Jump to content
Shipfriends

Γιατροί σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία


Recommended Posts

Σημαντική βελτίωση στα επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων που καλύπτουν εσωτερικές αλλά και διεθνείς γραμμές επιδιώκουν να επιφέρουν τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας συνολικής ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, τα δύο υπουργεία, όπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, εξετάζουν σχέδιο με στόχο σε κάθε επιβατηγό πλοίο να υπάρχει μόνιμα γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών εφόσον παραστεί ανάγκη.

Πηγη: www.express.gr

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για μία υπόθεση που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίες και είχαν συντάξει ένα σχετικό προσχέδιο που όμως τότε δεν προχώρησε δεδομένου ότι είχε προσκρούσει στις ενστάσεις που είχαν προβάλει οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ως προς το πλαίσιο απασχόλησης των γιατρών και της ασφάλισής τους. Από τα στοιχεία πάντως που παρέθεσαν χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο υφυπουργός Υγείας ο «σκόπελος» των ενστάσεων που είχαν προβάλει στο παρελθόν οι ακτοπλόοι φαίνεται να έχει ξεπεραστεί.

Βασικός σχεδιασμός - προϋποθέσεις

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της «Εξπρές», ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικής κάλυψης από άλλο φορέα καθώς οι γιατροί αυτοί θα ανήκουν οργανικά σε νοσοκομειακά ιδρύματα ή περιφερειακά κέντρα υγείας από τα οποία και θα αποσπώνται, οπότε επιλύεται και το θέμα της αμοιβής.

Μάλιστα στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που τέθηκαν περί του αν οι γιατροί θα συνυπολογίζονται στην οργανική σύνθεση του πληρώματος, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι στις προθέσεις τού υπουργείου, για να σημειώσει ωστόσο ότι μία δέσμη θεμάτων που προκύπτουν δευτερευόντως θα συνεξεταστούν από τα αρμόδια στελέχη και των δύο υπουργείων.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη γιατροί θα υπάρχουν σε πλοία που καλύπτουν μεγάλες δρομολογιακές γραμμές και πάντως όχι στα υπερταχύπλοα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννόπουλος με αφορμή ερώτηση της «Εξπρές» για το αν θα υπάρξει ως επιπρόσθετο κίνητρο για την κάλυψη των πλοίων με γιατρούς στο μοριοδοτικό σύστημα, σημείωσε ότι και αυτή η παράμετρος θα εξεταστεί.

Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διευκρίνισε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεξεταστούν μεταξύ των δύο υπουργείων αρκετές λεπτομέρειες επί του βασικού σχεδιασμού, στόχος είναι να υπάρχουν γιατροί στα επιβατηγά πλοία ακόμη και από αυτή τη θερινή περίοδο που ξεκινά σύντομα.

Εξάλλου ο υφυπουργός Υγείας, με αφορμή σωρεία ερωτήσεων που τέθηκαν, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι γιατροί που θα τοποθετηθούν σε πλοία θα έχουν ήδη υποστεί τα προβλεπόμενα στάδια κατοχής των κατάλληλων ιατρικών γνώσεων ούτως ώστε να είναι δυνατόν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων που πιθανώς να κληθούν να αντιμετωπίσουν επί πλοίων τα οποία όμως δεν διαφέρουν από εκείνα που πιθανόν να αντιμετωπίσει ο οιοσδήποτε ιατρός κατά την άσκηση του «αγροτικού του».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των λεπτομερειών που θα συνεξεταστούν είναι και το θέμα που αφορά σοβαρά περιστατικά για την αντιμετώπιση των οποίων θα απαιτείται άμεση μεταφορά του πάσχοντος σε νοσοκομείο. Oπως δήλωσαν πάντως τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας όσο και ο υφυπουργός Υγείας, το σύστημα των αεροδιακομιδών, θα ενσωματώσει και τέτοιες περιπτώσεις όταν υπάρχει ανάγκη, ενώ θα ληφθεί και ειδική μέριμνα για περιπτώσεις αυτού του τύπου όταν τα πλοία βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ή σε ζώνες ελέγχου άλλων κρατών.

