Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 months later...

Στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου πήγε ένας πλωτός γερανός, που πιθανολογώ θα απομακρύνει κάποια μπλόκια που υπάρχουν στο πυθμένα εντός της λεκάνης του λιμανιού (νομίζω ένα είναι αριστερά από τη θέση του διερχόμενου πλοίου)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
3 hours ago, wysiwid said:

Οπότε είναι λογικό μετά να ταξιδεύουν για Λαύριο... και μετα πίσω.. τι να πω.. κατι δεν γίνεται σωστά εδώ... ας εκτιμούν τον καιρό τοπικά και να μην επιβιβάζουν τον κόσμο μέσα στο πλοίο...

Λογικό είναι να είναι ασφαλής τα λιμάνια για να μπορούν να δέσουν τα πλοία!! Πολλές φορές λόγω καιρού το Αιολις αναγκάζεται να δέσει στη θέση του διερχόμενου πλοίου (για την ασφαλή διανυκτέρευση), οπότε δεν μπορεί να δέσει το διερχόμενο.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

 πολύ σωστό Π100 αλλα... δεν ξερω ποσα είναι αυτά, ας εκτιμούν τουλάχιστον τις καιρικές συνθήκες να μην ταλαιπωρούν τους ανθρώπους...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Λογικό είναι να είναι ασφαλής τα λιμάνια για να μπορούν να δέσουν τα πλοία!! Πολλές φορές λόγω καιρού το Αιολις αναγκάζεται να δέσει στη θέση του διερχόμενου πλοίου (για την ασφαλή διανυκτέρευση), οπότε δεν μπορεί να δέσει το διερχόμενο.

Αγαπητοί μου φίλοι, μου το έχει αναλύσει  αυτό ο  αγροτικός ιατρός επί 1.5 χρόνο του Αγ. Ευστρατίου (2019-2012), που είχε κανει διδακτορικό σε μένα, και είχα φρίξει!

Γνώριζαν τι θα επακολουθήσει, αλλά το ΑΙΟΛΙΣ με τις ευλογίες της τοπικής αυτοδιοίκησης (ψάξτε να βρείτε τα συγκοινωνούντα δοχεία)  έδενε σε σημείο που το Aqua Blue το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σφυρίξει και να κατευθυνθεί προς το Λαύριο. Δεν φταίει, τελικά, για όλα η εταιρεία του Hλιόπουλου...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει άλλη ασφαλή θέση να δέσει το Αιολίς για να διανυκτερεύσει;Η φτιάξανε ένα έργο και δεν υπολογίσανε που θα δένει το κάθε πλοίο.Γιατί το Αιολίς είναι γνωστό εδώ και 20+ χρόνια πως θέλει μία θέση για να διανυκτερεύει και χρειάζεται άλλη μία για το διερχόμενο μεγάλο της άγονης.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Υπέχει και άλλη ασφαλή θέση αρκεί βέβαια να μην έχει τόσο άσχημες καιρικές συνθήκες. Οπότε όταν η θάλασσα καβαλάει το κυματοθραύστη, δεν υπάρχει περίπτωση το Aqua Blue και κάθε πλοίο που ήταν στη γραμμή να διακινδυνεύσει να προσπαθήσει να μπει στο λιμάνι με τη θάλασσα στη δεξιά μπάντα να το χτίζου προς τα αβαθή του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο χθεσινό δρομολόγιο του Aqua Blue από το Λαύριο είχε αφαιρεθεί από το δρομολόγιο η προσέγγιση στον Άγιο Ευστράτιο, λόγω της άμπωτης και των νότιων ανέμων, μετά την αναφορά δύτη λόγω των επικίνδυνων βυθισμάτων – κατάσταση βυθού. Σχετικά με τη κατάσταση των βυθισμάτων έχουν γίνει σχετικές αναφορές από το Λιμεναρχείο Μύρινας και από τους πλοίαρχους των Ε/Γ-ϴà Aqua Blue και Superstar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
2 hours ago, iord said:

Απο την αλλη η λημνος φετος το καλοκαιρι εσπασε τα ταμεια, και σε συνδιασμο με το μεγαλο γκαραζ του σμυρνα το οποιο θα κοιτανε καλα καλα οι μεταφορικες, αλλα και την επιδότηση που θα παιρνει, εγω θεωρω οτι ακομα οτι ακομα και αντιδρασει ετσι ψυχραιμα ο ηλιοπουλος (αντιδραση η οποια εχει ημερομηνια ληξης) η λεβαντε παλι κερδισμενη θα βγει απο μια τετοια κινηση. 

