Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το easycruiseone, "τολμησε" στη ζακυνθο να πρυμνιοδετησει στην... προβλητα:D κρουαζιεροπλοιων.

κατι οτι η σιδηροκατασκευη αυτη χρειαζεται το make up της, κατι τα δεμενα ελυτης & foscolo, οι καβοι των οποιων αναγκαζαν τα λεωφορεια να αποβιβαζουν στην αρχη της προβλητας αγιου νικολαου, η πρωτη εντυπωση για τους επισκεπτες δεν ηταν και η καλυτερη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μηπως μετα απο αυτα το ΛΤ Ζακυνθου πρεπει να κινησει διαδικασιες μεταφορας των πλοιων της ΑΝΕΖ σε καποια ντανα στον κολπο της Ελευσινας, για να απελευθερωθει το λιμανι;

κατι τετοιο ειχε γινει απο το (τοτε) ΛΤΠατρων, για τη μεταφορα του Med.Sky στην Ελευσινα. η διαδικασια κρατησε μηνες κα τελικα αρχες του 99 το εγινε η "μεταφορα".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
μηπως[...] το ΛΤ Ζακυνθου πρεπει να κινησει διαδικασιες μεταφορας των πλοιων της ΑΝΕΖ σε καποια ντανα στον κολπο της Ελευσινας, για να απελευθερωθει το λιμανι;
ελα που αρχιζουν και στο ζαντε να υπαρχουν φωνες για κατι τετοιο. ο προεδρος του συλλογου ιδιοκτητων ενοικιαζομενων δωματιων, διαμαρτυρεται για το οτι το λιμανι εχει γινει νεκροταφειο πλοιων και ζητα την απομακρυνση τους. ο βασικος λογος γκρινιας ειναι οτι δεν υπαρχει ελευθερη θεση για τα ferries απο ιταλια.

here you are;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν πα να φωνάζουν όλοι τζόγια μου??!!..... 3 παροπλισμένα και επειδή φύσηξε ούτε ο Στελάρας δεν μπορεί να μπει μέσα μπουγαρίνι μου!!!

να δω τι θα γραφει ο τύπος αύριο και ποιος επιτέλους θα τους πάρει σοβαρά. Πάντως νομικό κενό το θέμα που δεν πρόκειται να αλλαξει εφόσον μεγάλα λιμάνια δεν επηρεάζονται!

Πάντως μάθαμε γιατί δεν πλαγιοδετούν τα ΑΝΕΖάκια

Περισσοτερα εδωπά

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Συνάντηση για τη μελέτη του έργου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Συνάντηση με εκπρόσωπο μελετητικού γραφείου με σκοπό τη σύνταξη μελέτης για την βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών υποδοχής κρουαζιερόπλοιων ή τη δημιουργία νέων, θα έχει την Πέμπτη ο αντινομάρχης, Σωτήρης Καρακάς. Δεν αποκλείεται να συμμετέχουν και άλλοι φορείς αλλά και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αφού στόχος της νομαρχίας είναι να προχωρήσει η μελέτη προκειμένου εν συνεχεία, να αναζητηθούν οι πόροι για το έργο.

“Κατασκευάσαμε την υπάρχουσα προβλήτα, βάση της μελέτης που βρήκαμε και για να μην χαθεί η χρηματοδότηση. Ο χώρος ανταποκρίνεται για τις ανάγκες που τότε μπορούσαν να καλυφθούν, δηλαδή για πλοία από 110 ως 140 μ. Σήμερα, τα κρουαζιερόπλοια φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 300 μ., γι' αυτό θέλουμε να προχωρήσει το έργο υποδοχής τέτοιων πλοίων, που θα δώσει άλλον “αέρα” στην ανάπτυξη του τόπου”, ανέφερε ο αντινομάρχης.

Με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, σημείωσε πως για το έργο απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα, ωστόσο, τα έξοδα για τη μελέτη μπορούν να καλυφθούν από τη νομαρχία. “Μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί το ίδιο μέρος ή να υπάρξει χώρος για δύο πλοία. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα. Η μελέτη θα μας δείξει τι μπορούμε να κάνουμε”, τόνισε.

Ανέφερε δε, ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει διαδοχικά, εφόσον εξασφαλιστούν αρχικά ορισμένες χρηματοδοτήσεις, επεσήμανε όμως, ότι “βασικό ρόλο παίζει η μελέτη. Για να χρηματοδοτηθούμε πρέπει να ξέρουμε επ' ακριβώς, τις θέσεις, τι θέλουμε, που πάμε και τι άλλο ζητάμε”, υπογραμμίζοντας:

“Την Πέμπτη θα έχουμε συνάντηση με την εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου που είχε αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για το λιμάνι στα Λαζαρέτα. Θα πάρουμε μια πρώτη εικόνα, ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με πανεπιστήμια προκειμένου να μας βοηθήσουν”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση “μπροστάρη” στην όλη προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η υλοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας, επισημαίνοντας πως “στην κατάσταση που βρίσκονται και οι δήμοι, ο μόνος φορέας που μπορεί να υλοποιήσει έργα υποδομών, είναι η νομαρχία”.