ΕΕΑ - ΠΝΟ

Παρά το γεγονός ότι εκ πρώτης απόψεως τα δύο υπουργεία φαίνεται να κινούνται στην κατεύθυνση της ρύθμισης του όλου ζητήματος ώστε να μην προσκρούσουν ενδεχομένως στην άρνηση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και ενδεχομένως έδειξαν του συνδικαλιστικού φορέα των ιατρών, οι ακτοπλόοι χθες έδειξαν να αιφνιδιάζονται καθώς το όλο θέμα δεν είχε τεθεί προς συζήτηση στο πλαίσιο του διαλόγου για την εξέταση σειράς άλλων θεμάτων που θεωρούνται για την Eνωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) φλέγοντα.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση της «Εξπρές» στον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellas Flying Dolphins, ο κ. Στρίντζης δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός, για να σημειώσει ευθύς αμέσως ότι η Πολιτεία θα πρέπει να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος διαβίωσης και παραμονής του ιατρού στα πλοία και όχι οι εταιρίες. Γεγονός είναι ότι το ζήτημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει σημείο τριβής με τους ακτοπλόους καθώς προκύπτει ένα έξτρα κόστος διόλου ευκαταφρόνητο, και μάλιστα σε περίοδο που η ΕΕΑ θέτει θέμα αυξημένων δαπανών χρήσης των πλοίων είτε λόγω των ανελαστικών δαπανών είτε λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Υπουργός και υφυπουργός πάντως χθες σημείωσαν ότι το θέμα του εξοπλισμού των ιατρείων των πλοίων με συσκευή καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης θα εξεταστεί από πού θα καλυφθεί, σπεύδοντας να σημειώσουν ότι το κόστος αυτό σε σχέση με το ενδεχόμενο να σωθεί μια ζωή δεν συγκρίνεται.

Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δύο υπουργεία θα πρέπει, εκτός των άλλων, να συνεξετάσουν, με αφορμή και την επισήμανση Στρίντζη, το κόστος μετατροπής και λειτουργίας μιας καμπίνας σε ιατρείο για εκείνες τις μονάδες του στόλου που σήμερα πιθανώς δεν διαθέτουν όπως άλλες νεότευκτες, και βέβαια του λοιπού εξοπλισμού της σε φαρμακευτικό υλικό κ.λπ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεφαλογιάννης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ο υποχρεωτικός χρόνος υπηρεσίας ιατρών (αγροτικό) να διανύεται και σε επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία, εάν υφίσταται αντίστοιχο ενδιαφέρον από ιατρούς. Κοινός στόχος και των δύο υπουργείων είναι η εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού προστασίας των ταξιδιωτών με την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών των πλοίων, και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο χρόνος του πλου από λιμάνι σε λιμάνι είναι μεγάλος, καταδεικνύοντας έτσι και την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης.

Link to comment
Share on other sites

Ας τους βάζουν στα βαπόρια να κάνουν το αγροτικό τους και να μην κάθονται να περιμένουν αν και που θα ανοίξει θέση. :D

Η αυτούς που κάθονται στην αναμονή πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί θέση για την ειδικότητα που θέλουν. :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ναι αυτό θα γίνει σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα της Θεσπρωτίας. Τώρα οι γιατροί που επιθυμούν μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους στα πλοία , αλλά μόνο για το καλοκαίρι((?)). Και άκουσα ότι οι μισθοί είναι πολύ καλοί-πολύ καλές και οι διακοπές που θα κάνουν!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τρεις ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο συνάδελφός του, υφυπουργός Υγείας και ιατρός, Θανάσης Γιαννόπουλος, ανακοίνωσαν τη ναυτολόγηση ιατρών στα ακτοπλοϊκά πλοία, ενέργεια που επικροτήθηκε από όλα τα κόμματα και τους φορείς. Ομως, αντέδρασαν οι πλοιοκτήτες και οι γιατροί είναι ακόμη όνειρο θερινής νυκτός, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα περιστατικά επιβατών που χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια.

Ετσι πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά η κοινή υπουργική εξαγγελία δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα φανταχτερό πυροτέχνημα, που σκοπό είχε να ρίξει στάχτη στα μάτια των επιβατών των ακτοπλοϊκών πλοίων, αφού λίγες ημέρες αργότερα η κυβέρνηση υπέκυψε στο αίτημα των εφοπλιστών, δίνοντας αύξηση ύψους 6,8% στα εισιτήρια των πλοίων...

