Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Αλεξάνδρα Λ.


Recommended Posts

Πρεπει να εχει ξεκινησει η ρυμουλκηση γιατι στο AIS φαινονται και τα δυο με ιδια σχεδόν ταχυτητα

Παλι καλα να λεμε που δεν ειχε κανα καιρο σημερα

Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν ειναι απιθανο. Ολα τα επιβατικα (και οχι μονο) τον τελευταιο μηνα υποφερουν απο κακης ποιοτητας καυσιμα. Βεβαια εκει ολα τα υπολοιπα συστηματα ειναι οκ, και ετσι δεν εχουμε τοσο χοντρες πατατες.. Η ζημια που μπορει να γινει στις μηχανες μακροπροθεσμα απο κακο καυσιμο μονο αστεια δεν ειναι

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Λ. Σ.

 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το  Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465,  ότι διαπιστώθηκε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης  στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Ωρεών νότια του Παγασητικού κόλπου.
    Το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”,   εκτελούσε δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο,  με τριάντα δύο (32) άτομα πλήρωμα,  είκοσι ένα (21) επιβάτες και επτά (07) Ι/Χ οχήματα.
     Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αλιευτικά σκάφη, ένα Τ/Χ σκάφος καθώς και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVΙΙ” ΝΠ 2987 το οποίο απογευματινές ώρες ξεκίνησε να ρυμουλκεί  το  “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” προς λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου με τη συνοδεία   περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
     Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης ο Πλοίαρχος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και πλέει αυτοδυνάμως συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  και του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους προς  Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
     Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ανακοίνωση του Λ.Σ. για τη βλάβη.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κωνσταντίνο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Π. 9465, για καθυστέρηση του απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο, την 10:50 αντί της προγραμματισμένης 10:00, λόγω πρόσκαιρης αδυναμίας άρσης των αγκυρών.

Λίγο αργότερα και ενώ το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. από το λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ο Πλοίαρχος ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή για περιστατικό μηχανικής βλάβης στα βίντζια της πλώρης, και επέστρεψε στο λιμένα αφετηρίας όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 39 επιβάτες, τα 05 Ι.Χ και τα 03 Φ/Γ.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέα μηχανική βλάβη του Μυρτιδιώτισσα ανοιχτά της Σκιάθου 

Quote

Νέα περιπέτεια για τους επιβάτες του Ε/Γ – Ο/Γ Μυρτιδιώτισσα λίγο πριν το λιμάνι της Σκιάθου. Ανοιχτά της Μεγάλης Άμμου στις 11.15 περίπου το πλοίο ακινητοποιήθηκε, ενώ ενημερώθηκαν οι επιβάτες πως λόγω μηχανικής βλάβης το πλοίο θα καθυστερήσει για την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Σκιάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πρόβλημα στο πηδάλιο του πλοίου το οποίο αποκαταστάθηκε και στις 12 έγινε κανονικά η αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Σκιάθου. Το Μυρτιδιώτισσα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος με αναχώρηση από το λιμάνι του Βόλου στις 8.30.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή μηχανική βλάβη του πλοίου στη Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ'' Ν.Π. 9465, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, διαπιστώθηκε βλάβη.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 0,5 ν.μ. έξωθεν του λιμένα Σκιάθου όπου αποκατέστησε την ανωτέρω βλάβη με ιδία μέσα, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμένα της Σκιάθου όπου αποβίβασε με ασφάλεια 107 επιβάτες, 11 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 12 Φ/Γ και 3 Δ/Κ.

Το ''ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ'' εκτέλεσε το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του την 12:55 αντί στις 11:35.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
2 hours ago, proud_ionian said:

παραμενει στην κυλληνη. τα δυο πρωινα δρομολογια, για ζακυνθο και πορο, εχουν βγει απο το συστημα

 
Η ανακοίνωση του ΛΣ - ΕΛΑΚΤ μιλάει για διαρροή στο δίκτυο θαλάσσης των κυρίων μηχανών
 
Quote

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ” Ν.Π. 9465, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, με 88 επιβάτες, διαπιστώθηκε διαρροή στο δίκτυο θαλάσσης των κυρίων μηχανών. 
Μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Κατάκολου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του  προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Ζάκυνθο, προωθήθηκαν με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. 

 

*mods: rename the topic and then delete me!

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...