Jump to content
Shipfriends

Φαίδρα (IMO 7350088)


Recommended Posts

Γνωριζει κανεις κατι σχετικα με αυτο το πλοιο ? Ανηκε στην Hellas Ferries παλιοτερα. Εκτος απο μια φωτογραφια που το δειχνει με τα σινιαλα .δεν εχω ακουσει ποτε κατι για αυτο :confused: :confused: .

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Η πανέμορφη αδερφή του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ήρθε στην Ελλάδα και έγινε γνωστή με τα σινιάλα των Μινωικών γραμμών το 1987 στις γραμμές τις Αδριατικής. Την τελευταία χρονιά (2001) της ζωής της στην Ελλάδα την πέρασε στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνη για λογαριασμό της Hellas Ferries και από τότε τα καλοκαίρια ναυλωνόταν στην Cotunav με σημαία Αγίου Βικεντίου μέχρι τον Νοέμβρη του 2004 που πουλήθηκε στην El Salam και μας άφησε οριστικά με το όνομα GUIDO. Οι ναυλώσεις του συνεχίζονται, στην COMANAV πλέον και έχει πάρει το όνομα OUZOUD.

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια του στην γραμμή της Χίου τα κληρονόμησε ουσιαστικά ο mr GA με το Δημητρούλα, αλλά όχι οτι κατάφερε και εκείνος να κάνει κάτι σημαντικό στη γραμμή. Παρακάτω μια πολύ μακρινή φωτό του ΟΥΖΟΥΝΤ στην Αίγυπτο,το 2006, φωτογραφημένη από ένα λαγόψαρο:P που επέστρεψε στην Μεσόγειο.

post-24-128326972924_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με τα σινιάλα των μινωικών ήταν πράγματι πανέμορφη και σίγουρα πιο φινετσάτη απο τον ΘΕΟΦΙΛΟ εξάλλου αυτό φαίνεται και στη παρακάτω φωτογραφία του facta.Μετά το πλοίο κακοποιήθηκε με τα σινιάλα τις hellas και το σβήσιμο των μουστακιών που είμαι σίγουρος πως αυτοί που του τα έβαλαν δεν τα έβαλαν καθόλου τυχαία μιας και η πλώρη και του ΦΑΙΔΡΑ και του ΘΕΟΦΙΛΟΥ είναι απάλευτη χωρίς μουστάκια.Αλλά δυστηχώς στην Ελλάδα αρκούμαστε να απορρίπτουμε ότι είναι πιο δύσκολο να γίνει

post-323-128326972927_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αλλη μια διαφορα τους που την εμαθα χαρη στα μαθηματα του miko mission :D ειναι το deck πανω απο τη γεφυρα. Στο Φαιδρα εχει το ιδιο πλατος με το ντεκ στο επιπεδο της γεφυρας ενω στο Θεοφιλο ειναι λιγο ποιο φαρδυ. Μετρηστε τα παραθυρακια να το διαπιστωσετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Που εισαι ρε ΘΕΟΦΙΛΕΕΕ....Για διαφορους λογους το AIS απλωσε τα διχτυα του και δυτικα της ιταλιας και πετυχα τον OUZOYD να καταπινει τα κυματα:eek: Απιστευτο...

post-709-12832697482_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Η FEDRA η ατελειωτη στο λιμανι της Χιου(φαινεται χαρακτηριστικα το πλαγιοδετημενο τσιμενταδικο παραπισω).Φρεσκαρισα λιγο την μνημη μου και θυμηθηκα πως ειχα παει αρκετες φορες να την παρατηρησω απο κοντα στο λιμανι για διαπιστωσω πιθανες διαφορες με τον ΘΕΟΦΙΛΟ.