Νομιζω  με 160 μέτρα δεν μπορεί να μπει Αγιο Ευστράτιο.

Edited by proud_ionian
quote/μεταφορά
Link to comment
Share on other sites

Εδώ το χειμώνα είναι δυσκολο για τα πλοια 140 μέτρων,μπορεί το Smyrna με 160 ;,εδω δεν είχε πάει ο Διαγορας το 2019 όταν έιχε μπει Λαύριο Καβάλα ως αντικαταστάτης του Πηγασου με μήκος 140μ. και βύθισμα 5,1Μ.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, cyclades_shipping said:

Νομιζω  με 160 μέτρα δεν μπορεί να μπει Αγιο Ευστράτιο.

Αυτό η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρω, θεώρησα ότι επειδή έχει παρεμφερές βύθισμα με το άκουα μπλου δεν θα έχει πρόβλημα αλλά σίγουρος δεν είμαι καθόλου 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ η Μαρία Κακαλή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή» στον Άγιο Ευστράτιο, καυτηριάζει τους πρόσφατους χειρισμούς του Δημάρχου Κώνσταντίνου Σινάνη με την πρόσκληση δύτη για βυθομέτρηση, αλλά ζητά και εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις του για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Λήμνο.

Quote

Αξιότιμες κυρίες –οι,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε εχθές, από τοπικά μέσα ενημέρωσης, πως ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Σινάνης, «ζήτησε τη συνδρομή δύτη προκειμένου να επιθεωρηθούν τα βάθη του λιμανιού, ώστε η άφιξη του πλοίου «Άνεμος» στο λιμάνι του γειτονικού νησιού να είναι απρόσκοπτη». Αναρωτιόμαστε από πότε οι δύτες κάνουν βυθομετρήσεις και από πότε ο Δήμαρχος παίρνει αποφάσεις χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά όταν οι αποφάσεις αυτές αφορούν την ασφάλεια των κατοίκων, των δημοτών, των επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα ρωτάται ο κύριος Δήμαρχος:

Ο εν λόγω δύτης, κλήθηκε με ποια σκοπιμότητα, γνωρίζει κάτι ο Δήμαρχος που αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτών και το αποκρύπτει;

Είναι εξειδικευμένος ο δύτης σε τέτοιου είδους αυτοψίες και με ποια πιστοποιητικά;

Υπάρχει κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένο αποτέλεσμα της επιθεώρησης;

Ο Δήμαρχος μετά την επιθεώρηση αναλαμβάνει την όποια ευθύνη της προσέγγισης του νέου πλοίου στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου;

Το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είναι ενήμερο για τις ενέργειες του Δημάρχου και ποια είναι η θέση του;

Τέλος, αναμένουμε να μας ενημερώσετε ποιες οι επαφές και οι επόμενες κινήσεις σας,  σχετικά με την αποκατάσταση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με το γειτονικό νησί  της Λήμνου.

Κύριε Δήμαρχε, οφείλετε να γνωρίζετε, και αν όχι να διαβάσετε, ότι όποιες ενέργειές σας, προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας ενός Δήμου και είναι απαραίτητο να τηρούνται οι ανάλογες διαδικασίες.  Μήπως στην προσπάθεια εντυπωσιασμού χάσατε το στόχο; Τα μειωμένα εισιτήρια στο πλοίο που εξυπηρετεί αυτή την περίοδο το νησί μας και έχει λιμάνι έναρξης ταξιδιού τον Πειραιά, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, μην ξεχνάμε άλλωστε πως έκπτωση υπήρχε και παλαιότερα όταν το πλοίο προσέγγιζε στο νησί.  

Δώσαμε μεγάλο αγώνα, οι μόνιμοι κάτοικοι, διεκδικώντας τα αυτονόητα δε θα επιτρέψουμε τέτοιες πρακτικές να μας πάνε πίσω. Δυστυχώς όμως, εσείς προσωπικά και κάποιοι στενοί συνεργάτες σας δεν τα γνωρίζουν αυτά καθώς δε ζούσατε στο νησί μας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα.

