Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Έχω 3 ερωτήσεις για την γραμμή την οπόια καλύπτουν τα καραβάκια από Πειραιά
1) Το λιμάνι του Καματερού έχει υποστεί ζημιές. Γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και αν θα ξαναπιάνει εκεί καραβάκι (Μπρούφας, Αριστόβουλας, κ.ά.).
2) Την γραμμή εξυπηρετούσε κάποτε και ιπτάμενο, το οποίο κάλυπτε την διαδρομή σε 15 λεπτά και κάτι ακούστηκε ότι μπορεί να δραστηριοποιηθεί ξανά. Ισχύει άραγε κάτι τέτοιο;
3) Θα ξαναξεκινήσει άραγε και η γραμμή Πειραιάς-Σελήνια; (Βολεύει εμάς που πάμε καμμιά φορά για ούζα στη Σαλαμίνα B) :cool:και είναι μεγάλη μανούρα να πηγαίνεις από Παλούκια).

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

1) Η λογικη λεει οτι ακριβως επειδη το Καματερο εχει μεγαλη επιβατικη κινηση απο ανθρωπους που μενουν στην ευρυτερη περιοχη και δουλευουν Πειραια, τα οποιαδηποτε εργα πρεπει να γινουν ταχιστα ωστε να αποκατασταθει η συνδεση με τον Πειραια χωρις να τρεχει καποιος στα Παλουκια. Οσο βεβαια υπαρχει λογικη στο Ελληνικο Δημοσιο, ειδικα αν τα εργα αυτα επαφιενται σε ανθρωπους που δεν εχουν σχεση με την περιοχη.

2) Καποια στιγμη επι δημαρχιας Πειραια του μεγαλου(διπλα στο "μεγαλος" ας βαλει ενδομυχα ο καθενας τον χαρακτηρισμο που τον καλυπτει οσον αφορα το συγκεκριμενο ανθρωπο) Στελιου Λογοθετη οντως συνεβαινε αυτο μεσω της δημοτικης επιχειρησης που ειχε τοτε συσταθει. Τα δελφινια αν θυμαμαι καλα λεγονταν ΝΑΤΤΕΜ(μαζι με καποιον αριθμο) και δουλεψαν μεχρις οτου δεν ειχε μεινει τιποτα προς ξεκοκκαλισμα απο την δημοτικη αυτη επιχειρηση. Δεν εχω ακουσει κατι για αναβιωση αυτης της γραμμης χρησιμοποιωντας δελφινια, αλλα γενικα μου φαινεται δρακος αυτη η ιστορια.

3) Η γραμμη για τα Σεληνια εξυπηρετουταν απο το Μαργαριτα και καποια αδελφια του της εποχης. Εχει σταματησει απ΄οσο θυμαμαι εδω και παααααρα πολλα χρονια. Γεγονος ειναι οτι ολοκληρη η Σαλαμινα και ειδικα τα Σεληνια γνωριζουν ανθιση σαν τοπος μονιμης κατοικιας(ειδικα για ανθρωπους που δουλευουν στον Πειραια η στο Θριασιο) αλλα δε γνωριζω αν ειναι τετοια που να δικαιολογει απ' ευθειας συνδεση με τον Πειραια. Νομιζω οτι δεν υπαρχει καν Λιμενικος Σταθμος στα Σεληνια, ισως και αυτο να ειναι ανασταλτικος παραγοντας.

Link to comment
Share on other sites

Τα δελφινια αν θυμαμαι καλα λεγονταν ΝΑΤΤΕΜ(μαζι με καποιον αριθμο) και δουλεψαν μεχρις οτου δεν ειχε μεινει τιποτα προς ξεκοκκαλισμα απο την δημοτικη αυτη επιχειρηση.

Το ΝΑΤΤΕΜ ΧΙ

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε, σε τι κατάσταση είναι το πλοίο.

post-54-128326970506_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

3) Θα ξαναξεκινήσει άραγε και η γραμμή Πειραιάς-Σελήνια; (Βολεύει εμάς που πάμε καμμιά φορά για ούζα στη Σαλαμίνα :)B)και είναι μεγάλη μανούρα να πηγαίνεις από Παλούκια).