Καταρχην μου αρεσε περισσοτερο απο τον αδελφο της γιατι η πρυμη της τελειωνε ομοιομορφα και οχι με το αντιαισθητικο κουτι.Επισης μου εκανε εντυπωση παντα το ποσο γρηγορα επιταχυνε σε σχεση με τον ΤΕΟ,συν οτι η τσιμινιερα της εβγαζε περισσοτερο καπνο.Οι καταπελτες που ειχε ηταν διαφορετικοι ενω τα σινιαλα της Hellas Ferries δεν μπορω να πω πως μου αρεσαν πολυ...Σε απαγορευτικο ειχε μεινει μαζι με το αδελφακι της στο λιμανι,(μεσημερακι μαλιστα θυμαμαι)και μαλιστα ειχε δεσει πιο δεξια απο την δευτερη θεση προσδεσης.

Δυστυχως δεν καταφερα ποτε να ταξιδεψω μαζι της:( αλλα απο φιλους ειχα ακουσει πως ηταν σχεδον ιδια με τον ΘΕΟΦΙΛΟ εσωτερικα ενω εντυπωση εκαναν οι πολλες πλαστικες καρεκλες στα εξωτερικα καταστρωματα:PΗ ιστορια γνωστη,3-4 δρομολογια την βδομαδα(νομιζω μαλιστα επεφτε πανω στις μερες του ΘΕΟΦΙΛΟΥ),κανα 20λεπτο-μισαωρο λιγοτερος ο χρονος ταξιδιου(ηταν πιο γρηγορη απ τον brother),οι Χιωτες την στηριξαμε αλλα μαλλον οχι και τοσο μαζικα.Η φωτο απ το http://www.fenmore.com

File47.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι γυρεύει η αγαπητή μας (πάλαι ποτέ) ΦΑΙΔΡΑ στα Κρητικά "παράλια", με προορισμό το PORT SAID ???

Kάποια έκτακτη δρομολόγηση ? Ρωτάω γιατί ο προορισμός, επιφέρει ενίοτε δυσάρεστους συνειρμούς..... :(:confused:

post-929-128326978554_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον η πρωην FEDRA πηγε προς τα 'κατω' επειδη η πλοικτητρια εταιρια της=COMANAV αγοραστηκε απο την COMARIT για 80 μυρια ευρω και πιθανως να γινουν αναδιαταξεις στον στολο της(αλλα να πανε πανω αλλα κατω)...Πηγη ειδησεων και αναμνηστικης φωτο:Dhttp://shippingonline.ilsecoloxix.it/

traghetto_ozoud_002--U10281676632wVE-250x171-004--220x286.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχουν τίποτα φωτογραφίες εσωτερικών χώρων για να δούμε διαφορές από το αδελφό ''Θεόφιλος'' ;

La vie a bord...(εχει 2 σελιδες).Ιδιο με τον ΤΕΟ ειναι,παιζει να εχει και τις ιδιες ταπετσαριες σε καποια αεροπορικα:D(κ με τον κλασσικο καναπε στις καμπινες της α θεσης,που στον ΘΕΟΦΙΛΟ τις εδιναν σαν τρικλινες)Κανενα νεο παντως για την τυχη του πλοιου...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνεχιζεται να αγνοειται η τυχη του βαποριου:confused:Να ειναι στο Port Said,να ειναι καπου αλλου...Ας το θυμηθουμε σε δυο(1,2)φωτο στην Ανκονα τον Ιουλιο του 1987(Foto P.Berti)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι ποθείς και ελπίζεις να διπλώσει το αδελφό του στη Χίο...θα σε απογοητεύσω.:D Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες:P δεν βρίσκεται στη Μεσόγειο, καθώς πέρασε το Σουέζ στις 5.2.09. Και ξέρεις, άμα ένα πλοίο περάσει το κανάλι ... μπορεί να πάει στο Σουέζ, στη Σαφάγκα, στη Τζέντα...ή ακόμη και στην Alang.:rolleyes: Πάντως, δεν φαίνεται να κάνει δρομολόγια στην Ερυθρά. Sorry, δεν ήθελα να σε απογοητεύσω...αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις την σκληρή πραγματικότητα.:P

ΥΓ Κρίμα πάντως, γιατί είχε πολλά να προσφέρει ακόμη στην ακτοπλοϊα της Μεσογείου.:D

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα ΝΗΡΕΑ,να διπλωσει το αδερφο στη γραμμη μας,δεν ειναι κατι που σκεφτομουν:DΑπο κει κ περα,οπως εχω ξαναπει

Καταρχην μου αρεσε περισσοτερο απο τον αδελφο της γιατι η πρυμη της τελειωνε ομοιομορφα και οχι με το αντιαισθητικο κουτι.Επισης μου εκανε εντυπωση παντα το ποσο γρηγορα επιταχυνε σε σχεση με τον ΤΕΟ,συν οτι η τσιμινιερα της εβγαζε περισσοτερο καπνο.