απο την ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από το ΥΕΝ

21-09-2005

Σήμερα πρώτες πρωινές ώρες απεβίωσε 68χρονος επιβάτης Ε/Γ-Ο/Γ , ενώ το πλοίο έπλεε από Πάρο με προορισμό τον Πειραιά.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του και θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

.Όταν το είδα, μου έκανε εντύπωση γιατί δεν γράφει το όνομα του πλοίου. Το έχω παρατηρήσει και άλλες φορές και δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Καλά το όνομα του νεκρού, αλλά το όνομα του πλοίου? Μήπως το πλοίο έφταιγε που πέθανε ο άνθρωπος?

Η ίδια είδηση σήμερα από την Ελευθεροτυπία (22/9/2005)

68χρονος πέθανε εν πλω

Ενας ακόμη τραγικός θάνατος 68χρονου επιβάτη έρχεται να καταδείξει για πολλοστή φορά την ανυπαρξία γιατρών στα πλοία της ακτοπλοΐας με τα οποία εκτελούνται πολύωροι πλόες στα νησιά του Αιγαίου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Νάξος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θήρα - Νάξος - Πάρος - Πειραιάς.

Ο επιβάτης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από Πάρο προς Πειραιά απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να υπάρχει γιατρός για να του παράσχει βοήθεια.

Ο άτυχος Μιχαήλ Νικολάου μεταφέρθηκε μετά τον κατάπλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Το ΥΕΝ, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και εξαγγελίες του για ναυτολόγηση γιατρών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ αντίθετες στη ναυτολόγηση γιατρών στα επιβατηγά πλοία είναι και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εγγράφως έχουν υποστηρίξει ότι η στελέχωση με γιατρούς θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των πλοίων τους.

Ο.Μ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2005

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=76620232

Πάντως με μια πρόχειρη εκτίμησή μου γύρω στους 5-10 ανθρώπους πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στα επιβατηγά πλοία.

Ο αριθμός αυτός, βέβαια, είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιβατών που διακινούνται.

Όχι ότι θα σώνονταν όλοι, αλλά πιθανώς κάποιοι. Ίσως και ένας.

Σιγά τώρα θα μου πείτε! Για να σωθεί (και αν ) ένας άνθρωπος, θα δίνουμε τόσα λεφτά για γιατρούς?

Σωστή (λογιστικά) η γνώμη σας!

Αλλά για σκέψου, αυτός ο ένας να ήσουν…εσύ ή κάποιος δικός σου?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αυτοί που πέθαναν πιθανόν και με παρουσία γιατρού να μην γλύτωναν ή να γλύτωνε ένας δυο.Αλλά εδώ έχουμε γέννες όπου οι καπετάνιοι δίκην Γεωργίας Βασιλειάδου(μαμή)κάνουν τους μαιευτήρες άνθρωποι οι οποίοι παθαίνουν καρδιακά επεισόδια υψηλους πυρετούς σκωληκοειδιτη που σε αυτά τα περιστατικά οι πρώτες βοήθειες και η υπόδειξη της χορηγίας του σωστού φάρμακου είναι πολύ σημαντική.

Ως γνωστών το πλοίο διαθέτει φαρμακείο αλλά ο ύπαρχος που είναι υπεύθυνος για αυτό ούτε φαρμακοποιος είναι πολύ περισσότερο ούτε γιατρός.

Οπότε ένας γιατρός θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμος.

Επίσης πολλά περιστατικά και ειδικά στις κυκλάδες και στα δωδεκάνησα γίνονται διακομηδές ασθενών με τα πλοία από τα περιφερειακά νοσοκομεία στα νομαρχιακά.Αντί λοιπόν ο γιατρός με την τάδε ειδικότητα(όπου θα είναι κι ο μοναδικός με αυτή την ειδικότητα) ή ο αγροτικός γιατρός να αφήσει ένα ολόκληρο χωριο ή νησί χωρίς γιατρό της ειδικότητας του για να συνοδεύσει τον ασθενή εντός του πλοίου ας αναλαμβανει ο γιατρός του πλοίου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

.

20 Γιατροί σε ορισμένα πλοία!

Στο Νόμο για τις Καταδύσεις που ψηφίστηκε χθές, μπήκε σαν τροπολογία άρθρο που προβλέπει την τοποθέτηση 20 αγροτικών ιατρών στα πλοία. Τα έξοδα θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΥΕΝ.

