Jump to content
Shipfriends

Σάμαινα (IMO 5252531)


Recommended Posts

Eκείνη την εποχή σε μερικά ΕΓ/ΟΓ έβαζαν μπίγες,επηρεασμένοι οι ναυπηγοί από τα κλασικά Ε/Γ  Το βαπόρι στη συνέχεια υπέστη μετασκευή στην μορφή που το αγόρασε η ΑΝΤΕΣΙ,χωρίς εννοείται μπίγες

10 hours ago, Z.Gk. said:

Εξαιρετική η carte postale του Σάμαινα, ως Nils Holgersson!

Σε ευχαριστώ @Nick the Greek που τη μοιράστηκες μαζί μας.

Φαίνεται ακόμα ότι στη Γερμανία υπήρχε η ημίκλειστη περατζάδα στο ύψος του ρεμέτζου και πάνω από το καταπελτάκι που είναι στη μέση και προς πρύμα, η οποία, λογικά, έκλεισε στην Ελλάδα για να μεγαλώσει το πρυμιό σαλόνι.

Η περαντζάδα είχε κλειστεί όταν ήλθε Ελλάδα κ δεν ήταν καταπελτάκι.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Nick the Greek said:

Για να τιμήσουμε το Σάμαινα απόψε, βλέποντάς το από carte postale δεκαετίας 60 όταν αυτό λεγόταν Nils Holgersson. Η εικόνα που βλέπετε είναι από το Travemunde της εποχής εκείνης και το πλοίο ξεφορτώνει προερχόμενο από απογευματινή άφιξη από το Trelleborg. Το μάτι προφανώς πάει αμέσως στο καταπελτάκι που είναι στη μέση και πρός τα πρύμα του πλοίου από το οποίο εκφορτώνονται ΙΧ, σημάδι πως τω καιρώ εκείνω κάποιο πατάρι για ΙΧ υπήρχε στο γκαράζ. Πιο μπροστά ένα ακόμη καταπελτάκι, πιο μικρό αυτήν τη φορά, απ' όπου το πλοίο φαίνεται να λαμβάνει εφόδια. Δεν αποκλείω και από εκεί να αποβιβάζονταν και οι επιβάτες χωρίς αυτοκίνητο. Πρύμα βλέπουμε και τα δύο μικρά κρενάκια που είχε το πλοίο, σημάδι ότι από εκεί ίσως να υπήρχε η δυνατότητα φόρτωσης ανταλλακτικών ή ίσως και κάποιας μικρής ποσότητας φορτίου? Και φυσικά σημαία Γερμανίας με νηολόγιο Lubeck. Εκπληκτική εικόνα πιστεύω, χαίρεσαι να το βλέπεις.

Ένσταση! Δεν πρόκειται γιά καταπελτάκια αλλά γιά μπαρκαρίζα στα οποία είναι προσαρμοσμένες ράμπα γιά  ΙΧ κ σκάλα γιά επιβάτες Ανάλογη ράμπα έμπαινε στο ΛΙΝΔΟΣ του Ευθυμιάδη (ωραίο βσπόρι!) πιό ψηλά κ σχετικά στενή η οποία μάλλον θα προκαλούσε υψοφοβία σε ορισμένους οδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

 Σε ευχαριστώ @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ! Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι είχε κλειστεί στην Ελλάδα. 

Αναφέρθηκα στο καταπελτάκι, που τελικά ήταν μπαρκαρίζο, για να προσδιορίσω ακριβώς σε ποια περαντζάδα αναφερόμουνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Aπ' ό,τι έχω δει σε φωτογραφίες η περαντζάδα κλείστηκε πολύ νωρίς, από τότε που το έλεγαν ΝILS HOLGERSSON  κ είχε αλλάξει 3-4 ονόματα.

Αλλά κ το θυμάμαι όπως ήταν όταν ήλθε. Να είσαι καλά.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...