αν ο ΤΕΟ μ αρεσει πολυ σαν σκαρι,η ex ΦΑΙΔΡΑ μ αρεσει 1000 φορες παραπανω,επειδη δεν εχει το extra κουτι.Επισης,θεωρω οτι ηταν 'ατυχη',αφου οταν περασε στην HELLAS FERRIES το 2001,μπορουσε να ειχε φαει μια μετασκευη αλα ΑΡΙΑΔΝΗ(εσωτερικα εννοω)και ακομα να στεκονταν επαξια σε καποιο δρομολογιο.Δρομο ειχε,κι απο οτι φαινεται στο screenshot παραπανω,εξακολουθουσε να εχει μεχρι προσφατα,αρα παραμενει ενα χαμενο κεφαλαιο στην ακτοπλοια μας:o

Link to comment
Share on other sites

.Επισης,θεωρω οτι ηταν 'ατυχη',αφου οταν περασε στην HELLAS FERRIES το 2001,μπορουσε να ειχε φαει μια μετασκευη αλα ΑΡΙΑΔΝΗ(εσωτερικα εννοω)και ακομα να στεκονταν επαξια σε καποιο δρομολογιο.
Αυτό είναι βέβαιο. Εξάλλου όλα τα πλοία των Μινωικών που έφυγαν με την ανανέωση του στόλου...εάν έμεναν...θα ήταν πολύ καλύτερα από πολλά σημερινά. Αλλά από τότε πέρασαν πολλά χρόνια...και μάλιστα εκεί κάτω..στο Τούνεζι, στη Μπαρμπαριά.:rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοντα επεσες Νικ.Χτες το 'επιασε' το ais στο λιμανι του Σουεζ.Ειναι ακριβως στην περιοχη που μας το εχει φωτογραφια ο enas chiotis παραπανω.;)

post-709-128326981419_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Βρε βρε,επιτελους και

!Χωρις σινιαλα στα πλαγια αλλα και ετσι δειχνει ποσο ομορφο σκαρι ειναι;)Αλμερια-Ναδορ τα δρομολογια του.

edit Πρυμα,καθως κανει την μανουβρα,φαινεται ποση γοητεια-ομορφια εχασε ο ΤΕΟ με το αυθαιρετο :(

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Μεχρι και το ΤΤ βαψανε παλι. :D Ειπαμε ρε παιδια... Παντως ο Θεοφιλος μπλε με ασπρα μουστακια δε ξερω αν θα ητανε και τοοοοσο ωραιος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για να θυμηθουμε ξανα τη ΦΑΙΔΡΑ απο την εποχη που ερχοταν Χιο-Μυτιληνη.

Ηταν το 2001 και θυμαμαι οτι τουλαχιστον το καλοκαιρι ειχε δουλεψει αρκετα καλα.Δρομολογια ειχε απο Πειραια καθε Δευτερα-Τεταρτη και Παρασκευη.Το κακο ηταν οτι ενω ηταν πιο γρηγορο απο το ΘΕΟΦΙΛΟ συνηθως οταν εφτανε στη Χιο ειχε μεσα αλλο βαπορι με αποτελεσμα να περιμενει απ'εξω απο το λιμανι και το πλεονεκτημα της ταχυτητας να χανεται.

Υ.Γ Πολλα ευχαριστω στο φιλο ΣΕΙΡΙΟ για την βελτιωση της φωτογραφιας.Αν δει καποιος την κανονικη φωτογραφια θα καταλαβει

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...