Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

στο ζαντε εχουν ευρωπαικο χρημα και για να μην το χασουν αποφασισαν να εφαρμοσουν μια μελετη του... 70!!

στην προβλητα αγιου διονυσιου απο την αρχη του μπαστουνιου και για οσο φαινεται στη φωτο θα μπαζωθει για 18 μετρα προς τα μεσα για να γινει ντοκος για γκαζαδικα!!! περαν οτι θα φαγωθει μια θεση ferry θα ειναι πολυ isps compatible το γκαζαδικο να ξεφορτωνει διπλα σε ΙΧ και επιβατες.

στην προβλητα αγιου νικολαου απομακρυνθηκαν οι βραχοι που ειχαν τοποθετηθει σαν mini κυματοθραυστης και θα ποντισθουν μπλοκια ωστε να γινει ενα μικρο μπαστουνι και καλα να σπαιει το κυμα, στην πραξη ομως για να δυσκολευει τις μανουβρες των ferries.

τρωμε μια θεση απο τη μια και βαζουμε γκαζαδικα βαζουμε και ενα τσιμεντενιο ριπαπα (με το συμπαθειο) να δυσκολευει τη μανουβρα, εχουμε το φωσκολο στη θεση πλαγιοδετησης και το ωκεανις στη θεση ακινησιας. σε ολα αυτα βαλτε και ενα θεολογο και μια νταλιανα.

post-13-128326959199_thumb.jpg

post-13-1283269592_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Allo ena ar8ro ths Hmeras pou apokalyptei mia akoma fora oti mas pnigei h grafeiokratia.....

Link

Ena kommati tou anaferei

«Έχω στείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα της Ζακύνθου και μέσα σε αυτά είναι και το λιμάνι. Έπρεπε να έχουμε το καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και της Ευρώπης. Αντίθετα, δεν μπορούν να ελλιμενιστούν κρουαζιερόπλοια, ενώ υπάρχουν σκουπίδια και εγκαταλελειμμένες μαούνες. Παράλληλα, η μαρίνα εδώ και 20 χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη και πρίν από λίγο διάστημα ξεκίνησαν οι διαδικασίες, έτσι ώστε τέλος του 2006 να δημοπρατηθεί και να παραδοθεί σε ιδιώτη για εκμετάλλευση. Έχουν έρθει επενδυτές στο παρελθόν για τη μαρίνα, όμως επειδή βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον και έτσι τώρα το κράτος θα τη δώσει για ένα κομμάτι ψωμί, προκειμένου να λειτουργήσει για τα επόμενα 60-70 χρόνια, προς όφελος της Ζακύνθου. Ως πολιτευτής, παρέδωσα στο Λιμενικό Ταμείο ένα επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο είναι απαραίτητο να γίνει ένας Οργανισμός που θα αξιοποιήσει το λιμάνι, από το ΞΕΝΙΑ μέχρι τα Λαζαρέττα. Εκείνο που πρέπει να γίνει τώρα, είναι μια μελέτη με βάση τις προτάσεις που έχουμε υποβάλλει για την καλύτερη αξιοποίησή του, για να μπορούν να ελλιμενιστούν τα υδροπλάνα, τα κότερα και τα κρουαζιερόπλοια. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν, αφού το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει ως προτεραιότητα τα έργα υποδομής, ενώ υπάρχουν και αρκετά χρήματα» ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς.

For the record: O Kolokotsas einai ypopshfios bouleuths tou nhsiou.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

προχωρανε τελικα τα εργα που περιγραφονται εδω, για τον προβλητα αγιου νικολαου, παρα την αντιθετη γνωμη των πλοιαρχων. θα δυσκολεψουν κατα πολυ οι δυνατοτητες ελιγμου ειδικα των μεγαλων ionan star & διονυσιος σολωμος. μαλιστα μπροστα απο τον "Αγ νικολα" υπαρχει (λογω μπαζων) σαμαρι στο βυθο, οπου το βαθος γινεται 2,2 μετρα και δεν εχει καμια επισημανση.

Link to comment
Share on other sites

η "μαρινα" (ο θεος να την κανει) της ζακυνθου καθαριζεται απο τα μισοβυθισμενα "σκαφη" και το λιμενικο ταμειο φιλοδοξει το καλοκαιρι να δενουν εκει τα τουριστικα ημεροπλοια (τωρα δενουν στην προβλητα αγ νικολαου)

περισσοτερα στο gozakynthos

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

οι φιλοι και αξιαγαπητοι ζακυνθινοι γκρινιαζουν για το τελμα στα λιμενικα τους εργα.