Ο Υπ.Ε.Ν. είπε ότι θα μπούν σε πλοία (ή γραμμές) που κάνουν πολύωρα δρομολόγια και του χρόνου εάν το επιτρέπουν τα οικονομικά του Υπουργείου μπορεί και να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Η διάταξη είναι αρκετά ασαφής και θα ακολουθήσει Υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει.

Προς το παρόν είναι αρκετά ασαφή τα πράγματα.

ΥΓ Ο τίτλος αυτού του θέματος είναι:«Γιατροί σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία»!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ήμουν γιατρός σε πλοίο για 4,5 μήνες... Τόσο άντεξα την κοροϊδία των 1100Ε με 463+ ώρες εν πλω τον 1ο μήνα που τις μέτρησα, με καλοκαίρι να με περιμένει... Μην περιμένετε γιατρούς από τη στιγμή που χρειάστηκε να τρέχω επί 3 μήνες όποτε έπιανα Πειραιά να παρακαλώ αρμόδιους και αναρμόδιους να πληρωθώ τα 1100Ε μου για πρώτη φορά... Από τη στιγμή που περίμεναν να είμαι επαρκής με συνεχόμενα express δρομολόγια το καλοκαίρι και 1000 - 1200 άτομα στο πλοίο... Από τη στιγμή που δεν ήξεραν ποιός είναι υπεύθυνος να μου δώσει φάρμακα και εξοπλισμό... Από τη στιγμή που δεν έχουν σαφή μηχανισμό στον οποίο να απευθύνομαι όταν έχω σοβαρό περιστατικό... Από τη στιγμή που 3 μήνες μετά μου χρωστούν, ούτε ξέρουν πόσα...

Πολύ καλές διακοπές; Δε νομίζω... Πολύ καλοί μισθοί; Πείτε μου εσείς...

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικα ενδιαφεροντα τα οσα λες. Να υποθεσω οτι υπηρχε ασυνεννοησια μεταξυ Υπουργειων Υγειας και Ναυτιλιας σχετικα με το θεμα? Και αν επιτρεπεται, οι υπηρετωντες πανω στα πλοια, ειστε γιατροι αποσπασμενοι απο το ΕΣΥ, φοιτητες, ιδιωτικοι γιατροι?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε γιατρέ πως αποφάσισες και πήγες να προσφέρεις τις σοβαρές υπηρεσίες σου, όταν δεν γνώριζες τα σοβαρά θέματα που σχολιάζεις σήμερα??

Για να δούμε εάν τελικά ισχύουν και τα διάφορα αρνητικά σχόλια του εγχειρήματος

Link to comment
Share on other sites

@uddox

"Για να δούμε εάν τελικά ισχύουν και τα διάφορα αρνητικά σχόλια του εγχειρήματος"...

"τις σοβαρές υπηρεσίες σου"...

Πιστεύεις ότι τα λέω για ποιό λογο, λοιπόν; Απλά πίστεψα ότι ίσως ενδιαφέρει κάποιους η άποψη ενός από τους γιατρούς των πλοίων για το περίφημο εγχείρημα... Η απάντηση που ψάχνεις είναι απλή: έψαχνα για δουλειά κατά τη διάρκεια της αναμονής μου για ειδικότητα, μ' αρέσει η θάλασσα. Ήμουν από τους πρώτους: τα προβλήματα δεν τα ήξερα, φανταζόμουν ότι θα υπάρχουν κάποια, απλά δεν είχα υπολογίσει ότι θα τρέχω πίσω απ' όλους για τα ζητήματα που προανέφερα και για τόσο καιρό. Ίσως πάλι αυτά που μου φαίνονται σαν προφανή ζητήματα, σε άλλους φαίνονται υπερβολές. Απλά πιστεύω ότι να έχω υποτίθεται μια δουλειά από τον Αύγουστο του 2006, να ξεκινώ το Γενάρη του 2007 και να είμαι 3 μήνες απλήρωτος και 8 στον αέρα, είναι κάπως... Όσο για τις σοβαρές υπηρεσίες μου, προφανώς και δεν προσπάθησα να πείσω κανένα ότι είναι τόσο σοβαρές, απλά θα πρέπει να δίνουν στους συναδέλφους μου κι εμένα τα ελάχιστα μέσα που χρειάζονται για να μπορώ να προσφέρω κάτι... Αν προσέξεις όσα γράφω, επίσης, θα διαπιστώσεις ότι οι συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών από τα πλοία είναι κάτι περισσότερο από παραιτήσεις καλομαθημένων σε συνθήκες και χρήματα επαγγελματιών...