Με εκτίμηση

Κακαλή Μαρία

Την απάντηση του στην Μαρία Κακαλή απέστειλε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνος Σινάνης σχετικά με τον δύτη και τις βυθομετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ακριτικό νησί σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλέστηκε η πρώτη, που όμως  ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως ανακριβές. Απάντηση απέστειλε και το Λιμενικό Ταμείο Λήμνου.

Quote

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 06/01/2024 επιστολή της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ   ΑΡΧΗ»

Κυρία Κακαλή,

Σε απάντηση της από 6/1/2024 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρχικά, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ο Δήμαρχος φέρει αποκλειστική ευθύνη των όσων υπογράφει και εν προκειμένω θα έφερα ευθύνη για τη διατύπωση του εν λόγω άρθρου εάν είχε αποσταλεί στα ΜΜΕ επίσημο δελτίο τύπου. Τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεύθερα να κάνουν την έρευνά τους (ρεπορτάζ)  και να γράψουν αυτά που πιστεύουν. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρείτε ότι η διατύπωση δεν ήταν σωστή δεν οφείλω εγώ να σας δώσω εξηγήσεις. 

Αναρωτιέστε από πότε οι δύτες κάνουν βυθομετρήσεις και από πότε ο Δήμαρχος παίρνει αποφάσεις αυτοβούλως. Αναρωτιέμαι κι εγώ με τη σειρά μου πως γίνεται ως τέως δήμαρχος να μην γνωρίζετε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι όργανο διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου. Ενδεχομένως σας απατά η μνήμη σας διότι ο εν λόγω δύτης έχει εκτελέσει ακριβώς τις ίδιες εργασίες δύο φορές εν τη θητεία σας. Αναφέρεστε στο έγγραφό σας και υπονοείτε λανθασμένα, πως οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν μόνο την προσέγγιση του πλοίου και την ασφάλεια των ταξιδιωτών αφήνοντας να υπονοηθεί στην κοινή γνώμη πως υπάρχει πρόβλημα. Στην πραγματικότητα όμως, το Λιμενικό Ταμείο ενήργησε σύμφωνα και με τη σχετική σας αλληλογραφία ως δημάρχου κατά  το μήνα Νοέμβριο που αφορούσε τις έντονες φθορές στο κρηπίδωμα του αλιευτικού καταφυγίου και στον προσήνεμο μώλο του λιμένα μας που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 26 Νοεμβρίου (σχετ. αριθ. 2131.24/1813/2023 και 2131.24/247/2023 έγγραφα του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ευστρατίου, 2.αριθ πρωτ.  880/27-11-23 έγγραφό σας και 909/7-12-23 έγγραφό σας). Αποκλειστικός μας  στόχος είναι η ασφάλεια των ταξιδιωτών μιας και εσείς διαπιστώσατε και γνωστοποιήσατε τις ζημιές αλλά δεν ενεργήσατε ούτε στο ελάχιστο κατά το διάστημά που κατείχατε τη θέση του δημάρχου ώστε να δρομολογηθούν και ανάλογες ενέργειες από τους αρμοδίους φορείς κάτι που εμείς ξεκινήσαμε ήδη να πράττουμε. Το γνωρίζετε και αν όχι σας το θυμίζω, ότι εκτός από δήμαρχος διατελείτε  και επί εννέα έτη (αριθ. Απόφασης 64/2014, 66/2019) μέλος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του οποίου σημειωτέων είστε ακόμη εν ενεργεία μέλος. Είναι πραγματικά θλιβερό έναν άνθρωπο όπως τον εν λόγω δύτη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει υποστηρίξει  τόσο το Λιμενικό Ταμείο, όσο και το Δήμο μας, να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο. Αναρωτιέμαι και εγώ με τη σειρά μου, συμμετείχατε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου;;; Αν ναι τότε γνωρίζετε και τον εν λόγω δύτη, καθώς και τις εργασίες που μπορεί να εκτελέσει και τα πιστοποιητικά που κατέχει. Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, οφείλετε θα γνωρίζετε κι αν όχι να διαβάσετε, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απλά επικουρεί την οποιαδήποτε εργασία. Όσον αφορά τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω εγώ, αλλά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που είναι και ο φορέας διαχείρισης του λιμένα. Λυπάμαι ιδιαίτερα που σε μία τέτοια περίοδο κάνετε φθηνή αντιπολίτευση, γνωρίζοντας ήδη από τη συνάντησή μας στο δημαρχείο στις 3/1/2024, κατόπιν δικού σας αιτήματος, ότι αναμένεται η δρομολόγηση νέου πλοίου στη γραμμή του Λαυρίου και αντί να επικροτήσετε τις ενέργειες των εργασιών της βυθομέτρησης και βιντεοσκόπησης προς εξυπηρέτηση του πλοίου, αλλά επί της ουσίας προς εξυπηρέτηση όλων ημών, παίζετε φθηνά μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των κατοίκων που για εννέα χρόνια σας εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους και που για τα επόμενα πέντε σας έθεσαν στην αντιπολίτευση. 