μαζι με τη γκρινια ερχεται και μια κριση αδικαιολογητης ζηλειας για το νησι της ρενας βλαχοπουλου και του γιωργου κατσαρου

δειτε εδω το δημοσιευμα του Κλαψ Ζακυνθος. προκειται για μια λιστα λιμενικων εργων στο ιονιο οχι 100% ακριβη βεβαια.

εχουμε κανει καλυτερα ρεπορταζ:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
η "μαρινα" (ο θεος να την κανει) της ζακυνθου καθαριζεται απο τα μισοβυθισμενα "σκαφη" και το λιμενικο ταμειο φιλοδοξει το καλοκαιρι να δενουν εκει τα τουριστικα ημεροπλοια (τωρα δενουν στην προβλητα αγ νικολαου).

απο οτι φαινεται, τα εργα στην (ο θεος να την κανει) μαρινα, εχουν δρομολογηθει.

ο λιμεναρχης υποστηριζει επισης, οτι δεν υπαρχει προβλημα με το erenler.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ο λιμεναρχης ζακυνθου και ο εκπροσωπος της Air Sea Lines, ειχαν δημοσια κοντρα για το χωρο ελλιμενισμου των υδροπλανων. (υδατοδρομιο το λενε στην πατρα:mad: )

επισης τα εργα στη μαρινα που λεμε παραπανω, εχουν βαλτωσει. οσοι εχουν παει στο Ζαντε θα θυμουνται εκεινη την υποτιθεμενη μαρινα, που ειναι κατι σαν τη γερμανικη σκαλα της ζακυνθου:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

kala auto ton plhsthriasmo kai ta 13000 eurw, ka8ws kai to kratos na analambanei na to kanei "kinhto mnhmeio" den to polu katalaba.

nai oi zakyn8inoi agkaliasan tous prosfyges panw sto (kainourgio oro) "doulemporiko" (pws 8a to leme twra? D/E Erenler) kai ola kala.

Alla ti mnhmeio einai auto? Pros 8eou na fygei apo thn marina gia na papsei na einai dikaiologia twn allwn gia thn katantia ths marinas-ana8ema k an exoun dei pws einai oi marines.

Alla ti synthrhsh kai ti mnhmoneush? Sta synora pou briskoun 10 tetoia to xrono ti prepei na exoun dhladh?

Kanonika na to xwnan sto Nauagio dipla ston Panagiwth eprepe.

Link to comment
Share on other sites

Βρεθηκε χωρος στο λιμανι της ζακυνθου για να "δενουν" τα υδροπλανα. Η air sea lines και το ΛΤ Ζακυνθου τα βρηκαν και η προβλητα αγιου νικολαου θα εχει την τιμη. για οσους ξερουν απο ζακυνθο, θα δενουν εκει που εδεναν μεχρι περσυ τα τουριστικα που κανουν το γυρο του νησιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Epainoun sthn efhmerida deinei to parakatw ar8ro parolauta deixnei 3eka8ara pou pame me tis ...politikes mas....

Γλίτωσε η Ζάκυνθος</B>

linani.jpgΈπιασαν τόπο τα δύο προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, που αφορούσαν τις εργασίες στο μώλο του Αγ. Διονυσίου, οι οποίες δεν θα ξεκινήσουν τελικά την προσεχή Δευτέρα, αλλά προς το τέλος Αυγούστου, όταν δηλαδή η τουριστική κίνηση θα βρίσκεται σε ύφεση.

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε και την κατακραυγή της κοινής γνώμης, η Νομαρχία αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τον εργολάβο, έτσι ώστε να συναποφασιστεί το «πάγωμα» των εργασιών, κάτι που τελικά έγινε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Καναβό, μας επισήμανε ότι το έργο θα ξεκινήσει από τις 28 Αυγούστου, ενώ για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί και το Λιμεναρχείο, το οποίο - ωστόσο - είχε δεχθεί ειδοποιητικό έγγραφο για την έναρξη των εργασιών στις 4 Ιουνίου!

Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε μετά από προσωπική άμεση παρέμβαση του Νομάρχη, αλλά προήλθε μέσα από κοινωνική και δημοσιογραφική πίεση και αφήνει ικανοποιημένους φυσικά τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας (Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογοι Ξενοδόχων, Επιμελητήριο, Κοινοπραξία Πλοίων κ.λ.π.), αφού τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον μώλο του Αγ. Διονυσίου και έτσι δεν θα προκύψουν προβλήματα με τον ελλιμενισμό τους μέσα στο καλοκαίρι.

Πέρα όμως, από το ευχάριστο, όπως εξελίχθηκε, γεγονός, οι ευθύνες της Νομαρχίας για άτυχη ανακολουθία δεσμεύσεων δεν μπορούν να παραβλεφθούν, αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες αντί για επιχειρήματα και πειστικές εξηγήσεις γίναμε μάρτυρες αδικαιολόγητων προσωπικών φραστικών επιθέσεων. Εκτός και αν τους έπαιξε πολιτικό παιχνίδι ο εργολάβος…

Αν δεν είχε ξεσπάσει τόσος μεγάλος ντόρος και εάν οι φορείς του νησιού δεν αντιδρούσαν, την Δευτέρα οι εργασίες θα ξεκινούσαν και θα βρισκόμασταν όλοι προ απροόπτου. Ποιος αμφισβητεί τα παραπάνω; Η κοινοπραξία πρώτη αντιλήφθηκε το γεγονός, μόλις έφθασαν τα μηχανήματα του εργολάβου!

Το απόλυτα σωστό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ μας, αποδεικνύεται και από το εξής: Ο Νομάρχης μαζί με τους συνεργάτες του και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έκαναν έκτακτες συσκέψεις προχθές το μεσημέρι, για να καταφέρουν να βρουν μια λύση.

Όταν είδαν ότι τα πράγματα βρίσκονται προ τετελεσμένης έναρξης εργασιών, επικοινώνησαν με τον εργολάβο καταφέρνοντας να εντοπίσουν μια κοινή συνισταμένη, προς ανακούφιση όλων εκείνων που εμπλέκονται είτε έμμεσα είτε άμεσα με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Πρόβλημα λοιπόν, υπήρχε και εύστοχα λύθηκε, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες, που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν απλές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Μάλιστα, η τελευταία έχει καταλάβει απόλυτα τι είχε συμβεί όλο αυτό το διάστημα, και πως για 40.000 ευρώ, κατά δήλωση του κ. Κανναβού, οι εργασίες θα ξεκινούσαν μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Το θέμα με τις εργασίες στο μώλο του Αγ. Διονυσίου πήγε να εξελιχθεί όπως εκείνο με τα δομημένα ομόλογα, τα οποία εδώ και καιρό είναι στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας και οι πολιτικές συνέπειες είναι αρκετά μεγάλες για τη κυβέρνηση...

Στεκόμαστε στα γεγονότα και επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να έρθουμε σε προσωπική σύγκρουση με κανέναν, διότι αφενός δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και αφετέρου δεν είμαστε πολιτικοί (ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε) για να κατηγορούμαστε ότι εξυπηρετούμε σκοπιμότητες.

Ο δημοσιογραφικός ρόλος έγκειται στο να αναδεικνύει τα γεγονότα και να προβάλλει τα στοιχεία που υπάρχουν, χωρίς να «κόβει» και να «ράβει» ανάλογα με τις εφήμερες πολιτικές διαθέσεις εντυπωσιασμών.

Ρωτάμε ευθέως, το λιμενικό ταμείο, τα λιμενικά όργανα, την κοινοπραξία και το προσωπικό των πλοίων, το επιβατικό κοινό, τους επιχειρηματίες του τόπου, τους φορείς του νησιού, τους απλούς εργαζόμενους, ολόκληρο το Ζακυνθινό λαό: Δημιουργήσαμε πρόβλημα στη Ζάκυνθο με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος ή συμβάλαμε ουσιαστικά στην επίλυσή του;

Παρεξηγήθηκε μόνο ο κ. Νομάρχης και ο κ. Καρακάς.

Και εμείς, όμως, κρινόμαστε κάθε ημέρα…

Γ. Γκόγκος

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου

www.imerazante.gr

Link to comment
Share on other sites

τελικα πρεπει να πανηγυρισουμε που αναβαλεται ενα εργο ή πρεπει να εξοργιστουμε που τοσα χρονια γινονται εργα στο λιμανι της Ζακυνθου, ολο τελειωνουν και τανουμε να ξεκινουν με την αρχη της σαιζον. η εφημεριδα (για μενα) εχει δικιο κατα το ημισυ. ενταξει να μη γινουν καλοκαιρι, αλλα επιτυχια θα ηταν να ειχαν γινει νωριτερα και οχι να μη γινουν καθολου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
kala auto ton plhsthriasmo kai ta 13000 eurw, ka8ws kai to kratos na analambanei na to kanei "kinhto mnhmeio" den to polu katalaba.