Σύμφωνα με τις περσινές δηλώσεις δρομολόγησης, την γραμμή θα εκτελούσε το ΕΓ/ΔΡ ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ:D. Τον χρόνο που πέρασε υποτίθεται ότι το πλοίο ήταν έτοιμο, σύμφωνα με την ΔΕΕΠ (Αύγουστος 2007), αν και κανείς μας δεν το έχει δει.

Πάντως περιμένουμε με ανυπομονησία να ταξιδέψουμε με ένα καραβάκι με τέτοιο όνομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δρομολόγια από Σαλαμίνα για Πειραιά

Δευτέρα-Παρασκευή: 06:20-06:40-07:00-07:20-07:40-08:00-08:20-08:40-09:00-09:30-10:00-10:30-11:00-11:30-12:00-12:30-13:00-13:30-14:00-14:30-15:00-15:30-16:00-17:00

Καθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 18:00

Σάββατο: 07:20-08:00-08:30-09:00-10:00-11:00-12:00-13:00-14:00-15:00-16:00

Κυριακή: 09:00-15:30

Δρομολόγια από Πειραιά για Σαλαμίνα

Δευτέρα-Παρασκευή: 07:10-07:25-07:40-08:00-08:20-08:40-09:00-09:30-10:00-10:30-11:00-11:30-12:00-12:30-13:00-13:30-14:00-14:30-15:00-15:30-16:00-17:00-18:00-19:00

Καθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 20:00

Σάββατο: 08:00-09:00-09:30-10:00-11:00-12:00-13:00-14:00-15:00-16:00-17:00

Κυριακή: 10:00-16:30

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψη σας, ή αν γινότανε και παλιότερα αυτό.

Χθές πηγα μία φωτοκαραβολατρική :eek: βολτίτσα από τον Πειραιά στη Σαλαμίνα και απευθείας επιστροφή. Το πλοιάριο (Γεώργιος Μπρούφας) πριν φτάσει στα Παλούκια, σταμάτησε στην απέναντι ακριβώς μεριά του κόλπου της Σαλαμίνας, σε ένα μικρό μόλο όπου αράζουν τα ψαροκάικα, δίπλα από δύο - τρεις παροπλισμένες (?) παντόφλες.

Ρώτησα γιατί γίνεται αυτό (είχα 3-4 μήνες να πάω Πειραιά-Σαλαμίνα) και μου είπαν ότι έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα. Κατέβηκα κι εγώ σε εκείνο το σημείο, έκανα μια μικρή βόλτα και επιβιβάστηκα πάλι στο Μπρούφας μετά από ένα 20λεπτο περίπου που επέστρεψε πάλι στην πορεία του προς Πειραιά.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο κόσμος που περίμενε να επιβιβαστεί στο πλοιάριο για τον Πειραιά από εκείνο το σημείο. Να υποθέσω ότι αυτή η αλλαγή ήταν κάποιο πάγιο αίτημα των κατοίκων της ''απέναντι ακτής'' που έπρεπε για να πάνε Πειραιά πριν, να κάνουν όλο το γύρο του λιμανιού ???

Link to comment
Share on other sites

To σημειο που λες νομιζω οτι λεγεται Καματερο.Αυτο που ηξερα μεχρι σημερα ειναι οτι τα πλοιαρια απο Πειραια κανανε μια σταση εκει για κανα πενταλεπτο και μετα συνεχιζαν για Παλουκια.Αυτο τουλαχιστον μεχρι το Μαιο.Τωρα αν αλλαξε κατι ή αν ετυχε αυτο το δρομολογιο να πηγαινει μεχρι Καμετερο δεν το ξερω

Link to comment
Share on other sites

Όντως η περιοχή που είναι η προβλήτα λέγεται Καματερό. Εγώ όσες φόρες έχω μπει στο βαποράκι της γραμμής Πειραιά Σαλαμίνα, πάντα έκανε στάση στη προβλήτα, για να αποβίβαση και να επιβίβαση κόσμο, που μένει στη περιοχή, και δε θέλουν να πάνε στα Παλούκια, που ουσιαστικά θα έπρεπε να ξαναγυρίσουν στο Καματερό (και στις γειτονικές περιοχές του Καματερού) οδικώς. Και μετά συνεχίζει το δρομολόγιο μέχρι τα Παλούκια

Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή ήταν πάντα Πειραιάς- Καματερό - Παλούκια, αλλά μια κακοκαιρία κατέστρεψε τον μικρό μώλο, τον οποίο ανέλαβε να αποκαταστήσει η νομαρχία Πειραιά. Το έργο παραδόθηκε περίπου ένα μήνα νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης, και πανηγυρίστηκε από τους αρμόδιους, αν και κατά την γνώμη μου άργησαν να πραγματοποιήσουν το έργο. Μία δράγα να σκάψει γύρω γύρω, 5 μπλόκια στη σειρά και ένα στέγαστρο τους πήρε πάνω από ένα χρόνο!

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Θα πρωτοτυπήσω ως Έλλην (που ως γνωστόν τα γνωρίζουν όλα :P), και θα ομολογήσω πως δεν ήξερα ότι το μέρος λέγεται Καματερό. Ευχαριστώ.

Τώρα στις απαντήσεις των φίλων που ακολούθησαν στο ποστ μου να παρατηρήσω πως ο φίλος enas chiotis ήταν διαφωτιστικός.

Είχα αρκετά χρόνια να κάνω την συγκεκριμμένη διαδρομή, αλλά πέρυσι την χειμερινή περίοδο, από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο σχεδόν, την έκανα πολλές φορές και λόγω εργασιών αλλά και για φωτογραφική βόλτα. Όσες φορές και να πήγα όμως για όλο αυτό το διάστημα ποτέ κανένα πλοιάριο δεν έπιανε στο Καματερό, ούτε στο "πήγαινε" ούτε στο "έλα".

Άρα από ότι φαίνεται είναι σωστός ο φίλος chiotis σε αυτά που μας είπε.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει παρα πολυς κοσμος που μενει Σαλαμινα και δουλευει Πειραια -μια ματια στα ενοικια της Σαλαμινας θα σας πεισει για το ορθον του εγχειρηματος- και η μικρη αυτη προβλητα του Καματερου οπου σημειωτεον υπαρχει και χωρος για παρκινγκ, εξυπηρετει καθημερινα πολυ περισσοτερο κοσμο απ' οτι φανταζεστε.

Link to comment
Share on other sites

Στα αποτελέσματα του ΣΑΣ υπάρχει και η απόσυρση του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΥΦΑΣ ΙΙ από την γραμμή του.

Λέτε να συνδέεται με αυτό και να πέσαμε μέσα στον χρησμό;

Αλλιώς βλέπω κανέναν Μπρούφα τώρα που το έπιασε το νόημα να κάνει δρομολόγια στο Ναύσταθμο.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε παραπάνω ποστ (Νο 5) του Π100, σχετικά με τα δρομολόγια των πλοιαρίων στη γραμμή Πειραιάς - Παλούκια Σαλαμίνας, καλό θα ήταν να διορθώσουμε τον πολύ χρήσιμο πίνακα στα δρομολόγια της Κυριακής, μιας και πλέον (δυστυχώς) τις Κυριακές δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στη συγκεκριμμένη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Στα Παλούκια υπάρχει και ένα νέο σκάφος, μικρής ηλικίας, με το όνομα ΑΝΝΟΥΛΑ ΙΙ που έχω την εντύπωση ότι θα κληθεί να συμπληρώσει τα κενά του ΜΠΡΟΥΦΑ ΙΙ που έφυγε και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που μάλλον φεύγει, αφού σύμφωνα με το τελευταίο ΣΑΣ πήρε παράταση στην γραμμή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Στα Παλούκια υπάρχει και ένα νέο σκάφος, μικρής ηλικίας, με το όνομα ΑΝΝΟΥΛΑ ΙΙ που έχω την εντύπωση ότι θα κληθεί να συμπληρώσει τα κενά του ΜΠΡΟΥΦΑ ΙΙ που έφυγε και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που μάλλον φεύγει, αφού σύμφωνα με το τελευταίο ΣΑΣ πήρε παράταση στην γραμμή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Ας δούμε το Αννούλα ΙΙ στα Παλούκια Σαλαμίνας, που μας ανάφερε ο Enas Chiotis.