@Nick the Greek

Είμαστε με καθεστώς αγροτικού ιατρού, οι περισσότεροι έχοντας κάνει κομμάτι ειδικότητας & κανονικό αγροτικό και περιμένοντας να ανοίξει η θέση μας για το επόμενο κομμάτι ειδικότητας...

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω εγώ κατά τη γνώμη γιατί προτιμήσανε να μπουν κάποιοι γιατροί στα ακτοπλοϊκά για να κάνουν το αγροτικό τους;).

Διότι αυτοί θα έχουν περισσότερα μορια από οποιοδήποτε συνάδελφο τους, που κάνει το αγροτικό στη ένα ιατρείο σε μικρό χωριό ή νησί της Ελλάδας. Άρα θα μπορέσει να πάει μετά στο νοσοκομείο της αρεσκείας του.:):P

Link to comment
Share on other sites

Παναγια μου, αυτό που λες ίσως είναι το κίνητρο που έπρεπε να δοθεί σε κάποιους για να μπούν σε καράβι με ότι συνεπάγεται αυτό. Έλλειψη ιατρικού υλικού όμως είναι σοβαρή υπόθεση.

Η σημαία δεν αναγκάζει ένα πλοίο σε μια σειρά στάνταρ φαρμακων? Τηρείται αυστηρά στα ποντοπόρα αλλα από την εμπειρία σου, έχεις δει κάτι ανάλογο στην ακτοπλοΐα?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το σύστημα με τα αγροτικά έχει ως εξής: Υπάρχουν τα κανονικά αγροτικά ιατρεία, τα άγονα αγροτικά ιατρεία. Σε σχέση με τα κανονικά αγροτικά ιατρεία τα άγονα προσφέρουν λίγο καλύτερα χρήματα (δε θυμάμαι ακριβώς πόσα, 120-150Ε παραπάνω) και δικαίωμα να καταθέσει κανείς αίτηση και για δεύτερο κομμάτι ειδικότητας, πράγμα που μειώνει λίγο την αναμονή. Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορώ να αναλύσω τεχνικές λεπτομέρειες. Στους γιατρούς των πλοίων δόθηκε το κίνητρο του δικαιώματος κατάθεσης αίτησης για δεύτερο κομμάτι, όχι το οικονομικό. Προσοχή: έτσι όπως ήταν τα πράγματα όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις των πλοίων, οι περισσότεροι από εμάς δεν το χρειάζονταν γιατί ήδη είχαν καταθέσει τέτοια αίτηση και ήδη "έτρεχε" η αναμονή μας. Είμαστε αυτοί που παραιτήθηκαν, επειδή δε δεσμευόμασταν από τη δεύτερη αίτηση... Όσοι γιατροί έχουν μείνει σε πλοία έχουν καταθέσει δεύτερη αίτηση και αν παραιτηθούν θα τη χάσουν, πράγμα που θα τους πάει πολύ πίσω τώρα πια... Δε σας λέει κάτι αυτό;

Φάρμακα: Το δικό μου πλοίο μάλλον ήταν το μόνο τυπικότατο... Ούτως ή άλλως, χρειαζόταν και κάποιος εξοπλισμός: ηλεκτροκαρδιογράφος κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε wizard,

1. Ακριβώς, τα λεγόμενα σου σχολιάσθηκαν σοβαρά, με τις ανάλογες απαντήσεις

2. Οι υπηρεσίες του γιατρού είναι αν μη τι άλλο σοβαρές, δηλαδή δεν χωράνε αστεία

3. Τώρα έτσι όπως μπαίνει το θέμα, θα προτιμούσα πενηντάρηδες νοσοκόμους/ες, παρά

κάπιον δόκιμο

4. Τελικά , τα αρνητικά του εγχειρήματος είναι περισσότερα απο τα θετικά , στο τέλος θα μπουν παραρτήματα κλινικών και μετά τα λέμε..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Με αυτη την δυσαρεστη αφορμη Συγγνώμη που θα φανώ κυνικός. τελικά γιατρός υπήρχε στο πλοίο? Φαντάζομαι για να μην το γραφει το YEN και να υπερασπίζει τις αποφάσεις μάλλον όχι.