τελικα δεν γινεται μνημειο. παει Aliaga για καρφιτσες.

Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο πλοίο αγοράστηκε με το ποσό των 13.000 ευρώ σε πλειστηριασμό του ΟΔΔΥ από τον ιδιοκτήτη εταιρείας ανέλκυσης σκαφών, Γιώργο Αντωνάτο, προκειμένου να το μεταφέρει στην Τουρκία και να το μετατρέψει σε παλιοσίδερα, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί αφου το Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κώστας Ζαχόπουλος, και στη 15μελη σύνθεσή του συμμετέχουν καθηγητές Πολυτεχνείου και Προϊστάμενοι Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος να χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο.

erenler2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ρε σεις αδερφια απο το Ζαντε τι παθατε; σας πειραξε ο καυσωνας;

συμφωνα με την Ημερα, γινοται κατακαλοκαιρο εργα στην προβλητα Αγιου Διονυσιου (αυτη με τις 4 ραμπες και τον τραπεζοειδη προβλητα). αποτελεσμα να εχει μεινει μια ραμπα για Star & Σολωμο και να υπαρχουν καθυστερες. βαλτε οτι ειναι ακομη μεσα Φωσκολος και Ωκεανις και θα δενουν τα βαπορια στην παραλιακη.

το πιο κουφο απο ολα ειναι οτι εδεσε ο Σολωμος στη ραμπα του Star (στο κοκκινο φαναρι) μια φορα, βρηκε (ή "βρηκε"; ) σε μπλοκια, εγινε καταγγελια απο τον πλοιαρχο και η ραμπα θα ανακατασκευαστει.

«Δεν θέλαμε να ξεκινήσουν οι εργασίες τώρα, όμως είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε, μιας και δεν θα παίξουμε με την ασφάλεια των επισκεπτών. Ο έλεγχος έγινε μετά από επισήμανση που έγινε από τον πλοίαρχο του «ΣΟΛΩΜΟΣ», Κυριάκο Μουζάκη, ο οποίος στην προσπάθειά του, πρίν 10 ημέρες, να ελλιμενίσει το πλοίο βρήκε πάνω σε μπλόκι».
Είναι γεγονός ότι πρίν από 10 ημέρες περίπου το «ΣΟΛΩΜΟΣ» βρήκε σε μπλόκια, όμως η πόρτα του είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας, κάτι που σημαίνει ότι εμείς δεν αντιμετωπίζουμε ανάλογο πρόβλημα και επομένως η θέση δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί μέσα στο καλοκαίρι. Πραγματικά, δεν ξέρω γιατί τους έπιασε τώρα αυτή η βιασύνη, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα μπλόκια υπάρχει εδώ και έναν χρόνο!».
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Oi rampes ftiashkan, ta plhrwmata ekanan thn epiblepsh kai an den plhrwsoun oi ploiokthtes epi topou ta egra 8a ginontousan se kana trimhno- just in time.

alla edw filoi mou diabazw ar8ra pou den mou polu stekoun....

katargsh limenikwn tameiwn - auto kapws swsto- kai enwsh se styl perifereieas.

ma kouzoula8hkan teleiws?

alla kai gia to neo to limani mas....... mia apo ta idia

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και μια και ο λόγος για το "Μάρθα", μια carte postale που δείχνει το "Μάρθα" με τον πλωριό του καταπέλτη στη Ζάκυνθο. Φαίνεται ακόμα το παλιό "Ζάκυνθος", αυτό που πνίγηκε έξω από την Κυλλήνη.

Είναι εντυπωσιακό, επίσης, να προσέξει κανείς πόσο απέχει η εικόνα του λιμανιού από τη σημερινή εικόνα.

post-360-12832696756_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να δουμε αυτη τη φορα θα γινει τιποτα?

Με πρώτο εξεταζόμενο χώρο τα Λαζαρέττα…

Την σύνταξη προμελετών για νέο λιμάνι ανακοίνωσε ο Νομάρχης!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ αναλαμβάνει το «βάρος» του έργου

Η διαδικασία σύνταξης προμελετών για την κατασκευή νέου λιμανιού που θα εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της Ζακύνθου, ξεκίνησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος.