Link to comment
Share on other sites

Όμορφο σκαρί. Καλορίζικο και καλοτάξιδο να 'ναι.

Αν κρίνω και από το επάνω ντεκ (απίθανο φαίνεται !!!), υπό την προυπόθεση ότι θα είναι ανοιχτό στους επιβάτες, θα είναι η χαρά των φωτογραφοκαραβολατρών. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγκαίνεια έγιναν σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 στα Σελήνια της Σαλαμίνας στο νέο πλοιάριο που θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς - Σελήνια.

Το όνομα αυτού όπως εδώ και καιρό έχει ...διαρρεύσει, ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ. :D:D:D

Το πλοιάριο ξεκινάει δρομολόγια την Τετάρτη 14/1ου και από ότι μου είπαν άνθρωποι του πληρώματος θα εκτελεί συνεχή δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αναχώρηση ανά μία ώρα και από τους δύο προορισμούς ("ακριβώς" από Πειραιά, "και μισή" από τα Σελήνια). Βέβαια Κυριακές και αργίες θα υπάρχει κάποια άλλη "διαμόρφωση", την οποία όπως μου είπαν (και λογικό είναι) θα την δουν στην πορεία.

Σας παραθέτω και μία φωτογραφία από το "απαστράπτον" εσωτερικό του, δύο ώρες πριν τα εγκαίνεια (με μπουφέ ποτών και εδεσμάτων επί του μικρού μώλου).

Καλή επιτυχία ολόψυχα στο ευγενέστατο πλήρωμα του, και καλά ταξίδια να έχει.

Όσον αφορά το Δημήτριος της γραμμής Πειραιάς-Παλούκια,

Στα Παλούκια υπάρχει και ένα νέο σκάφος, μικρής ηλικίας, με το όνομα ΑΝΝΟΥΛΑ ΙΙ που έχω την εντύπωση ότι θα κληθεί να συμπληρώσει τα κενά του ΜΠΡΟΥΦΑ ΙΙ που έφυγε και του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που μάλλον φεύγει, αφού σύμφωνα με το τελευταίο ΣΑΣ πήρε παράταση στην γραμμή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

όντως όπως μας είπε και ο φίλος chiotis, έχει φύγει από την γραμμή και βρίσκεται δεμένο σε σημείο που βρίσκονται και δύο τρία άλλα παλιά μικρά της γραμμής, παρατημένα ή ημιβυθισμένα.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται ότι θα υπάρξει σύνδεση του Πειραιά με τα Σελήνια Σαλαμίνας, εδώ και κάποια χρόνια είχε κοπεί η σύνδεση. Μήπως θυμάται κάνεις ποιο ήταν το τελευταίο πλοίο που εξυπηρετούσε τη γραμμή??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Ας δούμε το Αννούλα ΙΙ στα Παλούκια Σαλαμίνας, που μας ανάφερε ο Enas Chiotis.

θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή ?

Να υπενθυμίσουμε ότι στην γραμμή δραστηριοποιούνται ακόμα τα ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΟΥΦΑΣ Ι, ΕΛΕΝΑ Φ. και ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Σε λιγες μερες συμπληρωνει 35ετια το κλασικο μαργαριτα του καπτα γρηγορη μαυρακη που ξεκινησε το 1958 με το αγια βαρβαρα και τελειωνει ενας κυκλος μετα απο 60 χρονια!Το μαργαριτα ηρθε στη γραμμη το 1997 και ηταν το πρωην δαφνη των παντελεων απο τη ναξο.

Μας έχει ενημερώσει ήδη ο Miko Mission για την αποχώρηση του Μαργαρίτα, όποτε είναι αλήθεια αυτό που άκουσες.

θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή ?

Να υπενθυμίσουμε ότι στην γραμμή δραστηριοποιούνται ακόμα τα ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΟΥΦΑΣ Ι, ΕΛΕΝΑ Φ. και ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ.

Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Απλώς θα αναγκαστούν τα εναπομείναντα πλοία να κάνουν περισσότερα δρομολόγια από ότι πριν για να καλύψουν το κενό των αποχωρησάντων

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μεσημεράκι κατελθών στο ΠΛΤΧ είδον πρυμνοδετημένο το πλοιάριον Spongebob ή άλλως ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ καί σκέφτηκα να επωφεληθώ νά κάνω μιά βολτίτσα εις τά Σελήνια γιά evaluation τού πλοιαρίου.Τούτο είναι ταχύτατον πράγματι (κάνει την διαδρομή σέ 20 λεπτά από ντόκο σέ ντόκο,δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και τής μέ μειωμένη ταχύτητα πλεύσης μέσα στόν Πειραιά).Τό απαστράπτον εσωτερικό του,που το είδαμε σέ φωτογραφία άλλου shipfriend,περιλαμβάνει και αποχωρητήριον (κάτω από το υπερυψωμένο δάπεδο τής "γέφυρας" καθώς και οθόνη TV εκ πλάσματος,που στην επιστροφή πρόβαλε και επεισόδιο τής ομωνύμου τού πλοίου τηλεοπτικής σειράς (επίσης,στο πρώτο κάθισμα επιβατών στη δεξιά πλευρά υπήρχε και το σχετικό πάνινο ανδρείκελο).Οπως είπα πιό πρίν το πλοιάριο είναι ταχύτατο,αλλά είναι και θορυβώδες και κραδασμικώτατο.Στην επιστροφή δέ,που είχε κάπως φουσκώσει η θάλασσα,το ταξίδεμά του μού θύμισε έντονα τούς Κεραυνούς (ιδιαίτερα τόν μικρό),κάποια στιγμή μάλιστα έκανε δυό-τρείς έντονους διατοιχισμούς αλλά η ευστάθειά του ήταν εμφανής,απόδειξη οτι ουδείς εκ τών επιβατών έμπηξε τίς φωνές "θά πνιγούμε" κλπ κλπ.Τό πλήρωμα διαθέτει και πλοιοσυνοδό,η οποία εκτελούσε χρέη "εισπράκτορα" καί διένειμε επίσης καρτελάκια μέ τά δρομολόγια (τά Σ/Κ εκτελεί τέσσερα δρομολόγια μόνο (Σάββατο 08.30-09.40-14.25 καί 17.30 από Σελήνια και 09.05-10.15-15.00 καί 80.05 από Πειραιά καί Κυριακή 09.30-10.40-18.00 καί 20.00 από Σελήνια και 10.05-13.00-18.35 καί 20.35 από Πειραιά),ενώ τίς καθημερινές έχει πιό συχνά καί μάλιστα συχνότερα κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή που τά εν Πειραιεί μαγαζιά είναι ανοιχτά καί το απόγευμα).Από κόσμο,το μέν μεσημεριανό στίς 1 που πήγα στά Σελήνια είχε ελάχιστους επιβάτες,τό δέ τής επιστροφής στίς 6 τό απόγευμα,είχε αρκετό κόσμο,παρ'όλο που υπήρχε και άλλο στίς 8 το βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mετά την απόσυρση του ΜΠΡΟΥΦΑΣ ΙΙ (ισχύει άραγε ?) που μας είπε ο chiotis, και την απόσυρση του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, άλλο ένα πλοιάριο της γραμμής, το ιστορικό ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, έμαθα χθες σε βόλτα μου στη Σαλαμίνα ότι αποσύρθηκε από την γραμμή :( από τις αρχές του χρόνου για να συνεχίσει ως τουριστικό στις Σποράδες.

Δεδομένου λοιπόν ότι τρία φεύγουν και μόλις ένα "καινούργιο" έρχεται,

θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή ?

Να υπενθυμίσουμε ότι στην γραμμή δραστηριοποιούνται ακόμα τα ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΟΥΦΑΣ Ι, ΕΛΕΝΑ Φ. και ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ.

Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Απλώς θα αναγκαστούν τα εναπομείναντα πλοία να κάνουν περισσότερα δρομολόγια από ότι πριν για να καλύψουν το κενό των αποχωρησάντων

Εκτός από το Αννούλα ΙΙ που θα ξεκινήσει σύντομα. Ξεκίνησε και άλλο ένα μικρό επιβατηγό με το όνομα Ανδρομέδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...