Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων


Recommended Posts

Ανεκτέλεστα δρομολόγια του HELLENIC HIGHSPEED λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι τη Κυριακή 12/02/2017 το HELLENIC HIGHSPEED, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, παραμένει στο λιμάνι της Σύρου.

Τα δρομολόγια 09:00 από Σύρο για Πάρο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο και

από Μήλο 14:05 για Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο, Πάρο, Σύρο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο αύριο Δευτέρα 13/02/2017 από Σύρο 08:00 για Κύθνο, Κέα, Λαύριο.

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας.

 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της απαγόρευσης του απόπλου που ισχύει σήμερα Δευτέρα 13/02/2017, το HELLENIC HIGHSPEED παραμένει στη Σύρο.

Τα δρομολόγια 09:00 από Σύρο για Κύθνο-Κέα-Λαύριο και 17:00 από Λαύριο για Κέα-Κύθνο-Σύρο παραμένουν ανεκτέλεστα.

Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο αύριο Τρίτη 14/02/2017 από Σύρο για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο και επιστροφή.

Οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ανεκτέλεστα δρομολόγια του HELLENIC HIGHSPEED λόγω απαγορευτικού

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της απαγόρευσης απόπλου που ισχύει σήμερα Τρίτη 14/02/2017, το Ε/Γ-Ο/Γ HELLENIC HIGHSPEED παραμένει στη Σύρο.

Τα δρομολόγια από Σύρο 09:00 για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο και από Μήλο 14:05 για Κίμωλο-Σίφνο-Σέριφο-Πάρο-Σύρο παραμένουν ανεκτέλεστα.

Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο αύριο Τετάρτη 15/02/2017 από Σύρο 07:00 για Τήνο-Άνδρο και επιστροφή.

Οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίων του HELLENIC HIGHSPEED λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν Τρίτη 14/02/2017, οι οποίες καθιστούν αδύνατο τον εφοδιασμό καυσίμων του HELLENIC HIGHSPEED και προκειμένου ο εφοδιασμός καυσίμων να πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 15/02/2017 τα δρομολόγιά του θα διαμορφωθούν ως ακολούθως: 07:00 από Σύρο-Τήνο 07:40/07:50-Άνδρο 09:20/09:30-Τήνο 10:50/11:00-Σύρος 11:30 15:00 από Σύρο (αντί 11:50)-Σέριφος 16:35/16:40-Σίφνος 17:20/17:25-Κίμωλος 18:05/18:10-Μήλος 18:55

Οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας

 

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που αυτά τα δρομολόγια δεν γίνονται για να ενωθουν η Σύρος με τη Πάρο αλλά αυτά τα δύο νησιά με τα νησιά των Δυτικων Κυκλάδων. Γιατί δεν έλεγαν τις ενστάσεις τους προς το ΥΕΝ που προκυρηχθηκε ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη μορφή του δρομολογιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι πρόσφατες αλλαγές στην ενδοκυκλαδική επικοινωνία και τις άγονες γραμμές, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο των Κυκλάδων αλλά και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έγινε αποδέκτης μεγάλου αριθμού κλήσεων από επιχειρήσεις – μέλη μας οι οποίες ζητούν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Σε νεότερη επικοινωνία του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Ρούσσου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Σαντορινιός διευκρίνισε ότι λόγω διαδικασιών δεν είναι δυνατή ή αυτόματη ακύρωση των αλλαγών και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, ενώ διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι τις 20 Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστροφες διαδικασίες για να επανέλθουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα προ της 1ης Μαρτίου δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έκτακτο δρομολόγιο του Blue Star 1 στις 18/4 από Πειραιά στις 8:30 για Νάξο-Πάρο-Σύρο-Πειραιά.

 

Με τα δρομολόγια του Αρτεμις θα γίνει τελικά κάτι η θα παραμείνουν ως έχουν;

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Συνάντηση με το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών ζητά η ΕΠΣ Κυκλάδων προκειμένου να τους παραθέσει τις σκέψεις και προτάσεις της Ένωσης και των Σωματείων της για τον καλύτερο σχεδιασμό των χειμερινών δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καταπληκτικά δρομολόγια, την Τρίτη που θα πηγαίνει απο Σύρο για Πάρο - Νάξο  - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο απλά θα ακολουθεί το Aqua Jewel που θα έχει περάσει λίγη ώρα νωρίτερα και φυσικά το ίδιο θα συμβαίνει και στην επιστροφή της Τετάρτης!!!! Μιλάμε για φοβερό προγραμματισμό αυτός που έβγαλε αυτά τα δρομολόγια πρέπει να πάρει βραβείο!!!! :angry:

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι λίγη ώρα μετά, αλλά 6,5 ώρες διαφορά στην αναχώρηση από Σύρο και με διαφορετικό τελικό προορισμό

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε ότι το δρομολόγιο θα ειναι την ίδια μέρα, το ένα θα φεύγει πρωί και το άλλο το μεσημέρι, ο σκοπός αυτών των δρομολογίων ειναι η σύνδεση των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα του νόμου σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, τώρα το ένα δρομολόγιο εκ των τριών ακυρώνεται!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου ΑΡΤΕΜΙΣ την Κυριακή 8/10/17