Μετά από χρόνιες έριδες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των τοπικών αιρετών αρχόντων, ο Νομάρχης ανακοίνωσε σε στιγμή που κανείς δεν φαίνεται να περίμενε, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για ένα τόσο μεγάλο έργο!

Στελεχωμένος από τους δύο αντινομάρχες, Σωτήρη Καρακά και Διονύση Παλλαδινό, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των έργων, υπογραμμίζοντας πως η Ζάκυνθος μπορεί να καταστεί σύγχρονος τουριστικός προορισμός.

«Η επίλυση των προβλημάτων του νησιού, μπαίνει σε ένα πολύ σωστό δρόμο, κάτι που μας κάνει πιο αισιόδοξους», είπε ο Νομάρχης και αναφερόμενος στο λιμάνι τόνισε:

«Ξεκίνησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η διαδικασία για τη δημιουργία νέου, αρχίζοντας από τις προμελέτες. Εισακούστηκε η εισήγηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν από δύο μήνες και προχωράμε μπροστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο και το χώρο που θα γίνει το έργο, εξήγησε: «Εξ’ αρχής είχαμε δύο στόχους. Να εξυγιανθεί το υπάρχον λιμάνι, που προχωρά από το Γ’ ΚΠΣ και επειδή βλέπουμε μπροστά, να κατασκευαστεί νέο.

Το αίτημα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και το δικό μου προς την Κυβέρνηση, να αρχίσουμε με όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για νέο λιμάνι στα Λαζαρέττα, εξετάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Γάσπαρο, το Υπουργείο γνωρίζει τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν για την κατασκευή λιμανιού στη συγκεκριμένη περιοχή (Λαζαρέττα), δήλωσε όμως, ότι όλα θα ξεκινήσουν από «μηδενική» βάση.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία προηγείται, αφού όπως ανέφερε, βρίσκεται κοντά στην πόλη, ενώ η χρηματοδότηση, σύμφωνα με το Νομάρχη, θα δοθεί από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου. Δεν διευκρινίστηκε όμως, αν η χρηματοδότηση θα αφορά τις μελέτες ή και την εκτέλεση του έργου.

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου

www.imerazante.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σχετικα με το ISPS....

αει καλα.......

Κοινοτική οδηγία υποχρεώνει τη χώρα μας να εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί το λιμάνι

Το λιμάνι της Ζακύνθου

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας πρόκειται να εφαρμοστούν πολύ σύντομα σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, αφού Κοινοτική Οδηγία που έχει εκδοθεί από το 2003 υποχρεώνει την Ελλάδα να φροντίσει άμεσα για την καταπολέμηση, μεταξύ άλλων, της τρομοκρατίας και της εμπορίας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, το Ελληνικό κράτος, μέσω του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των συναρμόδιων υπουργείων, θα έπρεπε να είχε ήδη προβεί στην περίφραξη όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων, όμως έχουμε φτάσει στο τέλος του 2007 και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται στη Κοινοτική οδηγία δεν εφαρμόζονται σε κανένα σχεδόν λιμάνι της χώρας μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι μέσα στον Δεκέμβριο Ευρωπαίοι Επιθεωρητές θα επισκεφθούν τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδος (Πειραιάς, Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκης κ.λ.π.), προκειμένου να εξετάσουν αν έχουν περιφραχθεί οι λιμενικές εγκαταστάσεις, αν ελέγχονται οι αποσκευές των επιβατών, αν έχουν τοποθετηθεί πύλες εισόδου και εξόδου, αν υπάρχουν κάμερες και πολλά άλλα στοιχεία που είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν, βάση της κοινοτικής οδηγίας.

Δυστυχώς, παρουσιάζεται καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των μέτρων ασφαλείας, επομένως δεν αποκλείεται η Ελλάδα να κινδυνέψει και με επιβολή προστίμου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αποκλείεται η χώρα μας, λόγω μη εφαρμογής μιας ακόμη κοινοτικής οδηγίας, να υποχρεωθεί να καταβάλλει αρκετές χιλιάδες ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δηλαδή παρ΄ ολίγον να συμβεί και με την υπόθεση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν εφάρμοζε τα διαχειριστικά μέτρα που προβλεπόταν για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέττα-καρέττα.

