Jump to content
Shipfriends

Comau (ΙΜΟ 8846785)


Recommended Posts

ΝΗΡΕΑΣ said:
Και στην άποψή σου συνηγορεί και η άλλη παντόφλα (που λέει ο maritimo) η "Alejandrina" της Navimag, που ταξιδεύει στη Χιλή ...και η οποία δεν μου φαίνεται για Ελληνική. Εκτός και εάν κάνω λάθος και εδώ.:rolleyes:

Mvc-291x_ferry.jpg

Φωτο απο Χιλή

http://www.montanamarchile.com/images_/gallery/south/Mvc-291x_ferry.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Επίσης, απ' ό,τι είδα οι ίδιοι έχουν και την παντόφλα “Pincoya” ... Ελληνική είναι σίγουρα και αυτή, αλλά ποιά να είναι άραγε?

Νηρέα, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτή η παντόφλα ήταν κάποτε ελληνική. Αν προσέξεις στην φωτογραφία, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην φιλοσοφία σχεδίασης του σκάφους από την "ελληνική" σχολή. Ο διάδρομος επιβατών στα πλευρά του σκάφους δεν υπάρχει (από την μία πλευρά), και οι επιβάτες ενδεχομένως περπατάνε στο γκαράζ για να φτάσουν στο κομοδέσιο. Οι γραμμές στην πρύμη είναι πολύ τετράγωνες, τα ενισχυτικά στα πλευρά δεν συναντώνται σε άλλες παντόφλες, το χτισμένο μπαλκόνι στην πρύμη και η τσιμινιέρα πρωτότυπα, ενώ τα πέδιλα του καταπέλτη δεν τα έχω ξαναδεί. Να αγοράσεις μια παντόφλα από την Ελλάδα,να την πας μέχρι την Χιλή και να προχωρήσεις σε τόσο εκτεταμένη μετασκευή είναι μεγάλο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν προσέξεις στην φωτογραφία, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην φιλοσοφία σχεδίασης του σκάφους από την "ελληνική" σχολή.

Να αγοράσεις μια παντόφλα από την Ελλάδα,να την πας μέχρι την Χιλή και να προχωρήσεις σε τόσο εκτεταμένη μετασκευή είναι μεγάλο πράγμα.

Απολύτως, λογικά τα όσα λες...και δεν έχω λόγους να διαφωνήσω. Απλώς, η παντόφλα είναι τόσο συνυφασμένη με την Ελλάδα...που όταν βλέπεις παντόφλα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο νου είναι ότι είναι Made in Greece.

Και στην άποψή σου συνηγορεί και η άλλη παντόφλα (που λέει ο maritimo) η "Alejandrina" της Navimag, που ταξιδεύει στη Χιλή ...και η οποία δεν μου φαίνεται για Ελληνική. Εκτός και εάν κάνω λάθος και εδώ.:D

.

post-31-128326972498_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι το Πήγασος Αιδηψού ήταν -πριν δουλέψει στην χώρα- μας ποταμόπλοιο, όπως μας είπε πιό πάνω ο DELFINI. Γνωρίζουμε άραγε που έχει ναυπηγηθεί ???

Σύμφωνα με το equasis ύψωσε σημαία Χιλής και πήρε το όνομα Alejandrina το 1996, χρονιά άρα και που έφυγε από την χώρα μας για το υπερατλαντικό του ταξίδι. Κάτι άλλο που μπορούμε να δούμε πάλι στο equasis είναι το ότι από το 2009 πρέπει να έχει καινούργιο όνομα, Rauna, το οποίο όμως παραδόξως δεν εμφανίζεται στην κεντρική "καρτέλλα" του αλλά στο ιστορικό του πλοίου... :confused:

Ας δούμε και τρεις φωτογραφίες με την χαρακτηριστική του φιγούρα από την Παταγονία, και το νησί Chiloe στην Χιλή βέβαια.

post-929-128326999561_thumb.jpg

post-929-128326999549_thumb.jpg

Πηγή : Flickr

post-929-128326999545_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που βγάζει ο Skolarikos είναι:

Πήγασος Αιδηψού, πρώην Κatrin , Rauna.

Κατασκευή 1982 στα ναυπηγεία LENINSKAYA KUZNITSA (Kiev).B)

Μήκος 85,20μ / πλάτος 15,26μ / Βύθισμα 2,36μ.

Χωρητικότητες gross 894 / net 467 / dwt 1042

Nηολόγιο Πειραιά 10224 / Δ.Δ.Σ. SX 2786

Μηχανές SKL συνολικής Ισχύος 1079 ΒΗP

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικά φίλε chiotis !!! :)

Άρα το πλοίο κατασκευάστηκε στο Κίεβο. Μου φαίνεται πάντως λίγο περίεργο, και πρέπει να είναι και από τις ελάχιστες (???) περιπτώσεις που -αν και είμαστε χώρα εξόχως ...παντοφλογενής και με εξαγωγές παντοφλών :D- αγοράστηκε μία παντόφλα από το εξωτερικό.

