Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Απόλλων Ελλάς στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για αδυναμία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631, λόγω μηχανικής βλάβης και συγκεκριμένα διαρροή θάλασσας στη σωλήνα ψύξης της δεξιάς κύριας μηχανής. 

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Αίγινας, Μεθάνων και Πόρου, με 386 επιβάτες, 41 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 21 δίκυκλα, 06 φορτηγά και 01 λεωφορείο, εκ των οποίων οι 279 επιβάτες, τα 35 Ι.Χ.Ε. τα 17 δίκυκλα, τα 06 φορτηγά και το 01 λεωφορείο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας. 

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κάποια αναποδιά πρέπει να αντιμετωπίζει το πλοίο, καθώς στο σκέλος του δρομολογίου του Μέθανα - Αίγινα έπλεε με αρκετά μειωμένη ταχύτητα και εδώ και ώρα παραμένει στα ανοιχτά της Αίγινας, χωρίς κάποια προσπάθεια προσέγγισης στο λιμάνι.

Ίσως να παρουσιάστηκε κάποια μηχανική βλάβη, όπου σε συνδυασμό με τον άσχημο καιρό που είναι στο όριο του απαγορευτικού, καθιστά αδύνατη την προσπάθεια προσέγγισης στην Αίγινα με μία μηχανή.

EDIT

Απ' ότι φαίνεται το πλοίο έχει βρει απάγκιο στα βόρεια του νησιού μέχρι να περάσει η ώρα και να προσεγγίσει το λιμάνι για να πάρει τους επιβάτες και τα Ι.Χ του τελευταίου του δρομολογίου.

Link to comment
Share on other sites

EDIT 2

Απ' ότι φαίνεται το πλοίο δεν μπορεί ούτε καν να επιστρέψει στον Πειραιά, καθώς θε είναι δύσκολο με τόσο μεγάλο κυματισμό να πλεύσει με μία μηχανή.

Η ανακοίνωση της ΚΠΣ που βγήκε πριν από λίγο, αναφέρει γενικόλογα:

"Λογω δυσμενών καιρικών, με πρωταρχικό γνώνονα την ασφάλεια των επιβατών,  σας ενημερώνουμε ότι δεν θα εκτελεστούν άλλα δρομολόγια σήμερα, Κυριακή."

 

Link to comment
Share on other sites

Η ενημέρωση από το εκδοτήριο της Αιγινας είναι πως όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς στην Αίγινα και μεταφέρθηκαν στον Πειραιά με το Ποσειδών Ελλάς στις 17:45 από Αίγινα .  Συνεπώς δεν υπάρχουν επιβάτες μέσα στο πλοίο. Πέραν τούτου, αυτό θα ήταν παράλογο γιατί το πλοίο είχε ήδη δηλώσει τη βλάβη πριν την αφιξη στην Αίγινα, διερχόμενο από Μεθανα, άρα υποχρεωτικά θα αποβίβαζε τον κόσμο κατά τον κατάπλου στην Αίγινα!

Link to comment
Share on other sites

Στο AIS δεν φαινεται να πιανει στην Αιγινα και γιαυτο το ειπα, αλλα μαλλον θα ειχε κλεισει το AIS και γιαυτο και το μπερδεμα

Να πουμε οτι το πλοιο εφτασε κατα τις 2 τη νυχτα στον Πειραια με κανονικη ταχυτητα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ -Ο/Γ Απόλλων Ελλάς στον Πειραιά στις 11/02/23.

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ – Ο/Γ ''ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ'' Ν.Π. 10631, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένες Αίγινας, Μεθάνων και Πόρου.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Απόλλων Ελλάς στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631, ότι μετά τον κατάπλου από τον λιμένα ν. Αίγινας και την ασφαλή πρόσδεση του στον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην ψυκτική μονάδα του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τον λιμένα ν. Αίγινας, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πλοία της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλαβη για το πλοίο σήμερα το πρωί πριν το πρωινό δρομολόγιο για Αίγινα

Το πλοίο παραμένει στον Πειραιά μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Απόλλων Ελλάς στον Πειραιά

Quote

Το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631 παρουσίασε, βλάβη στην κύρια μηχανή του, πριν τον απόπλου.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Αίγινα με 130 επιβάτες, 35 Ι.Χ., 13 Φ/Γ και 6 δίκυκλα οχήματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Απόλλων Ελλάς στον Πειραιά στις 09/02/24

Quote

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν. Π. 10631, ότι πριν τον απόπλου του για το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι της Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερα Ε/Γ πλοία, με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Βλάβη δυστυχώς για το πλοίο νωρίτερα σήμερα 

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1475387/to-ploio-apollon-ellas-epistrefei-ston-peiraia-logo-mihanikis-vlavis-talaiporia-gia-453-epivates/

 

 

Quote

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το πλοίο «Απόλλων Ελλάς» εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο με τους 453 επιβάτες επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για τα λιμάνια Αίγινας, Μεθανων και Πόρου.
 

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...