Από την κοινοτική οδηγία δεν εξαιρείται φυσικά το λιμάνι της Ζακύνθου και ήδη, όπως σημείωσε στην «ΗτΖ» ο υπολιμενάρχης Ζακύνθου, Νίκος Κοκάλας, το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει τον απαιτούμενο διαγωνισμό, ούτως ώστε ιδιωτική εταιρεία ν΄ αναλάβει τη διαδικασία υλοποίησης μελέτης.

«Πρόκειται όντως για μια κοινοτική οδηγία η οποία έχει εκδοθεί από το 2003 και πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους λιμένες της Ελληνικής επικράτειας. Προβλέπει ότι κάθε διαχειριστής λιμενικών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητο να αναπτύξει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ασφάλειας, που να ενσωματώνει την λεπτομερή προετοιμασία, την πρόληψη και κάποιες δραστηριότητες αντιμετώπισης κάθε επιπέδου απειλής. Για παράδειγμα, θα αναφέρω ότι η συγκεκριμένη οδηγία διαχωρίζει τα επίπεδα ασφαλείας σε 1,2 και 3, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα. Σε κάθε επίπεδο ασφάλειας υπάρχουν ειδικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από τους αρμόδιους διαχειριστές των λιμενικών εγκαταστάσεων. Όλα τα λιμάνια της χώρας μας, είναι στο επίπεδο ασφαλείας 1, κάτι που σημαίνει ότι δεν απειλούμαστε από κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα που προβλέπονται» τόνισε ο υπολιμενάρχης Ζακύνθου.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κάθε λιμενική εγκατάσταση πρέπει να έχει τα στοιχειώδη υλικά και εφόδια, ώστε να μπορέσει να προβεί στη τήρηση των μέτρων. «Το λιμάνι μας πρέπει, κατ΄ αρχήν, να περιφραχθεί, διότι δεν μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται όποιος θέλει. Αυτός που μπαίνει μέσα στο λιμάνι πρέπει να έχει κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Σε περιπτώσεις που το λιμάνι μας το επισκεφθεί κρουαζιερόπλοιο το οποίο μεταφέρει, πιθανότατα, πολίτες που δεν ανήκουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι Αμερικάνοι, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιο αυστηρά μέτρα, διότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος ενδεχόμενης επίθεσης. Η Κοινοτική οδηγία έχει ως σκοπό, πρωτίστως, να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών-όπλων, καθώς και την τρομοκρατία, όμως μέχρι στιγμής δεν εφαρμόζεται από όλους τους λιμένες, όχι επειδή δεν υπάρχει η επιθυμία, αλλά γιατί οι διαδικασίες που χρειάζεται ν΄ ακολουθηθούν είναι χρονοβόρες» ανέφερε ο κ. Κοκάλας.

Υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων υλοποιείται από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ορίζουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται, ο κ. Κοκάλας σημείωσε πως για την εφαρμογή των μέτρων εκπαιδεύονται άτομα της κάθε λιμενικής αρχής ή ακόμη και του φορέα (Λιμενικό Ταμείο) διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ σημείωσε ότι ίσως χρειαστεί και η συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης (Σεκιούριτυ), προκειμένου η Κοινοτική Οδηγία να εφαρμόζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη, να σημειωθεί ότι ήδη το Λιμενικό Ταμείο διεξήγε διαγωνισμό στον οποίο από τις 12 πιστοποιημένες (από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) εταιρείες υλοποίησης σχεδίων ασφαλείας στα λιμάνια, συμμετείχε μόνο μία (οι άλλες 11 δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον), εκπρόσωποι της οποίας ήρθαν και φωτογράφισαν το λιμάνι της Ζακύνθου και έτσι πολύ σύντομα θα καταθέσουν και τις προτάσεις τους για το τι χρειάζεται, ούτως ώστε στις λιμενικές εγκαταστάσεις να υπάρχει η ενδεδειγμένη προσοχή.

Το κόστος της μελέτης δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 22.000 ευρώ, όμως θα χρειαστούν πολλά χρήματα για να μετατραπεί η λιμενική εγκατάσταση του νησιού μας σε … «φρούριο», δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καν οι πύλες εισόδου και εξόδου.