Εκτίμησε τέλος, ότι το κόστος του έργου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα αναζητηθούν από τα αρμόδια υπουργεία ή από χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πηγή : Ημέρα τση Ζάκυθος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εδω και καιρο, η κυβερνηση εδω και καιρο ειχε ανακοινωσει την προθεση της να κανει 3-4 ΑΕ με τα λιμανια φιλετα των νησιων. στο ιονιο θα γινει (ετσι λενε οι διαρροες) μια εταιρεια με τα λιμανια λευκαδας, ζακυνθου, αργοστολιου, σαμης και πορου, με επικρατεστερη εδρα το αργοστολι.

στη ζακυνθο το πηραν πρεφα της τελευταιες μερες και εχει αρχισει το πρωταθλημα κλαψας:rolleyes:B)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ.

.........

Η Ζάκυνθος, υποδέχεται, στο μοναδικό λιμάνι της, επισκέπτες που αντικρίζουν -ως πρώτη εικόνα- την πρωτοσέλιδη φωτογραφία μας.

Ένα λιμάνι -πάρκινγκ- σκουριασμένων τεράστιων άχαρων πλοίων, τα οποία δημιουργούν μια αλγεινή εντύπωση τριτοκοσμικού χερσαίου -και όχι νησιωτικού- λιμανιού, σε μια ΕΛΕΕΙΝΗ ατμόσφαιρα, που θυμίζει τα παροπλισμένα πλοία στην Ελευσίνα ή το Πέραμα και σε καλύτερη περίπτωση το Νεώριο της Σύρου.

Άστοχες οι απαντήσεις και δεσμεύσεις εταιριών προς το Λιμενικό Ταμείο, για απομάκρυνσή τους, εντός του Φθινοπώρου και του χειμώνα που πέρασε. Γελοίες οι τοποθετήσεις των αρχών, που πολλές φορές ανακοίνωσαν την περιβόητη απομάκρυνση. ΤΙΠΟΤΑ.

.............

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ.

Αναφέρεται ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα τρία παροπλισμένα πλοία που παραμένουν στο λιμάνι της Ζακύνθου, και πιστεύω ότι θα πρέπει να ανεβεί στο θέμα του κάθε πλοίου το αντίστοιχο απόσπασμα του άρθρου.

Πηγή : ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η λιμενικη επιτροπη ζακυνθου, συστησε ειδικη 5μελη επιτροπη,που θα συζητησει με τις πλοιοκτητριες εταιρειες την απομακρυνση των παροπλισμενων ferries απο το λιμανι του νησιου.

μεινατε αφωνοι ε; η επιτροπη θα προσπαθησει να συνεννοηθει με την μακαριτισσα ΑΝΕΖ (ζακυνθος Ι) τους πλοιοκτητες του FOS που ειναι υπο μεταπωληση (και σιγα μην το μετακινησουν οσο υπαρχει εκκρεμοτητα) και την ανμεζ (ελυτης) που για τον μισο κοσμο το πουλαει και για τους αλλους μισους θα ξεκινησει τη μετασκευη του στο τελος του χρονου.

λεπτομερειες εντος

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από ότι φαίνεται πάντως, το έχουν πάρει αρκετά ζεστά το θέμα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των ανενεργών πλοίων (“Φως”, “Οδυσσέας Ελύτης” και “Ζάκυνθος 1”), από το λιμάνι της Ζακύνθου αναλαμβάνει το Λιμενικό Ταμείο, μετά και τη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση, της ειδικής επιτροπής που συνέστησε για το συγκεκριμένο σκοπό.

...αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, αποφασίστηκε ειδικό δικηγορικό γραφείο να αναλάβει την υπόθεση και εν συνεχεία με εξώδικα προς όλες τις εταιρίες, να ζητήσει την απομάκρυνση των πλοίων.

“Από την ημέρα που οι εταιρίες θα λάβουν στα χέρια τους τα εξώδικα, συμφωνήσαμε να έχουν ένα μήνα περιθώριο για να ικανοποιήσουν το αίτημά μας. Πρόκειται για ενέργεια που θα υλοποιήσει ειδικευμένο με ναυτιλιακά θέματα γραφείο, που δεν αποκλείεται να έχει έδρα ακόμη και τον Πειραιά, προκειμένου να έχουμε το συντομότερο δυνατό, αποτελέσματα”, τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας:

“Αν οι εταιρίες δεν δεχθούν τους όρους μας, τότε θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή και έχουμε δικαίωμα να απομακρύνουμε εμείς τα πλοία από το λιμάνι, μεταφέροντας τους εν συνεχεία, τα έξοδα. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου και ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο”.