Σχετικά με τα μειωμένα εισιτήρια του μη επιδοτούμενου πλοίου που εξυπηρετεί αυτή την περίοδο το νησί μας, η έκπτωση εξασφαλίστηκε εκ νέου και σε αυτή προστέθηκε και η μείωση στο ναύλο των οχημάτων. Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ενεργούσε, θα συνέχιζαν οι πολίτες να επιβαρύνονται με το υπέρογκο κόστος του ολόκληρου ναύλου. (Έχουμε στα χέρια μας τα αποκόμματα εισιτηρίων που πληρώθηκαν με ολόκληρο το κόστος πριν την παρέμβασή μας).

Απαντώντας σχετικά με την ενημέρωση που ζητάτε όσον αφορά  την αποκατάσταση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με το νησί της Λήμνου, σας ενημέρωσα ήδη στην από τις 3/1/2024 συνάντησή μας στο γραφείο του Δημάρχου. Οι όποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν,  θα γνωστοποιηθούν στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην προσεχή συνεδρίαση όπως και οφείλω. 

Κλείνοντας κυρία Κακαλή, θεωρώ ότι στην προσπάθειά σας να μην πνιγείτε στην αφάνεια μάλλον εσείς χάσατε το στόχο. Δεν σκοπεύω να πράξω τίποτα μόνο με τους στενούς μου συνεργάτες γιατί από εσάς διαπίστωσα και διδάχθηκα, πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο αγώνας δεν σταμάτησε ποτέ να δίνεται και πρέπει να καταλάβετε  και να αποδεχτείτε πως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει Δήμος και χωρίς εσάς. Δυστυχώς, οι δικές σας ευτελείς μέθοδοι είναι αυτές που όχι μόνο μας πάνε πίσω, αλλά οφείλουμε να τις αποκόψουμε, γιατί εμείς έχουμε σκοπό να αλλάξουμε το μέλλον με ή χωρίς εσάς και αυτό δεν είναι πρωτοβουλία μας, αλλά η  εντολή των δημοτών. Αν δεν γνωρίζετε, διαβάστε και προσδοκώ την επόμενη φορά η αντιπολιτευτική σας στάση να είναι πιο εποικοδομητική και προς όφελος όλων ημών, παρά τροχοπέδη στο ήδη δύσκολο έργο που μου κληροδοτήσατε. Παρόλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία στην τρέχουσα δημοτική περίοδο να διδαχθείτε το σωστό τρόπο διοίκησης.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου

Κωνσταντίνος Σινάνης

 

Απάντηση Λιμενικού ταμείου Λήμνου

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 06/01/2024 επιστολή σας.

Εχοντας υπόψη μας τα όσα αναφέρονται στην παραπάνω επιστολή σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η αποστολή   Δύτη στον λιμένα Αγ.Ευστρατίου την Παρασκευή 5-1-2024 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία μας ύστερα από συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο Αγ.Ευστρατίου και το Λιμεναρχείο Μύρινας.

Ο εν λόγω Δύτης είναι εξειδικευμένος  και ο έλεγχος κρηπιδωμάτων που έκανε είναι ο τρίτος τα τελευταία τρία χρόνια.

Τέλος ο εν λόγω έλεγχος πραγματοποιήθηκε την δεδομένη στιγμή για τους παρακάτω λόγους:α]Πάγια εντολή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τακτικό έλεγχο των κρηπιδωμάτων των λιμένων δικαιοδοσίας μας. β]Το αριθ.3121.1/88173/15-1-2023 έγγραφο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με θέμα «Υλικές ζημιές στο κρηπίδωμα αλιευτικού καταφυγίου λιμένα Αγ.Ευστρατίου». γ]Προσέγγιση νέου πλοίου «Ανεμος» με πιθανή ημερομηνία 1ης προσέγγισης την Τετάρτη 10-01-2024 και δ] Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν από την 06/01/2024 και μετά.