Quote

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 08/10/17, τροποποιείται ως ακολούθως:

ΜΗΛΟ 17:00 - ΚΙΜΩΛΟ 18:05/18:15 - ΣΙΦΝΟ 19:10/19:20 - ΣΕΡΙΦΟ 20:05/20:15 - ΠΑΡΟ 22:15/22:25 - ΣΥΡΟ 23:55.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπόσχεση της Hellenic Seaways για σύνδεση Σύρου – Πειραιά με ταχύπλοο

Quote

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις έφτασαν στο τέλος τους. Ο κύκλος των επαφών με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της διευρυμένης σύσκεψης επί των ακτοπλοϊκών ζητημάτων στις Κυκλάδες που είναι προγραμματισμένη για την 23η Οκτωβρίου. Και τελευταίοι στη λίστα, οι εκπρόσωποι της Hellenic Seaways… Τι συζήτησαν; Την διασύνδεση της Σύρου με τη Παροναξία δύο φορές την εβδομάδα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και την υπόσχεση από πλευράς ακτοπλοϊκής εταιρείας ότι το προσεχές καλοκαίρι θα μπει ταχύπλοο από τον Πειραιά προς τη Σύρο… Οψόμεθα…

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει το δελτίο Τύπου που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κου Μαραγκού…

«Σε συνέχεια προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Hellenic Seaways κ. Βασίλειος Κάτσαρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Δομένικος Σαγκινέτος, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων και φορέων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισημάνθηκε από τους παρισταμένους η ανάγκη της διασύνδεσης της Σύρου με την Παροναξία για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβλήθηκαν οι προτάσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες των ενδεχόμενων δρομολογίων που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το επιβατικό κοινό, καθώς και το ενδεχόμενο ύπαρξης συνδυαστικών δρομολογίων με ενιαίο εισιτήριο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διαβεβαιώσεις από την πλευρά του κ. Κάτσαρη ότι η εταιρεία προτίθεται να ενισχύσει τη σύνδεση της Σύρου με τον Πειραιά μέσω ταχύπλοου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της και τις λοιπές προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους παριστάμενους όσο και από τον Δήμο, ενώ συμφώνησαν για μια από κοινού συνεργασία στην προσπάθεια τουριστικής προβολής του νησιού μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε κάθε πρόσφορο προωθητικό μέσο.

Κατόπιν και της τελευταίας κατά σειρά σύσκεψης με στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, υπενθυμίζεται η επικείμενη διευρυμένη σύσκεψη για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού ως Προέδρου του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων».

 

Link to comment
Share on other sites

 Nαι σίγουρα η HSW θα βάλει ταχύπλοο για Σύρο. Άντε με ενα δρομολόγιο όπως φέτος που και αυτό δε γέμισε ποτέ και γύρναγε και άδειο.

Link to comment
Share on other sites

"Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος αποκάλυψε ότι η εταιρεία του θα συνδέσει με ταχύπλοο την Σύρο με την Κρήτη, 2 με 3 φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης κι ενός ακόμα ταχυπλόου από την Ραφήνα και το οποίο θα ενώσει την Σύρο με άλλα νησιά των Κυκλάδων. Από την πλευρά της Golden Star Ferries, ο κ. Δημήτρης Στεφάνου, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του θα δρομολογήσει ταχύπλοο το οποίο θα διανυκτερεύει στην Σύρο και για 10 μήνες το χρόνο θα συνδέει την Πρωτεύουσα με την Τήνο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο και τη Σαντορίνη."

Νομίζω ότι τουλάχιστον οι 2 από τις 3 "ειδήσεις" (σύνδεση Σύρου-Κρήτης και ενδοκυκλαδικά με ταχύπλοο σε 10μηνη βάση) πάνε ντουγρού για φιδέμπορα, 

Πηγή

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι τα δύο ταχύπλοα επιβατηγά της Golden Star Ferries θα κάνουν αντίθετα δρομολόγια το ένα να έχει έδρα στη Σύρο και το άλλο στη Σαντορίνη!! Έτσι ώστε το ένα να προλαβαίνει τα ταχύπλοα από Πειραιά και Ραφήνα για τα ενδοκυκλαδικα και το άλλο να περνάει πριν τα ταχύπλοα από τη Κρήτη για Κυκλάδες. 

Link to comment
Share on other sites

Τα ταχύπλοα επιβατηγά συνήθως είναι ιδανικά για ενδοκυκλαδικες συνδέσεις που έχει πεζούς επιβάτες (ξένοι τουρίστες) που επισκέπτονται διαφορετικά νησιά!! Με τόσες αναχωρήσεις που θα υπάρχουν από Ραφήνα δεν βρίσκω το λόγο να ξεκινάνε από τη Ραφήνα, είτε από το Πειραιά, που υπάρχει πληθώρα επιλογών από ταχύπλοα!!! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...