Αλήθεια τι κυρώσεις υπάρχουν (αν υπάρχουν) εαν ο γιατρος απουσιαζει.

Προσοχή! Ο τρόπος μου δεν σημαίνει ότι δεν συμμερίζομαι την γνώμη του wizard ή έχω τρελες απαιτήσεις. Αλλα σε έναν ιδανικό κόσμο που οι αγροτικοί γιατροί έπαιρναν πράγματι extra πόντους, extra λεφτά και δεν υπήρχε λόγος να μην θέλει κάποιος να το κάνει παρα μονο τις διακοπές του ή άλλοι προσωπικοί λόγοι, τότε ποιος θα ήταν υπεύθυνος για την απουσία?

Φέτος το καλοκαίρι κάνα νέο έχουμε?

Link to comment
Share on other sites

Αν δέν απατώμαι,στά μεγάλα κρουαζιερόπλοια υπάρχουν γιατροί (τουλάχιστον στά πλοία ξένων εταιρειών).Αυτοί είναι αποσπασμένοι από νοσοκομεία ή υπάλληλοι τών εταιρειών,ναυτολογημένοι κανονικά;

Αν ισχύη το δεύτερο,δέν θά μπορούσε κάτι τέτοιο να εφαρμοστή και στην ακτοπλοϊα;

Σέ ένα βιβλίο που είχε παρουσίαση τού υπερωκεανείου FRANCE την εποχή τού '70,υπήρχε και φωτογραφία τού ιατρείου τού πλοίου μέ τον ιατρό νά περιποιήται έναν επιβάτη.Αναφερόταν μάλιστα οτι το πλοίο διέθετε και μικρή "κλινική".

Link to comment
Share on other sites

Από όσο ξέρω γιατρός υπάρχει στα πλοία γι αυτά που πραγματοποιούν δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές.Για παράδειγμα το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ έχει γιατρό, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ τα ίδια, το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στα Κύθηρα έχουν... τα μπλου σταρ που πάνε Ρόδο έχουν...

Για τα πλοία που κάνουν κοντινές διαδρομές στις κυκλάδες νομίζω ότι είτε δεν προβλέπεται είτε δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν γιατρό.

Πάντως η ισστορία με τους γιατρούς είναι λίγο πολύ γνωστοί. Ενώ ήταν ένα αξιόλογο μέτρο όταν καθιερώθηκε τώρα πλέον παρακαλάνε τους γιατρούς να πάνε στα πλοία και δεν πάνε είτε λόγω προβλημάτων μισθολογικής φύσεως είτε διότι δεν μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες είτε δεν έχουν τα απαιτούμενα εργαλεία για να δουλέψουν...

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω πως ειναι ενα συνδυασμος παραγοντων που δεν υπαρχουν γιατροι σε ολα τα πλοια,με βασικοτερο την ασυνεπεια-αδιαφορια του κρατους.Απ την μια δεν δινει τα αναλογα κινητρα(μερος ειδικοτητας,η εστω καποια μορια για την μετεπειτα επιλογη της)και απ την αλλη,οπως ειναι γνωστο,δεν πληρωνει τα δεδουλευμενα.

Βαλτε και τα ωραρια εργασιας,το οτι ενας γιατρος,οπως λεει ο Earl,δεν ειναι 'ευχτυχισμενος' με την θαλασσια ζωη και ετσι συμπληρωνεται το παζλ...

Στα πλοια παντως που εκτελουν το δρομολογιο Πατρα-Ηγμτσα-Ανκονα,δεν υπαρχει γιατρος(σιγουρα στα 2/3)αφου καθε φορα αναγγελουν απ τα μεγαφωνα,πως αν υπαρχει γιατρος στο πλοιο,να το δηλωσει στη ρεσεψιον.Βεβαια ολα σχεδον εχουν ελικοδρομιο,που μπορει να ερθει το ελικοπτερο να παρει το ασθενη,αλλα καποιος πρεπει να υπαρχει να προσφερει τις πρωτες βοηθειες.

Σε ενα περιστατικο παντως που ειχε τυχει,πηγαμε εμεις στην στερια,αντι να ερθει ελικοπτερο,που θα ηταν οτι καλυτερο για τον ασθενη.

