσει το Aqua Jewel? Αν θυμάμαι καλά την προκήρυξη της γραμμής το ελάχιστο μήκος πλοίου  είναι 75 μέτρα!

Link to comment
Share on other sites

απο σημερα, η αναχωρηση του aqua jewel, για νεα καριερα στος αζορες και η αντικατασταση του απο το ανδρος jet, ειναι... αποκλειστικη:P, σε ολο το ελληνοφωνο διαδικτυο, εννιαμισυ εβδομαδε αφ´οτου μας το πρωτοειπε ο @Panagia Ekatontapiliani.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαμαρτυρία δημάρχων, συλλόγων και φορέων των Δυτικών Κυκλάδων για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Κοινό έγγραφο προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου

Quote

Σχετικά με το φλέγον θέμα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, που ταλανίζει τα νησιά μας από το Νοέμβριο του 2016, με την τότε ξαφνική και αδικαιολόγητη αλλαγή των δρομολογίων, σας έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει για τις θέσεις και σας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Αφού σας υπενθυμίσουμε τη με υπ. αριθ. 3049/10.07.17 Κοινή Επιστολή μας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα νέα δρομολόγια, στα οποία ενημερωθήκαμε ότι θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2018.

Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων θα συνδέονται ενδοκυκλαδικά κάθε Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ θα μπορούσαν συνδεθούν περισσότερες ημέρες την εβδομάδα τόσο με την πρωτεύουσα του νομού μας τη Σύρο, όσο και με νησιά όπως η Πάρος το οποίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και μέσω των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων θα μπορούσαν αρκετοί εξ αυτών των επισκεπτών να μετακινηθούν και προς τα νησιά μας (αυτό συνέβη κατά την περσινή θερινή περίοδο, ως προς τη συχνότητα των δρομολογίων αλλά με δρομολόγια που δεν εξυπηρετούσαν καθόλου τα νησιά μας).

Πέραν τούτο, παλαιότερα είχαμε ζητήσει το δρομολόγιο της Τετάρτης να μετατεθεί για την Πέμπτη και για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό είχε επιτευχθεί, με σημαντικά τότε οφέλη τόσο για τους κατοίκους των νησιών μας όσο κυρίως για τους επισκέπτες των νησιών μας κατά τη θερινή περίοδο.

Αν αυτό δε μπορεί να ισχύσει άμεσα, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Επίσης, με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι έχετε προγραμματίσει αναχώρηση του πλοίου από τη Σύρο κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 07:00. Καταλαβαίνετε ότι στην ουσία το δρομολόγιο της Τετάρτης δεν εξυπηρετεί κανέναν νησιώτη γιατί είναι αδύνατον κάποιος που θα φτάσει στη Σύρο το βράδυ της Τρίτης να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του στις δημόσιες υπηρεσίες και να αναχωρήσει την Τετάρτη νωρίς το πρωί.

Είναι επιβεβλημένη η ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του δρομολογίου της Τετάρτης με αναχώρηση του πλοίου κάθε μεσημέρι στις 14:00 ή εναλλακτικά στις 12:00 για τη φετινή δρομολογιακή περίοδο.

Το παρόν έγγραφο προσυπογράφουν οι συνάδελφοι Δήμαρχοι Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης, Κιμώλου κ. Κώστας Βεντούρης, Σύλλογοι και φορείς των νησιών μας.

Είμαστε στη διάθεση για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση.

Για την ακρίβεια του παρόντος εγγράφου και εκ μέρους όλων όσους αναφέρονται σε αυτήν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει άραγε το ενδεχόμενο να δούμε το Διονύσιος Σολωμός να πραγματοποιεί κάποια έκτακτη προσέγγιση στη Θηρασιά, απ' τη στιγμή που το Aqua Jewel παραμένει μπλοκαρισμένο στο Λαύριο, λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης και ταυτόχρονα το Νήσος Θηρασιά λείπει στη Σαλαμίνα για επισκευή;

Το ίδιο είχε γίνει στο δρομολόγιο από Πειραιά (3/2/2016) απ' το Αδαμάντιος Κοραής, καθώς και στο δρομολόγιο προς Πειραιά (7/2/2016) απ' το Ανδρέας Κάλβος, όταν και εκείνη την περίοδο έλειπε το Νήσος Θηρασιά για επισκευή στη Σαλαμίνα και ταυτόχρονα το Aqua Spirit απουσίαζε για μήνες, λόγω της κατάρρευσης της ΝΕΛ.