Ερωτηθείς για το εάν στο σχέδιο ασφαλείας θα συμπεριληφθεί και η μαρίνα του νησιού μας, ο κ. Κοκάλας τόνισε τα παρακάτω:

«Η Κοινοτική οδηγία αναφέρει ότι η ασφάλεια πρέπει να υπάρχει στους χώρους που γίνεται επιβίβαση-αποβίβαση επιβατών. Αν η μαρίνα ενταχθεί στη χερσαία ζώνη του λιμένα, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, τότε μόνο θα ενταχθεί στα μέτρα που προβλέπονται».

Να υπογραμμισθεί ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει δώσει εντολή να επισπευστούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας, επομένως σύντομα, θεωρούμε, θα περάσουμε σε άλλες καταστάσεις.

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου

www.imerazante.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια στη Ζάκυνθο

Όλα είναι έτοιμα πλέον για την … «υποδοχή» των υδροπλάνων στο νησί μας, αφού το Λιμενικό Ταμείο έκανε άμεσες ενέργειες και εξασφάλισε ό,τι χρειάζεται η Αir Sea Lines για να ξεκινήσει δρομολόγια από και προς τη Ζάκυνθο.

Το Λιμενικό Ταμείο έφτιαξε μια μικρή προβλήτα στο μόλο του Αγ. Νικολάου (δίπλα από εκεί που βρίσκεται το «ΟΥΓΚΟ ΦΩΣΚΟΛΟΣ»), ενώ έχουν μπει και δέστρες για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Στάθης, τόνισε ότι το έργο κόστισε 1.000 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι παραχωρήθηκε το γραφείο της Κοινοπραξίας (εκείνο που βρίσκεται στο μόλο του Αγ. Νικολάου), προκειμένου να γίνεται η έκδοση και το τσεκάρισμα των εισιτηρίων.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν στη Ζάκυνθο εκπρόσωποι της Air Sea Lines, αναγνώρισαν ότι η τωρινή Λιμενική Επιτροπή βοήθησε πάρα πολύ το εγχείρημά τους και έτσι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν.

«Το Λιμενικό Ταμείο από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να παράσχει ό,τι χρειαζόταν η εταιρεία, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η έλευση των υδροπλάνων στο νησί μας. Ήδη, φτιάξαμε την προβλήτα στο μόλο του Αγ. Νικολάου, η οποία κόστισε μόλις 1.000 ευρώ. Η επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται πιο εύκολα. Παράλληλα, παραχωρήσαμε και το γραφείο της Κοινοπραξίας, ούτως ώστε να γίνεται η έκδοση και το τσεκάρισμα των εισιτηρίων. Ουσιαστικά, έχουμε … «στρώσει το χαλί» στην εταιρεία και περιμένουμε την έναρξη των δρομολογίων. Ό,τι μας ζήτησαν τους το παρείχαμε και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν έρθει εκπρόσωποι της Air Sea Lines στο νησί, οι οποίοι διαπίστωσαν τις άμεσες ενέργειες που κάναμε για την διευκόλυνσή τους. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους και από την ενημέρωση που μας έχουν κάνει θεωρώ ότι πριν το Πάσχα τα δρομολόγια θα έχουν ξεκινήσει» ανέφερε ο κ. Στάθης.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι απομένει η έγκριση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του ΓΕΝ, προκειμένου να τοποθετηθεί στέγαστρο στο μόλο του Αγ. Διονυσίου (εκεί που δένουν τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης), ούτως ώστε να «προστατεύονται» από τον ήλιο και τη βροχή οι επιβάτες.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα θα τοποθετηθούν 25 ακόμη παγκάκια στη παραλιακή οδό και έτσι ο συνολικός τους αριθμός θα φτάσει το 40 (έχουν μπει ήδη 15 παγκάκια).

Τέλος, ο κ. Στάθης στάθηκε ιδιαίτερα και στον φωτισμό της παραλιακής, σημειώνοντας τα κάτωθι:

«Επειδή είχαμε «λευκό» και «πορτοκαλί» φωτισμό στη παραλιακή, αποφασίσαμε να έχουν όλες οι λάμπες πορτοκαλί χρώμα, προκειμένου να φαίνεται ωραίο το λιμάνι όταν το βλέπει κάποιος από μακριά. Ταυτόχρονα, διπλασιάστηκε ο φωτισμός στο μόλο του Αγ. Διονυσίου, ενώ μπήκαν προβολείς στο πίσω μέρος του λιμανιού, με τους πλοιάρχους και τους επιβάτες να προβαίνουν σε θετικά σχόλια προς το Λιμενικό Ταμείο, αφού το λιμάνι δεν παρουσιάζει πλέον τα … σκοτάδια των προηγούμενων ετών».