Link to comment
Share on other sites

Με αυτη την δυσαρεστη αφορμη Συγγνώμη που θα φανώ κυνικός. τελικά γιατρός υπήρχε στο πλοίο?
Ας μην ξεχνάμε ότι το περιστατικό που "αναζωπύρωσε" αυτή τη συζήτηση έγινε μέσα στο λιμάνι της Σύρου και μόλις 5 λεπτά από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Συνεπώς, θέλω να πω ότι δεν φταίει πάντα ότι δεν υπάρχει γιατρός στο πλοίο...υπάρχουν και τα "αναπόφευκτα". Γενικώς...βεβαίως και θα επιθυμούσα να ζω σε μια χώρα που θα είχε ένα γιατρό σε κάθε πλοίο (που ταξιδεύει πχ. πάνω από 1 ώρα) ...ή έστω έναν έμπειρο νοσοκόμο. Εγχείρηση ανοικτής καρδιάς...ούτως ή άλλως, αποκλείεται να κάνεις εν πλω. Αντιθέτως, πχ. ένα εμφραγματάκι ή ένα αλλεργικό σοκ μπορούν να μην αποβούν μοιραία.
Link to comment
Share on other sites

Προσέξτε παρακαλώ την ηλικία της γιαγιάς. 86 ετών ήταν, εκδρομή πήγαινε, μιά χαρά κατά τα φαινόμενα πέρναγε, έφυγε από την ζωή, μάλλον καλά. Τώρα και η καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Mount Sinai να ήτανε μπαρκαρισμένη, δεν μου φαίνεται να έκανε και τίποτα παραπάνω από τον μικρό, άπειρο και ψαρωμένο γιατρό του καραβιού. Οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας πεθαίνουν, δεν είναι ανάγκη οπωσδήποτε να "φταίει" κάποιος-και κυρίως το Κράτος που δεν βάζει γιατρούς στά καράβια-αν και θα ήταν μιά λύση (για τους-πολλούς-άνεργους, νέους γιατρούς), όχι για τους επιβάτες.

Όσο για εσέ Νηρεύ, μη πιστεύεις ότι θα υποστεί κάποιος ανεύρυσμα αορτής ή έμφραγμα εν πλώ και θα επιβιώσει. Ή Νοσοκομείο/Μονάδα Εμφραγμάτων ή "άμωμοι εν οδώ αλληλούϊα". Αντιθέτως ορισμένα θορυβώδη επείγοντα περιστατικά όπως αιμορραγίες λόγω τραυματισμών, πτώσεων κλπ ίσως ανατάσσονται ευκολότερα-αλλά πόσα είναι αυτά?

Αν και από την μελέτη και επιτυχή (:P) εφαρμογή του θεσμού του doctor on board μου φαίνεται ότι και αυτό ως άλλοθι λειτουργει :D....

Edited by georgios express
Της νύχτας τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα, τα βλέπει το φώς του ήλιου και ξεραίνεται
Link to comment
Share on other sites

Και ναι, και όχι: Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς από γιατρό πλοίου να λύσει πολύπλοκα διαφοροδιαγνωστικά ζητήματα ή να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά είναι ζητήματα διάφορα που μπορεί να αντιμετωπίσει. Ένα έμφραγμα μπορεί να είναι σε αυτά. Πνευμονικό οίδημα ή αλλεργικό σοκ, επίσης: δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ακόμη το αίσθημα ασφάλειας, κι ας φαίνεται ήσσονος σημασίας σε κάποιους. Κι όλα εκείνα τα μικρά που είναι light για τον έστω μικρό, άπειρο και ψαρωμένο γιατρό του πλοίου και φέρνουν πονοκέφαλο στον καπετάνιο. Πότε κατεβάζεις έναν επιβάτη στα μισά της διαδρομής; Πότε γυρίζεις πίσω το πλοίο; Ο μικρός, άπειρος και ψαρωμένος γιατρός του πλοίου έχει δει κι έχει αντιμετωπίσει μέσα σε μια γενική εφημερία στο αγροτικό ιατρείο και στο νοσοκομείο που ήταν πριν το πλοίο όσα δε θα δει σε ολόκληρη τη θητεία του στο πλοίο...

Χαίρομαι που σας ενδιαφέρει το ζήτημα, πάντως...

Συνεχίζω να πιστεύω στο θεσμό...

Συνεχίζω να θυμώνω με την κοροϊδία...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...