Το όνομα Katrin φαντάζομαι ότι θα είναι το όνομα που ναυπηγήθηκε και το Rauna το τελευταίο - σημερινό (???) όνομα του πλοίου.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Τα ονόματα και τα δύο είναι πριν λάβει το όνομα Πήγασος.

Να πω την αλήθεια η όψη της δεν μοιάζει με ελληνική, ούτε οι γραμμές της ούτε οι υπερκατασκευές της. Αλλά που να το φανταστώ ότι είναι... σοβιετικής καταγωγής.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Παμε να δουμε τον Πηγασο οταν δουλευε Αιδηψο-Αρκιτσα ...πολυ ιδιαιτερο φερρυ και μεγαλο για τα δεδομενα του τοτε...χαρακτηριστικο του ο εκκωφαντικος θορυβος των μηχανων του.Για ολους τους κολλημενους και αμετανοητους παντοφλαδες!

99e2ba85.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Tι κι αν το πλοίο εμφανίζεται να έχει διαγραφεί από τα αρχεία των Lloyds από τον Ιούνιο του 2010 ??? Οι παντόφλες έχουν αποδείξει ότι .....ξέρουν να επιβιώνουν και είναι επτάψυχες.

Ιδού λοιπόν το ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ στο Puerto Natales της νότιας Χιλής, ανανεωμένο και φρεσκοβαμμένο σε νέα χρώματα, αυτά της NAVIERA AUSTRAL (εταιρεία στην οποία ανήκει και το DON BALDO - MΥΡΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ), σε μία σχετικά πρόσφατη φωτό από τον Απρίλιο του 2011.

post-2102-0-76765000-1316205844_thumb.jp

Πηγή : flickr

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Όπως λες κι εσύ, και πολύ σωστά, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, (αν δεν έχεις τραβήξει ...μόνος σου την φωτογραφία :D ).

Σίγουρο είναι ότι το πλοίο ταξίδεψε μέσα στο 2011, γιατί εκτός από την φωτό που παρέθεσα, βρήκα και άλλες πάλι με το ALEJANDRINA, τραβηγμένες και αυτές μέσα στο '11, και από διαφορετικούς χρήστες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tελικα το πλοιο οχι μονο συνεχιζει να ταξιδευει,τουλαχιστον μεχρι το τελος του 2011, αλλα εκει στη Xιλη το εχουν στη μαυρη λιστα(αναλογη με αυτη που ειχαμε στην Eλλαδα τα πλοια του καπτα Mακη) εξαιτιας προβληματων και διαφορων αβαριων που ειχε.H τελευταια μαλιστα ηταν γυρω στις 20 δεκεμβριου οπου επαθε βλαβη με τα τοπικα μεσα να αναφερουν οτι κινδυνεψαν οι επιβατες και με την εταιρεια να λεει οτι δεν υπηρχε τετοιο θεμα.

σχετικες πληροφοριες εδω και εδω

στο δευτερο link υπαρχει και η παρακατω φωτο που μαλλον πρεπει να ειναι σχετικα προσφατη αν κρινω απο το χρωματισμο του πλοιου

post-1819-0-22612500-1326272484_thumb.jp

στο site της εταιριας του υπαρχουν καποιες πληροφοριες καθως και σχεδιο του πλοιου

post-1819-0-97242400-1326272289_thumb.jp

ενω καποιες πληροφοριες για το πλοιο μπορουμε να δουμε και εδω

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Alejandrina (ΙΜΟ 8846785)

(1982, ex- Πήγασος Αιδηψού, Katrin, Rauna 1, 60 Let Ssr)

Σύμφωνα με το equasis ύψωσε σημαία Χιλής και πήρε το όνομα Alejandrina το 1996, χρονιά άρα και που έφυγε από την χώρα μας για το υπερατλαντικό του ταξίδι.

To ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ δούλεψε στην χώρα μας για μικρό χρονικό διάστημα, "σκάρτα" για ενάμισι χρόνο. Εγγράφηκε στα ελληνικά νηολόγια με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 10224 (όπως πιό πάνω μας έχει αναφέρει ο chiotis) τον Σεπτέμβριο του 1994, και μετονομάστηκε σε ALEJANDRINA τον Φεβρουάριο του 1996, οπότε και αναχώρησε για την Χιλή.

Να συνοψίσουμε τα στοιχεία του. Κατασκευάστηκε ως ποταμόπλοιο το 1982 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Διαδοχικά ονόματα : 60 LET SSR (1982) - RAUNA 1 (1991) - KATRIN (1993) - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (1994) - ALEJANDRINA (1996 -.....).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Αλλαγη ονοματος για την παντοφλα οπως βλεπουμε και στην παρακατω φωτο 

Πλεον λεγεται COMAU ,με τα χρωματα της να παραμενουν ιδια

 

post-1819-0-32499300-1465326001_thumb.jp

 

Απο το flickr και τον German Trapp

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...