Jump to content
Shipfriends

Νήσος Ρόδος (IMO 8704406)


Recommended Posts

14 hours ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Στο Νήσος Ρόδος ετοιμάζεται αίθουσα με Ιντερνετ. Αυτή την εβδομάδα που ταξίδεψα με το πλοίο δούλευε συνεργείο, 

Αφού έχει ελεύθερο wifi παντού. Τι παραπάνω θα έχει η αίθουσα (που βρίσκεται στο πλοίο)?

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πρόκειται για το χώρο που βρισκόντουσαν τα παλιά dormitories του πλοίο και στον οποίο γίνονται εργασίες για να δημιουργηθούν escape rooms!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όμορφο και αξιόλογο σύνολο αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το Νήσος Σάμος ή το Αριάδνη στο accommodation. Η αίσθηση του μεγάλου μεγέθους που δίνει όταν το βλέπεις από έξω κάπως χάνεται όταν είσαι μέσα. Εντύπωση μου έκανε ο μικρός αριθμός κρεβατιών για ένα τόσο μεγάλο πλοίο. Στα συν τα καταστρώματα του και το πολυδιαφημισμένο πλωριό μπαλκόνι αλλά και το πολύ ιδιαίτερο σαλόνι/θέατρο Κάμειρος.

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά στη γραμμή που είναι χρειάζεται παραπάνω κρεββάτια και έτσι θα μπορέσει να βγάλει και κάτι παραπάνω. Μια χαρά είναι το Ν.Ρόδος απλά έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση εσωτερικά. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από την μετασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Είναι το "αδικημένο" από τα τρία μεγάλα της εταιρείας. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει παραπάνω κρεβάτια, έχει έναν τεράστιο χώρο ανενεργό, τις πρωήν εξάκλινες καμπίνες και τους κοιτώνες στο κέντρο του πλοίου. Κατά καιρούς μπαίνει στο πλάνο η κατασκευή εσωτερικών καμπινών εκεί, τα οικονομικά δεδομένα όμως πάντα κυριαρχούν και τα σχέδια δεν υλοποιούνται. Κρίμα, και αν είχε τα έξτρα αυτά κρεβάτια θα μπορούσε να σταθεί και στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη και αλλού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 7/9/2017 at 11:50 PM, Orestis said:

Πρόκειται για το χώρο που βρισκόντουσαν τα παλιά dormitories του πλοίο και στον οποίο γίνονται εργασίες για να δημιουργηθούν escape rooms!

Από χθες ξεκίνησε η λειτουργία τους:

Quote

 Η Hellenic Seaways, καινοτομεί για ακόμη μια φορά βελτιώνοντας περαιτέρω τη μοναδική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει ο ταξιδιώτης εν πλω, εγκαινιάζοντας στο Νήσος Ρόδος το πρώτο escape room εν πλω. Σε συνεργασία με το Mystery Lab, η Hellenic Seaways διαμόρφωσε με κατάλληλο τρόπο ειδικούς χώρους μέσα στο πλοίο έτσι ώστε η συγκεκριμένη δραστηριότητα να είναι όσο το δυνατό πιο ρεαλιστική με τα στοιχεία της περιπέτειας και της ευχάριστης αξιοποίησης του χρόνου να κυριαρχούν.

Πιο συγκεκριμένα,  το escape room θα φιλοξενεί δύο concepts (Lost revises & Captain James secret) τα οποία θα χαρίσουν ιδιαίτερες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

 

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά ταξίδι και έχω κακές και καλές εντυπώσεις. Πρώτα οι καλές: Το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό σκαρί, το πλωριό μπαλκόνι, η ταχύτητα, η συμπεριφορά στο δυναμωμένο μελτέμι και το γρήγορο ρεμέτζο (ε, είναι και ο Ορμίτης καπετάνιος). Οι κακές: Vibration  ιδιαίτερα έντονο, εσωτερικό υποβαθμισμένο, καμπίνες (lux…) τεράστιες μεν, αλλά λιτές έως φτώχειας, διαρρύθμιση που δεν διευκολύνει κανένα διαχωρισμό, η reception σχεδόν στην πλώρη, καθαριότητα προβληματική, διάθεση για ευταξία μηδενική (και κυλικεία Everest :(). Προσθέστε και τον θερινό όχλο για Ικαρία, τελικό άθροισμα με πρόσημο αρνητικό. Στα χέρια διαφορετικής φιλοσοφίας επαγγελματιών βέβαια, αυτό το έστω 30ετές βαπόρι, θα είχε άλλη μοίρα-νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η κάθε προσέγγιση του Νήσος Ρόδος στο λιμάνι του Αγίου Κηρυκου της Ικαρίας είναι μια πρόκληση για τον εκάστοτε πλοίαρχο του πλοίου (φέτος το καλοκαίρι ήταν ο cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου & cpt Γιώργος Πιτσικάλης). Τέλος Αυγούστου ταξίδεψα με το Νήσος Ρόδος κάνοντας την κρουαζιέρα (περίπου 19 ώρες ταξίδι) από το Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο προς τις Κυκλάδες και η προσέγγιση στον Άγιο Κήρυκο ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό ρεμετζο με τον cpt Γιώργο Πιτσικαλη. Όπου πραγματικά η μανούβρα του ήταν με χειρουργική ακρίβεια μέσα στο μικρό και δύσκολο λιμάνι του Αγίου Κηρυκου (όπως και οι μανούβρες του cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου στη Πάρο και στη Νάξο με το καταπέλτη να περνάει πάνω από τις προβλήτες).

Άφιξη του Νήσος Ρόδος στην είσοδο του λιμανιού γύρω στις 18:47 και το Γιαπωνέζικο θηρίο βάζει τη πλώρη προς το κυματοθραύστη του λιμανιού με τα καΐκια και συνέχισε να πηγαίνει η πλώρη ανάμεσα στο κυματοθραύστη και στο παλιό μόλο, έτσι ώστε να χωρέσει να γυρίσει η πρύμη μέσα από το φαναράκι στο ακρομωλιο του λιμανιού. Αφού έφτασε η πλώρη στη μέση του ανοίγματος, άρχισε η πλώρη του πλοίου να γυρνάει δεξιά και η πρύμη να κλείνει προς τη πλατεία της προβλήτας μέχρι να καθαρίσει από το παλιό μωλαράκι.

Η αλήθεια είναι ότι είχα δει πριν δυο χρόνια μανούβρα του cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου με το Νήσος Ρόδος στο ίδιο λιμάνι και αυτή μου φάνηκε πολύ πιο εντυπωσιακή. Μάλλον ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο!!!

Link to comment
Share on other sites

Εχω δει τις μανουβρες του καπεταν Διαμαντη σε ολα τα λιμανια του δρομολογιου το 2016.

Σε Αγιο Κηρυκο και Φουρνους ειδα και δεξιοστροφη και αριστεροστροφη. Ολες πολυ εντυπωσιακες και οριακες.

Αξιζει να το ζησει ο οποιοσδηποτε ταξιδιωτης.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον το Νήσος Ρόδος θα σταματήσει νωρίτερα και αυτό από ότι ήταν αρχικά ανακοινωθεί (31/10). Ακούγεται ότι θα σταματήσει και αυτό στις 1/10/17 αλλά μάλλον θα σταματήσει για λίγο τα ταξίδια!!! Τώρα μετά που θα πάει θα αναμείνετε επί της οθόνης!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...