Link to comment
Share on other sites

Κάτοικοι της Θηρασιας ζητάνε να προσεγγίσει το Διονύσιος Σολωμός, για να σπάσει η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θηρασιας

Quote

“Αναγκαζόμαστε να σας γράψουμε, ύστερα απ’ τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που βιώνει το νησί της Θηρασιάς, εδώ και μία ολόκληρη εβδομάδα.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σταμάτησαν τα δρομολόγια προς το νησί μας και τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά (Ε/Γ – Ο/Γ) πλοία που το εξυπηρετούν, καθώς τόσο το Aqua Jewel παραμένει μπλοκαρισμένο στο Λαύριο, λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης, αλλά ταυτόχρονα και η τοπική παντόφλα Νήσος Θηρασιά λείπει στη Σαλαμίνα για την προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση.

Ως εκ τούτου, ζητούμε τουλάχιστον μία έκτακτη προσέγγιση απ’ το πλοίο Διονύσιος Σολωμός της εταιρείας Zante Ferries για την αποσυμφόρηση των αναγκών που έχουν συσσωρευτεί και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν απ’ την μικρή τοπική λάντζα.

Θυμίζουμε πως το ίδιο είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια, όταν και πάλι η Θηρασιά αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα, τα πλοία της Zante Ferries, τόσο στις 3/2/2016 το Αδαμάντιος Κοραής, όσο και στις 7/2/2016 το Ανδρέας Κάλβος, πραγματοποίησαν έκτακτες προσεγγίσεις και εξυπηρέτησαν το νησί μας.

Σας παρακαλούμε θερμώς, όπως μεταφέρετε το δίκαιο αίτημά μας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, Επαρχείο, κτλ) για την ταχύτερη λύση του φλέγοντος προβλήματος.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων”.

Υ.Γ: Οποιοδήποτε πλοίο που προσεγγίζει στη Σαντορίνη θα μπορούσε να κάνει μια έκτακτη προσέγγιση στη Θηρεσία (πχ Blue Star Delos) που θα επιφέρει μια καθυστέρηση στο δρομολόγιο του γύρω στα 15 λεπτά!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας (υπ΄ αριθμ. 90/2018 απόφαση) προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην τελευταία του συνεδρίαση, με θέμα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θηρασίας – Πειραιά με οχηματαγωγό πλοίο. Το ψήφισμα αναφέρει:

Quote

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθόσον οι επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές δρομολογίων που συνδέουν την Θήρα με την Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας και αυτομάτως τους μετατρέπουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού για την προσέγγιση του νησιού τους από τον Πειραιά αναγκάζονται να επιβιβάζονται σε δεύτερο πλοίο ή να διανύουν οδικώς απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Θήρας στο βόρειο τμήμα της Θήρας, στην Οία, για να μεταβούν με άλλο σκάφος (λάντζα) στη Θηρασία.

Αιτούμαστε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους».

Η ύπαρξη επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν την Θήρα με την Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας. Επιπλέον, η απουσία εναλλακτικής λύσης κατά τις περιόδους ετήσιας επισκευής του οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει τα δύο νησιά, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία με τη Σαντορίνη. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα την περίοδο από 01/03/2018 μέχρι και 01/04/2018 όπου δεν προσέγγισε την Θηρασία κανένα οχηματαγωγό πλοίο (το πλοίο που επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρισκόταν σε περίοδο ετήσιας επισκευής). Κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου επιπροσθέτως το νησί βρέθηκε πλήρως αποκλεισμένο αφού και το σκάφος που συνδέει την Οία με την Θηρασία δεν είχε ενεργή σύμβαση με το Υπουργείο.

Πάγιο αίτημα του Δήμου Θήρας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με τη οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Επαρχείο & το Λιμεναρχείο Άνδρου ζητούν τροποποίηση της σύνδεσης Άνδρου-Σύρου με το Άνδρος Τζετ

Quote

Θέμα: Τροποποίηση δρομολογίων ANDROS JET για την βελτίωση της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας της Άνδρου με την Σύρο.