  Ο Πρόεδρος  ,Δημήτριος – Χρήστος Σφενδύλης

 

Link to comment
Share on other sites

Ζαλίστηκα. 

Ο δράκος ποιος είναι πίσω από όλο αυτό; 

Για ποιο λόγο έγινε η βυθομέτρηση; ψάχνει κάποιος αφορμή να μην πάει το Άνεμος;

Link to comment
Share on other sites

Εκ πρώτης αναλύσεως.

Η αντιδήμαρχος φαίνεται πως έχασε τις εκλογές και διυλίζει τον κόνοπα ψάχνοντας και την παραμικρή νομοτυπία για θέματα που αφορούν την πρόοδο του νησιού της θυμίζοντας έντονα αριστερίζουσες πρακτικές (ο νόμος πάνω από την ουσία). (Π.χ πριν χρόνια ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος έδωσε εντολή στα δημοτικά συνεργεία να φτιάξουν μόνοι τους ράμπα στο λιμάνι τους για να πιάσει το μπλου σταρ Πάτμος μη περιμένοντας τα χρόνια που κάνουν αυτά τα έργα μέσω επίσημων κρατικών διαδρομών με αποτέλεσμα ναι μεν να μπουν οι Λειψοί κανονικά στα πρόγραμμα του πλοίου ο δήμαρχος δε να τρέχει στα δικαστήρια.) Η πλάκα είναι πως εάν όντως ήταν τόσα χρόνια στο Λιμενικό Ταμείο η γυναίκα τότε δείχνει να λείπει από τους γάμους της μιάς και ήταν εντολή Λιμενικού Ταμείου και ο δύτης την έχει ξανακάνει την δουλειά παλαιότερα επί Δημαρχείας της.

Πέρα από τα ενδο-δημοτικά του Αη-Στράτη, νομίζω πως η Βυθομέτρηση πιο πολύ έγινε για τον προσεχές διαγωνισμό για τις άγονες παρά για το Άνεμος. Δλδ έγινε για την δυνατότητα ή μη συμμετοχής του Πρέβελης με το βύθισμα των 6 περίπου μέτρων. 

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά όλο αυτό με έκανε να ψάξω τα αποτελέσματα εκλογων για το Δήμο Αγίου Ευστρατίου του περασμένου Οκτωβρίου.Αν είδα καλά η πρώην δημαρχος κ Κακαλη έχασε από το κ Σινακη για 1 ψήφο!!!!!

Έτσι εξηγείται ο πόνος...

Link to comment
Share on other sites

On 1/10/2024 at 11:37 AM, proud_ionian said:

Ζαλίστηκα. 

Ο δράκος ποιος είναι πίσω από όλο αυτό; 

Για ποιο λόγο έγινε η βυθομέτρηση; ψάχνει κάποιος αφορμή να μην πάει το Άνεμος;

Όταν το ένα το λιμάνι έτσι το άλλο αλλιώς μάλλον θα πρέπει να χτίζονται πλοία για συγκεκριμένα λιμάνια (κάτι σαν τον οδοντωτό). Φυσικά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
18 hours ago, proud_ionian said:

...μια εντυπωσιακή μανούβρα στον Αη Στράτη, όπου το πλοίο γυρνά έξω σε ελάχιστο χώρο και μπαίνει συρταρωτό (θα επανέλθω, για τον Αη Στράτη).

 

Από τον Άη Στράτη, είχα περάσει μόνο μία φορά με το Σουμελά, πριν 16 περίπου χρόνια, τότε που το πλοίο έδενε σε μια ράμπα έξω από τον κυματοθραύστη. Αν δεν το δεις πως έχει γίνει τώρα και πως γυρνάει το καράβι, δεν το πιστεύεις.

Δεν γυρνάει απλά απ'έξω. Ο χώρος που έχει είναι πολύ περιορισμένος. Νότια (πλώρα) έχει το βουνό και αβαθή και Βόρεια (πρύμα), έχει αβαθή και μία κίτρινη σπίθα σου δείχνει μέχρι που έχεις ασφαλή βαθικά. Γυρνά συρταρωτό περνά ξυστά από το μπαστούνι και μετά κάνει ανάποδα. 

Αυτά με μπουνάτσα. Με καιρό προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...