www.imerazante.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στον πλειστηριασμό θα βγει το «ΕΛΜΙΡΑΝΤΑΜ»

Στόχος είναι το πλοίο να έχει απομακρυνθεί πριν το καλοκαίρι

Άμεσες ήταν οι ενέργειες του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, προκειμένου ν΄ απομακρυνθεί από το λιμάνι του νησιού το πλοίο με την ονομασία «ΕΛΜΙΡΑΝΤΑΜ», το οποίο πριν από λίγους μήνες αποβίβασε στη Ζάκυνθο πάνω από 100 λαθρομετανάστες.

Όπως δήλωσε στην «ΗτΖ» ο Λιμενάρχης, Γιάννης Στάθης, πρόκειται να έρθουν στη Ζάκυνθο εκτιμητές από τον ΟΔΔΥ, ούτως ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να βγει το πλοίο στον πλειστηριασμό.

«Περιμένουμε εκτιμητές από τον ΟΔΔΥ, στον οποίο έχουμε στείλει φωτογραφίες, ενώ τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την παρουσία στο λιμάνι της Ζακύνθου του «ΕΛΜΙΡΑΝΤΑΜ». Θεωρώ πως, αν βεβαίως οι διαδικασίες προχωρήσουν γρήγορα και δεν υπάρξουν εμπόδια, πριν το καλοκαίρι το πλοίο θα έχει φύγει από το νησί. Το ευχάριστο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, κάτι που είναι πολύ θετικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι για την απομάκρυνση του τούρκικου δουλεμπορικού, με την ονομασία «ΕΡΕΝΛΕΡ», χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια» σημείωσε ο κ. Στάθης.

Εν τω μεταξύ, ο Λιμενάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στην καθαριότητα που πρέπει να έχει το λιμάνι, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Η Λιμενική Επιτροπή έχει αποφασίσει να γίνει γενικός καθαρισμός στο λιμάνι και να απομακρυνθούν τα μπάζα που υπάρχουν. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να φύγουν κάποια σκάφη από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε και την ολοκλήρωση των έργων από τη Νομαρχία. Γνωρίζω ότι μέχρι τον Απρίλιο οι εργασίες θα αποπερατωθούν, επομένως αμέσως μετά θα προβούμε στον καθαρισμό. Βασικός μας στόχος είναι να διατηρηθεί καθαρό το λιμάνι όλο το καλοκαίρι, γι΄ αυτό ζητούμε την βοήθεια όλων των πολιτών. Αν οι τελευταίοι δεν πετούν σκουπίδια, τότε θεωρώ ότι η εικόνα που θα παρουσιάσουμε φέτος θα είναι πολύ καλή» υπογράμμισε ο Λιμενάρχης Ζακύνθου.

Να σημειωθεί ότι από την προσεχή Τρίτη ο Δήμος Ζακυνθίων θα παραχωρήσει δύο άτομα στο Λιμενικό Ταμείο για να γίνεται η πεζή καθαριότητα, ενώ από την 1η Μαϊου θα υπάρξει «ενίσχυση» με δύο ακόμη οδοκαθαριστές.

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου

www.imerazante.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Στην αγορά γεννήτριας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες ηλεκτροδότησης στο λιμάνι σε στύλους, πυλώνες και στο κτίριο του Λιμεναρχείου, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, θα προχωρήσει η Λιμενική Επιτροπή, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία του χώρου υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

...
Αναμφίβολα πρόκειται για κίνηση που θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί εδώ και χρόνια, αφού σε οποιαδήποτε διακοπή το λιμάνι «νεκρώνει» τόσο στην επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, όσο και στις υπόλοιπες λειτουργίες του.
(Σταθης, Λιμεναρχης Ζακυνθου.

www.imera.ws

γενητρια για το λιμεναρχειο το καταλαβαινω αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως νεκρωνει το λιμανι ιδιως στην επιβιβαση και αποβιβαση.....

Link to comment
Share on other sites

αν δεις ποσα χρονια τα εκδοτηρια δεν ειχαν ρευμα....... και τα μηχανογραφημενα κοβοντουσαν στο χερι....

και η αποβιβαση? μαλλον κατι αλλο εχει στο μυαλο του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...