Ύστερα από ενημέρωση και την σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου αιτούμαστε για την βελτίωση της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας της Άνδρου με την Σύρο την τροποποίηση των κατωτέρω υφιστάμενων δρομολογίων του ANDROS JET με τα προτεινόμενα ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ

Υφιστάμενο δρομολόγιο: Σύρο – Άνδρο αναχώρηση 13:10 και επιστροφή από Άνδρο – Σύρο 15:15. 

Προτεινόμενο δρομολόγιο: Σύρο – Άνδρο αναχώρηση 15:00 και επιστροφή από Άνδρο –Σύρο 17:05.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υφιστάμενο δρομολόγιο: Σύρο - Άνδρο: αναχώρηση 09:00 και επιστροφή από Άνδρο - Σύρο 11:05.

Προτεινόμενο δρομολόγιο: Σύρο - Άνδρο: αναχώρηση 15:00 και επιστροφή από Άνδρο - Σύρο 17:05.

Επίσης ζητάμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης του πλοίο "ANDROS JET" με άλλο, ώστε να δύναται να διανυκτερεύει στην Άνδρο την Πέμπτη και να αναχωρεί από Άνδρο για Σύρο την Παρασκευή το πρωί.

Μέχρι πρότινος το πλοίο που εξυπηρετούσε το εν λόγω δρομολόγιο μπορούσε να διανυκτερεύει στην Άνδρο την Πέμπτη και να αναχωρεί από Άνδρο την Παρασκευή το πρωί για Σύρο με επιστροφή αυθημερόν Παρασκευή απόγευμα στην Άνδρο. Συνεπώς οι Ανδριώτες και οι επισκέπτες του νησιού είχαν την δυνατότητα της αυθημερόν επίσκεψής τους στην Σύρο και εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας, την Ερμούπολη Σύρου, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος διαμονής και διατροφής που υποχρεούνται να δαπανήσουν σε περίπτωση αναγκαστικής διανυκτέρευσης.

Τα υφιστάμενα δρομολόγια όπως αυτά είναι διαμορφωμένα είναι βέβαιο πως δεν εξυπηρετούν το νησί μας. Συνεπώς αιτούμαστε την τροποποίηση των δρομολογίων όπως αυτά περιγράφονται ανωτέρω, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους Ανδριώτες και στους επισκέπτες μας της αυθημερόν μετάβασης στην Σύρο.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για αυθημερόν συγκοινωνία με την Σύρο.

Ευχαριστώ θερμά.

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

 

On 19/2/2018 at 1:31 PM, speedrunner said:

Έχει το Andros Jet τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αντικαταστήσει το Aqua Jewel? Αν θυμάμαι καλά την προκήρυξη της γραμμής το ελάχιστο μήκος πλοίου  είναι 75 μέτρα!

 

On 19/2/2018 at 2:10 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ο διαγωνισμός λέει 75 μέτρα αλλά στο φάκελο θα είναι το Aqua Jewel και εκ των υστέρων θα ζητήσουν μια ωραία αλλαγή πλοίου έλλειψη άλλου πλοίου

Όπως βλέπουμε έγινε η αντικατάσταση του Aqua Jewel με το Andros Jet, οπότε Speedrunner δύναται να γίνει αυτή η αλλαγή των πλοίων της Seajets!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
2 hours ago, hsw said:

Και χθες με τόσο πήγαινε νομίζω! Επίσης να πούμε ότι σήμερα έφευγε 9.30 κανονικά από Σύρο αλλά δεν το αφήσανε να φύγει λόγω της απεργίας. Τελικά έφυγε στις 15.00 και φεύγει από τα λιμάνια νωρίτερα από τα (τροποποιημένα) ωράριά του!! Ελπίζω να μην το έχασε κανένας, απορώ το λιμεναρχείο γιατί του επιτρέπει να φεύγει νωρίτερα.

Πολύ απλά γιατί μπορεί στο σύστημα να άλλαξε ωράριο αλλά στα λιμεναρχεία δεν  πήγε καμία ενημέρωση για τροποποίηση δρομολογίου, όποτε δεν μπορούσε να το κρατήσει!!! Απο την Φολεγανδρο έφυγε μισή ώρα νωρίτερα απο την τροποποιημένη ώρα αναχώρησης, ευτυχώς αυτοί που ταξίδευαν ήταν απο νωρίς στο λιμάνι και δεν έμεινε κανείς έξω!!!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...