Σύμφωνα με τον κ. Καρδιανό, αν χρειαστεί τα πλοία να μεταφερθούν με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην Ελευσίνα, ενώ επεσήμανε ότι όλες οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Για να δούμε, τι μπορούν να καταφέρουν.

Πηγή : Ημέρα τση Ζάκυθος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

10 εκατομυρια ευρω απαιτουνται για την επεκταση της προβλητας κρουαζιεροπλοιων

Το παρακατω αποσπασμα απο την Ημερα τση Ζακυνθος

Περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ θα απαιτηθούν για την επέκταση της υπάρχουσας προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ζακύνθου, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται τα έξοδα της μελέτης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Το θέμα επανήλθε στο σώμα, έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας, Νομαρχιακού Συμβούλου, Πέτρου Στραβοπόδη και με αφορμή τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αναφορά έγινε στο λιμάνι, στη δεύτερη γέφυρα Αγίου Χαραλάμπους, αλλά και στον τρόπο εκτέλεσης των έργων που ακολουθείται ως σήμερα. Εκεί, επισημάνθηκε ότι εκτός των μεγάλων ποσών που απαιτούνται κάθε φορά, δημιουργούνται και μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.

Ο κ. Στραβοπόδης, αναφέρθηκε στο αίτημα που έχει γνωστοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο, για νέα εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, σημειώνοντας ότι πριν περίπου 2 ½ χρόνια ξοδεύτηκαν περίπου 4,5 εκατ. ευρώ γι’ αυτό το σκοπό και σήμερα ζητούνται άλλα 1,5 εκατ ευρώ.

Ρώτησε αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για το νέο λιμάνι, ζητώντας από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Διονύση Μυλωνά, να του καταθέσει όλα τα έγγραφα με τις αποφάσεις του σώματος που εστάλησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, γι’ αυτό το έργο. Επιπλέον, έθεσε το θέμα της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων και αν θα δημιουργηθούν υποδομές υποδοχής μεγαλύτερων πλοίων.

Ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, ανακοίνωσε ότι την προηγούμενη Πέμπτη εστάλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, έγγραφο αίτημα της Νομαρχίας, όπου ζητείται η χρηματοδότηση του έργου επέκτασης της προβλήτας. Προτείνεται δε, να γίνει με “δωρεά” του Κράτους η μελέτη του έργου, είτε με υλοποίησή της από το αρμόδιο Υπουργείο, είτε από οποιονδήποτε Πανεπιστημιακό φορέα. Από εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξαρτηθεί όπως είπε, η υλοποίηση ή όχι του εγχειρήματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντινομάρχης Σωτήρης Καρακάς, λέγοντας ότι η προμελέτη για την νέα προβλήτα έχει ολοκληρωθεί. Βάση αυτής, υπολογίζεται ότι η μελέτη θα στοιχίσει 1 εκατ. ευρώ και το έργο 10 εκατ. ευρώ. “Είναι αναγκαίο έργο για τον τόπο και πρέπει να δοθεί σημασία από το Κράτος”, υποστήριξε.

Την απορία του για το τελικό ποσό του προϋπολογισμού, εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς, “καυτηριάζοντας” τις τιμές των μελετών, που τις χαρακτήρισε αρκετά υψηλές. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Σύμβουλος της μειοψηφίας, Άκης Ζήβας, ζητώντας προγραμματισμό των έργων για το νησί, με συνεννόηση όλων των αρμόδιων φορέων.

Link to comment
Share on other sites

αμαν πια με τις μελετες. αμαν!!:mad: ο καρκινος που κατατρωει το δημοσιο χρημα ειναι. μελετες σκοπιμοτητας και βιοσιμοτητας για εργα που εχουμε ηδη αποφασισει οτι θα γινουν. μελετες κατασκευης, που βασιζονται σε παλιοτερα στοιχεια κλπ κλπ.

οταν εκαναν στη ζακυνθο αυτο το εξαμβλωμα (2 fenders και μια πεζογεφυρα στην εξωτερικη πλευρα του κυματοθραυστη, οπου ειναι επικινδυνο να δεσει ακομη και ψαροβαρκα), ειμαι σιγουρος οτι θα ειχαν προηγηθει πολυδαπανες μελετες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

βαζω στοιχημα ενα τραπεζι στο Πορτο Λιμνιωνα για καλο φαϊ και shipspotting και μετα ξεφρενο clubbing στο Barrage;), οτι και το επομενο καλοκαιρι ελυτης, φως(κολος) και ζακυνθος Ι, θα παραμενουν στην αυτη θεση.

μπορει οι ιδιοκτητες να ειναι "γνωστοι", αλλα επισημως τα 2 πλοια (ελυτης, φως) ανηκουν σε παναμαϊκες εταιρεις και ακομη δεν εχουν επιδοθει τα εξωδικα και το τριτο (Ζακυνθος Ι) ανηκει στην ΑΝΕΖ που δεν εχει μια. τη στην παναμεζικη πρεσβεια πηγαν, τι στο συνηγορο του λιμενικου ταμειου:D (πως λεμε συνηγορος του παιδιου:P), αλλα τζιφος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

λιμενολογο απο την... Νεα Υερσέη εφεραν στο Ζαντε, για να τους πει το αυτονοητο. οτι δηλαδη εκει που θελουν να φτιαξουν την προβλητα κρουαζιεροπλοιων (στην εξωτερικη μερια του μωλου του αη νικολα), οτι και να κανουν, παντα ο ντοκος θα ειναι ερμαιος των καιρικων συνθηκων.

εδω τα νεα απο την βιζιτα του κοντε πεφανη.

(το ρεζουμε ειναι το ιδιο: 100 χιλιαρικα πρωτα για μελετη και μετα βλεπουμε, ποιος και αν θα πληρωσει το εργο)

29-LIMENOLOGOS2.jpg

στη φωτο ο καπτα πετρος κυπριωτης, δειχνει στον κοντε πεφανη τη μποχαλη:D

Link to comment
Share on other sites

...λιμενολογο απο την... Νεα Υερσέη

(το ρεζουμε ειναι το ιδιο: 100 χιλιαρικα πρωτα για μελετη και μετα βλεπουμε, ποιος και αν θα πληρωσει το εργο)...

Ο λιμενολόγος δεν είναι τόσο πολύ από την Νέα Υερσέη, όσο από τον Πειραιά ;). Πρόκειται περί του γνωστου Σ. Θεοφάνη, Αντιπλοιάρχου (εα) του ΛΣ, πρώην Προέδρου του ΟΛΘ, πρώην Γενικού Διευθυντή του ΟΛΠ (και για ένα φεγγάρι ΓΔ των Κυλινδρομύλων Λούλη), από τον οποίο ο Εισαγγελεύς έχει ζητήσει πρό διμήνου κάτι εξηγήσεις για ένα θέμα λίγο πικάντικο και κοστοβόρο, πως να σας το εκφράσω.... ας το πούμε Κινέζικο!

Τώρα γιατί από αυτό το πλούσιο βιογραφικό προετιμήθη μόνο ο Ακαδημαϊκός τίτλος, τι να σας πω, αγνοώ :D.

Link to comment
Share on other sites

μια και πιασαμε το λιμανι, παμε 10 χρονια πισω. η προβλητα του αγιου διονυσιου ημιτελης, ο τραπεζοειδης υπο κατασκευη και τα καμαρια του ζαντε παρατεταγμενα. πρωτεας και ζακυνθιος 1 στον αγιο νικολα, ιονις και μοιρας στον αγιο διονυσιο και ο αγιος διονυσιος σιγουρος στο strada marina.

παραεξω διακρινονται οι δγαγες απο τα λιμενικα εργα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
μετα τις αγωγες ερχονται και οι πλειστηριασμοι (αν δεν εχουν απομακρυνθει τα 3 πλοια ως τις 10 Απριλιου το λιμενικο ταμειο θα ξεκινησεις διαδικασιες πλειστηριασμου, ενω υπηρχε και μειοψηφουσα αποψη: να αρχισουν τωρα οι διαδικασιες). δεν ξερω λεπτομερειες, αλλα νομικο πατημα σιγουρα θα υπαρχει, ειτε μιλαμε για απληρωτα μισθωματα, ειτε για διαφυγοντα κερδη
Link to comment
Share on other sites

Στην μπουκα εχει απο 6 εως 7,7 μετρα μεσα απο 8,2 μεχρι 1. Στο"κεντρο" ας πουμε του λιμανιου εχει 5 με 7,5 μετρα.

Αμα βρω θα σου βαλω και εικονα απο τον χαρτη.

Link to comment
Share on other sites

η ΑΝΜΕΖ αντιδρα λυσσαλεα στην αποφαση. υποστηριζει οτι δεν ειχε ενημερωθει, οτι ειναι θυμα της κρισης, οτι δεν υπαρχουν θεσεις στην ευρυτερη επισκευαστικη ζωνη, οτι θιγεται κλπ κλπ.

α, επικαλειται και το παραδειγμα του πειραια, οπου ειναι 8 πλοια δεμενα (α ρε καπτα μακη:D) και ο ΟΛΠ το δεχεται.

λεπτομερειες εντος.

προσωπικα ειμαι με το λιμεναρχειο. χαλαει αισθητικα η εικονα του λιμανιου και της πολης, με τα τρια παρατημενα βαπορια

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...